6837
...
  • Encore
    Ezt az alvásos dolgot nem tapasztaltam, lehet hogy azért, mert gyakran ugrottam vissza a dokihoz, aki rendbe rakott és akkor aludt is a karakter...

Érezni, hogy még csak a felszínt kapargatjuk, kb 3 kis falut/települést néztem meg, de még nem is beszéltem mindenkivel. Kár, hogy hétvégére hazautazom, szívesen kóborolnék New Vegasban...
  • ratgab
    Patchet felraktad? Nemtom hogy segít-e, de én patch előtt 1 órát nyomtam nem találtam hibát, de tegnap már patchel nyomtam és semmi hasonlót nem tapasztaltam! Egyébként jön a 2. patch is nemsokára!
  • SaGa Jr
    Én sem találkoztam még az általad leírt bughalmazzal, egyedül csak skorpióknál volt olyan szituációm, hogy félig a talajban mozogtak.
    A grafika élesebb és tisztább, és esetemben simábban is fut ugyanazon beállítások mellett mint az eredeti.

A pontosodás (növényeknél) csak akkor jött elő mikor lenulláztam az AF opciót.
  • SaGa Jr
    Pont úgy ahogy elmondja a manus. Amint szól hogy megindult a vírus, akkor mint az őrült nekiállsz lecsekkolni az összes terminált a szobában. 1 perced van az egészre.
    Amelyik beszól, értelmes szöveget ír ki (tehát nem véletlenszerű karakterhalmazt), azon ott a vírus. 3 ilyen gép lesz. Ezeknél a particionálás opciót választva elszeparálod a vírust (amelyik gépen nincs vírus ott egyébként sem jelenik meg ez parancs csak az újra betöltés lehetősége). Ha mindhármat időre bezártad akkor kész is a feladat.
  • Carlos
    Eddig én csak collusion hibákat találtam. (Börtönnél őrkutya félig a földben), skorpiók átrohannak a sziklán, stb. De nem érdekel. A játék tetszik, és egyszer úgyis nyerek Caravan-ban. :)
  • mike01010101
    Én már 6 óranal tartok, a hibák ellenére is nagyon élvezem. A Ringo fele leszámolásnál 3 banda tag egymásba ragadt és úgy lőttem őket halomra. Skorpió is süllyedt már be elöttem a talajba, úgy lőttem szét. Easy Pete (az öreg) egyszer lebegő ülőhelyzetben jött oda hozzám. Azért bántanak ezek, (meg a szerintem darabos, nyers grafika) mert egy kicsit jobb technikai megvalósítással mindenidők egyik legjobb játéka lehetett volna. Tutti benne van 50-60 óra játékidő és a rengeteg dlc lehetőség.
  • ratgab
    Gyönyörű! Grat hozzá!
  • ratgab
    Alvásra szükség van, 200 ponton túl csökken az agility és minden ehhez hozzáadódó +200 pont további negatív hatásokkal van a karakterre!

Én script buggal, beragadással, ai meghülyüléssel még nem találkoztam (mondjuk csupán 3 órát nyomtam)

Hát a futás hiányára csak annyit, hogy pakold meg magad úgy, hogy legyél túlterhelt plusz lépj rá 1 aknára, ami lesántít az egyik lábadra (jah és lehetőleg ne legyen nálad doctor's bag) áldani fogod az általad szidott futás sebességét... :D Deathclaw, sakálok elől ne is akarj elfutni! Cézár emberei meg eleve gyorsabbak mint te bármit is csinálsz ("nomád törzsekből kerülnek ki a tagok", hozzászoktak a futáshoz, így baromi edzettek)!

Látótávolság nálam maxon van, én ilyet nem érzékeltem, hogy előttem rajzolja ki! Tőlem baromi messzire lévő powder ganger őrjáratokat is láttam...

Mély a cucc az tuti! Én ebből a 3 órából szinte csak Goodspringsben mászkáltam plusz egy kicsit a környéken! És ez a minden fűcsomót megnézek fajta barangolás volt. Nekem a graf is tetszik, szebb, mint az F3, és változatosabb, növények jelenléte külön üdítő!

Amit még észrevettem és nem volt F3-ban: lehet ásni a temetőben (kell hozzá ásó, egyébként van Goodsprings temetőjében 1 nagyon értékes tárgy, amit érdemes felvenni, épphogy az ember szemét nem üti ki!), a frakció ruhákat felvéve taggá válsz (látszólag), de ha felfedeznek, akkor előbb lőnek aztán kérdeznek
    Mini questek: pl.: Kőbánya munkásszállásainál elegendő orvosi skillel moleratet lehet gyógyítani, goodsprings forrásnál egy csávó megkér, hogy mentsd meg a nőjét a gekkóktól, oda mész, gekkók kinyír, loot összeszed, csaj sehol, csávó jön és mondja, hogy átvert, csak a gekkókat akarta veled kicsináltatni, hogy felvegye a lootot (amit ő még nem tud, hogy azokat már összeszedted) és most hogy már elvégezted a dolgod megöl. Már a tutorial (Ringo féle ügy... tudom én is csak a megmentést próbáltam, de elvileg lehet a másik oldalnak is segíteni) során 2 féleképpen végezheted el a küldetést! ÉS ez hatalmas + pont!
  • mike01010101
    Korrekt:) Én éppen az előbb vettem át a cdgalaxisnál. Szóval én most már szídhatom ezt a bughalmot mert megvettem:)
  • Carlos
    Nos, szép nagy csomagban jött meg az U* betűs csomagküldővel első pillantásra így néz ki:

Szétszedve:

A nagy "fém" zseton:

És az összes zseton:
  • ratgab
    Érdemleges map a super guide végén található, ugyan szétvágott formában!
  • ratgab
    Lehet, de csak 5 db van eddig!
    Érdemes, mert növeli a karavánban a nyerési esélyeidet (több lap, több változatosság)!
  • grimm13
    Hello mindenki 2 kérdésem lenne :D Az elsö hogy ebben a részben is lehet majd saját fegyvereket csinálgatni mint a 3-ban ? A második pedig hogy a kártyalapokat érdemes-e gyűjteni, megvenni ?
  • skymannn
    lenne valami ötletetek arra hogy miért szaggat be a játék ha ránézek 3nál több emberre? ezt lehetne valahogy modosítani v vmi?
  • xblades
    A #988 hozzászólásnál lévőre gondolsz?
    Mert igen azt néztem én is jó kis olvasmány, meg az angol Wiki-t is használom a fórumon elhangzotak mellet. ( a 3-hoz is csináltam egy ilyen oldalt ott pl. a teljes végig játszás alapját egy csak a 3-mal foglalkozó újságból szereztem:))
    Folyamatossan keresgélek minden felé, most is épp egy érdemleges map-ot akarok felhajtani.
  • koschwarz
    ŐRÜLET, már van rá mod :D
  • sirdond
    imám meghallgattatott :D
    kösz
  • ratgab
    Láttad a Príma super guide-ot! Onnan lehetne szemezgetni, esetleg szép lassan lefordítani, így teljesebb lenne az oldalad!
  • ratgab
    Eredetiben is rossz én úgy tudom!
  • xblades
    A kedves modik berakták a Banner alá linkként a off topikot a angol Wiki oldalt és a Faq oldalt amit én alakítgatok. Ahol a linkek közt már kint van a Nexus is, és vannak kódok is leírva, ha valaki beragad egy tereptárgyba a falonátjárás kód segíthet.

Köszönöm innen is nekik.
  • xblades
    Igen Owen volt Luke nevelő apja, Beru meg a nevelő anyja akiket a birodalmiak elég csúnyán szenesé égetek.
  • skymannn
    akkor most a caravan csak a virágbolti verzióban rossz,vagy az eredetiben sem működik? (mármint, hogy az ellenfél nem rak tétet)
  • MaskimXul
    "Vízfeltöltést kihagyni tényleg logikátlan lépés szerintem is (üres üveg+ goodspringsi kutak = teli üveg) Na majd talán DLC-ben megoldják, vagy marad a mod!"

Már van is rá mod, [URL=http://www.sg.hu/listazas_msg.php3?id=1240243714&no=1044]#1044[/URL]
  • ratgab
    A nevek: Owen (Azthiszem ő volt Luke mostohaapja, Beru meg talán a mostohatestvére?)
  • ratgab
    Ha energy weapons-re rakod az elején a taget, akkor meg alapból kapsz! Olyan fegyvert kap mindenki az elején a 9 milis mellé, amit megjelölt fő skillként!
  • ratgab
    Hát azért az egyik puskába való lőszerből, ha már 50 db van nálad (az igazán nem sok), az már 1,5 kg! És spec belefulladok a lootba, úgyhogy nem egyszerű ez így!

Az érdekes lenne, ha mindennek elég lenne 1 fejlövés (ha 20 fejlövéstől se hal meg, akkor vagy nem találod el, vagy leromlott a fegyó állapota és nem sebez, vagy alacsony a skilled az adott fegyverrel, vagy az adott ellenfél baromi erős)

Én Goodsprings mellett találkoztam nem messze 3-as szintűként 8-as radscorpionnal, szerinted ki jött ki a csatából győztesen... XD (Egyszerűen magasabb szintűt nem tudsz egyszerűen megölni pudvás pár szintesként és ez így van jól)!

Vízfeltöltést kihagyni tényleg logikátlan lépés szerintem is (üres üveg+ goodspringsi kutak = teli üveg) Na majd talán DLC-ben megoldják, vagy marad a mod!

Ha volt vized, miért kellemetlen ez a feature? + egy dolog amire figyelni kell!
  • ratgab
    Ringonál nincs tét! Amikor belépsz a játékba látod a te pénzed, meg az ellenfélét, neki nincs lóvéja (meg amúgy is csak próbajáték)
  • ratgab
    #1006-os hozzászólásban van egy videó, ami bemutatja:

Lényeg 3x 26 (igazság szerint, ha 21-26 közötti egy karaván azt már elfogadják) értékű "karavánokat kirakni, kártyát először csak számost rakhatsz le és növekvő sorrendben rakhatod egymásra a lapokat (ezért is érdemes alacsony lappal kezdeni, mivel pl 2-esre bármit rakhatsz, de még gyakorlatilag)! Ász 1-et ér!

Dáma megfordítja a rakható sorrendet: tehát ha 6-7-8 volt, akkor utána 9-est rakhatnál lekisebbet, ha raksz egy dámát, akkor 7-től kisebbeket azon oszlop alá.

Király duplázza az adott kártya értékét, amire rárakod!

Bubi: törli az oszlopot, onnantól, ahova lerakod: pl.: van egy karaván 6-7-8, lerakod a 7-es mellé a bubit, akkor 7-8-at törli, ha 6-os mellé rakod, akkor az egész sort törli.

Joker: ha számos kártya mellé rakod, akkor a lerakott összes ugyanolyan számos lapot törli az asztalról: pl.: 2-e mellé rakva, az összes asztalon lévő 2-es törlődik.
    Ellenben, ha ászra rakod akkor, az összes ugyanolyan színű kártya törlődik az asztalról: pl.: pikk ászra rakva, az összes pikk törlődik az asztalról.

Én egyből az első Ringóval játszott partymat megnyertem!
  • ratgab
    #988-as hsz-ben találsz egy részletes leírást mindenről!

Dzsí Pí # 1029: szintén 988-as hozzászólásban a kolléga linkelt egy komplett leírást a játékról!
  • Encore
    A hardocre mod kissé kétoldalú. A sebzés nagyon jó, törést csak orvos vagy a táska segít gyógyítani, ez taktikai elem. Az evés ivás meg inkább idegesítő egy idő után, mert állandóan inni kell, nem nevezném taktikai elemnek, mert könnyen orvosolható, csak idegesítő. Viszont nem vettem észre hogy a karakter fáradna, tehát 2-3 naponta kötelező alvás kéne...

Az ellenfelek AI-ja jónak mondható (oké, egy sandbox játékban megesik, hogy egyik másik bebugzik), fedezékbe vonulnak, illetve megpróbálnak gránáttal, dinamittal elintézni. Az is jó, hogy más más ellenfél ellen más más fegyvereket érdemes használni.

A nehézségre sem lehet panasz legalábbis a menüben engedett legnagyobb nehézségen van kihívás.

Ami viszont aggasztó: Sok sok bug, beragadás, eltűnések, nem aktivált scriptek. A sziklákat kerüljétek, mert az a legtöbb bug forrása. :) Az hagyján, hogy némelyikbe bele esel/ esik valaki/, de volt olyan, hogy egy szikla tetején, ami sima felületű egyszerűen ott ragadtam. Se előre, se hátra, se ugrás, semmi... Load...
    A futás mintha hiányozna, gyaloglás kinézete van és emiatt a gyorsabb lények elől nem lehet elfutni.
    A látótávolság szörnyű, illetve a LoD, tehát néha jelzi a radar az ellenfelet, de nem látni. Más lőnek is rám, de nem látni. Aztán pár méternyire rajzolja ki előttem. :S ez a legrosszabb ezt sürgősen javítani kéne, mert nagyban rontja a játékélményt.

Egyelőre csak ennyi a véleményem, mert eddig kb. 5 órát játszottam vele és ez kevés mélyebb elemzéshez. Az RPg elemekről és a mellékküldetésekről majd pár nap múlva kapok teljes képet. Amúgy kicsit rontja a hangulatot, hogy mivel az engine ugyanaz, a textúrák is, ezért az újdonság varázsa abszolút nincs már meg. Az F3 új koncepciója/ képi világa újdonságként hatott, ez itt abszolút nincs.
    A párbeszédek olyanok, mint az F3-ban, van akivel két mondatot válthatsz, van, aki hosszasan mesél sztorit. Meglátjuk, eddig egy hangyányit csalódás, de lehet ez még jobb is, ha mélyebben belemászok. Az, hogy 5 óra játék után, alig tudok valamit mondani a belbecsről az jó jel, hisz azt jelzi előre, hogy mély a cucc és idő kell hozzá....
  • lammaer
    Lehet kiüti a szemem de nem látom. Mi it a StarWars?
  • MaskimXul
    Üvegek feltöltése vízzel
  • STREEX
    A heavy armor használatát hol lehet megtanulni?
  • sirdond
    van.még az elején a doki házában az egyik polcon megtalálod
  • meteoreső
    Nektek nem lassú ahogy a pasi megy?
    olyan érzésem van mintha a futás lenne a séta a séta meg kúszás.
    Nem gugolok : ) Függ ez tulajdonságtól ? Nincs rá valami konfig gyorsítási lehetőség ?
  • Seth
    khm, a skidrow update tartalmazza az összes extrát amit le lehetett tölteni
  • wesker24
    Leirást megtalálod a 4 Character Packhoz a Fallout New Vegas OFF Topicban !

Az 4 fájl egy külön kis DLC pack ami 4 különbözö felszerelést ad neked !
  • hNeo
    aham, most veszem észre hogy az elején 5 pack közül lehet választani a Data Files-nél... keresek hozzájuk leírást... mik lehetnek ezek... valaki?
  • meteoreső
    Miért nem mindenki lézerpisztolyt kap az elején ?
  • hNeo
    az normális hogy a patch után új játék kezdésekor kapok mercenary gránátvetőt, meg shotit? meg pár 10 cuccot még...