32
  • muerte2
    #32
    Nemzetkozi garancias, itthon sincs vele gond. A gyarto, annak markaszervize, valamint Mediamarkt is legarizza. A nemettel nincs gond, barmelyiket leugatom, a fonokeimet is. Vegre en mondhatom nekik hogy AUSLANDER. :)
    Hogy itthon mi miert draga azt nem tudom, de hallottam mar sok sok emberkerol akik iggen jo arban hoztak TVket itt is. Hogy egy Saturn v Mm miert sokkal dragabb mint kulfoldon arra en is kivancsi lennek.

  • Szemjuel
    #31
    persze tudom, ami 200ezer, abban vannak egyéb felesleges funkciók és te sose fogod használni, de fícsörnek nem rossz;)
    amúgy meg a Planet Earth 720P-ben 1366*768 ban is tökéletesen, szinte szemkifolyósan gyönyörű, 82 centire nem kell több pixel!:)
  • Szemjuel
    #30
    de amúgy nem tudom miért mondja mindenki, hogy nálunk nincs 200 alatt fullHD... nem a lófaszt nincs... nyárimelómból összeszedtem 100K -t, hogy vegyek egy HDTV-t, meg is vettem, tetszik, imádom. DE! Rohadjon le a keze annak a spekulánsnak aki októberben már 150ér adta a fullHD-t... most is kb ezen az áron lehet panaszkodik tv-t venni!
  • B0nFire
    #29
    Csak nehogy gariba kelljen javíttatni, mert akkor Németországba viszik! Ki tudja, hogy ott milyenek a garancia érvényesítési szabályok? Lehet, hogy két hónapig kotlanak rajta, akárcsak nálunk mindenen, ami garanciális.

    És hacsak nem vagy perfekt német, még a telefonba se tudod leordítani a fejüket!

    Azt pedig már meg sem kérdezem, hogy ami Németországban 190, az nálunk miért 290, holott ők 4x 5x annyit keresnek, mint mi idehaza? Csak tán nem a jó magyar kereskedő extraprofitot remél??? Szomorú, hogy vannak olyan üzletek, amik akkor is megélnek, ha egy áruból havonta csak egy darabot ad el. De azért az egyért elkér annyit, hogy az borzalom.
  • muerte2
    #28
    Nem tudom miert vagytok kibukva az arakon/ Nemetorszagban vettem akcioban 42colos 1080p -s tvt kb 190ezerbol. Igaz itthon meg mindid 290 de nem kell itt megvenni.
  • Szemjuel
    #27
    nah de azoknak tényleg csak a nevük mobil xD de legalább tú in ván, súlyzókészletre már nem lesz szükség a jövőben :D
  • zozoka111
    #26
    Én itt szoktam venni a BD lemezeimet : www.burningmedia.eu ajánlom nektek ia, korrekt banda.
  • JTBM
    #25
    Csatlakozom az előttem szólókhoz, a PC-be már nem kell BD. Otthonra sem kell.

    Már most is van WD HD player, de nemsokára jön az nvidia Ion, ami még annál is jobb, mert az egy PC és ezért mindig lejátszik mindent, olvas mindent, stb.

    Nekem is mobil HDD-n vannak a file-jaim, most másolom át az utolsó DVD-ket is, aztán elajándékozom őket, mert nekem nem kellene porfogónak...

    1TB-os mHDD-m van most, de már lehet kapni 1,5, sőt 2TB-ot is. Amire már rendesen fér adat...
  • ocsieu
    #24
    *DVB-Tt
  • ocsieu
    #23
    Köszi, nem is tudtam! Pontosabban úgy tudtam, a DVCT -t erőltetik... Már nézegettem a SONY HDTVket, most is egy SONY tvm van, bár az már elég régi, és nem is HD. Tesómnak van UPC settopboxa, de az mintha valamilyen Smartcardos lenne (de ebben nem vagyok biztos), pár órás tesztelésen és használaton kívül nem merültem bele mélyebben. Tudom, SONYkban is van foglalat, de hogy ez menne-e az én (szintén CATV-s) szolgáltatómmal (akikkel egyébként rendkívül elégedett vagyok:), azt sajnos nemtom. Sajnos ezesetben viszont az agyonreklámozott extra funkciókról maradnék le, amiről viszont nem szeretnék. :( Tudom, sokak szerint túl sokat szeretnék..., de én inkább egyszerűen kivárok. Ami érdekel, azt többnyire úgyis gépen nézem meg (vagy ha úgy tartja kedvem, egyszerűen rákötöm a gépet TVre), akkor amikor akarom, és még a (digitális tv) díjcsomagok között sem kell válogatnom...
  • lazsi
    #22
    FullHd-s Sonykban van DVB-C tuner. És faszán működik a digitális adás vele mindenféle set top box nélkül jönnek a fullhd csatornák. Saját tapasztalat :)
  • Balumann
    #21
    Az az érdekes, hogy eddig mindenkinek elég volt a kisebb TV, most meg megjelentek ezek a HDTV-k és egyből mindenki a legnagyobbat szeretné... :)
    Szerintem egy 66, vagy 82cm -es TV bőven elég egy átlagos szobában, ezeknél bőven elég a HDReady felbontás is.

    És én is azt mondom, hogy leginkább számítógéppel lehet kihasználni, amennyiért kapható egy bluray lejátszó, már összelehet rakni egy HD képes gépet, lehet letölteni nagyon sok HD és DVD filmet is. 66 -oson (sztem még 82-esen is) még a divx filmek is nézhetőek kb. másfél méterről (82 -esen ez kb. 2 méterre nő szerintem), persze kell egy kis "korrigálás", ffdshow -ban pl. be lehet állítani képjavító effekteket, amikkel élvezhetőbb :) Az analóg adásnál még így is jobb.

    Én egy 26"-os Sharp -ot használok monitorként(tehát játék, film, forumozás, mindenféle szerkesztések), fél méternél közelebbről, már több mint 3 hónapja. Kb. 30 cm-ről látszanak a pixel keretek, annál távolabbról teljesen éles a kép (legalább 1360x768 felbontásban).

    Számítógép vagy játékkonzol nélkül szerintem sem éri meg semmiképpen egy HDTV.
  • ocsieu
    #20
    Nem kell más, egy hagyományos analóg kábeltv előfizetés, (természetesen pc) meg torrent... Francnak se kell pcbe tv tuner, max ha fel akarsz venni egy műsort, de ha megvan a cucc p2p-en, akkor szerintem arra sincs szükség ... A set top boxokkal meg tele a hócipőm... Építsék be a tvbe, na majd akkor előfizetek digitális csomagra, és veszek egy FullHDTV-t is. Amíg külön eszközre van szükség, nekem nem lesz digitális előfizum, az tuti. Márpedig erre még asszem jóideig várhatok. Már várom a(z apple?) minden egyben TV-t. Nagy LED monitor, beépített settopbox (DVB-T ÉS DVB-C), bluetooth távirányító (néha fax kivan az infrával), természetesen TB-os SSD :), és egy torrent kliens.:D Valahol olvastam, páran FullHD-ra kötött mac minit használnak, teljes megelégedettséggel.
  • Szkifi
    #19
    Western Digital TV HD Media Player rulz!!!
    Fullhdfilmeket faszán viszi a félterás külső vinyóról és nem kell a lemezekkel baszakodni... (hova rakjam őket, mert már a 3. dvd tartó polc is megtelt, ne rakd az asztalra, mert poros lesz, állj már fel és cseréld ki a lemezt :D )
  • Cleawer
    #18
    Egy 22"-os monitort ne hasonlítsd össze a 40+"-os tv-vel.Picit szebb látvány a Bl mint a ratyi dvix vagy a dvdhez képest.Úgy nevezném élménynek a filmet.Egy 64 Gb-s pendrive 45k huf,és mire rámásolod a 25-50 gigát elfáradnak a hörcsögök a gépedbe...na meg a 12-15 Mb/s es olvasási sebesség gyengének tűnik hogy valamit(nagyot) is nézz róla
  • DjDano
    #17
    És mégis mitől kapnál olcsóbban? A minőséget meg kell fizetni! Nem régen egy sima képcsöves 55 centis tv is 50-60 rongy volt...
  • B0nFire
    #16
    1920 x 1080 tévé képernyője 55" azaz durván 140 cm-es képátló.
    1920 x 1080 monitor képernyője 23" azaz durván 58 cm-es képátló.

    A különbség jelentős. Árban is. A tévé/monitor a fele az ugyanilyen felbontású televíziónak. Nem 50, hanem inkább 80-90 rongy körül mozog.

    Ezek a monitorok elsősorban munkára vannak kitalálva. Mérnöki vagy grafikai programoknak, 3D modellezőknek, hangstúdióknak, ahol az eszközök egy csomó helyet elfoglalnak, legyen elég hely a fájlnak is. Persze ezt meg lehet oldani osztott képernyővel és két monitorral is, de hangsúlyozom, ezek elsősorban munkára vannak kitalálva.

    Nem beszélve arról, hogy nálam a monitor az asztalon van, mert itt dolgozom, a tévét meg az ágyban heverve szeretek nézni. Tehát máshol van helyileg is. Az íróasztal mellet kucorogva meg azért még nem az igazi a tévézés.
  • IcE TeE
    #15
    Én 39k ért vettem a Benq HD monitorom :D Rendesen futnak a HD filmeim, meg ha mégis vennék tv-t akkor meg nem lejátszót vennék elsőnek hanem a Western Digital TV HD Media Player-t hiszen a korong drága :/
    Egyetértek B0nFire-el,h győzike műsoráért fölösleges 200k-t kidobni... :/
  • kisgabo
    #14
    70 rongy volt az első dvd lejáccóm, jvc. még megvan, működik... de pl irott lemez luxus neki. első dvd filmjeim 6 ropi környékén voltak. pl star wars, angolul, felirattal. ( rohadna meg lukasz a szinkron miatt )

    szal, nezőpont kérdése, drága e a blúréj.

    én nem veszek egy darabig, az 100.
  • jeti00
    #13
    sztem itt a luxus és a minőség a lényeg. ergó nem kötelező megvenni és sírni sem
    mivel tv már van ezért ha eléggé lemegy az ára miért ne vehetnék egy lejátszót?
    Kíváncsi vagyok h a sok leszólónak van dvd lejátszója? :)
  • Szefmester
    #12
    monitort már 50 környékén kapsz.. :D én erre építve rakok majd össze egy kis netre alkalmas tv szerűséget:D
  • szombi
    #11
    Komolyan mondom, ez az egész DVD meg újabban a BD arról szól, hogy az embereket tökhülyének nézik!

    Állíts be egy valamirevaló PC-t a szobádba, kösd rá netre, tégy bele TV kártyát(mellé egy műholdast),
    rádiós egér-bill, és máris ottvan egy olcsó házimozi. ja és nem utolsó sorban: mehet a torrent...
  • B0nFire
    #10
    Tőlem aztán a büdös életbe nem fog elterjedni. Ha ingyen adják, sem veszem meg. Egyelőre a Blu-ray felbontású tévék (1920-1080 px) nemigen kaphatóak 200 000 Ft-on alul. Akkor meg minek? Itt van, tessék, meg lehet nézni!

    Lehet tőlem ingyen is a bluréj lejátszó, amíg egy film bele 10-12 000 pénz. Arról már nem is beszélve, hogy csak azért, mert 3 db filmem van bluréjen, nem fogok venni hozzá való tévét, a tévé-híradónak meg a győzike-sónak ugyanis nem kell. A sugárzott adás nincs ilyen részletgaztag felbontású, addig meg nem érdemes beruházni egy ilyen tévébe. Minek? Hogy az összes többi adást (a bluréj filmen kívül) pixelesen nézzem?

    Nagyon megfelel még egy darabig nekem az én 51 cm-es CRT tévém. Annak a szarnak, ami megy rajta, még a színes tévé is luxus, nemhogy a full HD felbontás.

    Szóval énrajtam nem fog meggazdagodni a bluréj ipar.
  • netperformer
    #9
    Pendrive, pendrive, pendrive! Elfelejthetnék már azt a kaki műanyag korongot.
  • ocsieu
    #8
    pffff
    Ki a faxnak kell sima lejátszó ilyen áron??? Ennyiből már 2-3 32 de még 1 64 GB-os pendrive is lazán kijön, azt meg írni is lehet... Vagy az írás (másolás) a probléma? Pendrive gyártók helyében megegyeznék pár piaci szereplővel olcsó 1x írható pendrive kereskedelmi forgalomba hozatalán (bár sok értelmét ennek sem nagyon látom), hogy végre eltűnjenek a hétköznapi életből a rohadt "korongok"... Ennyi erővel, ilyen áron simán árulhatnák a filmeket pendriveokon... Notebookokon is több hely maradna egyéb alkatrészeknek, esetleg méretet lehetne csökkenteni(MB Airnél már meg is történt, de minimálisan akár a mac minin is lehetne "faragni"). Mindenki számára világos, de legalábbis valószínű, hogy a korognok ideje a hétköznapi használatban lejár(t). Szóval jó lenne, ha a nép BR-re sem adna ki pénzt, pláne nem holmi lejátszókra. Szutyok márkátlan dvdlejátszók, autórádiókon ott az SD foglalat, meg az USB csati, a régi, minőségi, nagy gyártók (sony, blaupunkt, ...) meg kapják be.
  • Sadun Tryst
    #7
    vééégre! :)
    mert ugye az olcsó lejátszók azt is jelentik, h azt követve hamarosan érkeznek az olcsó BD írók is, aminek inkább fogok örülni, mivel ps3 már van. ^^
  • Szemjuel
    #6
    neeem, az a 100 dollár amivel csökkentik, nem 100 euro :P inkább csak úgy 50 xD nehogy véletlenül európának is jó legyen :S :D
  • jocco
    #5
    Az a 100 dollár ugy is 100 euró, s mire hozzánk ér addigra lesz az 125-150 euró is, annyiért meg már most is kapni, ugy hogy nem tudom mi ebben a hir.
  • traveller
    #4
    Röviden: Nem a lemezre rakják az extra tartalmat hanem a netre és onnan töltöd le. Pl: dokumentumfilmek, utólag készült audiokommentár vagy különféle feliratokat, kimaradt jeleneteket stb
  • muerte2
    #3
    Mi az a BD Live?

  • rumkola
    #2
    hát inkább a lányok mint a blúréj
  • Sanyix
    #1
    Először is tolnám(nem a bluréjt).

    Másodszor: Csak nehogy terroristák kezébe kerüljön!

    Ááá csak nehogy átvegye az uralmat a patásorbán, vagy a rásszistááák.