25
  • Wittgen
    Szoktam moziba járni, de ezen már a képek, trailerek, kiszivárgott story-line alapján látni, sőt tudni lehetett, hogy egy kalap fos lesz. Mivel DB fan vagyok persze megnéztem otthon monitoron. Hál'isten nem adtam ki rá pénz. Még a pesszimista várakozásaimat is alul teljesítette, olyan rakás szar volt.
  • Lalee1
    Bocs, közben rájöttem, hogyan értetted a dolgot.
  • Lalee1
    Winnie, no offense, de a Waterworldnél nem lehet, hogy összekeverted a két adatot. Megnéztem box office-on így írja: Production Budget: $175 million, Domestic Total Gross: $88,246,220.
  • winnie
    akkor bukott meg, ha egy ma 130M-t hozó film bukásnak számít. vagyis nem bukott meg, max csalódást okozott. mindig érdemes adatokhoz nyúlni és nem az urban legendet szajkózni.

(a gyártási költséget nem dobja össze nekik a világ többi fele, hiszen a pénz a moziké és a helyi forgalmazóké. mint ahogy nem is kell gyártái költséget összedobni, mert azt már összedobták a film előtt. csak a nyereséget kell számolni, ami a videó-dvd-tévés jogokból könnyedén összejött.)
  • Zombee
    Vagyis az USA-ban megbukott, és a világ összes többi országa dobta össze a gyártási költségek felét, meg a hasznot. A mérleg a Dragonball esetében is lehet még pozitív ily módon, az előzeteseket elnézve én nem fostam le a bokám a látványtól, a színészekre meg biztos nem költöttek sokat, Chow Yun-Fat hazájában ugyan nagy név, de Hollywood-ban nem tudta megvetni a lábát, a többi pedig nevesincs, és ez a film sem sokat lendít a karrierjükön:).
  • GG
    két megjegyzés:
    "Rég látta a közönség itthon az egyébként népszerű animét, no meg a régi nézők is nagy valószínűséggel kiöregedtek Goku és kispajtásainak kalandjaiból" anyád!

"valóban csak a kemény mag tekintette meg a filmet" és azok is hányingertől zaklatva hagyták el a termet, sokat közt én is...
  • winnie
    "Régen is voltak nagy bukások, emlékszik valaki a Waterworld-re? "

ööö, szerintem valamit keversz. a waterworld 88M+175M bevételt hozott. az mai viszonyokra átszámolva egy 1,63-as szorzót is magával hoz, szóval rengetegen megnézték.
  • Zombee
    Az 1.000.000BC jópofa film, valószínűleg páran összekeverték a 10.000BC-vel, amúgy szórakoztató trash.
    A Dragonball nagyszámú letöltése a felfokozott érdeklődésnek szól, ám biztos, hogy nem ez buktatta meg a filmet. Minden felkerül kamerásan, ám vannak, amik sikeresek lesznek, vannak, amik nem. Egyáltalán nem biztos, hogy azok a tízezrek, akik letöltötték, végig is nézték a filmet.
    A kamerás verziók viszonylagos ártalmatlanságára jó példa az Üvegtigris 2, annak sem sokat ártott. Ezekkel a burkolt ASVA-reklámokkal nem kéne dobálózni, ami szar, az szar. Egy film saját jogán már meg se bukhat?
    Régen is voltak nagy bukások, emlékszik valaki a Waterworld-re? Azt gondolom a telnetes csibészek tették tönkre, akik napokat áldoztak rá, hogy CD méretűre kódolják a P1-es gépen a filmet, és a dial-up vonalon terjesszék.
    Szóval az utolsó bekezdés teljesen baromság, a letöltési adatok nem relevánsak, majd a retail DVD/rip adatai jóval többet elárulnak a film minőségéről. Jajj, mit beszélek, hiszen 3.2-őn áll az imdb-n jelenleg a film, mi indokolja, hogy ilyen alkotásoknak sikeresnek kell lennie?
  • very12
    Nem csoda hogy bukott a hilm ott baszták el ahol csak lehetett
    legnagyobb hiba hogy 50 óra anyagát süríteték bele 1 órába
    Semmi összefügés nincs benne. pl:2000éve elpusztitoták kishíján a földet a namekok?? és aki nem látta a sorozatot az honnan tudná hogy Piccoló a namek?
    harcok szinte nincsenek is benne.
    ráadásul a szeeplők multjának az átalakítása is nagyon szar lett
    Ez a film nem más mint egy drága 1 órás semmit érö reklámfiml mert reklámnak illik csak be ez a tömöritett valami
  • winnie
    "ezért gyorsan a warezt előhúzni, nehogy be kelljen válalni, hogy kaki filmet csináltunk."

ebben csak az a bibi, hogy a warezt csak a fórumozók szokták előhúzni - akik olyan delíriumban élnek, hogy magyarországon mindenki letölt. a hazai forgalmazók nem.
  • morden
    "Ez az adat is remekül mutatja, hogy a warezelő ifjak érdeklődésére számot tartó filmekkel csak akkor érhet el sikert a hazai forgalmazó, ha több héttel a világpremier előtt hozza be."
    Vagy akár azt is mutathatja, hogy ez a sorsa a rossz filmeknek és valahogy el kell számolni a kiadó felé, ezért gyorsan a warezt előhúzni, nehogy be kelljen válalni, hogy kaki filmet csináltunk.
  • JeD
    Ez hülyeség, nem kiöregedésről van szó. Szerintem mindenki aki nézte a sorozatot, meg akarta nézni filmen is. Mondjuk tuti volt, hogy Hollywood teljesen elcseszi, a trailer jól be is bizonyította ezt...

Most komolyan, egy ilyen film tipikusan a rajongókra épít normális esetben, nem tudom honnan vették, hogy jó ötlet elidegeníteni őket.
  • Darth Sith
    erre még a sávszélességet is sajnálnám, nem hogy a mozijegyet...
  • freemanone
    Dragon Ball KAI!! :) akinek a régi tetszett és újra át akarja élni ezt kövesse majd soron ^^ érdemes ;)
  • winnie
    85 perc? akkor te bővített verziót láttál. alig volt 70 perces a film. csak kapott 13 perc stáblistát.
  • kukacS3K
    én nem emlékszem erre a betiltásos dologra bár nem voltam nagy fan de azért láttam pár részt és nem volt benne semmi durva
  • szlovákiai hun
    Én márt láttam a filmet, természetesen moziban, és amúgy nem olyan rossz, de azért hagy kivánni valót maga után bőven és túlságosan rövidnek találtam és egyszerűnek a történetet a maga 85 percével, és sztem itt cseszték el a filmet, hogy túl rövid, istzonyú gyorsan bontakozik ki a cselekmény szinte előre tudod mi-mi fog történni, de ahogy az premier előtti kritikákban is olvasni lehetett, az effektekre mentek, hát eqeták, nem kicsit, de nagyon....

Pedig igen nagy film lehetett volna, de igy is meglehet nézni, másodszorra biztos nem kötne le, de szerintem a korhatáros szatrság miatt a mohóságukra csesznek rá az alkotók, hogy bukik a film....
  • zorrobomber
    Annak nagy volt a hype-ja...neten
  • Jrex
    Én moziba akarom megnézni,csak mire eljut a helyi moziba az még legalább 1 hónap :p
  • Paddy
    ami szar az szar, ránéztem a plakátra és láttam, hogy szar...akkor sem tölteném le ha a készítők kérnék:D
  • Bounti
    "ezért nem csoda, hogy múlt héten, csak a magyar torrentoldalakról több tízezren töltötték le a film kamerás verzióját"

Gondolom mindenki előtt nyílvánvaló, hogy a warez, és torrent "társadalom" így működik. Tök mindegy milyen a film, csak az aktuális évszám szerepeljen a cím mellett... Példaként tudom említeni : Időszámításunk előtt 1 millió évvel c. ökörséget. Tessék csak utánnanézni, miféle film is ez! Mégis sokan letöltötték...
  • bazza
    Olvasd el mégegyszer azt a mondatot, szerintem a filmre értette hogy szar :)
  • kalapos01
    Szar a rajzfilm, de nem szánalmasan szar, ezt azért nem kellett volna írnod.

Amúgy meg a magyar scene-re nem jellemző, hogy hazai kamerás warezverziót kínáljanak. Volt rá példa, de nem jellemző. Mint ahogy gondolkodj egy kicsit az időbeli összefüggéseken. Egy világpremiernél nem fogja hallani senki, hogy szar, mert még senki sem látta. Csak a kritikusok. Azok meg mindig azt mondják, tőlük nem függ a siker. (Azt már meg sem merem kérdezni, hogy akkor szerinted, ami szar, az nem is lehet siker?)
  • portable
    ...
    akkor nagyobb bevételt értek volna el, ha nem adnak ki trailert...

Vagy ha egy ilyen rajzfilm mozifilmet csinálnak...
  • Balintos
    Ennek semmi köze ahhoz, hogy rég volt a rajzfilm, ha az ember csak azt hallja róla, hogy szánalmasan szar, akkor nem fog érte fizetni a moziban.
    Ha pedig több héttel a világpremier előtt kerül a magyar mozikba, akkor több héttel a világpremier előtt kerül kamerásan a magyar torrentoldalakra.