Szekeres Viktor

Itthon is bukott a Dragonball: Evolúció

Rég látta a közönség itthon az egyébként népszerű animét, no meg a régi nézők is nagy valószínűséggel kiöregedtek Goku és kispajtásainak kalandjaiból, melyek akkor voltak nagyon jók, amikor még nyomtatásban, mangaként jelentek meg.

Amikor annak idején még az RTL Klub adta a sorozatot, akkor elég elvetemült időpontot választott neki, így talán kivételesen nem is volt inkompetens az ORTT, amikor úgy döntött, hogy változtatni kell a sugárzások rendszerén. Más kérdés, hogy a 23 óra utánra való száműzetés olyan baromság volt, mint az X-Akták kinyírása mindenféle szabályozással.

A hazai premiert nem előzte meg különösebb felhajtás, valóban csak a kemény mag tekintette meg a filmet, így Budapesten az első hétvégén 3992, míg egész héten 6552 néző vállalta a jegyár megfizetését, ami mindössze a heti lista negyedik helyére volt elég, ami még mindig jobb, mint a film amerikai nyitánya.

Persze ez még nem jelenti azt, hogy a hazai közönséget nem érdekelné a film. Mivel a hazai premierre csak egy nappal hamarabb került sor, mint az amerikaira, ezért nem csoda, hogy múlt héten, csak a magyar torrentoldalakról több tízezren töltötték le a film kamerás verzióját. Ez az adat is remekül mutatja, hogy a warezelő ifjak érdeklődésére számot tartó filmekkel csak akkor érhet el sikert a hazai forgalmazó, ha több héttel a világpremier előtt hozza be.

Hozzászólások

A témához csak regisztrált és bejelentkezett látogatók szólhatnak hozzá!
Bejelentkezéshez klikk ide
(Regisztráció a fórum nyitóoldalán)
 • Wittgen #25
  Szoktam moziba járni, de ezen már a képek, trailerek, kiszivárgott story-line alapján látni, sőt tudni lehetett, hogy egy kalap fos lesz. Mivel DB fan vagyok persze megnéztem otthon monitoron. Hál'isten nem adtam ki rá pénz. Még a pesszimista várakozásaimat is alul teljesítette, olyan rakás szar volt.
 • Lalee1 #24
  Bocs, közben rájöttem, hogyan értetted a dolgot.
 • Lalee1 #23
  Winnie, no offense, de a Waterworldnél nem lehet, hogy összekeverted a két adatot. Megnéztem box office-on így írja: Production Budget: $175 million, Domestic Total Gross: $88,246,220.
 • winnie #22
  akkor bukott meg, ha egy ma 130M-t hozó film bukásnak számít. vagyis nem bukott meg, max csalódást okozott. mindig érdemes adatokhoz nyúlni és nem az urban legendet szajkózni.

  (a gyártási költséget nem dobja össze nekik a világ többi fele, hiszen a pénz a moziké és a helyi forgalmazóké. mint ahogy nem is kell gyártái költséget összedobni, mert azt már összedobták a film előtt. csak a nyereséget kell számolni, ami a videó-dvd-tévés jogokból könnyedén összejött.)
 • Zombee #21
  Vagyis az USA-ban megbukott, és a világ összes többi országa dobta össze a gyártási költségek felét, meg a hasznot. A mérleg a Dragonball esetében is lehet még pozitív ily módon, az előzeteseket elnézve én nem fostam le a bokám a látványtól, a színészekre meg biztos nem költöttek sokat, Chow Yun-Fat hazájában ugyan nagy név, de Hollywood-ban nem tudta megvetni a lábát, a többi pedig nevesincs, és ez a film sem sokat lendít a karrierjükön:).
 • GG #20
  két megjegyzés:
  "Rég látta a közönség itthon az egyébként népszerű animét, no meg a régi nézők is nagy valószínűséggel kiöregedtek Goku és kispajtásainak kalandjaiból" anyád!

  "valóban csak a kemény mag tekintette meg a filmet" és azok is hányingertől zaklatva hagyták el a termet, sokat közt én is...
 • winnie #19
  "Régen is voltak nagy bukások, emlékszik valaki a Waterworld-re? "

  ööö, szerintem valamit keversz. a waterworld 88M+175M bevételt hozott. az mai viszonyokra átszámolva egy 1,63-as szorzót is magával hoz, szóval rengetegen megnézték.
 • Zombee #18
  Az 1.000.000BC jópofa film, valószínűleg páran összekeverték a 10.000BC-vel, amúgy szórakoztató trash.
  A Dragonball nagyszámú letöltése a felfokozott érdeklődésnek szól, ám biztos, hogy nem ez buktatta meg a filmet. Minden felkerül kamerásan, ám vannak, amik sikeresek lesznek, vannak, amik nem. Egyáltalán nem biztos, hogy azok a tízezrek, akik letöltötték, végig is nézték a filmet.
  A kamerás verziók viszonylagos ártalmatlanságára jó példa az Üvegtigris 2, annak sem sokat ártott. Ezekkel a burkolt ASVA-reklámokkal nem kéne dobálózni, ami szar, az szar. Egy film saját jogán már meg se bukhat?
  Régen is voltak nagy bukások, emlékszik valaki a Waterworld-re? Azt gondolom a telnetes csibészek tették tönkre, akik napokat áldoztak rá, hogy CD méretűre kódolják a P1-es gépen a filmet, és a dial-up vonalon terjesszék.
  Szóval az utolsó bekezdés teljesen baromság, a letöltési adatok nem relevánsak, majd a retail DVD/rip adatai jóval többet elárulnak a film minőségéről. Jajj, mit beszélek, hiszen 3.2-őn áll az imdb-n jelenleg a film, mi indokolja, hogy ilyen alkotásoknak sikeresnek kell lennie?
 • very12 #17
  Nem csoda hogy bukott a hilm ott baszták el ahol csak lehetett
  legnagyobb hiba hogy 50 óra anyagát süríteték bele 1 órába
  Semmi összefügés nincs benne. pl:2000éve elpusztitoták kishíján a földet a namekok?? és aki nem látta a sorozatot az honnan tudná hogy Piccoló a namek?
  harcok szinte nincsenek is benne.
  ráadásul a szeeplők multjának az átalakítása is nagyon szar lett
  Ez a film nem más mint egy drága 1 órás semmit érö reklámfiml mert reklámnak illik csak be ez a tömöritett valami
 • winnie #16
  "ezért gyorsan a warezt előhúzni, nehogy be kelljen válalni, hogy kaki filmet csináltunk."

  ebben csak az a bibi, hogy a warezt csak a fórumozók szokták előhúzni - akik olyan delíriumban élnek, hogy magyarországon mindenki letölt. a hazai forgalmazók nem.