Google Street View - tisztázatlan a jogi helyzet

Jelentkezz be a hozzászóláshoz.

Nem tudom, engem inkább az aggaszt, hogy ugyan Google Mapsra, és Google Earthre nem kerülnek ki, csak a "cenzúrázott" képek, de azok attól még az eredetiek meg vannak a Google-nak...

Amúgy meg pont valamelyik nap láttunk barátnõmmel már nem tudom melyik buszról, talán piros 7-esrõl itt Pesten egy kocsit, aminek a tetején minden irányba kamerák voltak. Már nem tudtuk megnézni a kocsi oldalát, hogy van e ráírva valami, de...

Az összes utcát tartalmazó adatbázist õk sem készíthetnének belõle.

Az adatkezelés egyik legfontosabb szempontja az adatgyûjtés célja. Vágóképnél ez csupán illusztráció, adatbázisba rendezve pedig teljesen más.

Értem, a probléma az, hogy a Gugli munkatársai nem rendelkeznek sajtóigazolvánnyal.

Mert akinek van, az készíthet fotót, vágóképet, akármit - amit aztán meg lehet jeleníteni a másnapi újság címlapján, a hiradóban, stb.
0Speed0
Ahhoz, hogy valaki rabolni menjen eddig se a street view-bõl "merített ihletet".
Nem kell ahhoz online böngészde, hogy tudja az ember a környék sebezhetõ és pénzes hot-spotjait... A fejek meg a rendszámok meg amúgyis felismerhetetlenek voltak eddig is. Ráadásul nem is tûéles képekbõl vannak összerakva a felvételek...

Sok láma idehazudik egy gépkonfigot...

Hát én nem tudom miért problémáznak ennyire a dolgon ha úgyis kitakarják az arcokat. Amúgy meg szerintem jó lenne ha megcsinálnák Magyarországon.
Gerygrey
Az adatvédelmi szakemberek ne menjenek ki az utcára, zárják magukra az ajtót és deszkázzák be az ablakot, mert még véletlenül meglátja õket valaki...
jhetedikj
Miért lett így elrejtve ez a szavazás?

anno 1987

Így van. Tehát tiltsuk be az összes kamerás mobiltelefont is, mert ...