25
-
chronos75 #25 Sajnos több ügyfélnél is történtek furcsa dolgok (lehalt, aztán mindig automatikusan újraindult, újratöltve a hibás oldalt, újra lehalást okozva), sőt az én gépemen is leszedtem egyelőre mert egyszerűen néha egy nem látható ablakot nyitott, ahol videot játszott a gép a frászt hozva rám (vista, csak feladatkezelőben látszott, hogy megy).
a bugos flash player is simán kinyírta, pedig azt ígérték elkülönítve fogja futtatni a bővítményeket?!
én még várnék ezzel a tömeges kiszórással..
-
mrzool #24 Nem gondolod, hogy nálad van a probléma? Miért kell egyből olyan kijelentést tenni, ami egyszerűen nem állja meg a helyét? -
A1274815 #23 "Scrollozni lehet, sőt kurzorbillentyűvel is lehet, de egérrel a gördítősávot nem lehet mozgatni, mert nem reagál."
Ez szimplán nem igaz. Nállam még mindennapi használat sorány nem jött elő. -
#22 Azért az mondjuk vérciki, hogy 2009-ben az IE8-ban nem működik a gördítősáv!!! Scrollozni lehet, sőt kurzorbillentyűvel is lehet, de egérrel a gördítősávot nem lehet mozgatni, mert nem reagál. -
phoenix1 #21 Hát én nem tudom ... jön az apng ami majd szépen leváltja a gif-et. Én csak annyit mondok, hogy viszlát IE6; meg még annyita, hogy nagyon ritkán használok IE-t, dehát arra is kell optimalizálni. Megint túl hosszú leszek, de, pl. ha png-t használunk weblapnál, csak kedves IE miatt ne keljen dupla annyit letölteni a felhasználónak csak azért mert az IE6 nem támogatja az áttetszőséget. -
zsottya #20 hát én sem szeretem az upadtékat :D (nem elírás) bár amik fontosak azokat leszedem, csak az a gond hogy annyi frissítés jön ki hogy ha mindet leszedném akkor lazán megenne a winfos 50 GB-ot (nem biztos :) ). Amúgy meg hogy a témánál maradjunk, aki webre fejleszt (és jó fejlesztő is akar/próbál lenni) az felteszi legalább az ie6-ot meg a 7-et hogy meg tudja úgy csinálni az oldalt hogy minden böngészőben ugyan úgy jelenjen meg minden :) ha kell akkor virtuálból nyomatja az oprendszer(eke)t. -
mrzool #19 Hát igen, mindig vicces látni az ahhoz hasonló hozzászólásokat... Látatlanban le is merném fogadni, hogy akik itt a legjobban ágálnak a windowsupdate ellen, azok egy része a valóságban a szeretett linuxukon ész nélkül, bármifélfe ellenőrzést mellőzve töltöget le ezt-azt (mert az ópenszórsz, biztos hibátlan és biztos nincs benne semmi gonoszság). -
A1274815 #18 Aztán csodálkozunk, ha tele van férgekkel a gépünk.
Tudom én jól, hogy úgy kell csínálni, hogy kézileg letöltögetni és telepíteni, ha már mindent tudunk az adott javításról, de ugyan akkor ez elszokott maradni és még nagymnőzni is szoktak ezzel a szöveggel: hogy én ugyan nem frissítek. Grat! De "igazán"! -
#17 Nekem meg eredeti a Windowsom, és leszarom hogy felrakja-e a friss IE-t, egyszerűen nem indítom el. -
#16 vagy akinek agya is van... -
#15 Pont máma akart valami Vindóz eredetiséget vizsgáló trójai feltelepedni, és még volt arca megkérdezni, hogy telepedhet-e? Mire én nyomtam egy nemet. Ha meg nem figyel valaki; mondjuk be van kapcsolva az automatikus frissítés és feltelepszik az IE8, még akkor is visszavonhatja a frissítést utólag.
Nem kell ezt így erőszakolni; majd szép lassan kikopnak a korábbi verziók. -
jety91 #14 Vagy aki webfejlesztő -
#13 Hát mivel nem túl eredeti a windowsom, ezért nincs automatikus frissítésem, de nekem megfelel az ie6 is. Telepítgesse tele a windowsát több böngészővel az akinek 6 anyja van! -
tproli #12 xenocode.com/browsers/ -
#11 na és? (tudom, hogy nem az :)
az automatikus frissítés is csak akkor települ, ha én megengedem -
hottold #10 ok. tudom, hogy vannak alternatív megoldások, szoftverek, de ingovány.. instabliak... a natív rendszernél nincsen jobb... és azért nem egy nagy vasziszdasz egy-két XP-t totál default-ban feltelepíteni és ráküldeni a megfelelő IE verziót. egy kérdés! tudom hogy off , de : nem tudja-e valaki, hogy a VMware 6.5-ben valóban működik-e a DirectX/Direct3D emuláció a guestOS-ben? ugyanis a pipa, a lehetőség ugyan ott van, csak még nem próbáltam ki, és most egy régebbi van telepítve , viszont azt nem törlöm most le, mert nagyon fontos. -
#9 multiple-ie: a 3.0-tól a 6.0-ig benne van mind az összes "istenáldása" explorer teszteléshez ez is jól jön -
#8 "de jobb megoldás mint állandóan virtuálisból nyomatni egy régi xpvel (SP nélkülivel) és azon tesztelni az ie 6-os megjelenítést :)" -
hottold #7 VMware-rel vagy VirtualPC-vel feltolsz két windows-t és azon egyszerűen tudod tesztelni akármiyen explorert -
hottold #6 persze ez nem ilyen egyszerű, de nekem ezidáig még mindig a firefox 2.0 tűnt a leggyorsabb, legjobb, legmegbízhatóbb böngészőnek, de használom még az Operát is a mindennapokban, a többit csak dísznek, vagy tesztelni telepítettem fel a gépre. -
hottold #5 az animált gifeket -ha egyébként nincs más objektum az oldalon- valóban az IE6 játsza le a leggyorsabban az összes böngésző közül ezt elismerem, viszont, ha más objektum -pl. flash- is van már az oldalon, akkor a két objektum (értsd: az animált gif és a flash) közül az IE6 az animált gifet gyorsan rendereli míg a flashre tesz rá jóízűen és akadni fog, ezzel szemben a firefox 2.0.x mindkét objektumot gyorsan rendereli , és az ÖSSZES TÖBBI böngésző -beleértve a firefox 3.0-át is- mindkettőt LASSAN, (ha együtt szerepelnek az odalon) -
redgreen #4 Haha, ezen a saveie6.com-on halálra röhögtük magunkat a kollégákkal.
Köszönjük!! A cikkírónak is jelzem, hogy április elsejei tréfa az oldal, nem komoly petíció. Sajnálom, hogy ez nem esett le azonnal az ilyeneket olvasva:
"Most, hogy IE6-ra váltottam, soha többé nem térek vissza a Lynx-re!"
"IE6 nélkül ez a 40 órányi webfejlesztés 30 órába telt volna. Kérlek, ne tegyetek munkanélkülivé ebben a gazdasági helyzetben!"
(gondolom, a "SaveIE6.com was put together as an April Fool’s joke by the uptime monitoring service Pingdom." szöveg még akkor nem volt ott) -
turul16 #3 Ép azon van, az IE6 eltörlésével, könnyebb lehet az élet. -
zsottya #2 Én vista alatt az ieTester nevű programmal tesztelgetem az oldalakat, bár néha megfagy, de jobb megoldás mint állandóan virtuálisból nyomatni egy régi xpvel (SP nélkülivel) és azon tesztelni az ie 6-os megjelenítést :)
Szerintem az igazi áldás az lenne (lett volna) ha az ie-t úgy fejlesztették volna ki már régebben hogy a saját szabványaikat rendesen kezelje. -
nenad #1 microsoft inkább azon dolgozna, hogy a webdesignereknek is könnyeb legyen, ie 6-7-8 egy gépen, mindenféle müködési limititáció nélkül