648

A Battlestar Galactica előzmény
-
részletkérdés :D biztos látható lesz így is :D -
Probléma csak az, hogy a csajszi már robot...
-
Néhány kép....:D Jól nézki ez a Alessandra Torresani.....:D jöhetne már....
-
Addig is:
http://www.capricadvd.com/
Caprica Press Release -
kutyafulu #164 is-is :D -
már csak 100 nap....vagy még??? :D -
Hát igen. A nagy port kavart feliratfordítás idején ugye megnéztem 1x angolul, 1x szinte jelenetről jelenetre, és most, hosszú idő után újra.
Remélem, a sorozat jó lesz.
-
Annak ellenére hog nem nagy dobás mégis ez volt neked a harmadik alkalom.Nekem például tetszett de egyszer bőven elég volt megnézni... -
Újra megnéztem a Caprica pilot-ot. [3x]
Egyre inkább "nem nagy dobás"-nak érzem.
Még mielőtt jönne az oltás: láttam már az egész Battlestar Galactica sorozatot.
-
r4pt0r #159 Hmm akkor csak én tudtam rosszul. Viszont akkor még várhatunk egy keveset. :P -
Nem, mindig 2010 eleje volt. -
r4pt0r #157 Nem most év végén lett volna a kezdés? -
Caprica premiere date set: Jan. 22, 2010 -
:)))
Én is jártam már így - sorozatnál és nagy filmnél is :) -
na ezaz...még mondják is, de valahogy nem esett le :D -
Mert ugye nem mondják el az első rész elején az egészet... (ironizál)
[Nézd meg az első rész elejét!] -
maradjunk annyiban hogy így is úgy is futurisztikus világ....amúgy tök furcsa, hogy nekem csak a végén esett le, hogy a cylon polgárháború a BSG előtt 40 évvel előtt volt....nem is értettem, hogy miért mutogatják a készülő cylont... :D -
Szerintem biztos nem kísérleti dolog az e-papír (de miért használná mindenki - 3méteres plazmát sem vesz mindenki, csak akinek futja rá, ill. igényli - valószínűleg őrző-védő robot sincs minden háztartásban), viszont az is biztos, hogy egy invázió esetén nem az lesz az első hogy magammal vigyem:) A Cloud9-ben az ott színtiszta technika volt, de az egyébként is luxushajó volt ha jól emlékszem.
A másik, hogy BSG hídján kívül nem láttunk más vezérlőközpontot, így simán lehet, hogy pl a Cloud9 csilivili hypercsúcstechnika volt:) Csak hát lényegtelen, hiszen BSG sosem arról szólt, hogy cikázzanak az ojjektumok a kijelzőkön, így nem is azt mutatták nekünk:) -
hát, azért láttunk olyat hajót, ahol égbolt volt tengerparttal (hm, lehet keverem és az nem volt), naplementével, komplett növényzettel, stb
a papír, amit a Capricában látunk, lehet, hogy csak kísérleti. biztos látunk majd példát arra, hogy valaki a jól megszokott tollat használja.
a vr szemüveg: ahhoz már tényleg hálózat kéne, érthető, hogy nem használták
vagy egy durva alternatíva: mi van, ha a Cloud 9 nagy része csak virtuálisan létezett? :) tehát feltették a vr szemüveget és amiatt látták, amit láttak. persze ez hülyeség, csak próbálom összehozni a két sorozatot -
Nem láttunk, mert a pilot-on kívül nem is játszódott civilizált környezetben soha:) A Pilotban meg nem a városon volt a hangsúly, hanem Gaius-on és a többieken. Utána meg max kietlen bolygók és atom sújtotta környezetek voltak a színterek. Attól, hogy nem mutatták még ott lehetettek azok a dolgok amiket Capricában láthatunk:)
A fegyverek meg... lehet ez a jövő. Ki tudja, talán mi is lőport fogunk használni 1000 év múlva, mert ezek a leghatékonyabbak:) Az ember olyan, hogy ami igazán bevált azon alapvetően nem igazán szeret változtatni. -
Most akkor leírom még egyszer: BSG alatt nem magát a hajót (aminek tény, hogy Battlestar Galactica volt a neve) hanem a sorozatot és azon belül a világot értettem. Szóval ott nem láthattunk soha semmi futurisztikusat, semelyik városban vagy épületben.
Aláírom, a BSG mint hajó öreg volt és szándékosan volt régi rendszerekkel hagyva, de miért nem láttunk ott soha a személyzet kezében valami újat? Pl az az összehajtható személyi számítógép. Vagy legalább a fegyverek lehettek volna nem földiek/futurisztikusak, lásd Starship Troopers. Ott is sima projectile fegyverek voltak, de legalább kinézetre teljesen újak voltak, nem hasonlított semmilyen mai csúzlira.
Nah mindegy, ezek szerint csak engem zavart ez :) -
Emlegették is a BSG-ben hogy direkt csinálták "őskori" technikai színvonalúra a battlestar-okat hogy a cylonok ne tudjanak behatolni a rendszerbe. -
kutyafulu #146 Nyugi nem csak te vagy így vele :D
-
4-5 apró dolgon kívül (mint pl. e-papír) én nem láttam sokkal fejlettebbnek. Vagyis rendben, van egy nálunk modernebbnek tűnő város (vagy több is, mi eddig csak Caprica-t láthattuk). 60 évvel később pedig mit kapunk? egy múzeumba készülődő - kipucolt - csatahajót, modern Cylon-okat, FTL hajtóművel ellátott kolóniai cirkálókat és anyahajókat - amelyek között azért vannak modernebb darabok is, láthattuk őket egy-két részben, pl Gaius megválasztásakor -. Lehet jó a befogadóképességem, de velem elhitették amit el akartak a készítők:) -
Miért tűnik fejlettebbnek az a kor ami 58 évvel a sorozat előtt van? -
Ezt kifejtettem korábban, miért lenne törvényszerű a futurisztikus technológia?:) -
Seten #142
A BSG-ben is volt gumikerekes autó (Humvee)!
:)
-
Most nem magáról a hajóról van szó hanem az ottani világról, az űrhajókon kívül semmi futurisztikus nem volt sehol. -
Mert a BSG egy muzeális hajó volt, amit menekülés céljára használtak. Nem igazán volt lehetőségük magukkal vinni a technologiát:) -
Azért érdekes, hogy ugyebár ez a sorozat a BSG előtt játszódik 58 évvel mégis olyan technikai dolgok vannak benne amit a BSG-ben soha nem láttunk :)
Pl az a papirszerű számítógép, a vr szemüveg, robotok, stb. -
kutyafulu #138 Amúgy nem így képzeltem el az első CYLON keletkezését.... -
kutyafulu #137 Na megnéztem én is hát is-is re sikeredett
de egy 7/10-et megér
Várom a folytatást! -
A lebegés annyi hátránnyal és energiabefektetéssel jár, hogy nem vagyok benne biztos. -
Nos #135 Most néztem meg. Szerintem nagyon-nagyon . . .
És ebben a filmben nem probléma az evilági párhuzam(mint ahogy egy jó Asimovban sem lenne az, ha csinálnának végre egyet, egy jót)
Közben azon gondolkodtam, hogy egyáltalán le fogjuk-e valaha teljesen váltani a jól bevált kereket? -
Örülök, hogy tetszik.
Ha hozzáfűzhetek valamit: nemrég megnéztem felirattal is, és 2 bakitól eltekintve teljesen rendben van. Valamint aki nem beszéli a nyelvet már egy hete megnézhette a filmet Imyke jóvoltából. Gondoljunk rájuk is.
A felirat, pedig hangsúlyozom teljesen rendben van. Sok sorozatnak sokkal rosszabbakat készítenek.
Az pedig, hogy CicMax fordítja ezeket a sorozatokat, ugyebár nem jelenti hogy más nem teheti. A versengés és/vagy a több megoldás csak nekünk kedvez, s így van ez az élet minden területén. -
Hm, akkor hivatkozzak arra, amire a "híres neves CicMax, a Caprica önjelölt feliratfordítója a blogján: nyersfordítás...?
Nem teszem.
Vállalom, hogy ez benne maradt a nyersfordításból.
De érdekes mód, mást nem emeltél ki a spam hozzászólásodban, akkor tehát, mégis nézhető volt vele...
A BSG-t pedig csak a 3. évfolyam első részéig volt szerencsém - önhibámon kívül - megnézni [de téged bizonyosan nem érdekel, s ha érdekelne se mondanám el így, közösben miért], így érthetően nem tudok sokat a letelepedésük után történtekről, meg a jövendölés és Roslin csodás (mert úgy sejtem ez fog történni) felgyógyulásáról...
De, ha neked jól esik, hát csak szapulj másokat. Élvezd.
-
dav #132 Belenéztem a híres-neves fordításodba, amire annyira büszke vagy, hogy a topic felét telespammelted vele. Hát kár volt. Akkora hibákat láttam benne, hogy inkább feladtam.
Pl.: "Don't live in regret, Mom"
Nálad: "Ne élj bánatosan, anyu"
Szerintem inkább "Ne legyen bűntudatod, anyu"
vagy ha már a tempó olyan fontos, akkor "Ne emészd magad, anyu"
Részemről maradok az angolnál, amíg nincs rendes magyar felirat.
A többiektől pedig bocsánatot kérek az újabb spamért.
MerlinW: király a banner! -
dav #131 "...de azért tudjuk, hogy a Földről messzire elszármazott, külön fejlődési vonalon haladó civilizációról beszélünk..."
Nem tudsz te semmit. Előbb nézd végig a BSG-t, és akkor majd rájössz, hogy a fenti megállapításod mennyire nem igaz.
Amúgy szívesen megnézném ahogy leülsz egy holografikus székre.
A BSG sosem a technikai csili-viliről szólt, hanem az emberekről, az emberi érzelmekről (mint másik kedvencem, a Firefly). Ezért is lett olyan népszerű az amúgy nem sci-fi rajongó közönség körében is. Ha neked csili-vili kell, akkor nézz Star Treket. Én részemről jobban szeretem ezt a "földhözragadtabb" stílust.
Nekem nagyon tetszett a pilot, és szeretettel várom a sorozatot. -
Slash89 #130 Nem tudja valaki véletlenül, hogy mi az a zene, ami a dvd extra videók közül a V-clubról szóló alatt megy? -
Sajnos, igaz...