Caprica
Jelentkezz be a hozzászóláshoz.
Vigyázat Spoilerek vannak benne, BSGrõl is!
Kissé vontatott, de az, hogy tudjuk mi lesz a történet vége, azaz, hogy a háború ott lóg a levegõben, és végül elpusztul a világ érdekessé tette a számomra a dolgot. Egy romlott világ, aminek vesznie kell.
Amikor a 4-5. rész táján Graystone elõadást tart a tanácsnak, hogy egy öntudattal rendelkezõ új fajt akar létrehozni, mindenféle jogok nélküli ingyen munkaerõt az elég félelmetes. Nagyjából ugyanez történik napjainkban. Csak két külön szálon. Öntudat nélküli robot munkaerõ már ma is van, a mesterséges intelligencia kutatás meg folyik, aminek számomra nem világosak teljesen a céljai.
Szóval ezek a robotok meg azért akarják kiirtani az emberiséget, mert egyszerûen utálják, mint a Skynet.
Nekem bejött az Adama család története, különösen jó rész volt, ami a fiatalkorukról szólt, és hogy mi történt otthon. Szerintem egész jól illeszkedik Adama kapitány életéhez. El tudom képzelni, hogy mire õ 6-7 éves lett addigra az apja már becsületes bíró. Bár kicsit érdekes, hogy inkább arra halad, hogy maffiózó legyen, lehet, hogy mire a 4. évadban guatrau lesz belõle anyáztam volna, hogy nem illeszkedik az idõvonalba, de így már mindegy. Egyébként Adamáról azt is el tudom képzelni, hogy nem akarta bevallani senkinek, hogy tauroni családból származik.
Graystone apuka megint érdekes karakter, messze van a szerethetõtõl. Sok mocsokságot mûvel, tökéletesen illik a bûnös világba, nem is csoda, hogy gyakorlatilag õ ítéli halálra az emberiséget.
Zoé szintén érdekes, kicsit gyorsan jut el a "mi itt istenek vagyunktól" az "én vagyok az Isten"-ig. De még ez is belefér, tudjuk, hogy problémás gyerek volt :) És elég logikus, hogy miután életre kel (nekem úgy tûnt az valami fém váz, búrnek látszó dologgal befedve, de ki tudja), hiányzik neki a hatalom, ezért a cylonok élére áll. Ezt nehezen lehetne összekötni az ötök érkezésével, akik majd megalkotják az igazi emberformákat.
Ami kicsit el van rontva, hogy oké, az elején azt hiszik, hogy Zoé robbantott, de bizonyíték nincs rá ugyebár. És késõbb se mentik fel, ennyire béna a nyomozóiroda?
Lacy az összes szereplõ közül a legfurcsább. Onnan indul, hogy cserbenhagyja Zoét, ezután kész lenne robbantani egy repülõtéren. Kissé érthetetlen, hogy akkor most õ kicsoda is igazából, egy nagy összevisszaság ez az ember. Számomra nem igazán világosak az indítékai, ellentmondásosak a tettei és a szavai. Ehhez képest, ahová eljut, az utolsó elõtti rész vége elég kemény.
Clariss, nos õ a gonosz a történetben. Kicsit idióta ezzel az istenölés mániával. A férjecskéje is rájön, hogy hülyeség az egész, Zoé is tudja. A szentanyát meg sok más embert mégis meg tudja gyõzni. Ezt jobban ki kellett volna dolgozni. Sõt mikor kiderült, hogy hülyeség elõvenni valami jobb ötletet.
Tamara: Róla nem nagyon van mit mondani. Elég fölösleges karakter.
Összességében azt kell mondanom, jobban tetszik, mint a BSG.
Ott egyszerûen utáltam mindenkit, nem illeszkedtek a környezetükbe. Itt nincs olyan karakter, akivel azonosulnék, de a legtöbbnek világosak az indítákai. És jól demonstrálják, hogy ez egy rothadó világ, aminek pusztulnia kell.
A másik dolog, hogy a BSG tele volt számomra hülyeséggekkel. Baltar valami nõ képével beszélget, megmagyarázhatatlan látomások, Karáról nem tudjuk, hogy most meghalt-e vagy mivan.
Az ilyen dolgok mellõzése miatt többre értékelem a Capricát.
Nagy tisztelet az utolsó 4 percrõl, hátborzongató.
Asrock M3A77DE ; Amd Phenom II x6 1055 2800mhz ; 4gb samsung ddr3 1333mhz 2×2gb dual chanel ati hd 5750 1gb ddr5 dx11 ; Hitachi 1tb sata 2
Most ment le a 9. rész ugye magyarul, a késõbbiekben felbukkanhat valamilyen spoiler BSG történéseit, karaktereit, vagy bármijét illetõen?
Olyanra gondolok, ami mondjuk elõre lelõne pár poént BSG-ben, ha az ember csak Caprica után kezdené nézni azt.
Olyan emberrel álltam neki nézni, aki még nem látta BSG-t (egyáltalán nem tud róla semmit), és nem akarom, hogy késõbb egy-egy, Capricában megjelent dolog miatt késõbb a BSG-s cliffhanger-ek vagy mindfuck-ok ne üssenek annyira.
Báris a linken, amit beillesztettél, azon 58at ír.
köszi
üdv.,
ASTERIX és TALPRAESETT TOM képregényeket vásárolnék és ELADNÉK!
Ha hatvan körülit mondunk akkor nyilván 58 lesz a válasz.... xD de amúgy találd fel magad...Caprica is a science fiction drama television series. It is a spin-off prequel of the re-imagined Battlestar Galactica, taking place about 58 years prior to the events of Battlestar Galactica
Armin & Ayu fan
http://viasat6.hu/nyeremenyjatek
A válaszlehetõségek:
-58
-52
-620
szerintetek?
Amikor eljő a Fehér Farkas tele, ne egyél a sárga hóból!
Asrock M3A77DE ; Amd Phenom II x6 1055 2800mhz ; 4gb samsung ddr3 1333mhz 2×2gb dual chanel ati hd 5750 1gb ddr5 dx11 ; Hitachi 1tb sata 2
A Caprica hány évvel a 12 kolónia bukása elõtt játszódik?
köszi
Xbox 360 SLIM 250 GB, Dell U2312, Dark Souls PtD edition NG++ 925/1000G ☑ Final Fantasy XIII ☑ Lost Odyssey ☑
www..KALOZOK.com
Csak a második részig bírtam, most nem írom le az okokat, de BSG-re való tekintettem arra gondoltam, adnom kellene neki még egy esélyt.
Kérdésem lenne (spoileres lehet):
Van esély arra, hogy Graystone anyuka (Zoe anyja) mondjuk a harmadik rész körül szépen fejbelövi magát (így kiírva a karaktert), hogy ne kelljen dühöngenem az irritáció miatt? Netán túléli az évad minden részét és beszívtam?
Attól féltem, hogy elharapják a végét a kasza miatt, de nem. Remekül belesûrítették a nem létezõ 2. évadot az utolsó 3 percbe. Mint egy összefoglaló, ami lezárja a Caprica-t, felkonferálja a BSG-t és megnyitja az utat a BSG-B&C elõtt:) Szerintem ezt az utolsó 3 percet a 2. évad trailerjéhez készíthették eredetileg. Mindenesetre okosan rendezték meg az utolsó epizódot. Na de nem fényezem tovább:D
Én Zoe-t megértem. Aki feltalálja a feltámadást, az miért ne hihetné magát istennek?
Hiba volt a sorozat kivégzése.
www..KALOZOK.com
- Mi ertelme volt kicserelni a vegen kis Adamat? Cylont akartak belole csinalni? Labbal tiportak volna az eredeti BSG-t.
- Miert kell egy kamu skinjobot beleeroltetni? Az elso cylon haboru idejen meg nem voltak skinjobok, csak bekavar a sztoriba ez a jelenet.
- Clarice es Zoe meg a teljes homaly, azt meg ertem hogy clarice oltja a cylonokat az emberek ellen, de Zoe "I am God" mit keres ott aki elvileg elvan apucival meg anyucival, nem mellesleg elotte leuvoltotte a hajat a v-worldben.
- Tamara? Tudom, nem fert bele mar egy snittbe sem.
\"Csak egy szimpla forma, aki nem szívja orrba\"
jo volna...
PSN ID:misi2mezei
Itt a két cím akit érdekel:
Mark Stern
Executive VP Original Programming
NBC Universal – Sci Fi Channel
100 Universal City Plaza
Bldg. 1400, 14th Floor
Universal City, CA 91608
Steve Burke
CEO of NBC/Universal
30 Rockefeller Plaza
New York, NY 10112

Armin & Ayu fan
Teppik Amon, Dzsel-völgy, Piramisok
A Razor DVD-t pedig ezer éve láttam, és ezek szerint, el is felejtettem.
Szigorúan magánvélemény | Can’t spell “STEAL” without EA? | Gamer's Hell: DLC, Early-A, Pre-Order, Seasons, Episodes, Regions, Loot Box, Microtransactions, MS Store, Epic Store.
Armin & Ayu fan
Még szép, hogy nem mondtak, mert az egész "Caprica" egy spin off - utólag kreált, hajszálvékony gyökerekkel, ingatag módon az eredeti folytatás-sorozatba kapaszkodó valami volt.
Szigorúan magánvélemény | Can’t spell “STEAL” without EA? | Gamer's Hell: DLC, Early-A, Pre-Order, Seasons, Episodes, Regions, Loot Box, Microtransactions, MS Store, Epic Store.
ha jol tudom akkor akkor még nem voltak beépulve.
na meg nem is ugy értettem.mert az tény a BSG 4. évad után,hogy Cylonok már nagyon rég vannak ugyebár az egész 13. kolonia Cylonokból állt még nagyon régen.
Szóval ha Graystonék nem alkotják meg a Cylonokat akkor nem lettek volna skinjobok sem szerintem.
az meg a másik amit Victor mond de a Cylonok biztosan nem maguk fedezték fel mert már amire kitort az 1. háboru akkor már volt 1 skinjob(Zoe).így lényegében az elsõ ilyen Cylont az emberek csinálták amirõl érdekes modon soha nem mondtak semmit a BSG-ben.hogy-hogy nem is tudtak a skinjobok létezésérõl ha már 50 éve õk hozták létre az elsõt(Capricán)?
én emberi Cylont mondtam(skinjob)
http://youtu.be/4v8qae11_-M
4részben leadták azt amit 4évre terveztek,rögtön fért bele akció...
a készítõk remélem tanultak a leckébõl<#fejvakaras>#fejvakaras>
És legalább már tudjuk,hogy miért lettek egyistenhívõk a Cylonok és valószínuleg ezért is lázadtak fel.Na meg Will.ezt sem gondoltam volna,hogy az a Willie aki az elején volt nem az aki a BSG-ben...nagyon meglepõ volt számomra.és kár,hogy itt hagyták abba mert szerintem ha folytatnák akkor tuti,hogy ezek után sokkal tobben néznék.
max a Sanctuary de annak meg a 13 részes évada nem tul hosszú:(most kezdõdött de már nemsokára vége....
ugy jelentették be,hogy a 2. évadban jon a cylon háboru csak lefelejtettem a hozzászólásbó:)
csak hát kasza lett....
de legalább remélem,hogy az uj spin-off-ban benne lesz az is,hogy-hogy keltek ontudatra a cylonok mert ha egybõl beledobnak a háboruba nem lesz tul jo....
mellesleg nem ugy volt,hogy csak 2011 végén vagy 2012 elején jon a pilot?
mert most fogják elkedeni forgatni januárban.
Itt nekem csak az bassza a csõröm hogy most megint jön szeptemberben (talán) 4 részes mini pilot remélhetõleg sikeres lesz aztán meg jön rá 1 évvel a rendes sorozat. Addig meg marad a pangás scifi téren:(
Xbox 360 SLIM 250 GB, Dell U2312, Dark Souls PtD edition NG++ 925/1000G ☑ Final Fantasy XIII ☑ Lost Odyssey ☑
viszont legalább az uj spin-off-ban legalább lesz az 1. cylon háboru.
Willie,hogy halhat meg?nem õ lesz a Galactica kapitánya ha felnõ?akkor meg mégis,hogy?az utolsó részt még nem láttam mert nincs rá felirat:(
mondjuk kár,hogy kaszálták pedig most kezd igazán beindulni....
de nekem mondjuk az elejétõ fogva tetszett és nem hiányoltam az akciot.így viszont kár mert mintha a 2. évadra ígérték volna az 1. Cylon háborukat de így nem lesz:(