648

A Battlestar Galactica előzmény
  • Valezius
    #648
    Sziasztok, most néztem végig a sorit, és szeretnék pár gondolatot megosztani a világgal. Lehet rájuk reagálni is nyugodtan :-)

    Vigyázat Spoilerek vannak benne, BSGről is!

    Kissé vontatott, de az, hogy tudjuk mi lesz a történet vége, azaz, hogy a háború ott lóg a levegőben, és végül elpusztul a világ érdekessé tette a számomra a dolgot. Egy romlott világ, aminek vesznie kell.
    Amikor a 4-5. rész táján Graystone előadást tart a tanácsnak, hogy egy öntudattal rendelkező új fajt akar létrehozni, mindenféle jogok nélküli ingyen munkaerőt az elég félelmetes. Nagyjából ugyanez történik napjainkban. Csak két külön szálon. Öntudat nélküli robot munkaerő már ma is van, a mesterséges intelligencia kutatás meg folyik, aminek számomra nem világosak teljesen a céljai.
    Szóval ezek a robotok meg azért akarják kiirtani az emberiséget, mert egyszerűen utálják, mint a Skynet.

    Nekem bejött az Adama család története, különösen jó rész volt, ami a fiatalkorukról szólt, és hogy mi történt otthon. Szerintem egész jól illeszkedik Adama kapitány életéhez. El tudom képzelni, hogy mire ő 6-7 éves lett addigra az apja már becsületes bíró. Bár kicsit érdekes, hogy inkább arra halad, hogy maffiózó legyen, lehet, hogy mire a 4. évadban guatrau lesz belőle anyáztam volna, hogy nem illeszkedik az idővonalba, de így már mindegy. Egyébként Adamáról azt is el tudom képzelni, hogy nem akarta bevallani senkinek, hogy tauroni családból származik.

    Graystone apuka megint érdekes karakter, messze van a szerethetőtől. Sok mocsokságot művel, tökéletesen illik a bűnös világba, nem is csoda, hogy gyakorlatilag ő ítéli halálra az emberiséget.

    Zoé szintén érdekes, kicsit gyorsan jut el a "mi itt istenek vagyunktól" az "én vagyok az Isten"-ig. De még ez is belefér, tudjuk, hogy problémás gyerek volt :) És elég logikus, hogy miután életre kel (nekem úgy tűnt az valami fém váz, búrnek látszó dologgal befedve, de ki tudja), hiányzik neki a hatalom, ezért a cylonok élére áll. Ezt nehezen lehetne összekötni az ötök érkezésével, akik majd megalkotják az igazi emberformákat.
    Ami kicsit el van rontva, hogy oké, az elején azt hiszik, hogy Zoé robbantott, de bizonyíték nincs rá ugyebár. És később se mentik fel, ennyire béna a nyomozóiroda?

    Lacy az összes szereplő közül a legfurcsább. Onnan indul, hogy cserbenhagyja Zoét, ezután kész lenne robbantani egy repülőtéren. Kissé érthetetlen, hogy akkor most ő kicsoda is igazából, egy nagy összevisszaság ez az ember. Számomra nem igazán világosak az indítékai, ellentmondásosak a tettei és a szavai. Ehhez képest, ahová eljut, az utolsó előtti rész vége elég kemény.

    Clariss, nos ő a gonosz a történetben. Kicsit idióta ezzel az istenölés mániával. A férjecskéje is rájön, hogy hülyeség az egész, Zoé is tudja. A szentanyát meg sok más embert mégis meg tudja győzni. Ezt jobban ki kellett volna dolgozni. Sőt mikor kiderült, hogy hülyeség elővenni valami jobb ötletet.

    Tamara: Róla nem nagyon van mit mondani. Elég fölösleges karakter.

    Összességében azt kell mondanom, jobban tetszik, mint a BSG.
    Ott egyszerűen utáltam mindenkit, nem illeszkedtek a környezetükbe. Itt nincs olyan karakter, akivel azonosulnék, de a legtöbbnek világosak az indítákai. És jól demonstrálják, hogy ez egy rothadó világ, aminek pusztulnia kell.
    A másik dolog, hogy a BSG tele volt számomra hülyeséggekkel. Baltar valami nő képével beszélget, megmagyarázhatatlan látomások, Karáról nem tudjuk, hogy most meghalt-e vagy mivan.
    Az ilyen dolgok mellőzése miatt többre értékelem a Capricát.

    Nagy tisztelet az utolsó 4 percről, hátborzongató.
  • dregnarr1 #647
    Köszönöm!
  • Victor1103
    #646
    Nincsen benne semmi. A Caprica előrevetíti hogy mi lesz a BSG-ben. Ott lesz vége ahol a BSG elkezdődik nincs semmi utalás a BSG-re, annak történéseire, szereplőire.
  • dregnarr1 #645
    Azokhoz lenne kérdésem, akik végig látták már a sorozatot, illetve nézték BSG-t is:
    Most ment le a 9. rész ugye magyarul, a későbbiekben felbukkanhat valamilyen spoiler BSG történéseit, karaktereit, vagy bármijét illetően?

    Olyanra gondolok, ami mondjuk előre lelőne pár poént BSG-ben, ha az ember csak Caprica után kezdené nézni azt.

    Olyan emberrel álltam neki nézni, aki még nem látta BSG-t (egyáltalán nem tud róla semmit), és nem akarom, hogy később egy-egy, Capricában megjelent dolog miatt később a BSG-s cliffhanger-ek vagy mindfuck-ok ne üssenek annyira.
  • morzsi555
    #644
    Leadja a viasat6 (TV6). http://port.hu/caprica/pls/fi/films.film_page?i_topic_id=2&i_film_id=119810&i_city_id=3372&i_county_id=-1
  • Orionk
    #643
    Akkor 58 a válasz.

    Báris a linken, amit beillesztettél, azon 58at ír.

    köszi
    üdv.,
  • Andr0
    #642
    szerintem 620... -.-

    Ha hatvan körülit mondunk akkor nyilván 58 lesz a válasz.... xD de amúgy találd fel magad...Caprica is a science fiction drama television series. It is a spin-off prequel of the re-imagined Battlestar Galactica, taking place about 58 years prior to the events of Battlestar Galactica
  • Orionk
    #641
    Pontosan kellene tudni, mert van itt egy nyereményjáték:

    http://viasat6.hu/nyeremenyjatek

    A válaszlehetőségek:
    -58
    -52
    -620

    szerintetek?
  • cylonflatus
    #640
    Mivel Bill Adama a későbbi admirális, Apollo apja kb ekkor született könnyen kiszámolható. 50+, 60 év, kb.
  • Andr0
    #639
    Sok, 60 talán.
  • Victor1103
    #638
    nem tudom.
  • Orionk
    #637
    Sziasztok !

    A Caprica hány évvel a 12 kolónia bukása előtt játszódik?

    köszi
  • Teppik Amon
    #636
    zárható a topic szerintem is
  • mosoporr
    #635
  • davidka003
    #634
    Megnéztem én is végig, jó volt az utolsó rész. Korrekten lezárták.
  • finaltrekker
    #633
    Graystone mama tényleg irritáló, de aztán megváltozik, ahogy Zoe lassan eltűnik az életéből.
  • Victor1103
    #632
    A Graystone anyuka végig túléli de mielőtt a kardodba dőlsz azt megjegyezném hogy megéri végignézni mert a végére egész jól kialakul a történet és mondhatni rendesen lezárják.
  • dregnarr1 #631


    Csak a második részig bírtam, most nem írom le az okokat, de BSG-re való tekintettem arra gondoltam, adnom kellene neki még egy esélyt.

    Kérdésem lenne (spoileres lehet):
    Van esély arra, hogy Graystone anyuka (Zoe anyja) mondjuk a harmadik rész körül szépen fejbelövi magát (így kiírva a karaktert), hogy ne kelljen dühöngenem az irritáció miatt? Netán túléli az évad minden részét és beszívtam?
  • finaltrekker
    #630
    Én is most néztem meg az utolsó 18. részt, szerintem nagyon ott volt...

    Attól féltem, hogy elharapják a végét a kasza miatt, de nem. Remekül belesűrítették a nem létező 2. évadot az utolsó 3 percbe. Mint egy összefoglaló, ami lezárja a Caprica-t, felkonferálja a BSG-t és megnyitja az utat a BSG-B&C előtt:) Szerintem ezt az utolsó 3 percet a 2. évad trailerjéhez készíthették eredetileg. Mindenesetre okosan rendezték meg az utolsó epizódot. Na de nem fényezem tovább:D

    Én Zoe-t megértem. Aki feltalálja a feltámadást, az miért ne hihetné magát istennek?

    Hiba volt a sorozat kivégzése.
  • Hamed
    #629
    Na most neztem meg a zarot, eleg gaz lett... Attol, hogy kasza meg nem kellett volna tokeletesen elzarni a sztorit a BSG-tol, igy nem lehet belehelyezni sehogy abba a vilagba.

    - Mi ertelme volt kicserelni a vegen kis Adamat? Cylont akartak belole csinalni? Labbal tiportak volna az eredeti BSG-t.
    - Miert kell egy kamu skinjobot beleeroltetni? Az elso cylon haboru idejen meg nem voltak skinjobok, csak bekavar a sztoriba ez a jelenet.
    - Clarice es Zoe meg a teljes homaly, azt meg ertem hogy clarice oltja a cylonokat az emberek ellen, de Zoe "I am God" mit keres ott aki elvileg elvan apucival meg anyucival, nem mellesleg elotte leuvoltotte a hajat a v-worldben.
    - Tamara? Tudom, nem fert bele mar egy snittbe sem.
  • simon7108
    #628
    vajon sikerul itt is megcsinálni amit a Jerichonál?:D
    jo volna...
  • cylonflatus
    #627
    a Razor Flasbackre (a minisorozatra, az játszódik az első háború alatt) gondoltam, nem a DVD-s Razorra (Pegazus sztori).
  • Andr0
    #626
    Én mindenesetre küldök 1-1 almát és a képet, hogy megmentsem a sorit...:D Kerüljön magyar alma is a Caprica fa alá...

    Itt a két cím akit érdekel:

    Mark Stern
    Executive VP Original Programming
    NBC Universal – Sci Fi Channel
    100 Universal City Plaza
    Bldg. 1400, 14th Floor
    Universal City, CA 91608

    Steve Burke
    CEO of NBC/Universal
    30 Rockefeller Plaza
    New York, NY 10112
  • Teppik Amon
    #625
    Nah, végeztem én is a sorozattal. Az utolsó 5-6 rész nagyon nagyon jó lett! (onnntól hogy tudni lehetett a kaszát) Állatjól lezárták az egészet. A 18as rész végét meg szájtátva néztem. Már ezért megérte végignézni az egész sorozatot. TEtszett.
  • IMYke2.0.0.0
    #624
    Szerencsére, itt vagy Te és emlékeztetsz majd minket.
    A Razor DVD-t pedig ezer éve láttam, és ezek szerint, el is felejtettem.
  • cylonflatus
    #623
    De mondtak. Csak ezek szerint sokaknak kimaradt az első cylon háború alatt játszódó Razor Flashback.... hajszálvékony gyökerek mi?
  • cylonflatus
    #622
    Nem nem, nagyon kevered a dolgokat. A 13. kolónia a Final Five szülővilága, és nem cylon világ, csak függetlenül Greystontól és Capricától szintén megalkották a mesterséges intelligenciát, ami ugyanúgy mint a 12 kolónián ellenük fordult, majd elpusztultak a világégésben. Közben a FF kifejlesztette a feltámadás rendszert, létrehozva az "igazi" skinjobot, vérrel, szervekkel, mindennel, a tökéletes organikus gépet, majd a világuk pusztulása után elindultak felkutatni Kobol többi törzsét. Zoe NEM OLYAN skinjob mint a későbbiek, igaz ezt a szót használták rá ami igaz is, azonban a bőre szintetikus és ugyanolyan gépteste van mint a többinek, csak fejlettebb, de nem egy Cavil, Simon vagy Leoben modell. Zoe egyedi, de akkor is szintetikus, fullra. A cylonoknak ez kevés volt (hajtja őket a vágy, hogy minél jobban hasonlítsanak teremtőjükre) viszont önmaguktól nem tudtak életképes organikus cylont csinálni. Ezt a tudást kapták meg a Final Five-tól.
  • Andr0
    #621
    Bár azért maradt pár kalandos kérdés:
    SPOILER! Kattints ide a szöveg elolvasásához!
    Tamarával mi lett?, Zoe most akkor kibékült apuval anyuval? vagy Clarice Nővér pártját fogja (mikor magyarázott a nővér a Cylonoknak Zoe is ott csücsült) Azt a GDD-s ügynököt ki lőtte le? kapott egyet, de sem STO sem GDD oldalról. BTW szerintem jó story volt...
    Abban reménykedem hogy Alessandra visszatér az 1. Cylon háborúban:D
  • Andr0
    #620
    Jó volt ez a sorozat, kár hogy vége.
  • IMYke2.0.0.0
    #619
    [...]amiről érdekes modon soha nem mondtak semmit a BSG-ben"

    Még szép, hogy nem mondtak, mert az egész "Caprica" egy spin off - utólag kreált, hajszálvékony gyökerekkel, ingatag módon az eredeti folytatás-sorozatba kapaszkodó valami volt.
  • simon7108
    #618
    de a Final Five még hol volt amikor Graystonék megalkották Zoet?(a újat:D)
    ha jol tudom akkor akkor még nem voltak beépulve.
    na meg nem is ugy értettem.mert az tény a BSG 4. évad után,hogy Cylonok már nagyon rég vannak ugyebár az egész 13. kolonia Cylonokból állt még nagyon régen.
    Szóval ha Graystonék nem alkotják meg a Cylonokat akkor nem lettek volna skinjobok sem szerintem.
    az meg a másik amit Victor mond de a Cylonok biztosan nem maguk fedezték fel mert már amire kitort az 1. háboru akkor már volt 1 skinjob(Zoe).így lényegében az első ilyen Cylont az emberek csinálták amiről érdekes modon soha nem mondtak semmit a BSG-ben.hogy-hogy nem is tudtak a skinjobok létezéséről ha már 50 éve ők hozták létre az elsőt(Capricán)?
  • simon7108
    #617
    és ki mondta,hogy ember lett?
    én emberi Cylont mondtam(skinjob)
  • Victor1103
    #616
    Nem úgy volt hogy mire megérkezett a final five a 13 kolóniára akkor már háborúban álltak és a cylonok saját maguk fedezték fel ezt a technológiát? A final five nem ezt akarta megakadájozni? Erről szólt ez a mottó is hogy "mindez már megtörtént ezelőtt és újra megfog történni". Újrakéne már néznem mert elég rég volt..
  • cylonflatus
    #615
    Nem, az első emberi cylont (vérrel, szervekkel, szövetekkel, tulajdonképp az igazi skinjob-okat) a Final Five csinálta, majd adta át a technológiát a toaster-eknek.
  • sherlock1
    #614
    Zoe nem ember lett.

    Lassítva:
    http://i52.tinypic.com/2wrkcxv.gif
  • mosoporr
    #613
    nekem is :)
    4részben leadták azt amit 4évre terveztek,rögtön fért bele akció...
    a készítők remélem tanultak a leckéből
  • simon7108
    #612
    most néztem meg az utolsó részt és hát nagyot néztem:O
    SPOILER! Kattints ide a szöveg elolvasásához!
    Most komolyan Graystonék hozták létre az első emberi Cylont?:O
    És legalább már tudjuk,hogy miért lettek egyistenhívők a Cylonok és valószínuleg ezért is lázadtak fel.Na meg Will.ezt sem gondoltam volna,hogy az a Willie aki az elején volt nem az aki a BSG-ben...nagyon meglepő volt számomra.és kár,hogy itt hagyták abba mert szerintem ha folytatnák akkor tuti,hogy ezek után sokkal tobben néznék.
  • simon7108
    #611
    hát remélem az SGU nem kap kaszát mert akkor már tényleg nem marad semmi:(
    max a Sanctuary de annak meg a 13 részes évada nem tul hosszú:(most kezdődött de már nemsokára vége....
  • Victor1103
    #610
    Hát lehet hogy a pilot még 2012 január lesz csak, de ha lenne egy kis ezsük akkor azt a 4 rész megcsinálják őszre és az SGU 3.évaddal együtt indítják el hogy annak is hátha ad egy kis löketet nézettség terén. Persze ha csak előbb nem kap kaszát az is of course:D
  • simon7108
    #609
    hát ja.
    ugy jelentették be,hogy a 2. évadban jon a cylon háboru csak lefelejtettem a hozzászólásbó:)
    csak hát kasza lett....
    de legalább remélem,hogy az uj spin-off-ban benne lesz az is,hogy-hogy keltek ontudatra a cylonok mert ha egyből beledobnak a háboruba nem lesz tul jo....
    mellesleg nem ugy volt,hogy csak 2011 végén vagy 2012 elején jon a pilot?
    mert most fogják elkedeni forgatni januárban.