26
-
Bounti #26 Mexican 300
Nemsokára jönnek.... és hozzák az unokatesókat is..... -
blessyou #25 Nah, igazából ugyanannak a szónak a görög, illetve a latin olvasatáról van szó, mielőtt még egymás torkának ugrotok. Kb mint Sziszüphosz és Sisifus. -
#24 ezzel nem büszkélkednék... -
geronemo #23 Szerintem jó lesz! A többieknek csitt:D -
Aldo Moro #22 Nagy történészek vannak itt. Amúgy Plataia, nem Platea. -
#21 Az egész 300-at max. 45 perces filmből lassították össze... ha ilyen lesz a második is, akkor:
A 300 paródiája ráadásul jobban is tetszett, mint az alapfilm. :)
-
pixx #20 Mivel a rendező rendezte a Holtak Hajnalát, így csinálhat egy Holtak Napja remaket a görög időkben :)
-
Vardar #19 This is Sparta helyett szalamiszi csata és This is a triész!:D -
knightbali #18 Remélem Leonidas-ék feltámadnak majd, és ala holtak seregeként szétrúgnak majd pár segget. -
wednes #17 Ezt nem is vitatom. :)
Nem is az volt a cél, hogy történelmi fimet csináljanak, hanem inkább egy hősi eposzt mutassanak be. Pont így volt jó a film, nekem nagyon tetszett.
A tényeket inkább azért írtam le, hogy mi a legenda és mi valós esemény. -
cS6Szi #16 Sztem a 300 nem történelmi film hanem egy képregény film. -
wednes #15 100 ezer persze...
Azért mert ilyen költői túlzásokkal maradt fenn a csata leírása, attól még valótlan.
"Plataiainál vívott ütközet után szabadult fel. Ezt a csatát ugyanis a görögők nyerték, ám ott, ahogy azt E. Ufer is megállapítja: „...a perzsák ereje nem volt sokkal számottevőbb a görögökénél.”
Thermopülai-szorosnál is nemcsak 300 spártai katona harcolt. Jóval több szerep jutott a valóságban a többi görög csapatnak is mint, amit a film sugall.
És mikor bekövetkezett az elkerülhetetlen kb 1000 görög katona maradt hátra összesen a spártaiakkal együtt. -
Stonee #14 jöhet !! legalább olyan látványos, és hangulatos legyen mint az első! -
#13 Kirááály, legalább lesz új anyag a blogomra :))) -
Lami #12 A csata helyszíne Plataia, nem pedig plateai. És nem nevezném jelentéktelennek, egy saccper kábé 100 ezres perzsa sereg szétverését... -
pixx #11 Azért itt több volt a pletykánál, mármint ha a film producerei írattak egy könyvet:
http://www.sg.hu/cikkek/38182
És ha ezt a tényt maga a rendező erősíti meg:
http://www.origo.hu/filmklub/20030911ridley.html
De még be tudnék linkelni pár oldalt kedves winnie, "legközelebb tájékozódj" :)
Én ezek fényében mondtam, hogy erre a filmre jelenleg nem sok esély van, csak pletyka, kíváncsiak a rajongók véleményére, és ha pozítivak a visszajelzések fórum szinten, akkor 3-5 év múlva lesz belőle film. Én véleményem. -
#10 Hát reméld is, mert egy folytatás esetén halálnak halálával halsz.
Istenem... -
winnie #9 nem erősített senki gladiátor 2-t. max megbízhatatlan pletykák voltak, amire nem alapozunk:) -
pixx #8 Ha jól emlékszem 2002 óta szinte minden évben megerősítik a gladiátor folytatás-előzmény filmet. Vagy Maxiumus túlvilági kalandjai stb.
Ott sok bejelentés volt a színész és a rendező részéről aztán semmi. Persze jobb is ez így. 300-nál is volt ilyen Leonidász lánya, meg 301 cím stb.
Egy fél év és elmerül ez a hír a süllyesztőbe, és reméljük nem lesz ebből film. Legalábbis részemről. -
wednes #7 Kíváncsi vagyok, hogy akarják folytatni. A 300 cím tényleg hülyén hangzana. :D
A döntő ütközet a szalamiszi tengeri csata volt és az athéni flottán volt a hangsúly. A spártaiakat kicsit hanyagolni kéne akkor.(legalábbis a tengeri ütközetnél)
Plateai csatának már akkora jelentősége nem volt, a hátramaradt perzsa helyőrséget győzték le a görögök. Xerxész serege nagy részével már visszavonult Kis-Ázsiába.
-
Gilgamesh #6 Miller tényleg vérszemet kapott... A stúdión nem csodálkozok. Egy újabb vérbő koreográfus-extázis két órában meg nagyon nem érdekel.
A címe 40k lesz? -
#5 Egyetértek! A Gladiátor esetében talán egy előzménnyel foglalkozó történetet lehetne összehozni, csaták, miegymás, de ez sem lenne az igazi.
Én szeretettel várom az új 300-at:) -
hawkie22 #4 Akkor már inkább ennek legyen folytatása, ebben van is lehetőség. A Gladiátort mégis hogy folytatnád? A néger gladiátorral? Az elsőben is mellékszereplő volt, az már nem igazi Gladiátor lenne Maximus nélkül.
A 300 első része nem kimondottan Leonidászt emelte középpontba, hanem őt és a 300 katonájának csatáit. A folytatásban a spártaiak csatái lennének a középpontban. Sztem ez így rendben van, jobban, mint a Gladiátor esetében lenne. -
tyuklepes #3 Istenem, akkor inkább a Gladiátor 2-t ... -
Dr Adee #2 Isten film, kegyetlen. Feldobta a napomat :D -
LiveMan #1 A filmet várom, de remélem a címen változtatnak, mert ez elég vicces így..