311802
  • Zóanagyvarázsló
    Egy-két éve egy fórumon az egyik forgalmazónak tűz közelében lévő személy mondott néhány tízezret a legsikeresebb játékokra (FIFA, WoW), megemlítve, hogy korábban eleve 3-4 ezres példányszámok voltak, növekszik a piac. (Többször is hasonló nagyságrendekről hallottam azóta is, ha egy kicsit is komolyan próbáljuk venni a hazai újságírókat.)

Ez alapján spekulálva 50 ezer lehet nálunk jelenleg körülbelül a plafon, ami egy UT3-nál eleve merész tipp lett volna forgalmazó részéről, utólag pedig...
  • Indigo
    Ezek szerint siralmasn kevés...
  • Carlos
    LEhet...De nem akarod tudni...
  • Indigo
    Szerintem itthoni viszonylatban az az 50 ezer is sok... De ha közülünk tudja valaki, akkor neked kell tudnod a legjobban, valamilyen szinten a tűz közelében voltál :) Panzersekből pl mennyi ment el itthon, lehet tudni?
  • Zóanagyvarázsló
    Természetesen többek között erre gondoltam. Mindenesetre hárman együtt sikerült kidolgoznunk egy nagyon életszerű forgatókönyvet :)
  • Carlos
    igazad van, ez tényleg magyar (ezt elfelejtettem). kábé 50K lehetett a magyar termék darabszáma (szerintem). Aztán amikor nem fogyott, akkor visszaküldték a központi elosztóba és ott rohadt. Aztán valaki belebotlott, hogy ez még mindig ittvan és inkább olcsóér szétküldték a környék MM-jaiba.
    Szerintem. Persze lehet, hogy tökre nem igy van. :D

Mindenesetre nekem jó vétel volt... :)
  • IMYke2.0.0.0
    Inkább az a veszteség, hogy megrendelt és előre (olcsón) kifizetett termék ott rohad a raktárban, fogja a helyet és nem termel hasznot.
    Nem véletlen, hogy inkább beszerzési árhoz közeli cédulával kidobják a polcokra, hogy legalább valamennyi hasznot hozzon, rövid időn belül, semmint a tárolással, és esetleges megsemmisítéssel még több kárt okozzon nekik...
  • Zóanagyvarázsló
    Szóval egy UT3 kb 300 ft lehet kábé. (nagytételről beszélünk (milliós darabszám, nem párezer))

Magyar kiadásról van szó, tehát nem milliós a darabszám, ha 40 ezret gyártottak volna le, akkor is nagyon elszámolták volna magukat.

Különben pedig ott van a kiskereskedelmi árrés (ez csak lenne), a különböző adók (pl. 25% ÁFA helyből), a tárolás és a szállítás költsége, a forgalmazó hazsna, illetve megállapodás függvényében valamennyi megy vissza a kiadónak is. Szóval a 300 Ft-os költség a saját számaid alapján kizárt.

Első kiadásról van szó, tehát egészen biztosan túl sokat szállítottak le valahova vagy túl sokat gyártottak, s nem arról van szó, hogy eleve olcsón rendeltek és gyártottak egy halmot. Ebből azt következik, hogy egy vagy több szereplőnek vesztesége van ebből.
  • Esplanade
    nem hiszem, call of duty-t is alig játszák, pedig azok ráadásul tört szerverek
  • Carlos
    Nem kellett senkinek sem 4990-ért vagy 1990-ért, de 990-ért sem.
    Ottvan a raktárban 1000 Ut3.
    -Mennyiért hozták főnök?
    -390 körül.
    -Akkor legyen 490, annyiért csak elviszik.

Kábé ennyi lehet a haszon.
    Amúgy ne hidd, hogy olyan drága cucc ám ez! Egy ilyen DVD előállítása szerintem 50 Ft alatt van, a DVD tok a képpel másik 50 Ft max, a kézikönyvek belekerülhetnek 100-150 Ft-ba is.
    Szóval egy UT3 kb 300 ft lehet kábé. (nagytételről beszélünk (milliós darabszám, nem párezer))
  • w77d
    Amúgy ez az UT3 akció kegyetlenül fel fogja lendíteni a magyar szervereket :DDD
  • Indigo
    Na ja, ez igaz... 1000 Ft-os GoW is ott sorakozik még, nem nagyon viszik már annyiért sem.

Amúgy ma vettem STALKER Clear Sky-t. Viszont Shadow of Chernobyl sehol nincs, szerintem már csak használtan tudok majd venni.
  • w77d
    szerintem simán csak készletkisöprés van és annyiért adják, amennyiért nekik leszállítják.. lássuk be, szokásos áron ezek már ott rohadnának meg a raktárakban...
  • Indigo
    "épeszű áron"

Szerintem ez már a másik véglet... Nem tudom mennyire épeszű dolog ennyire olcsón nyomatni valamit. Egyáltalán mennyi haszon van ezen? Mert a forgalmazónak kell legyen haszna, aztán ott a szállítási költség, előállítási költség, ami pl UT3-nál nem a legolcsóbb, kézikönyv+art book+lemez+tok+karton borító... Mi marad a kiadónak?

Tényleg piszok kíváncsi vagyok, hogy ezt az árat hogy gondolták.

No nem mintha nem örülnék az olcsóságnak, de remélem nem a PC-s játékok haláltusáját láthatjuk benne...
  • w77d
    meg vettem ma BIA Hells highway fémdobozost és Jerichot is...
  • w77d
    GOW-ot is megvettem :)
    amúgy szerintem tényleg jobb bevétel lenne ilyen árakon adni a játékokat...
  • Carlos
    LoL...
    Lehet, hogy rájöttek, hogyha épeszű áron agyják a játékokat, akkor viszik mint a cukrot.
    Plö ha bejönne a paráztatós FPS akkor még 2000 Ft-ot hagytam volna ott a Fear Gold és a GoW képében. :)
  • w77d
    lehet.. én most voltam 2 órája és bazdmeg komplett UT3 falak voltak :DD a pénztárnál meg néztem, hogy a sorban minden második embernél kb volt egy példány XD nálam kettő :D
  • Carlos
    Árkádban tegnap nem volt ennyi. Hmmm...lehet, hogy elkapkodták aztán utántöltöttek... :D
  • w77d
    hittem de azt hittem hogy pár megmaradt darabot dobálnak el, nem pedig vagy 600darabot XXD
    ugyanis a képen csak egy részlet látszik, szétszórtan még 2x ennyi példány volt :DD
  • Indigo
    Debrecenben sajna nem volt, én is akartam egyet karácsonyi ajándékba venni :(
  • Carlos
    Nem hittél nekem? :)
  • balee4
    Nekem is 1000 körül volt Mosonmagyaróvárra.
  • w77d
    media marktban fotóztam most:

és mind 500ft. Már volt egy példányom anno amit vettem de most vettem kettőt, mert ez nem pénz érte XD majd elajándékozom vagy nemtudom...
  • fery02
    Na az úgy már valóban szép, okosan csináltátok. Gondoltam én is ilyen módszerre, de nekem nincsenek ilyen ismerőseim, akiket érdekelhetett volna.

#1094: Köszi, mind1 akkor.

Végülis így is megérte, bár olcsóbb postaköltséggel persze jobban örültem volna. :)
  • Zóanagyvarázsló
    A távolság nem számít, egységes a Magyar Posta belföldi tarifája.
  • Daell Drow
    En nekem is kb 1500Ft volt a posta, es en 200km re vagyok pestol. Nekem az egesz akkora dobozban jott mint egy mikro, mivel a haverjaimnak is en rendeltem egyben. igy a posta koltseg is eloszlot egymas kozott, igy mar megerte nekunk.
  • mikusmate
    Nekem ezek vannak:

Plusz még van egy Warcraft 3, csak az havernál van kölcsönben. A Warrior Within, meg a Prince of persia a legújabbak.
  • Carlos
    És akkor elérkeztünk ahhoz a ponthoz, amikor a lé drágább, mint a hús... :(
  • fery02
    Mértékegységet elfelejtettem írni, de persze Forintban értem, tehát 1484 Ft.
  • fery02
    Ehh, aki utánvételesen rendelt gamestar karácsonyi akció csomagot (mikor kettő újság mellé vagy Mass Effect vagy GRID vagy F.E.A.R. 2 választható) annak mennyi volt a postaköltsége?
    Mert nekem most küldték meg és 1484 a postaköltsgé és "picit" sokallom.
    Pestről 100 km-re lako, nem tudom számít-e.
  • balee4
    A francnak nincs nálunk MM... :S Azért a Saturnban még bízok.
  • fery02
    Ott mennyi az Orange box? Mert befosok, ha még 2000-nél is olcsóbbért adják. :D
  • exoterm
    Köszi média márk! Kúúl a verda!

• Carlos
    Általában én így érek haza.
    Ilyenkor nem fosni akarok, meg ilyedezve hanyattesni a székben. :D
  • Indigo
    Megértelek. Bár én kifejezetten kedvelem a parás játékokat, persze csak megfelelő hangulatban, és nem ilyenkor munka után, fáradtan.
  • Carlos
    Hehe...Én pont ezért nem vettem meg. A Fear-rel egyetemben. Nem szeretek parázni. Esténként tudok csak játszani, akkor meg a szívbaj jön rám és nemtok elaludni se később. AvP -> Marine-nál abbahagytam a paráztatós FPS-eket. :D
  • Indigo
    A GoW viszont egy elképesztően nagy játék, aki szereti a paráztatós tps-eket, ki ne hagyja ennyi pénzért!
  • Indigo
    Én sem magáért az UT-ért vettem anno, hanem mert olyan zseniális modok vannak hozzá, hogy nekem már önmagában csak azokért megéri... (Pl Prometheus mod)

De basszus, ezekből most úgy bevásárolnék, csak már minden megvan, ami kell. Már karácsonyra sem tudok venni senkinek :D
  • Indigo
    Mi a... Mi van ezekkel? 500 meg 1000 Ft ilyen játékokért??? Eszem faszom megáll...