Eredeti játékaink klub
Jelentkezz be a hozzászóláshoz.
Nyilván mindenre vannak ellenpéldák, de hidd el, ha egy mérhetetlenül vagyonos ember történetesen gamer, akkor 100-ból 99-szer nem fogja azt mondani, hogy "hmm, ez a játék nagyon tetszik, simán játszanék vele és ma délután épp rá is érek, de most 50 európa, inkább kivárom a karácsonyi sale-t, ott tuti megkapom 35-ért is, mert azért az elveimhez ragaszkodni kell".
Akkor is és most is aláírom, hogy gazdag (általában) akkor lesz valaki, ha jól bánik a pénzzel, de az, hogy "fiam, az a bácsi azért gazdag, mert mindig spórol és nem költ pénzt butaságokra" legfeljebb egy kellemes kis anekdota, amivel lebeszélhetjük a gyerekünket arról, hogy ipadet akarjon karácsonyra, hidd el, a gazdag ember nem csinál elvi/egzisztenciális kérdést abból, hogy 50 vagy 35 pénzért vesz meg egy játékot.
Tudom, tudom, van ellenpélda, nem kell senkinek leírni, hogy "de neki bizony van egy gazdag ismerőse, aki mindig csak félik szikkadt kenyeret vesz féláron", ahogy írtam, kivételek, "vallási fanatikusok" mindig voltak, vannak és lesznek, Tinman már hozott is egyet, ez egy tipikus érvelési hiba az úgynevezett anekdotikus érvelés.
Bethesda bojkott, amíg a Magyarországon (is) forgalmazott teljes árú Dishonored RHCP/RU verziót el nem ismerik GLOBAL-nak. Írjunk nekik minél többen.
Most képzelj el egy olyan esetet, hogy valaki nem egy aktuálisan zsírúj címmel éli meg ugyanezt és már nincs is vita köztünk.
Bethesda bojkott, amíg a Magyarországon (is) forgalmazott teljes árú Dishonored RHCP/RU verziót el nem ismerik GLOBAL-nak. Írjunk nekik minél többen.
Oscar Wilde: Az egyszer? gyönyörök a bonyolult ember utolsó menedéke. Eredeti Bölcs: Légy rossz, a jókkal úgyis mindig csak kibaxnak.
Oscar Wilde: Az egyszer? gyönyörök a bonyolult ember utolsó menedéke. Eredeti Bölcs: Légy rossz, a jókkal úgyis mindig csak kibaxnak.
Vagyis visszajutottunk oda, amivel kezdtem ezt az egész délelőtti vitadélutánt: minden ember más ("nagy" igazság), másképp gondolkodik dolgokról, más "kattanásai" vannak. Bajok és balhék akkor alakulnak ki ebből, ha valaki ennek az egyszerű ténynek nincs tudatában, vallási fanatikussá válik a saját véleményével kapcsolatban és felsőbbrendűnek érzi azt a többiekével szemben.
Nem kizárt, hogy igazad van. De az is lehet, hogy éppenséggel túl jól ismeri magát és te vagy kishitű.
A "sale-várás" egyébként mégcsak nem is valami részidejű munka: egész egyszerűen van a listámon (most éppen) 70 cím (amiből 10 ingyenes és azért van ott, hogy ne felejtsem el, azokkal is szeretnék majd játszani 😊) és 3 naponta rákattintok, hogy megnézzem, éppen melyik akciós. Ez független a milliárdoktól.
Ne keverd össze a személyiségemet a viselkedésemmel. A személyiségem én vagyok. A viselkedésem meg attól függ, hogy te ki vagy.
Milliárdos dolog: Nyilván ezeket mindenki megjátszaná...Szerintem úgy bevágnád a 60 eurós játékokat is a kosárba hogy csak úgy csattanna (ahogy lenne ps4-ed és xbone-od is tuti....Van egy szint ahol már a pénz nem jelent semmit). Vagy lehet vennél egy saját fejlesztőcéget és tolnád nekünk a jobbnál jobb RPG-ket á la Baldur's gate :-)
Valójában nem, de mindegy, ez nem idevaló téma. Pont a vagyonosodott embereknél nagyon kritikus a pénz, a pénzköltés kérdése.
Adversus solem ne loquitor
Továbbra is úgy látom ahogy leírtam. És talán ezt teljes mértékben körbe is jártuk.
Mindenkinek aki olvassa: Légyszives ne kövessétek a Grebber féle csak 1500 Ft-ért veszünk max játékot mentalitást, mert azzal hosszú távon kinyírjátok a piacot, ami a szórakoztatásunkról gondoskodó játékokat hivatott biztosítani. Ha nincs bevétel, nincs játék... Köszönöm megértéseteket.
Van szerencsém kőgazdag szállodatulajdonoshoz kijárni. Rezzenéstelen arccal vesz Porsche terepjárót, Land Rovert etc, de olyan elvi kérdést csinál az olcsóbb op. rendszer vásárlásból, ami már nekem is sok. Képes órákat elbaxni azzal, hogy megtalálj a legolcsóbb árat neten majd arra hivatkozva mondja, hogy na tessék, szerezzék be ennyiért vagy ne is szállítsanak.
Ne keverd össze a személyiségemet a viselkedésemmel. A személyiségem én vagyok. A viselkedésem meg attól függ, hogy te ki vagy.
Ha gyakorlatilag végtelen pénzen csücsülsz, akkor a pénz elveszti a jelentőségét, megszűnik elvi/egzisztenciális kérdésnek lenni és magasabb szinten kezdünk el elveket alkotni, nem a piszkos anyagiak szintjén.
Hülye példa:
Van, aki elvi kérdést csinál abból, hogy mekkorákat lép, amikor gyalogol? Na és ha sok kicsit lépve kényelmesebb lenne, de naponta kéne új cipőt venni, míg kevés nagyot lépve kényelmetlen lenne, de elég lenne hetente új cipőt venni szerintetek megjelennétek a "tudatos lépkedők"? És a gazdagok kényelmetlenül közlekednének? Mondtam, hogy hülye példa lesz. 😊
Tehát olyat tőlem soha nem fogsz látni, hogy day 1 már végigvittem valamit (eleve háklis vagyok az ár/érték arány dologra, így azért 20-30 óra alatti játékidejű játékot nem szoktam venni, legalábbis megjelenéskori áron nem. Ha milliomos lennék akkor tuti tojnék rá és vennék mindent ami kicsit is tetszik, de nem vagyok az).
Még warezpisti időszakomban se tudtam semmit végigjátszani egy szuszra...nem az én műfajom.
Ha milliárdos lennék ezt még jobban eldurvítanám. Saját uszoda, edzőterem, futópálya, alpesi kecó, yacht, búvárkodás stb. De, hogy nem adok 25 eurot SP-ért akkor sem az k. élet! Ahogy nem fogok a Soulson kívül 60 eurot adni egyetlen más játékért sem!
A szenvedélyről meg a lelkesedésről meg pont az utolsó soraiban írt, az meg a kvázi jelene..
Most már tényleg kezdünk arról vitázni, hogy a kék valójában piros? Holt világosan leírta, hogy régen mi volt, meg most mi van. Ha ti ezt másképp látjátok, elfogadom akkor is, ha nem így van...
Tudom, hogy nem elegáns rugózni azon, amit más már szóvá tett, de muszáj: hadd döntse már el, mit vásárol és mennyiért elvégre a játék kikapcsolódás, nem ipar (a legtöbb ember számára legalábbis). A játék nem a várakozásról szól, hanem arról, hogy az aktuálisan birtokolt és játszott címet mennyire élvezed, mennyire szórakoztat. Mindig is csodálkoztam azokon, akik egy játék megjelenésének napján már az esetlegesen elkészülő második részre vágyakoztak (te nem vagy ilyen, legalábbis erről nincsenek információim, de ez a túlzott "játékvárós" hozzáállásod erre enged következtetni)... ezek szerint nem elégítette őket ki az első rész? Akkor meg minek a 2.?
Utoljára szerkesztette: ratgab, 2016.07.16. 10:31:46
Gothic 2-öt is a megjelenés után sok évvel vittem végig és imádtam minden percét. A Gothic 3 szebb volt jóval, de attól meg a vödrömbe hánytam. Kínlódtam vele bő 60 órát, de nem bírtam végigvinni, hiába nézett ki jól, a gameplay nagyon trágya benne.
A futószalagon viszek végig tökmindegy mit az mi ha nem kiégés? 0 lelkesedés...Gyakorlatilag hazamegy és dolgozik (egymás után viszi végig a gépiesen a random játékot....)
Hát ha ez nem kiégés akkor nemtom mi az.
Lelkesedés nélkül, bármiféle játék várása néikül 0 szenvedéllyel...Ez már munka a szememben.
Ui.: Amit én nem várok azzal nem is akarok játszani (de lehet magamból indulok ki ez a baj). Azért hogy játsszak valamivel azért nem játszom bármivel. Csak azzal amire elindítására vágyom, aminek megtapasztalására vágyom...Vágy nélkül játszani...Elképzelhetetlen számomra....Biztos én vagyok rosszul bekötve.
Watch Dogs szintén ...az majd most következik ha lesz helyem.
Next PC upgrade: 2022
Azóta próbálok minél kevésbé árérzékeny lenni, ha videójátékokról van szó és azt kell, hogy mondjam, azóta egy boldogabb gamer is vagyok. 😊
Ezt hívják Maslow-piramisnak.
Magyarország rettentő módon árérzékeny, ezért itt "tudatos vásárló"nak azt tartjuk, aki a lehető legköltséghatékonyabb módon költekezik. Máshol más archetípusra használják ezt a kifejezést. Persze ez nem általánosítható mindenkire, de általában ez a helyzet.
Utoljára szerkesztette: Pio, 2016.07.16. 10:29:28
Imi, könyörgöm! Mit írt? Azt írta, hogy amikor warezos volt, akkor harácsolt, mindent begyűjtött és célja volt, hogy mielőbb végig is vigye őket! Amióta pedig a warez nehézkes, azóta nem érdekli, hogy az adott cím MIKOR JELENT MEG és, hogy mikor kerül rá neki sor a végigvitelre!
Ebből azt a következtetést levonni, hogy kiégett a gamingből, amikor qrvára nem erről írt... hát beszarás komolyan ^^
Ha én egyszer már nem fogok várni játékot akkor fogom befejezni a gaminget... Ez már azt jelenti nemigen van benne játékos vágy (amúgy megyőződésem, hogy megint túlzott, de muszáj volt lecsapni a labdát XD).
Mondókád második felére: Mennyire üt manapság egy Max Payne 3-as grafika vagy egy Watch dogs a mai felhozatalhoz képest....Játékélmény nyilván megvan, de megjelenítésben már semmi különleges, holott amikor kijött azért mindkettőtől dobtunk egy hátast. Az élményfaktor óhatatlanul romlik az idővel. Szerintem. Jó Planescape Torment....Jóhogy nem a Baldur's gate-t hozod fel...Vannak olyan játékstílusok ahol a játékmenet elviszi a hátán az egészet, de ha betolsz egy Witcher 1-et az se üt már akkorát grafikailag, hangzásban, megvalósításban mint akkor amikor kijött...Nagyon jó játék, de nem üt már akkorát ,mert túlhaladt rajta a kor.
Visszatérve a realitásokhoz: 1 kezemen meg tudom számolni, hány 4000 Ft-nál drágább játékot vettem az elmúlt évben. És hidd el, ez nem azért van, mert nem férne bele a büdzsébe. Egész egyszerűen minden porcikám tiltakozik ellene, hiszen tudom, hogy 3-4 hónap múlva minimum 5 ezer Ft-tal olcsóbb lesz az adott cím. És így is annyi játék van, amivel kéne játszanom, de nem tudok. Hát akkor meg?
Nos ez a dolog kihalt mind a denuvoval mint pedig velem. Már nem érdekel ,hogy mikor mit viszek végig."
Szigorúan magánvélemény | Can’t spell “STEAL” without EA? | Gamer's Hell: DLC, Early-A, Pre-Order, Seasons, Episodes, Regions, Loot Box, Microtransactions, MS Store, Epic Store.
Ebből, hogy jött ki neked ez? :-D -> "Ki vagy égve ebből már teljesen látszik. Abba kéne hagynod a gaminget, mert már nincs benned tűz."
Az, hogy nem tüzeli fel az 59.99 Euros Day1 vásárlás az csak egészséges elmét takar.
"A régi játékok jók, de megjelenéskori, vagy ahhoz közeli élményfaktoruk a legnagyobb.."
Nagyon sok olyan cím van, amit évekkel a megjelenésük vagy a hype után toltam és elvoltam tőle ájulva. Planescape Torment erre a legjobb példa. Ci7-en toltam végig, pedig annak elég volt egy PII is.
Ezzel maximálisan egyetértek, abszolút ugyanígy látom, de szerintem emiatt nem is fog soha senki téged kitiltani innen.
Második bekezdés: Felhívnám kedves figyelmed az akkorát szócskára a mondatomban. Szóval nem azt írom, hogy nem üt, hanem akkorát nem üt. A régi játékok jók, de megjelenéskori, vagy ahhoz közeli élményfaktoruk a legnagyobb...Évekkel később már a csapból is az folyik...
Na látod nálam ilyen nincs. Ezek bármennyire is jók meg kedvencek csak "szaros" játékok. Nálam ilyen nincs ,hogy nagyon kell. Amikor atom warezos voltam akkor volt ilyen ,hogy minden kell nem tudtam milyen exére kattintsak ,hogy mielőbb végigvigyem és én leszek a császár.
Nos ez a dolog kihalt mind a denuvoval mint pedig velem. Már nem érdekel ,hogy mikor mit viszek végig.
Most ami megvan 12xx game a steam fiokomon azokat fogom csapatni. Ezekhez apránként hozzájön az a pár db game ami esetleg indiegalából esik (100 bundleból jó ha 2 db game érdekel) és kész.
Így is úgy néz kidobott pénz volt csak mert ezeket se biztos hogy valaha végigviszem ,de megpróbálom.
"Negyedrészt ami ma még üt az 6 hónap, 1 év, 2 év múlva (mondjon akárki akármit) nem fog akkorát ütni." - Totális baromság. Csak a legutóbbi Cod maratonból kiindulva a Cod 2 hány éves is?? Totálisan üt még ma is pörgös akciódús és még mindig nem ótvar ronda. Crysisok lassak 10 éves az első ma is isten.
Utoljára szerkesztette: grebber, 2016.07.16. 10:10:16
Adversus solem ne loquitor
Mondhatnánk akár nyaralást, kirándulást, világjárást, utazást, autóvásárlást (ezt is lehetne úgy tekinteni, hogy ha gurul akkor jól van az, ezzel szemben azért sokan igényeljük az extra kényelmet, feature-öket...na de elkalandoztam kissé).
Tehát minden amit az élvezethajhászás gyűjtőfogalma alatt elfogyasztunk, megélünk, meglátunk, megtapasztalunk az bizony murvára nem értékálló...Az élményért (emlék ha úgy tetszik)viszont hajlandóak vagyunk sokan a zsebünkbe nyúlni (meggyőződésem, hogy a halál küszöbén már senki nem fogja kérdezni, hogy na akkor kedves ratgab hány jó magyar valutát harácsoltál össze életedben és tároltál virtuális tárolóeszközön (bankszámla).
Viszont az azért visszanézve kellemesebb élet, ha éljük is és nem csak kuporgatunk... Félreértés ne essék most nem azt mondom, hogy akkor most lépj be a steamedbe, hogy 60 euróért vedd meg gyorsan a top 10 vágyott játékodat...De azért lehet itt is aranyközéputat találni fillérbaszás nélkül is (ami nagyon kell az embernek azért pl én sem vagyok rest mondjuk 6-7000-et kiadni...Egyrészt mert ki tudja megtehetem-e akkor hogy megvegyem amikor már 1000-1500 ft lesz, másrészt ki tudja milyen élethelyzetben leszek, lehet nem lesz opció a gaming....Harmadrészt ki tudja meddig húzzuk és bizony én azért a kedvenceimet szeretem inkább hamarabb megtapasztalni mint később.
Negyedrészt ami ma még üt az 6 hónap, 1 év, 2 év múlva (mondjon akárki akármit) nem fog akkorát ütni. Addig fejlődik az ipar, fejlődik a grafikai megjelenítés, fejlődik minden....Megértem aki kivár (legtöbb embernél azért ennek elsősorban anyagi okai vannak és nem a tudatos vásárlás), de az tagadhatatlan, hogy az élményfaktor hosszú távon megsínyli a várakozást és a késői megszerzését az adott örömszerzésre irányuló gaming élménynek.
Ui.: Nem vagy értéktelenebb csak magadat fosztod meg az élménytől...És amivel viszont baromira nem értek egyet, hogy beállítod ezt jó dolognak. Nem az kedves Grebber....Mint mindenben ebben is szerintem az arany középút a jó. És ezzel még, hogy a saját nézeteidet kikezdhetetlen alapigazságnak állítod be még mindig nincs baj, de nagy meggyőződéssel terjeszted is és azt hiszed ezzel még jót is teszel. Hát nem....Az élményfaktornak se tesz jó, az iparnak se tesz jót (az olyan marhák miatt készülhetnek játékok, akik normális árat fizetnek érte, csak ezt hajlamos vagy nem figyelembevenni). Ez még mindig ipar, ha nem keresnek rajta annyit amit szeretnének akkor bezárják a boltot (bármilyen fájdalmas is ezt elfogadni, de a fejlesztő is a pénzért csinálja, a befektető meg főleg...és végsősoron a befektető dönt, aki meg a számokat nézi és nem azt, hogy milyen fasza a fejlesztő által megalkotott cucc).
Nem vagy se köcsög, se féreg, se szar... Nem téged támadunk, hanem az elveiddel nem értünk egyet. Ráadásul a fórumozás párbeszédről szól... Ha most elkezdenénk kollektíven bólogatni, hogy igen Grebber teljesen igazad van akkor abból milyen párbeszéd alakulna??? (költői kérdés). Amíg meg írhatsz és mi reagálhatunk rá működik a fórumozási egyenlőség (tudtommal nem vagy korlátozva semmiben). Ahogy te megjegyezheted, hogy 1500-at ér neked egy játék úgy mi is megjegyezhetjük ha nekünk nem annyit ér (ha ezt nem tennénk vagy tehetnénk pont az vezetne egyenlőtlenséghez).
Utoljára szerkesztette: ratgab, 2016.07.16. 10:05:47
Például Homeworld Remaster egészen baráti 12$.
Ryzen 5 3600X | ASUS RX570 OC | MasterLiquid Lite 240 | DELL U2312HM In theory, there is no difference between theory and practice. But, in practice, there is. /Jan L. A. van de Snepscheut/
Régebben sokszor megtörtént velem, hogy elgyengültem, vettem 3-4 körül is játékot, hogy majd játszok vele. Mire eljutottam oda, hogy játsszak vele, vagy bundle része volt már, vagy 1-1.5k-ért ment. Semmi értelme pénz adni olyasmiért, amivel AZONNAL nem játszol.
Egy szó, mint 100 mindenkinek van valami mániája.
Szerintem az emberek többségének itt főleg a tálalással van a baja és nem az álláspontoddal, általában nem úgy fogalmazol, hogy jó-jó, de Neked van ez az álláspontod és emiatt ez Neked még mindig nem az igazi, hanem szélsőségesen, már-már agresszívan próbálod azt mondani, hogy a Tiéd Az Igaz Ösvény és ez az, ami sokaknál kinyithatja a bicskát.
Még csak azzal se vitatkozok, hogy vannak mások is a topikban, akik így viselkednek és mégse kapnak érte savat. Ennek több oka is lehet, vagy a véleményük népszerűbb, vagy a személyük, vagy minkdettő. Sajnos ez ilyen, objektív igazságosság egyesek szerint még a bíróságokon sincs, nemhogy egy netes fórumon.
Szerintem ha egy kicsit kevésbé agresszívan tolnád a dolgot, akkor Te lennél "A Topiklakó, Aki Csak Bundle-ket Vásárol" és a tök felesleges veszekedések helyett poénkodás alapja lenne a dolog és ha nem lennél, hiányoznál. Egyébként ha figyeled egy csomó hasonló vicces vásárlói archetípus/sztereotíp karakter lakja ezt a topikot, egyszerűen a lényeg, hogy nem szabad olyan komolyan venni ezt az egészet.
"You live your life just once, so don't forget about a thing called love..."
Színház/mozijegy? Egy menet egy... körhintán? - Ezekkel fingom sincs mit akarsz egyik se érdekel engem és ezek 100% soha nem lesznek olcsóbbak csak drágábbak...
ratgab: Soha nem állította senki ,hogy ez befektetés. Szimplán türelem kérdése. Nem érzem magam semmivel se értéktelenebb embernek ha majd a Doom-ot vagy a MGS5-öt vagy a JC3-at vagy az új Tomb Raider csak 2021-ben fogom játszani.
Vicces dolog ez a fórumozás... engem kitiltanak a picsába meg megbélyegeznek ,mert máshogy látom a dolgokat.
Nem működik itt semmiféle "fórumozási egyenlőség" önhatalmúan vannak a dolgok. (de persze most megint én vagyok a köcsög a féreg a szar)