Eredeti játékaink klub
Jelentkezz be a hozzászóláshoz.
/// más:
Valaki helyretenné bennem a zavart?
Ez a Démonok között 2 ez mi?
folytatása az elsőnek?
Előzménye?
vagy mi?
Ryzen 1600AF+32GB DDR4+RTX2060 / Xbox 360 / PS3 / XBox One /Xbox One X / PS4 / PS4 Pro / Xbox SS / Xbox SX / PS5 "Kicsi a patkány, de erös!" :D "Ingyen sor, nem sor!" :D Twitch: darkSectorHT
Ezen most meglepődtem:
Spoiler (katt a megjelenítéshez)

Mármint, hogy filléres különbség van a global és a ru között. De asszem várok a The Evil Within végéig, ha már megvettem. Addig úgyis esik az ára. 😊
Utoljára szerkesztette: Rapid81, 2016.07.16. 14:20:47
Ryzen 5 3600X | ASUS RX570 OC | MasterLiquid Lite 240 | DELL U2312HM In theory, there is no difference between theory and practice. But, in practice, there is. /Jan L. A. van de Snepscheut/
De a lényeg, hogy ez csak egy gondolati példa volt a jövőbeni milliárdos Tinmanről (máris bánod, hogy gondolati, mi? 😊 ), aki az esgéhun kérdezi, hogy hol lehet olcsón venni DaS 7-hoz season passt, mert szerinte fontos, hogy a season passt ne teljes áron vegyük. 😊
Így már érthető a keveredés, de remélem sikerült tisztázni a dolgot. Én amúgy teljesen megértem, hogy rossz néven vetted, mivel úgy értetted, Rád mondom, hogy nem költesz szoftverekre, holott én is és a topik többi tagja is pontosan tudja, hogy ez egyáltalán nem így van.
Szerintem az, hogy ki mennyit keres bizonyos keretek közt sokkal kevésbé fontos, mint az, hogy ki mennyire értelmesen, tudatosan és felelősségteljesen gazdálkodik. Mindenkinek vannak gyengéi, ahol bővebbre engedi a nadrágszíjat, ki szeret külföldön nyaralni, ki szeret moziba járni, ki szeret videójátékokat venni, stb..., de szerintem addig nincs baj, amíg észnél van az ember és ismeri a határait. Amit leírtál az alapján viszont totál rendben van ez a költekezés, hisz nagyon tudatosan, a jövőre is gondolva költesz a játékokra, soha nem azt veszélyeztetve. Egyébként megtakarítások szintjén hasonló stílust követünk, annyi különbséggel, hogy én nem pakolok a fiókba, cserébe minden évben lekötök egy 5 éves tartós megtakarítási számlát az éves többletből. Bár lassan olyan kamatok vannak, hogy lehet nekem is egyszerűbb lenne a fiókos módszert követni...
Ryzen 1600AF+32GB DDR4+RTX2060 / Xbox 360 / PS3 / XBox One /Xbox One X / PS4 / PS4 Pro / Xbox SS / Xbox SX / PS5 "Kicsi a patkány, de erös!" :D "Ingyen sor, nem sor!" :D Twitch: darkSectorHT
//* - nem a zenész, hanem a "miénk" 😊
Utoljára szerkesztette: IMYke2.0.0.0, 2016.07.16. 13:26:02
Szigorúan magánvélemény | Can’t spell “STEAL” without EA? | Gamer's Hell: DLC, Early-A, Pre-Order, Seasons, Episodes, Regions, Loot Box, Microtransactions, MS Store, Epic Store.
Tinman
Mindegy, ha mégsem ránk célzol az csak jó.
"Viszont ha már szóba hoztad az anyagiakat azt még megkérdezhetem, hogy Neked a játékra költött pénz összegére jut is ennyi megtakarítás?"
Több jut megtakarításra. Egyrészt párommal évek óta van egy szerződésünk egy pénzügyekkel foglalkozó céggel, ahová megy egy ilyen életbizti + nyugdíj téma. Tulajdonképpen csak az én részem ebből egyenlő azzal, amit 1 évben játékokra elverek. Ezen felül van még jól bevált rajtahagyom a számlámon a fizetésem egy részét megtakarítás, meg a fiókban próbáljuk a kp-t hizlalni. Egyikünk sem keres jól, de igyekszünk minden magán dolgot is bevállalni. Viszont abban is biztos vagyok, hogy te jobban keresel, mint én...
Ne keverd össze a személyiségemet a viselkedésemmel. A személyiségem én vagyok. A viselkedésem meg attól függ, hogy te ki vagy.
Utoljára szerkesztette: IMYke2.0.0.0, 2016.07.16. 13:24:01
Szigorúan magánvélemény | Can’t spell “STEAL” without EA? | Gamer's Hell: DLC, Early-A, Pre-Order, Seasons, Episodes, Regions, Loot Box, Microtransactions, MS Store, Epic Store.
De a "wishlistre jó lesz" játékoknál a 10 eurót elég határozottan tartom, indie címeknél pedig ez inkább 5, mint 10.
Nálam 10:43-kor írtad:
"Van szerencsém kőgazdag szállodatulajdonoshoz...de olyan elvi kérdést csinál az olcsóbb op. rendszer vásárlásból..."
Amire én 10:50-kor válaszoltam:
"...A "szoftverért nem fizetünk" vallás fanatikus tagja. Vagy a "vidózt csak legolcsóbban veszünk" vallásé. Tökmindegy. Van egy ilyen kattanása, amihez ragaszkodik. Mint én a GOTY-khoz. Vagy Te a Steam árazásának szidásához. Vagy Grebber a Bundlikhoz. Satöbbi...."
Tény, hogy össze-vissza repkedtek ott a hozzászólások, de a lényeg, hogy ezzel az ismerősödre céloztam. Eleve a vallási fanatikus szót korábban úgy hoztam képbe, hogy milliárdosról beszéltem. Ha esetleg azért vetted Magadra, mert milliárdos vagyok, akkor ha már nem fér el a számládon a sok pénz én tudok mondani egy helyet, ahol tárolhatod... 😄
Na de komolyra fordítva, örülök, hogy ez tisztázódott, mert tényleg abszolút nem Rátok céloztam, pont ebben a topikban tuti senkire nem mondanám azt, hogy nem hajlandó játékokra költeni. 😊
Viszont ha már szóba hoztad az anyagiakat azt még megkérdezhetem, hogy Neked a játékra költött pénz összegére jut is ennyi megtakarítás? Nyugodtan jöhet itt vagy privátban a válasz, de az se gond, ha nem válaszolod meg. Nálam például ez mindig is benne volt a pakliban, hogy a keresetem töredékét költöm csak játékra és mindig csak akkor, ha annak a sokszorosát tudom félretenni különben. Szerintem az, hogy ki mennyire a "felesleget" költi játékra fontosabb kérdés, mint az, hogy abszolút értékben mennyit költ arra. Azért az idézőjel, mert ahogy írtad, nyilván mindig lenne jobb helye annak a pénznek az egészen extrém példáktól eltekintve.
Ne keverd össze a személyiségemet a viselkedésemmel. A személyiségem én vagyok. A viselkedésem meg attól függ, hogy te ki vagy.
Fallout Shelter kapcsán inkább arra gondoltam, hogy megértem, hogy a nép zabálta, még úgy is, hogy engem nem mozgat. Kipróbáltam, toltam vele pár órát, de én a hc Fallout-ot szeretem, különösen az 1 és 2. részt.
Egyébként egyáltalán nem vagyok büszke, erre az évi több 100k elverésére erre a hobbimra. Ez egy baromság, ahogy te is írod kattantság. Viszont amikor játszom nagyon át tudok szellemülni, nagyon jól tudom magam érezni ezekben a generált világokban, gyakran jobb kedvem lesz tőle, vagy érzelmeket vált ki belőlem és term. nem csak negatív érzelmek ezek. Szóval, én vállalom, hogy drogos vagyok és nem vagyok rá büszke.
Sokkal bölcsebb lenne ezt a pénzt mindig félretenni és elkölteni majd értelmesebb dologra, de sajnos ahhoz meg kevés, hogy nagy változásokat hozzon. Pl. 5 milkából szép dolog, hogy tudok valahol venni egy nagyon lepukkant 40m2-es lakást, csak nem ez a vágyam, ráadásul az alatt a 12 év alatt a játékok nélkül jóval szegényebb életem lett volna. Drog. Viszont éppen ezért is próbálok rá egyre kevesebbet költeni és egyre fukarabb lenni gaming témában.
Ez elmúlt 3 hónapban 1 kivétel volt, az INSIDE, de az se igazán, hisz az xboxos verzió review-k már kint voltak és 9+-on állt a játék, mire megjelent PC-re. Ráadásul az eleve egy jóárasított játék, plussz tudható, hogy nem fog DLC-t kapni.
GOTY-t van, amikor megjelenéskor veszek, de csak ha nagyon érdekel és van is rá időm.
Alapvetően azért én is az olcsójános kategóriába esek, a játékaim többségét sale-ek alkalmával húzom be.
Én úgyse fogok senkit meggyőzni arról,hogy nincs értelme drágán vásárolni ,ti meg nem fogtok engem meggyőzni, hogy de igen,
Next PC upgrade: 2022
Holott most olvasva a szavaidat erről távolról sincs szó, egyszerűen csak Te e szerint költesz játékokra, más meg azt csinál, amit akar.
Kábé ennyit kéne tisztáznotok és a későbbiekben odafigyelni arra, hogy senki ne érezze úgy, hogy a másik meg akarja erőszakolni őt a saját álláspontjával és máris mehetne a kumbájá. 😊
Részemről meg az a baj, hogy te meg nem látod, hogy 20 magyar ember nem fog semmin változtatni.....
Sehol nem látom ,hogy indítottam volna világszintű "minden kiadó minden játékát csakis 2-3$-ért adja vagy bajok lesznek" fórumot...
Én fenntartom semmit nem fogok venni 5$nál drágábban inentől. Ami kell egyszer úgyis lesz ennyi, vagy steamgiftsen megnyerem őket vagy bundleba lesz. Ezen soha nem fogok változtatni bárki bármit mond és tesz.
Illetve valóban nem használtam következetesen, a "vallási fanatikus"-t arra használtam, aki felsőbbrendűnek hiszi a saját elveit a többiekénél és erőszakosan nyomatja őket és nemritkán utal is arra, hogy szerinte az ő elve értékesebb, aki nem így látja az "hülye", "barom", satöbbi...
Az ismerősödnek csak van egy "kattanása", erre hoztam példának magamat is, Téged is, mindannyiunknak vannak olyan dolgai, amik nem racionálisak, mégis ragaszkodunk hzzá. Mint egy multimilliomos esetében az, hogy 20 vagy 30ezerért vesz windowst.
A kedvedért csináltam egy gyors durva becslést, noha anélkül is egyértelmű, hogy jócskán a Te 5 milliód alatt vagyok, valahol úgy a negyede és a fele közt járok a Te költéseidnek.
De azért azért szerintem mindketten beláthatjuk, hogy irracionálisan sok pénzről van szó, ez egyfajta "kattanás" a részünkről - ahogy lejjebb nevezted, drog és hogy még én is a magam "szerény" összegével valószínűleg Magyarországon a top 1 ezrelékben vagyok, Te pedig ki tudja, talán a top1000-re is pályázhatsz, ami a virtuális költekezést illeti (de azért óvatosan merek becsülni a free2play junkie-k miatt 😊 ).
Ez a kattanás pedig azon nyomban vallási fanatizmussá válna, ha úton útfélen elkezdeném győzködni az embereket arról, hogy idióták, amiért ők még nem költöttek ennyi pénzt játékokra.
Mindannyiunknak vannak objektíven szemlélve irracionális, de saját magunk számára racionalizált dolgaink. De egy egészséges értékrendű ember tudatában van ennek a helyzetnek. És ezt most nem Rád de még csak nem is Grebberre írom, csak úgy általánosságban, a témához kapcsolódva.
Mellesleg meg sok kis odafigyelő gamer sokra megy...De nyilván ennek észrevételéhez is ész kell (csak mert kezdesz megint lesajnáló stílusban szólni és hasonló szinten szeretek kommunikálni <#crazya>#crazya>)
Az a baj te még mindig nem látod mennyire kártékony tud lenni a fanatikus hittérítésed.
Látod már megérte leírnom, mert feldobtam a napod...Szívesen :-D
Utoljára szerkesztette: ratgab, 2016.07.16. 11:34:43
Oscar Wilde: Az egyszer? gyönyörök a bonyolult ember utolsó menedéke. Eredeti Bölcs: Légy rossz, a jókkal úgyis mindig csak kibaxnak.
Az elsö dolgom az volt hogy több mint 100 Indie játékot töröltem a steam könyvtáramból mert már annyi sok Indie vacak volt már a könyvtáramban hogy már kész káosz volt nem lehetett normálisan átlátni.
És mindig amikor meglátom hogy olyan újabb Indie játékokat raknak fel el fog a röhej hogy hogyan engedhetnek fel ilyen szarokat a netre vazee, most már tényleg ráférne egy komolyabb szürés hogy csak az igényes jól kidolgozott Indie cimek kerüljenek csak fel netre.
Én alapból utálom az összes olyan Indie játékot aminek semmi értelme nincsen, de vannak köztük sok olyan gyönygszem ami igenis megéri a pénzét , mert leköt és szórakoztató is, annak ellenére hogy a grafika már idejét múlt.
Vehetek én rögtön az összes pénzből akkora házat mint fél Esztergom..... de ezt fent is kell tartani, füteni, stb. Ebbe a sok gyökér nem gondol bele. És mindig az ilyen riherongy suttyok nyernek akik nem tudják megbecsülni a pénzt.
"Mindenkinek aki olvassa: Légyszives ne kövessétek a Grebber féle csak 1500 Ft-ért veszünk max játékot mentalitást, mert azzal hosszú távon kinyírjátok a piacot, ami a szórakoztatásunkról gondoskodó játékokat hivatott biztosítani. Ha nincs bevétel, nincs játék.." Köszi ezzel feldobtad a napomat. Keretezzük be és év vicce. Igen nyilván itt az a 20 db SG-s ember miatt megy csődbe a game ipar!
If your idea of "beauty" is narrow, you will rarely see it unless you live a sheltered life and avoid new experiences. The moment I stop having fun with it, I'll be done with it.
Oscar Wilde: Az egyszer? gyönyörök a bonyolult ember utolsó menedéke. Eredeti Bölcs: Légy rossz, a jókkal úgyis mindig csak kibaxnak.
Egyetértek, szűrni kéne őket sokkal-sokkal jobban. És csak a tényleg érdemeseket szabadna felengedni steamre.
Ez a kor amire vágysz szomorú, de bajosan jön vissza. Más irányt vett a világ, pedig ezt én is értékelném. Pon a casualok miatt nem fognak már mély játékok készülni és pont miattuk működőképes az early access, a dlc rendszer, meg ha már itt tartunk a pay to win is.
Fallout Shelterbe én is belekóstoltam...El lehet vele pötyögni, de ennyi.
Bethesda bojkott, amíg a Magyarországon (is) forgalmazott teljes árú Dishonored RHCP/RU verziót el nem ismerik GLOBAL-nak. Írjunk nekik minél többen.
Pedig sokan vannak aki de. Én 100% hogy nem esnék abba a hibába mint a sok gyökér ,hogy megnyeri a sok milliót/milliárdot azt 1 év múlva csöves azt se kutyája se macskája. Bármennyi pénzt el tudsz költeni 10 perc alatt aztán ott állsz nyomorultan. Gondolkozni is kell néha nem csak a pénzt költeni...
Utoljára szerkesztette: grebber, 2016.07.16. 11:21:09
Így jön ide én is meglepődtem, hogy behoztad...
Játszhatunk nyílt lapokkal nyugodtan. Tavaly 350k körül ment el gamingre, ebben nincsen benne op. rendszer és vírusvédelem vásárlás, az egyéb apró sw-ről nem is beszélve, hogy a konzol hw-ek és PC hw-eket már ne is említsük, úgy mint pl. kinect, a Guitar Hero-s vackok, Rocksmith, Move és egyéb vackokat se. Évente ezt a szintet nagyjából 16 éve hozom. Vagyis jelenleg olyan 5 milla felett járok. Reagálnod konkrét számokkal nem kell, nehogy valami vallási fanatizmus kerekedjen ki belőle...
"Mi az a pont ahonnan elkezdenéd újra venni megjelenési áron a játékokat?"
Nagyon jó kérdés! Régen zokszó nélkül vettem 10.000 Ft-ért játékot akkor, amikor még csak jövedelmem se volt, hanem zsebpénzből a saját torkomon spóroltam össze kínkeservvel. Csakhogy akkor jóval kevesebb mocsok ömlött az arcunkba. Tudtam, ha 10k-ért veszek egy FF VIII-at, az agyam el fogom tőle dobni és így is lett. Tudtam, hogy a a Bullfrog kidobja a Dungeon Keepert azért nyugodtan ki lehet adni 10.000 Ft-ot, mert kiváló vétel lesz, így is lett. Hosszú a sor és 99%-ban nem nyúltam mellé! Kiváló játékokat vettem gyak. utánaolvasás nélkül, egyszerűen a fejlesztők neve volt a garancia a minőségre! Ezt a kort akarom!
DLC-k nincsenek. Tiltottak. DLC-ket kizárólag expansion formájában egyben lehet csak kiadni, nyilván nyomott áron az eredeti termék árának mondjuk ~40%-ért.
Ha egy játék béta állapotban van, az nincs még kész nem kiadható, megy vissza a fejlesztőkhöz. Nem ad el a meki sem úgy csirkét, hogy elfelejtették megsütni... ha igen, visszahívják és kárpótlást fizetnek.
"Miből gondolod hogy ha elkezd bedőlni a vásárlóerő hiánya miatt a játékipar akkor nem dől be teljesen?"
A vásárlóerő ebben az iparban folyamatosan növekszik. Egyre több a casual is. Már pedig a casual címek is nagyon szépre és jóra vannak ám javarészt csiszolva, lásd pl. a Fallout Shelter sikere, amiről kb. 2 kép alapján meg is lehetett mondani, hogy nem egy n+1. indifos feeling.
"Van most évi 50 olyan játék, ami nem bugos, nincs benne dlc, nincs lehúzós üzleti modell benne? Szerintem nincs nem hogy 50, de szinte egy darab sem már. "
Ez épp elég baj. Ezen (is) kellene változtatni. Persze ahhoz kevesebb, minden szemetet felplusszolós agyhalott kellene.
Jó, én max. 4000-ért szoktam, annyi a lélektani határ egy AAA-s cím esetében. Ez az elv, amit említesz érthető, de nem ilyen egyszerű.
Vegyük pl. a Dishonored (tudom, hogy unalmas, megígérem, hogy ebben a hónapban már többször nem fgom említeni) példáját. Megveszem teljes áron, jó a játék, elismert fejlesztő, megérdemli a tiszteletemet. Erre egy RU verzióval "ajándékoznak" meg, holott én ugye nem x kopejkáért vettem, hanem kőkemény magyar Ft-ért. Ez egyoldalú tisztelet, amiért szemen köpés járt és ez elfogadhatatlan.
Aztán ha már Baldur's Gate: 2 verzióban is megvan, az egyiket teljes áron vettem, az Interplay mégis csődbe ment (jó persze ebben nincs teljesen igazam, hiszen az Interplay "csak" kiadó volt, a fejlesztő a Bioware szerencsére a mai napig él és virul).
Ebből látszik, hogy a nagyon jó játékok esetében én is hajlok rá, hogy magasabb áron vegyem meg, de azért ebből nem csinálnék prioritást (már csak azért is, mert a számomra "nagyon jó"-nak minősülő kategória képviselői nincsenek annyira sokan). Az pedig már az egyes kiadók pénzügyi osztályának a dolga, hogy eldöntsék, milyen áron dobják piacra a terméküket, mennyi ember venné meg azonnal alacsonyabb, de számukra még mindig rentábilis áron, vagy megkockáztatják a 60 EUR-s viccet és aztán szörnyülködnek, hogy nem veszik a népek teljes áron, meg külföldi oldalakon trükköznek.
Bethesda bojkott, amíg a Magyarországon (is) forgalmazott teljes árú Dishonored RHCP/RU verziót el nem ismerik GLOBAL-nak. Írjunk nekik minél többen.
Pláne, hogy erősen kétlem az állításod helyességét, ugyanis nem kicsit szégyellem haveri körökben is, hogy mennyi pénzt költöttem már életem során virtuális dolgokra, de ebbe kár is belemenni, egyszerűen totál váratlan ez az egész számomra, csak ámulok és bámulok, hogy mégis hogy jön ez ide. 😄
Sokat gondolkodtam ezen egyébként és rájöttem, hogy én nem igazán szeretnék utazni (mondjuk lehet csak az elindulással van bajom...ezt még ki kell tapasztalnom).
De maximálisan egyetértek.... A gaming tényleg olcsó drog és a fontosabb dolgokról vonja el a figyelmet...Teljesen igaz!
"A "szoftverért nem fizetünk" vallás fanatikus tagja."
Részemről én sokkal többet fizettem eddig szoftverekért, mint amennyit te. Ezt látatlanban, hátradőlve, rezzenéstelen arccal ki merem jelenteni. Grebberről nem tudom, bár lehet, hogy a sok apró vásárlása hamar übereli az általad teljes áron vásárolt címek árának összegét.
Tegyük fel, hogy megreformálod a játékipart!
Miből döntöd el, hogy egy játék jó és megéri neked az 50 eurót, ha sose veszel ennyiért játékot? Mi az a pont ahonnan elkezdenéd újra venni megjelenési áron a játékokat? Mi a garancia arra, hogy valamit bejelentenek, hogy dlc nélkül jön ki (lehúzós üzleti modell) és 1 év múlva nem adnak hozzá ki dlc-t? Mi a garancia arra, hogy valamit kiadnak teljes értékű játékként (nem ráírva, hogy early access mint most) és tényleg kész van játék?
Ennyi erővel örökké lehetsz bizalmatlan és teljesen kieshet a vásárlók köréből, ami tovább rombolhatja az ipart.
Miből gondolod hogy ha elkezd bedőlni a vásárlóerő hiánya miatt a játékipar akkor nem dől be teljesen?
Ui.: Van most évi 50 olyan játék, ami nem bugos, nincs benne dlc, nincs lehúzós üzleti modell benne? Szerintem nincs nem hogy 50, de szinte egy darab sem már.
A másik bekezdésedre annyit, hogy nekem a gaming az pótcselekvés. Jelenleg pl. sokkal jobban vonz a kozmológia és tengerbiológia, csak nincs pénzem Newton távcsőre, nincs pénzem előadásokra járni, nincs pénzem elvégezni egy ezzel kapcsolat egyetemet, nincs anyagi lehetőségem hajóroncsok körüli élővilágot tanulmányozni sem... és persze időm sincs rá, mert a melóm elveszi az életem simán 70%-át. Tehát, ha rendkívül tehetős lennék a gaming az rettenetesen háttérbe szorulna és végre elkezdhetnék azzal foglalkozni, amivel jelenleg esélyem sincs.
Saját fejlesztőcégem sem lenne, mert a gaming valójában csak egy olcsó drog. A fontosabb dolgoktól csak elvonja a figyelmet, nem szeretnék beszállni a drog bizniszbe semmiképpen sem.
Manapság egyébként nagyon divatos lett kiállni a nyilvánosság elé és közölni, hogy rossz testbe születtem. Be kell valljam én is ezek sorát gyarapítom. Remélem nekem is szerveznek majd egyszer gyűjtést arra, hogy egy jóképű, sármos, gazdag milliárdos ffi testébe átoperáljanak.