Eredeti játékaink klub
Jelentkezz be a hozzászóláshoz.
GET OVER HERE!
Játéknak 0a, mint interaktív film tökéletes. Kuriózum az biztos hisz csak egyetlen hasonló játék létezik a Fahrenheit.
Xbox ONE + PS4 PRO + WiiU + NES Classic + Fanatec FM CSR / PC WIN 10
A Fahrenheit-bõl már megszokhattuk, hogy rengetegféleképpen alakíthatjuk a sztorit, de itt a lehetõségek számát megszorozták még vagy 100-al, mert tényleg a legapróbb változtatások is egészen másfele sodorhatják a történetet. (kipróbáltam, szóval nem marketingduma) Annyi eltérõ választási lehetõség van, hogy végiggondolva, rengeteg befejezés-változat lehetséges, mivel az összes irányítható, illetve fontosabb karakter sorsát megmutatja a befejezés, nem is igazán egy befejezésrõl beszélhetünk egy végigjátszás alatt sem.
Az irányítás ecsetelése is megér egy misét, a Fahrenheit-bõl megszokhattuk a nem szokványos irányítást, de itt messze több és ötletesebb megoldással találkozunk: a mozgásérzékelõs, vezeték nélküli és rezgõs kontrollernek hála belevették az irányításba a mozgásérzékelést kihasználó feladatokat, rázni kell a kontrollert vagy oldalra, lefele, felfele suhintani, oldalra dönteni, kormányozni vele az autót, egyszerûen baromi jók ezek a részek. Néhol meg, mikor pl az elején borotválkozunk vagy beindítjuk az autót, vagy motorozunk rezeg a kontroller, bár ez utóbbi nem újszerû dolog, de nekem a felhasználása nagyon tetszett.
A játék azonban idõ után elég nehézzé válik, mikor már a rengetegféle irányítási módot keverik, igaz ebbe az is belejátszik, hogy a legnehezebb fokozaton toltam.
A szereplõkrõl is érdemes szót ejteni, 4 karakterrel vagyunk felváltva és mindegyik részletesen karakterizált figura. Baromi szimpatikusak, a végére nagyon megkedveltem õket. Sztem a legjobb ha nem spoilerezek semmit róluk, hogy kik is õk, de annyit elmondhatok, hogy esetükben gyakorlatilag már nem is karakterekrõl beszélhetünk, hanem színészekrõl, hiszen valódi színészekrõl mintázták õket, de nem csak mintázták, hanem felvették az összes jelenetet és bedigitalizálták a játékba, ezért olyan baromi hitelese a mozgás, az arcmimika. Ez utóbbi tényleg annyira elképesztõ, hogy hihetetlen. (na ezt jól megmagyaráztam) Nagyon hitelesek az arcmozgások, és a brutál grafikának köszönhetõen gyakorlatilag teljesen valósak is. Ilyen hiteles arcábrázolást még egyetlen játékban sem láttam. (a Mass Effect 2 semmi ehhez képest)
Pl. Madison-t sztem nem lehet megkülönböztetni a színésznõrõl, akirõl formázták.
A grafikáról szintén csak szuperlatívuszokban lehet beszélni, az egyik legszebb játék, amivel eddig játszottam. A szereplõkrõl már volt szó, de az egész annyira részletes, gyönyörû, minden helyszín rettentõen stílusos, vannak helyszínek, amelyek szó szerint fotórealisztikusak, az esõ ábrázolása is nagyon durva, ahogy teljesen valósan folyik le pl az ember arcáról vagy a kocsi szélvédõjérõl. Egyszóval: brutálisan gyönyörû a grafika.
A zene gyönyörû, fõleg a menüben hallható fõcímzene, a szinkronhangok (melyeket természetesen azok a színészek adják, akikrõl mintázták a játékbeli szereplõket) szintén telitalálatok.
És hogy miért beszélek folyamatosan színészekrõl? Sztem joggal beszélhetünk a játék esetében teljesen filmszerû élményrõl, tényleg annyira beleéli magát az ember, hogy voltak jelenetek, amikor (természetesen a brutál grafika ehhez sokat hozzátett) olyan hatást ért el a játék, hogy legszívesebben együtt sírtam volna a szereplõvel. Ilyen játékkal bevallom még nem találkoztam, ezért is mondom azt, hogy gyakorlatilag ez már nem is játék, hanem film. (amelyet mi játszunk)
Rengeteget lehetne róla még írni, de spoiler nélkül nem igazán lehet a játékról mélységeiben beszélni, ezt tényleg mindenkinek látni kell.
A játékidõrõl még annyit, hogy: tuti, hogy elsõre 10-12 óra volt. És ma megnéztem még egyfajta befejezés-részt (2 szereplõ sorsa változott csak meg) és csak az utolsó 5-6 jelenetet játszottam újra, de ez is volt plusz 3 óra. És még mennyi elágazás van...
Negatívuma sztem nincs, voltak ugyan elég nehéz részek (igaz ez a legnehezebb fokozatnak is felróható), de még így is pár újrakezdés, kis gyakorlás után teljesíthetõ minden. Buggal, fagyással egyszer sem találkoztam.
Megszületett a tökéletes játék.
100%
i9 9900K, 48 GB DDR4 RAM, MSI RTX2080 TI 11GB GDDR6 GAMING X TRIO, LG 27GL850-B, Oculus Rift S, PS4 Pro, Nintendo Switch PSN: SandmanDreamLord
Xbox360,Gamecube,Sega Megadrive,Sega Master System,Dreamcast,Ps2,NES,DSi,Snes,Atari Lynx,2600,520St,800XL,C16,C64.
i9 9900K, 48 GB DDR4 RAM, MSI RTX2080 TI 11GB GDDR6 GAMING X TRIO, LG 27GL850-B, Oculus Rift S, PS4 Pro, Nintendo Switch PSN: SandmanDreamLord
Ne keverd össze a személyiségemet a viselkedésemmel. A személyiségem én vagyok. A viselkedésem meg attól függ, hogy te ki vagy.
Annyit sem érünk, mint az égről zuhanó madár, Aki halni készül de küzd még az életér’ De mit mutatunk fel, ha nálunk pihen meg a halál?
Most fejeztem be a Heavy Rain-t és nem térek magamhoz, a Fahrenheit is baromi nagy volt anno, de ez, ez, ez vmi elképesztõ, nem lehet szavakba önteni, szimplán a legjobb játék amivel valaha játszottam, erre tényleg elmondható, (és most már az über brutál grafika is ehhez asszisztál) hogy teljesen filmszerû a játék. A sztorija meg amennyi fele ágazik, vmi elképesztõ. És ritka az olyan játék, ami érzelmeket vált ki kb bennem, de voltak jelenetek amikor a zenével együtt olyan hatást ért el a játék, hogy legszívesebben együtt sírtam volna szereplõvel. Anyámmal együtt toltuk a Heavy Rain-t, pontosabban én nyomtam, õ nézte, én fordítottam neki, de mondta, hogy így jobban élvezi mintha õ irányítaná. Kicsit megpróbálta, de nem ment neki. Amin nem is csodálkozom, mert legnehezebb fokozaton bizony (meg egy casual gamernek, aki nem játszik rendszeresen amúgy is) baromi nehéz a játék.
De õ is csak ámult és bámult micsoda játék.
Bocs az offért, de muszáj volt ezt kiadnom magamból. 😄
Ne keverd össze a személyiségemet a viselkedésemmel. A személyiségem én vagyok. A viselkedésem meg attól függ, hogy te ki vagy.
Csak azért is fent lesz, hogy elmondhassam, van egy fasza autós játék a gépen...meg azért is, hogyha netán valahogyan az ölembe pottyan egy kormány, akkor ne kelljen újra telepíteni. 😊
Semmi pánik négerek vagyunk! Azért jöttünk, hogy kölcsön kérjünk egy kis füvet!
Igénytelen magyar forgalmazók (fõleg Antec és Sevenm... És tisztelet a kivételnek)... Vagy csak én vagyok ennyire érzékeny az ilyenekre?

Én ilyenre nem költök, ennyi pénzt azért nem áldozok a PC mellett játékokra. Bár a RDR és a Heavy Rain érdekelne, és ha lenne PC-re, most jobban fel lennék csigázva - de egyébként megvagyok nélkülük.
Meg egyébként is, mostanában sokat tolom box-on*, így idõ sem lenne PS3-as játékokra...
Spoiler (katt a megjelenítéshez)
Ahol láttuk a gamet ott, mind 11990 Ft volt az ára, ehelyett 3990 Ft volt a Tescoban <#taps>#taps>
80,90's music & Hand's Up Music lover. TommyX Video Edits/videomixes http://www.youtube.com/user/VjTommyX
Majd nézek pár címet, ami eszembe volt...
<#vigyor5>#vigyor5>
Szigorúan magánvélemény | Can’t spell “STEAL” without EA? | Gamer's Hell: DLC, Early-A, Pre-Order, Seasons, Episodes, Regions, Loot Box, Microtransactions, MS Store, Epic Store.
PS3 játékok árai sok esetben ALACSONYABBAK az XBOX játékok árainál, ráadásul ott is mûködik a használt piac.
XBOX-on egészen pontosan az elmúlt 7 hónapban (azóta van meg) 13 db. játékot vittem végig. Ezek közül egyet sem vettem 5.000 Ft-nál többért!
Ha átlagárat kérdezel azt mondanám 3.500 Ft...
De ez mondjuk tényleg egy szar😄
Maximális gratuláció! De azért ne játssz annyit ebben a melegben, inkább nyomás a strand.
Elnézést az off-ért.
Lokálba is le lehet tölteni az anyagot.
WTF?!
Szigorúan magánvélemény | Can’t spell “STEAL” without EA? | Gamer's Hell: DLC, Early-A, Pre-Order, Seasons, Episodes, Regions, Loot Box, Microtransactions, MS Store, Epic Store.
pl GoW 3 az ~19K forint.