Eredeti játékaink klub

Jelentkezz be a hozzászóláshoz.

Shep
Akarom mondani Syndicate, az e lemaradt

"...a labda mindenhol gömböly?, a focisták mindenhol kenhet?ek, a bírók meg mindenütt befújják a kamu büntet?t" Játszd körbe coin+concede kombóval!

Shep
Hát tény, hogy nem volt olyan hosszú (2 szerintem hosszabb volt, meg nehezebb is) de azért jó kis játék.

Jut eszembe Syndicat is mekkora volt már a kis színes sapkás mackósok gyilkolták a másik színes sapkás mackósokat. 😊 Mekkora mészárlásokat lehetett ott csinálni te jó ég.

"...a labda mindenhol gömböly?, a focisták mindenhol kenhet?ek, a bírók meg mindenütt befújják a kamu büntet?t" Játszd körbe coin+concede kombóval!

Shep
Hát mert az egyik legjobb játék ami valaha készült 😊 Ja és le az Xbox-al !!! 😊))

A JA1 sem annyira hosszú azért, szerintem még nekem sem volt 30 óránál hosszabb, igaz, 3 szektor/nap tempóban haladtam. Viszont voltak benne finomságok, a titkosírás megfejtéséhez csak úgy irkáltam tele a papírokat 😊

Squad-based TBS kedvelõknek még tudom ajánlani a Chaos Gate-et (30-40 óra volt talán nekem, de megcsináltam a randomgenerált töltelékpályákat is a 15 fõküldetés között), jó kis WH40k-s X-COM-klón, de nagyobb a hangsúly a közelharcon. Bugos is szegény, de ebbõl a szempontból nem feltétlen kiakasztóbb, mint a nagy elõd...
Tinman
Annyira felizgattatok ezzel a rohadt UFO-val... özönlenek az emlékek.
Csak folytatnom kéne õket... fúúúú de jó volna :-/

Rohadt XBOX tehet mindenrõl... fogom magam, lefekszek az iszonyú kényelmes 10/10-es matracomra, 10 mp alatt már a játék fõképernyõje fogad, 5 mp múlva játszom. Elkényelmesedtem.

Belegondolok, hogy ott kéne a gép elõtt ülnöm -hiába a fõnöki karfás szék-, rosszul vagyok. Le a konzolokkal!

Ne keverd össze a személyiségemet a viselkedésemmel. A személyiségem én vagyok. A viselkedésem meg attól függ, hogy te ki vagy.

Shep
Hát a 3 az pocsék rész 😊 Igazából ahogy nõtt a cím mögött a szám úgy romlott a minõség.

Én a végén átállítottam egy etherealt, lelõttem vele az összes többit, aztán a következõ körben rájött, hogy mit tett, eldobta a fegyverét, és beleszaladt a csapatom tûzvonalába 😊
Encore
Jah, Saboteur is megvolt 20 óra, plusz nekikezdtem megint Freckin Hardon...
Tinman
Lands of Lore 1-2 csak érintõleg (pár óra), viszont Lands of Lore 3 az végigvitelig. Már akkor rondának tartottam és határozottan emlékszem, hogy többször is "de gagyi egy RPG" gondolataim voltak. Máig nem értem, miért toltam végig. Rossz emlék.

Ne keverd össze a személyiségemet a viselkedésemmel. A személyiségem én vagyok. A viselkedésem meg attól függ, hogy te ki vagy.

A KB egész pontosan nekem 119 óra volt.

De ehhez hozzátartozik, hogy néha csata közben mentem el vacsorázni, fürödni, vagy elintézni valamit (nem direkt, hanem mert úgy elment az idõ játék közben, összesen azért ez legfeljebb 4-5 óra volt), és addig számolta az idõt, bár ezt kompenzálta az, hogy máskor visszatöltés után elnyomkodtam a már olvasott, hosszadalmas párbeszédeket, vagy ha újrajátszottam egy csatát, akkor azt már a belém égett mozdulatokkal gyorsabban tettem.
Encore
Ha multi nem ér, akkor a single játékidõk:

X-com, ufó - nagyon nagyon sok óra
gothic 1,2 kb 40 óra fejenként
Boiling Point - 60
ME 1-2 nekem nem volt "sok" egyik sem kb 25 óra fejenként
Impérium Galactica - 200 körül lehetett
Gothic 3 - Olyan 150
Risen - 40 óra
Ufo: extraterrestrials - 20 óra
Oblivion - 30 óra (Morrowind anno nekem se jött be, túl üres, monton)
Fallout 3 - 50 óra

biztos volt még pár nem pár órás játék, de hirtelen ennyi jut eszembe.
IMYke2.0.0.0
Zavvi: Fallout: New Vegas (nem mellesleg: sima változat, ár: 25 font] - "Fallout New Vegas - £5 Off When You Buy Fallout 3: GOTY"!

Szigorúan magánvélemény | Can’t spell “STEAL” without EA? | Gamer's Hell: DLC, Early-A, Pre-Order, Seasons, Episodes, Regions, Loot Box, Microtransactions, MS Store, Epic Store.

Shep
Én ilyen buggal nem találkoztam szerencsére, de a végét én is hasonlóan oldottam meg, mert ha jól emlékszem elhullottak az embereim 😊

IMYke2.0.0.0
Wizardry 7-hez - sajnos! - nem volt szerencsém.
Might & Magic 4-5-6-ot ellenben láthattam egy megszállott haver (ugyanaz, aki LoL-ozott is) gépén, 14"-en, már színes monitorba bújt, sokszor a kedvesével együtt. Pipadohány, állott szag, és rezsón melegített tea illata... régi emlékek 😊

Szigorúan magánvélemény | Can’t spell “STEAL” without EA? | Gamer's Hell: DLC, Early-A, Pre-Order, Seasons, Episodes, Regions, Loot Box, Microtransactions, MS Store, Epic Store.

Encore
Az elsõ rész végén a mar felszíne alatt egy bug miatt vesztettem egy embert. Bepánikolt idegen körmozgás alatt és egyszerûen belerohant a falba. nem tudtam onnan kiszedni, egy ember mínusz és a végén az utolsó négy lebegõt (akik az "agyat" védték) egy emberrel kommandíroztam le õket. Közelfut, lõ, elmenekül, imádkozik, hogy ne legyen elég AP-jük, hogy utolérjenek. 😄
A KB egész pontosan nekem 119 óra volt.

KotOR - 60 óra
Gothic 2 - 85 óra
Gothic 2: Night of the Raven - 115 óra
Deus Ex - 30 óra
Dragon Age: Origins - 118 óra (a fõszálba beépülõ DLC-kkel együtt: Warden's Keep, Stone Prisoner, Return to Ostagar)
Mass Effect - 57 óra (a két DLC-vel együtt, de a kiváló 10 órás fõszál mellett a maradék többnyire nyögvenyelõsen uncsi)
Mass Effect 2 - az alapjáték valahol 60 és 75 óra között, DLC-kkel 90 órát írt a számláló

Másra nem tudok egzakt idõt, a Witcherre is legfeljebb saccolni tudnék én is olyan 100 körül, a Wizardry 8-ban pedig már úgy bõven fölötte tartok, hogy messze még a vége (bár abban ennek 99%-a grind).

A maradékra pedig vaktában lövöldöznék, minden érték egyszeri végigjátszást takar, és az elsõ nekifutást. A BioWare játékainál pedig elég sok idõ ment el azzal, hogy visszafutkostam bizonyos helyszínekre, ellenõrizni, hogy lereagálják-e a tetteimet, illetve végignyálaztam a összes bejegyzést a kódexben, elolvastam az összes bolygó leírását stb.
IMYke2.0.0.0
Sok. Mindkettõért.

Zavvi-ról:
* Fallout 3 GOTY = ~ 4440 Ft (postaköltséggel)
* Dragon Age ultimate = ~ 6050 Ft (postaköltséggel)

IMYke2.0.0.0
Ajánlom figyelmedbe: Hardverapro - "Eredeti PC játékok!"
"Unreal Tournament 3 (elsõ kiadás) 1000,-"

CDG - a dobozkép

Shep
Hát akkor tudod milyen jó kis játék, bár szerintem a W7-nek nem ér a közelébe.

Tanácsot kérnék: Fallout 3 Goty 6500-ért
Dragon Age Ultimate Edition 8200-ért szerintetek sok?

Oscar Wilde: Az egyszer? gyönyörök a bonyolult ember utolsó menedéke. Eredeti Bölcs: Légy rossz, a jókkal úgyis mindig csak kibaxnak.

Shep
Hát igen, voltak benne érdekes dolgok, de persze a tetû kis álienek 1-2 lövéssel szét tudtak kapni. Az 1-ben azért jobban ki volt egyensúlyozva a dolog.

TBTPumpa
Sziasztok!
Tervezem az Unreal Tournament 3 Gyémánt kiadás beszerzését!
Akinek ilyen változata van, megírná, hogy milyen extrákat tartalmaz a Gyémánt kiadás?

Elõre is köszönöm!

"You live your life just once, so don't forget about a thing called love..."

Shep
Hát a 2 végére én sem 😊 (lehet én sem bírtam addig eljutni, nem tudom.) Az 1-re viszont én is jól emlékszem, mármint a végére.

Jut eszembe Jagged Alliance 1-2? Na azokba is beleöltem 1-2 hónapot.

IMYke2.0.0.0
Lands of Lore - haver gépén, szinte sírtam örömömben amikor elé ülhettem. Valami P1-es lehetett a masina.

Hiába, nálam közepes szinten olyanokat produkált, hogy sonic cannonból folyamatosan 4-5 lövés kellett mindenkibe, és rajzottak a pályákon. Egyszerûen értelme nem volt. A legdurvább, "útvonalkijelölõs" torpedóból pedig a lobsterman ellen kettõ is kevés volt, míg neki két csapás a tank. Csak lestem. Az Enemy Unknown nem errõl szólt.

Meglehet, hogy ez is bug volt, mint a tech tree bug, ami miatt abba is kellett hagynom, de számomra a második rész a keserû szájízzel egyenlõ. A nehezítés és néhány újdonság mellett (többszintes pályák) pedig az elsõ rész volt átskinezve, így kifejezetten gyenge folytatásnak tartom.
IMYke2.0.0.0
Nekem is tonnaszám vannak játékaim, amikre rá sem szagoltam. Pedig hogy akartam õket, és szeretném alaposan is megismerni õket.
Rohadt mókuskerék!

Shep
Wizardry7-el itt senki nem játszott? Lands of Lore?

Tinman
Bizony... szégyen szemre a nagy RPG rajongó Tinman jó ha 5 órát elvolt a Morrowind GOTY-val, mert látta, hogy ehhez is hónapok kellenek.
Pedig már zseniális magyarítás is van! Csak idõ... az nincs.

Tinman
Fallout 3 neked DLC-vel 99 óra volt... na errõl beszéltem... nekem szerintem simán lesz az 150 is.

ME1-be, meglep, hogy 50 órád elment... azt hittem nincs nálam kivesézõsebb ME ügyben :-)

Baldur 2 + Throne of Bhaal ott hever elsõ kiadásban a polcon és még soha nem vittem végig. Nincs sajnos rá még egy nyaram :-( Azért ez valahol borzalom :-/

Oblivionból ott a polcon a GOTY... beletoltam eddig az alapba talán 30 órát, de sehol nem tartottam még. Túl jó, erre sincs 1-2 laza hónapom. Siralmas dolog ez nagyon :-(

X-Com és a Terror from the deep... atyaég emberek. Talán az elsõk között volt AWE 32 hangkártyám, akkoriban 25.000 Ft-ért vettem! (1.5 évig gyûjtöttem rá!)
Szerelmes voltam a játékba... a hangjait még most is könnyen felidézem. Felejthetetlen alkotások voltak. Az összes többi UFO is megvan eredetiben, de SOHA nem játszottam még velük. Ezekhez évek kellenek, mivel sokatokhoz hasonlóan UFO-ba nekem is hónapok voltak benne.

IMYke2.0.0.0
Multira kiélezett játék nem ér 😊

Encore
Nem is emlékszem a 2 végére, lehet, hogy azt végig se vittem? Az elsõt végigvittem, élénken emlékszem az utolsó marsi küldetés majd minden percére, és arra a sok liter véres vizeletre, amibe került nekem végigszenvedni. 😄
Hát én morrowindben egyszerûen nem tudtam senkit és semmit megölni, ezért abbahagytam...

Oscar Wilde: Az egyszer? gyönyörök a bonyolult ember utolsó menedéke. Eredeti Bölcs: Légy rossz, a jókkal úgyis mindig csak kibaxnak.

Shep
Szerintem ez mindenkivel megesett 😊

Encore
Amikor elõször játszottam a 2-vel, nem figyeltem rendesen oda és szárazföldi küldetésre vízalatti fegyókat vittem (vagy fordítva), aztán csak néztem ki a fejembõl 😄
Shep
Hát azt igen, de jóval több minden volt benne de egyébként nekem az elsõ rész jobban tetszett. Ez a víz alatt bohóckodás nekem annyira nem jött be, igaz így is beleöltem nem kevés játékórát.

Encore
Nehezebb volt, de addigra már kiismerte az ember a játékmechanikát.
Még a quake 3-at említeném meg, amivel lehet, hogy összességében elmultiztunk pár ezer órát 6-7 év alatt.
Shep
Az UFO 1 az még hagyján, az nem is volt igazán nehéz, na de a 2 áááááá hát ott nagyon észnél kellett lenni mit, hogy csinál az ember. Én legtöbbet szerintem a Doomokba és a Wizardry 7-be öltem bele mindegyik durván 1-1 nyár, Doom a saját készítésû pályák miatt a W7 meg hát ugye nem nagyon kell szerintem bemutatni, hogy milyen rohadt hosszú és nehéz.

IMYke2.0.0.0
Heroes III és kiegek. Az idei single végigjátszással már fogalmam sincs hol tartok. Csak az egyetem elsõ éveiben végigjátszottam vagy 3x. S LAN-on is nyomtuk, az irdatlan hosszú várakozásokkal együtt 😊

balee4
Amivel én még adós vagyok a nagy RPG-k közül az a Baldur 2 és az Oblivion. Kövezettek meg, de a Morrwind sosem jött be, nekem az már az a kategória, amiben a túlságosan nagy bejárható világ, és hatalmas szabadság mellett elveszik az ember, a durva nehézségrõl nem is beszélve. Többször is nekiugrottam, de nem bírtam megkedvelni. Az Oblvion hozzá képest egy lightos cucc, tesóm többször is végigtolta és az alapján amit láttam belõle, bejövõs.

Tényleg még egy nagy kedvenc amibe szintén beteoltam olyan 30-40 órát, az az Arx Fatalis, zseniális hangulatú és baromi különleges egy RPG. Ajánlom.

i9 9900K, 48 GB DDR4 RAM, MSI RTX2080 TI 11GB GDDR6 GAMING X TRIO, LG 27GL850-B, Oculus Rift S, PS4 Pro, Nintendo Switch PSN: SandmanDreamLord

balee4
Jade Empire-t, Fable 1-et kihagytam, azok is nagy kedvencek, mind2-t többször is végigtoltam. A Fable 2 még várat magára, de sztem egy pár hónapon belül beruházok egy boxra és megveszem a Goty-t.

i9 9900K, 48 GB DDR4 RAM, MSI RTX2080 TI 11GB GDDR6 GAMING X TRIO, LG 27GL850-B, Oculus Rift S, PS4 Pro, Nintendo Switch PSN: SandmanDreamLord

Encore
A legtöbb idõt anno az x-com, másnéven UFO-ba öltem. angolul volt, nem is nagyon beszéltünk angolul, hasonló játékkal se találkoztunk, és könnyû volt félre fejleszteni, vagy félre képzeni a katonákat és csak sokára jöttél rá, hogy jóval korábban valami félrement. Nagyon sokszor kezdtem elölrõl más más koncepciókkal. Megtippelni sem tudom hány órát öltem bele, de szerintem 2 éven át majdnem napi szinten nyomtam.
Mikor már kiismertem hogy mi merre hány méter, addigra jelentõsen könnyebb lett a dolog, de akkor ez annyira új játék volt, más koncepció és sok mindenre kellett figyelni.
Gothic 1 nagyon jó volt, nagyon tetszett. Gothic 2-t laptopon nyomtam, de ott fagyogatott és ott abbahagytam, azóta úgy van ahogy volt!
Gothic 3 még kimaradt!

Hát nekünk baromi hasonló ízlésünk van úgy látom! Gyakorlatilag 90 %-ban felsoroltam a kedvenceimet!

+ még nálam a Jade Empire (nemrég végigjátszottam újra és még mindig zseniális, minden másodpercét élveztem), Fable 1, Kotor 2, Neverwinter Nights 2 is örök kedvencek!

Ami még régi és annó 1592-ben kitudja hány 10 órát beletettem az a Civilization 1 volt, hát azt rongyossá játszottam, komolyan mondom!

Ha most lemegy a nagy játékdömping, ami nálam nov. 9-el lezáródik (ugye two worlds 2-t oda tolták a megjelenést), akkor lehet újra kéne Dungeon siege 2-zni, már nagyon rég óta érik bennem a gondolat, hogy végig kéne játszani!

balee4
Gothic-okat nem is említettem, Gothic 1: 35 óra körül volt elsõre, Gothic 2 kieg nélkül: 70-80, kieggel, több mint 100 óra, Gothic 3: 80 óra körül.

IMYke2.0.0.0
Dungeon Siege 2 + Broken World!!!!! Basszus, azt is végigjátszottam tisztán 3x és a magyarítás teszteléssel 2x.

balee4
Mintha én lennék, mindent a lehetõ legjobban megpróbálok kiélvezni (persze csak akkor, ha tetszik a játék) és mindent a lehetõ leglassabban is viszek ezért végig. 😄

Jöjjenek a durva számok:

Diablo 2 rengeteg végigjátszás: több száz óra
Dungeon Siege 2+kieg, 2x is végigjátszva és még így sem maxoltam ki a karit: 100 óra biztos
Might & Magic VII: saccra több mint 100 óra (legnagyobb kedvecem)
KotOR 1 40 óra
Mass Effect 1 50 óra
Mas Effect 2 összes eddigi DLC-vel 55 óra
Dragon Age 2 alapjáték 82 óra, kieg+Dlc-k még plusz 20 óra
Fallout 3 DLC-k nélkül 78 óra, DLC-kel: 99 óra.
The Witcher szintén 100 óra körül volt nekem is
Darksiders 31 óra.

Most hirtelen ezekre emlékszem.

IMYke2.0.0.0
Nekem meg is van, eredeti hordozón (valami sorozatiságból) - sajna, csak a lemez.

Apus
bermuda syndrome dejó kis játék volt!

Xbox360,Gamecube,Sega Megadrive,Sega Master System,Dreamcast,Ps2,NES,DSi,Snes,Atari Lynx,2600,520St,800XL,C16,C64.

IMYke2.0.0.0
Amikor a "Saint's Row 2" topikunk látogatója lettem, leírtam ott is, hogy a karaktergenerálás élményeitõl az elsõ igazán végrehajtott, fõsztori vonalas akcióig majdnem 8 óra telt el.
S közben is, eszméletlen sok idõt töltöttem ismerkedéssel, bámulással, egyéni akciózásokkal <így készült nem egy kép, amit oda is, ide is linkeltem>, ökörködéssel. Beszippantott.
Pedig, nem "fú de hádé"-ban játszottam vele . Grafománoknak.

Tinman
SR2-be durva amit beletettél... majdnem mindent megcsináltam, de 50 óránál nem lett több.