Eredeti játékaink klub

Jelentkezz be a hozzászóláshoz.

IMYke2.0.0.0
Nem túl biztató vélemény 😊

Szigorúan magánvélemény | Can’t spell “STEAL” without EA? | Gamer's Hell: DLC, Early-A, Pre-Order, Seasons, Episodes, Regions, Loot Box, Microtransactions, MS Store, Epic Store.

Shep
Inkább az eredeti 2. rész, mint az a borzalom, vagy a Wastelands, vagy Xcom, vagy bármi más ami körökre osztott.

"...a labda mindenhol gömböly?, a focisták mindenhol kenhet?ek, a bírók meg mindenütt befújják a kamu büntet?t" Játszd körbe coin+concede kombóval!

Rapid81
Spoiler (katt a megjelenítéshez)
A TWD már nagyon az utolsókat rúgja. Már nincs ötletük vagy nem tudom mi, de stagnál az egész. Főleg a jelen évad. Én már a hajamat tépem, hogy semmi nem történik. Lassan ott tartok, hogy nem nézem többet. Szánalmasak a rugdalózások, amik részről részre vannak benne. Pedig volna még abban a világban mit megmutatni. Például ennyi évad lepergett és még semmit nem tudunk a dolog eredetéről. Nem jártak az első évadon kívül nagyvárosban. Nem találkoztak megmaradt katonai erővel, pedig vannak, mint az a Fear The Walking Deadből kiderült. Stb, stb.

1 hete olvastam róla cikket, hogy a készítők NEM ÉRTIK, hogy miért csökken a nézettség.......

Ryzen 5 3600X | ASUS RX570 OC | MasterLiquid Lite 240 | DELL U2312HM In theory, there is no difference between theory and practice. But, in practice, there is. /Jan L. A. van de Snepscheut/

Előzmények ismerete nélkül én kedveltem. Nehéz játék.

Oscar Wilde: Az egyszer? gyönyörök a bonyolult ember utolsó menedéke. Eredeti Bölcs: Légy rossz, a jókkal úgyis mindig csak kibaxnak.

IMYke2.0.0.0
Mi a helyiek véleménye a "Jagged Alliance - Back in Action" c. játékról?

//STEAM-en most olvasok egy 2300+ órás játékidővel rendelkező emberke tollából írt review-t... 😊

//ratgab azt olvasom, hogy ez egy remake - még pedig a 2. részé, ahogy kiveszem.
Utoljára szerkesztette: IMYke2.0.0.0, 2016.12.25. 20:32:01

Szigorúan magánvélemény | Can’t spell “STEAL” without EA? | Gamer's Hell: DLC, Early-A, Pre-Order, Seasons, Episodes, Regions, Loot Box, Microtransactions, MS Store, Epic Store.

Tinman
Michonne nekem a filmsorozatban is nagy kedvencem. Abban a karakterben rohadt nagy lehetőségek vannak, de senki és sehol nem aknázza ki őket. Rémes :-(

Ne keverd össze a személyiségemet a viselkedésemmel. A személyiségem én vagyok. A viselkedésem meg attól függ, hogy te ki vagy.

Tinman
Értelek, de a TWD 1 tényleg jóval több kaland elemet tartalmazott, mint ez... mert ez már kb. semmit. Ha a TWD 3 is ilyen, az rossz irány.

Jó, hogy mondod a Wolfit még nem is toltam le, pedig megvan konzolra meg PC-re is... GoT és a Batman pörgött le még. Utóbbi jogosan, mert nem olyan rég lett csak teljes, úgy már oké, de én így részenként nem vagyok képes ezekkel játszani, csak egyben.

Ne keverd össze a személyiségemet a viselkedésemmel. A személyiségem én vagyok. A viselkedésem meg attól függ, hogy te ki vagy.

Kmarha
Jurassic Park, Back to the Future, Game of Thrones, Sam&Max, Borderlands, The Wolf Among Us és a Walking Dead sorozat. Mindegyiket zabálom 😊, bár játékként talán csak azok értékelhetőek, ahol a történet kevésbé hatásos. Ahogy nézem, a Monkey Island és a Batman az ami kimaradt.

Jöhetne valami scifi még tőlük (Battlestar vagy Babylon 5-höz hasonló témakörben)

Ennek az oldalnak, üzemeltetés és moderálás hiányában befellegzett. Amíg ez nordan és hasonszőrű társainak a játékszere marad, addig én itt végeztem, nem idegesítem magam.

MerlinW
Batman-t még nem kezdtem el, Monkey meg annyira volt jó, hogy már nem emlékszem belőle egy képkockára sem, míg az eredeti trilógiát fejben végigjátszom😊 - negyedik rész NEM volt, letagadom😊 -

[merlinw.org]

Shep
Hát nálam Monkey Island a legjobb, szerencsére az még játék, nem pedig interaktív film, meg a Batman ami a filmek közül jól sikerült.

"...a labda mindenhol gömböly?, a focisták mindenhol kenhet?ek, a bírók meg mindenütt befújják a kamu büntet?t" Játszd körbe coin+concede kombóval!

MerlinW
Az az egy amivel nem játszottam, csak pár percet. Alapvetően okádok a GoT világától, egyszer talán majd ráveszem magamat.

[merlinw.org]

wesker24
Egyetértek Tales from The Borderlands mint Telltale játék igazi mestermű aztán a Walking Dead Season 1-2, Wolf Among Us nálam kimaradt.
MarkBlade
Game of Throne-nak kezdek nemsokára neki.. tegnap nyertem meg <#eljen><#worship> Kíváncsi vagyok milyen..
wesker24
Hát igen a Walking Dead Michonne azt nem hiába emlegették úgy hogy Mini Episode ugye csak 3 Episode van és az is elég rövid.

Ott van a Walking Season 1-2 elég hosszú és a story is egész jó, na meg persze ott van a Tales from The Borderlands is 5 Episode is az is elég durván hosszú kiváló story-val, a Telltale féle Batman alapból nem érdekel skip.
MerlinW
TWD 3 is ilyen. TT ilyen "játékokat" készít. Én szeretem őket, az összes TT játékot vettem/veszem, kikapcsolódásnak tökéletesek. Még mindig a Tales from the Borderlands a legjobb művük szerintem az megismételhetetlen. Az követi a Wolf Among Us, majd a TWD-k.
Utoljára szerkesztette: MerlinW, 2016.12.25. 18:50:33

[merlinw.org]

Tinman
TWD Michonne lepergett.

- Kb. 3x45 perc gameti... wat... no. Movietime.
- A TWD 1-et lehetett kedvelni, mert a remek sztori mellé némi gameplay is becsúszott, de már akkor is éppen csak annyi, hogy rá lehessen fogni: játék. A Michonne története nekem bejött, de mint játék? ASDADSDFSDFSDFDFGDFDF. Ugyan már gyerekek... ez egy képregényes mozi, amiben kb. annyi az akció, mintha lapoznál egyet, csak itt nem csak előre lapozás van, hanem a controller össze gombját kell néha használni.
- A történet továbbra is remek. Nekem bejön ez a zombie dráma így sokadszorra is, pedig én már átrágtam magam minden TWD részen és DLC-n, az 1. részt 2x is letoltam.
- A döntések még kevésbé számítanak mint eddig. Van egy fő csapásirány, aztán kb. bármit is teszel vagy így, vagy úgy, de a vége u.a. lesz. Aztán írogatja ki nekem, hogy ez és az a kari és ezt azt megjegyzett? Who cares? Úgyis az történik vele ami meg van írva.
- Zene továbbra is jó atmoszférát teremt, van amikor kell és kussol amikor nem kell, a fejezetek elején hallható Dorothy - Gun In My Hand pedig zseniális! ->

- Az achi rendszere még mindig siralmas. Átjutsz egy rövid fejezeten szórja. Holott olyanért kéne achiznia, hogy xy időn belül reagáltál, vagy a döntéseid alapján pl.: evil Michonne / angel Michonne, etc.
- A küllem okés, szvsz egy picit szebb, mint a TWD 1-2, de csak egy leheletnyit, plusz bevezették a "bazi nagy gombok" QTE-jét, így egy kicsit látványosabb és egyszerűbb az egész.
- Megéri-e a teljes árát vagyis nyomorult 14.99 eurot? LOLFCK! NOOOO! Én olyan 4.99 dolcsi körül vettem, de a 3.5 lenne valahol a hozzá passzoló árcetli, hiszen én tökölök és még nekem is max 45 perc volt egy epizód, normál tempóban 30 perc vagy annyi se. Az meg totál felháborító, amikor elkezdődött kiadtak egy ilyen nyomorék 30 perces részt, majd vártál 1 hónapot és jött a következő. Röhej. Ez az epizodikus fasság, soha nem volt értelmezhető és soha nem is lesz az.

A Telltale nem tudom a mi bánatot akar és képzel, de ez így nagyon nem lesz jó! A történet hiába remek, ha a játék már nem játék... tolják ki 3 euroért mint letölthető film, aztán szavam se lesz.

Mint játék? 0/10
Mint interaktív képregény? 8/10

MarkBlade
Köszönöm a támogatásod! <#worship>
Voltan
Támogatom én is a felvételed, de valszeg nem sokat ér ebből a szempontból a szavam, magam is új vagyok még...

"Utána mintha jajszó szállna. Félig mély csönd, és félig lárma"

grebber
Engem soha nem érdekelt a multi szóval hekkelhetnek felőlem bármilyen szervert.
Utoljára szerkesztette: grebber, 2016.12.25. 15:32:47

Next PC upgrade: 2022

IMYke2.0.0.0
"ők voltak a wareztársadalom királyai ezt az árazásokkal megszüntették"

S majdnem exponenciálisan (***) megnőtt a csíterek és hackelt szerverek is náluk - bannolnak egy STEAM-fiókot? Olyannyira olcsó ott az adott mulit-játék, hogy többet tud venni belőle, mint a "csóró" német csíterek...

//*** = költői túlzás
//A többi meg nem - nap mint nap tapasztalom GRID 2-ben. Sőt, van két olyan német játékos, akik 2013 óta (!) óta mérgezik így a GRID-közösséget... GRID 2-ben még klánjuk is van Cheaters Clan...

IMYke2.0.0.0
<#eljen>
Szép kicsi szobád van 😊

grebber
Akkor legyen országokra bontva kb ugyannyi értelme lenne mint a mostaninak sőt sokak szemszögéből akik vásárolnak maga lenne a menyország. De ilyen soha nem lesz.
Oroszoknál is azért ez a helyzet mert anno toronymagasan ők voltak a wareztársadalom királyai ezt az árazásokkal megszüntették

Rég volt már kép, szóval az enyémek... (Sajnos nem fért bele a látószögbe mind.)

Utoljára szerkesztette: Kaslerka, 2016.12.25. 15:24:40

Enermax Fulmo GT ECA1092AG, Corsair HX620W, ASUS X99 Deluxe/3.1, Core i7 6800K@4,3Ghz, Corsair Dom. 4x4GB, ASUS GTX1070, WD 2+4TB, Lite-On iHES112, Samsung T27D590, ASUS Horus GK2000, Sharkoon M50

Ez innentől kezdve már csak sima matek...Oroszhonba bedobsz egy 60 eurós alapárat a játékokra onnantól bezárhatják az orosz steamet...Ez így nem tudnák kivitelezni még ha akarnák sem. Középár lenne ebből.

Hogy mi éri meg? Magyar fizetéshez mérten szinte semmi...Durván mástól vonja el a magyar vásárló a pénzét, akár más fontosabb dologtól is, vagy kuporgat heteket, hónapokat. Aki meg simán megvesz bármit az meg közel EU szintű fizetéssel rendelkezik és kb pl. Németországban is lakhatna.

Oscar Wilde: Az egyszer? gyönyörök a bonyolult ember utolsó menedéke. Eredeti Bölcs: Légy rossz, a jókkal úgyis mindig csak kibaxnak.

Nyilván ha kereshetsz 1000 Ft-ot vagy kereshetsz 2000-et az neked se mindegy. Nincs az a pénz ami elég lenne...Valvénál is így van ebben biztos vagyok.
Utoljára szerkesztette: ratgab, 2016.12.25. 14:40:39

Második bekezdésre: Ez totál mindegy is. Nem azért olcsóbbak a szürke oldalakon a kulcsok, mert azt mind lopott kártyával veszik, hanem azért mert más régióból származnak. Ha lopottak lennének akkor tömegesen vonnák vissza ezeket a kulcsokat, de nem ez történik.

Csak ismételni tudom amit írtam. Ha általános lenne a lopott bankkártyával vásárlás tömegesen vonnák ki az eladott kulcsokat a forgalomból (normális ember hamar észreveszi ha ellopták a bankkártya adatait és tiltja azt). A szürke oldalak létezését csak a régiózás indokolja (csak nézz meg egy karácsonyi steam vásár esetén is milyen árcsökkenések vannak a szürke oldalakon, vagy pl a humble monthly bundle idején is tele volt a kinguin a bundleból jött kulcsokkal..így vettem olcsón Mordheimet és Flame in the Floodot).

Ezzel tökéletesen tisztában vagyok (mármint, hogy valve csak eladja, az árat nem ő szabja, sem pedig a leárazás mértékét). De ahhoz van köze, hogy melyik régióból mennyi jutalék folyik be nekik az eladások után. És ezt tudja is jelezni a kiadóknak is (hogy hé igaz, hogy oroszhonban eladunk 100 000 példányt az adott játékból, de eu régióban ez csak 50 000 példány...esetleg nem kéne valamit csinálni, hogy ti is jobban keressetek az EU régió zsíros bankszámlás ügyfelein?)

Totálisan ugyanazt mondjuk. Ha olcsóbbak lennének a játékok több fogyna. Teljesen igazad van. Azzal indulna a dolog, hogy meg kéne szüntetni a régiók közti különbséget, így lehet az orosz piacon buknának valamennyit, de a többi piacon nyernének, amivel növelhető a bevétel.

grebber
Wake up a valvenak köze sincs ahhoz hogy xy kiadó milyen kezdő árat szab meg.
Ha minden top über cím 20$ lenne élete végigéit itt rohadjak ,meg de sokkal többet adnának el belőle..... Hozzászoknának az emberek ,hogy köszi csá de itt ez lesz ez van nem lesz soha sale -50/70/90/bundle. Vedd meg 20-ért paraszt. Lenne pénz ott bőven.
De ezek ki se akarják probálni ezt, hogy lássák.

Nyilván a kiadók se tévedhetetlenek, de nem hinném, hogy ne matekoztak már volna eleget azon, hogy megéri-e a régiós árazási rendszer vagy nem. Biztos nem ennyire egyszerű, hogy "nem éri meg de túl hülyék, hogy észrevegyék". Ettől még simán bosszantó, hogy látszólag nem is kísérleteznek vele, ez tény.

A másik, hogy nem tudjuk, hogy a szürke oldalakon milyen arányban van jelen a régióval való visszaélés és a bankkártyalopással való visszaélés. A gyakorlatban ugye már láthattuk, hogy egyikre sincs jelenleg hatékony ellenszer, de tegyük fel, hogy kizárnák a regionális árazást a pakliból. Érdekes kérdés, hogy ez hány százalékot gyalulna le az ilyen piacterek kínálatából.
Volt egy cikk (amit most lusta vagyok előkeresni 😊 ), de ott azt írták, hogy aggasztóan könnyű lopott bankkártyát vásárolni, random újságíró feltette a tort és deepweben percek alatt talált oldalt, ahol ilyen mittudomén 500 vagy 1000 dollárért kapott 100 lopott kártyaszámot.
Szóval nem vagyok biztos benne, hogy a lopott bankkártyás kulcsok aránya elhanyagolható lenne a regionális árazással vett kulcsokéhoz viszonyítva.
MarkBlade
Ha megszűnne a régió korlát valószínűleg a legnagyobb maradna.. nem lenne közép. Azt menne a hiszti...
De tényleg.. ha igazoltan jó játékok lennének akkor megvenné az ember és nem vacillálna.. mint most én hogy mit is vegyek.. tényleg jó vagy csak szívatás?
IMYke2.0.0.0
Ja, mondjuk hogy mindez igaz lehetett akkoriban - úgy 2008 és 2009 körül. Kérd el Dzsini-től azt a kördiagramot...
Amikor évente több ezer (!) játék jelenik meg a STEAM digitális polcain, nem kell semmi miatt aggódniuk.

//Tessék, meg is találtam neked a cikket és a grafikont.
Utoljára szerkesztette: IMYke2.0.0.0, 2016.12.25. 14:04:30

Megszüntetné a Valve a régiózást. Mindenkinek minden egy árban lenne mindenhol (globalizáció nem erről szólna egyébként???) Kapásból nem lenne érte a szürke boltoknak, kapásból nem lenne értelme trükközni. Megállapítanának a legdrágább és a legolcsóbb régió közti középárat (mert hogy ne mondja nekem senki, hogy ha oroszban, ukránban töredék áron odaadja a fejlesztő, kiadó, illetve a valve a játékot akkor azon a készítő bukik...Akkor nem adnák oda annyiért...Maximum kisebb profitja van, mint amennyit a gazdag régiókon keres...valószínű egyébként ez is ki van számolva).

Én még mindig azt mondom ha valamit olcsóbban adnak többen viszik el és erre hoznék is egy példát a Mad Max személyében. Jó játék, nem túl drágán, vitték mint a cukrot.

Lehet neked mindegy, hogy 50 Ft-ot kapsz vagy 100-at, de a Valvének nem mindegy hogy 50 euróból kap százalékot vagy 20-ból.

A kiadónak, fejlesztőnek lehet mindegy, mert ők megkapják a pénzüket, de a Valvének valószínűleg nagyon nem.

Én is innen néztem, de szerintem véletlenül az origin 2 helyett is a 2k első bundliját néztem, a többi stimmel. A lényegen nem változtat.

Apropó, kár, hogy a wiki oldalt már nem tartja karban senki. 😞

szerk.: talán annyit még hozzátennék, hogy így nyitott kérdés marad, hogy kapunk-e még origin bundle-t. Azt meg kell hagyni, hogy az originből a második bundle is egész korrekt ajánlat volt.
Utoljára szerkesztette: Pio, 2016.12.25. 13:51:34
IMYke2.0.0.0
"Annál a bundlinál ár/értékről beszélni közel értelmetlen emiatt és valóban elment 2millió példányban.
A második origin bundle és a 2k bundle a félmilliót se érték el.
Origin bundle-t több, mint 2 éve nem láttunk.
A 2k idén visszatért egy második bundle-vel, ami a 300ezret se érte el és nagyrészt ugyan azok voltak benne, mint az előzőben, illetve próbálták vele menteni a battlebornt (sikertelenül)."

https://en.wikipedia.org/wiki/List_of_Humble_Bundles + Humble saját oldala:
Humble Origin Bundle - August 14–28, 2013 - 2,136,893
Humble Origin Bundle 2 - April 14–28, 2015 - 546,487
Humble 2K Bundle - July 8–22, 2014 - 483,169
Humble 2K Bundle - July 19–26, 2016 - 282,550

MarkBlade
Köszönöm neked is az ajánlást!<#puszi>
Atisz
Utólag is Boldog Karácsonyt mindenkinek (mert itt elfelejtettem kívánni)!

Az ENSLAVED: Odyssey to the West Premium Edition és a Firewatch nálam is nagy favorit, egy kedves barát pedig nemrég ajándékozott meg a SOMA-val, amit alig várok, hogy játszhassak, de annyi játékot kell befejeznem, hogy fel sem installálom...

Rövid válasz: nem. Maga az "alapjáték", ami bőven 30 óra feletti izgalmat biztosít annyira kielégítő, hogy szerintem a DLC-k nagyon kevés újat és plusz adnak. Mivel én az eredeti verziót vásároltam meg annak idején elég kedvező áron, a Crew Expendable-t megkaptam, amit ajánlanék, mivel a Nostromón játszódik az eredeti film szereplőivel. A másik említésre méltó a Last Survivor, ami Ripley Nostromóról való menekülését mutatja be és teszi átélhetővé. A többi DLC feledhető.

Bethesda bojkott, amíg a Magyarországon (is) forgalmazott teljes árú Dishonored RHCP/RU verziót el nem ismerik GLOBAL-nak. Írjunk nekik minél többen.

SzirmosSzisza
Kiadó értelemszerűen pénzt akar csinálni, nem jótékonysági szervezet, hülyék lennének olcsón adni a dolgaikat, ha drágán is megveszik.

“A distributed system is one in which the failure of a computer you didn't even know existed can render your own computer unusable” _____/|_____\o/___ Cápatámadás

Az Origin bundle teljesen egyértelműen promóciós célzattal készült, azzal próbáltak adni egy kis boostot a teljesen halott, rossz megítélésű digitális disztribúciós rendszerüknek, mivel akkoriban álltak át arra, hogy steamre már nem adják ki a játékaikat.
Annál a bundlinál ár/értékről beszélni közel értelmetlen emiatt és valóban elment 2millió példányban.
A második origin bundle és a 2k bundle a félmilliót se érték el.
Origin bundle-t több, mint 2 éve nem láttunk.
A 2k idén visszatért egy második bundle-vel, ami a 300ezret se érte el és nagyrészt ugyan azok voltak benne, mint az előzőben, illetve próbálták vele menteni a battlebornt (sikertelenül).
Ezen kívül volt még egy sierra bundle, ami a 100ezret se érte el és konkrétan pontosan ugyan azt a bundle-t kitolták most újra (15ezernél jár).

Egészen biztos vagyok benne, hogy egy humble bundle nem arról szól, hogy megszedje magát a kiadó, az a nagyoknak presztízs, a kicsiknek pedig reklám, illetve mindenféle hátszó szándékok (origin népszerűsítése) elérése, sose lesz bevett üzleti modell, hogy a nagyok a 1-3 éves címeiket humble bundle-n szórják ki 1 dollárért haszonszerzési céllal, efelől biztos vagyok.
Innentől kezdve pedig tényként kezelhető, hogy sose lesz általánosan elterjedt üzleti modell, lásd fenti példák elszigeteltek, nem látunk minden évben 1-2 origin bundle-t, satöbbi...

Már csak azért sincs értelme profitról beszélni, mert ott a usereken múlik, hogy hová megy a pénz, tehát simán megveheted úgy, hogy az egész megy a vörös keresztnek vagy a wikipediának és a kiadó egy fillért se lát belőle.

És ha még minden megy is a kiadónak, a bundlik általában olyan ár/érték aránnyal rendelkeznek, hogy mondjuk ~1 dollár/játék. Namost ez azért lássuk be, hogy nem nagy bevétel, sőt...

Tehát adva van egy játékonkénti max 1 dolláros bevétel, amit eleve az emberek nagy része inkább jótékonyságra vagy a humble bundle-nek szán (kiadói bundlinál legalább a többi kiadóval nem kell versenyezni érte, ez tény) és 1-2 elszigetelt példától eltekintve jóval 100ezres eladás alatt marad. Nem nehéz kimatekozni, hogy nem ez fogja egy 2k kaliberű kiadó pénzügyi osztályát jókedvre deríteni

Szerintem ez olyan mérhetetlenül elhanyagolható összeg, hogy max 1-2 kivételtől eltekintve az éves bevételek számolásánál nagyjából a kerekítési hibával egyenértékű.

Van ellenben egy valóban elterjedőben lévő üzleti modell, ami a konzolokról költözik át, lásd EA Access, Origin Access.
Utoljára szerkesztette: Pio, 2016.12.25. 13:06:12
grebber
Totálisan igaz amit írsz..Egyedül a kiadók nem látják ha kezdének alacsony majd tartósan olyan áron tartanának egy terméket sokkal több fogyna.
De hát nekik életbevágó, hogy minél előbb jöjjön be minél több. Aztán később puncsolhatnak bunlekba hogy o ugyan valaki vegye már...

kigyi
Egy jó ideje látom, hogy ide írogatsz szóval nem most jöttél ide ezért én is támogatom a felvételed (elvileg nyár óta digitális papíron már én is tag vagyok 😄 szóval szavazhatok 😄 )
Utoljára szerkesztette: kigyi, 2016.12.25. 12:37:35

https://www.twitch.tv/kigyi https://www.youtube.com/user/kigyi23/

MarkBlade
Köszönöm neked is!<#eljen><#puszi>
Igen, már egy ideje itt töltöm időmet és azért is gondoltam hogy hivatalossá tegyem, beadom a jelentkezésem a tagságra.<#smile>
Ha már úgy is itt vagyok időm túlnyomó részében és gyakorlatilag mindannyitokat névről ismerem már, talán így könnyebben is játszhatunk együtt! 😊 már amit a család megenged persze..<#nevetes1>
Rapid81
A 2K és az Origin bundle nem azért fogyott anno milliós nagyságrendben, mert nem érdekli a világot, ha valami 5 ojró helyett 8... Az érvelésed alapvetően hibás. A nagyok is belátták már ezt, azért vannak nagy kiadóknak is bundlijai. És ez a nézet egyre jobban terjed, ellentétben a régiózással, ami alapból hülyeség. Vagy, ha már mindenképpen régiózni támad kedvük a kiadóknak, akkor legalább valami GDP alapú árazással dolgoznának vagy fenetuggya, hogy ne legyünk már Németországgal egy régióban...

Ryzen 5 3600X | ASUS RX570 OC | MasterLiquid Lite 240 | DELL U2312HM In theory, there is no difference between theory and practice. But, in practice, there is. /Jan L. A. van de Snepscheut/

Rapid81
Én azt hittem, hogy már régóta tag vagy. Elég régóta lebzselsz errefelé. 😊 Részemről +1.

Szerintem azt hagyjátok ki a képletből, hogy pont azokban a régiókban, ahol megy a stresszelés azon, hogy most nem 5 euró a játék akcióban, hanem 8 amúgy se termelnek nagy bevételt a játékeladásokból, mert eleve nincs annyi gamer és azoknak is nagyobb aránya a warez/bundli/gotyhuszár.

Kötve hiszem, hogy akár a valve-nál, akár bármelyik nagy kiadónál bárkinek álmatlan éjszakája lenne emiatt. Mint ahogy azt is kötve hiszem, hogy mondjuk egy finn vagy egy német ilyen szinten rápörögne és fórumpostokat írogatna amiatt, hogy nem 5 euró, hanem 8, vagy hogy már X éve nem megy 15 alá.

Persze kivételek mindenképp vannak, arra akarok kilyukadni, hogy a kivételek mennyisége nem lépi át a döntéshozók ingerküszöbét, sőt, az is lehet, hogy nem vennék 5 euróért annyival többen, hogy összességében jobban jöjjenek ki.

Szerintem az emberek ilyetén ingerküszöbe egyenesen arányos a fizetésükkel és a videójátékok fő vásárlóereje olyan anyagi helyzettel rendelkezik, hogy telibesz*rhatja ezt az egészet.

( tudom, tudom, mindenkinek van 1-2-5 ismerőse aki kőgazdag de mégis warezol )

Ami talán segíthet a hozzáállás és a szemlélet javulásában az az, ha megfordítjátok a dolgot és nem úgy gondoltok rá, hogy szemét kiadó, miért nem adja már nekem oda azt a játékot 5 euroért csak 8ért, hanem más szempontból gondolkodtok el a dolgon. Tényleg kell nekem az a játék, ha nem ér meg 8at? Miért tettem egyáltalán a wishlistre? Mennyi ideig fog várhatóan szórakoztatni az a játék? Annyi időn át tartó szórakoztatás valóban nem ér meg 8 eurót csak 5öt? Nem ér meg a fejlesztők belefektett munkája a 8at?

Persze ez az egész tényleg csak akkor játszik, ha annak a pénznek nincs sokkal jobb helye, szóval tényleg Magyarországon sajnos az átlagfizetéseket figyelembe véve nem ennyire egyszerű a helyzet és nem szimplán mentalitás kérdése a dolog, ez totál világos és érthető.

( az 5 és 8 hasraütés-szerűen jött, tetszőleges más számokkal behelyettesíthető )

Illetve a másik téma:
Több indie fejlesztő is elmagyarázta már, hogy egy olyan kulcsfigyelő rendszer kialakítása, amivel célirányosan tudják likvidálni a lopott bankkártyával vett kulcsokat vagy figyelni a region fraudot (merthogy az bizony szabályzat, sőt, megkockáztatom, hogy törvényellenes, ugyanis valahol valaki vastagon elkerül bizonyos adókat a révén) rengeteg pénzbe kerül és nekik nincs rá keretük, erőforrásuk. Konkrétan a játék kárára menne, ha ilyenekre szánnák az erőforrásaikat. Persze el lehet lőni azt, hogy akkor maguknak köszönhetik a bajt, de szerintem ha valaknek nincs pénze törhetetlen zárra és kirabolják azért még tenne feljelentést, nemde?
A nagyoknak van, csak ugye ezt is kibeszéltük már több alkalommal, hogy az ilyen kulcsokkal visszaélő emberek sajnos nem kezelik a helyén a dolgokat, amikor a Ubi lebannolt egy adag ilyen csalót még ők voltak a szemetek, az egész internet azzal volt tele, hogy pusztuljon a Ubi, öntötték rájuk a halálos fenyegetéseket, satöbbi.
Ha tényleg levágják kis régiókra a játékokat abból megintcsak lázadás lesz (volt is már ilyenre példa), hogy az emberek nem tudnak egymással multizni és eleve kihalt a multi, mert nagyon pici a régió.
Arra meg megintcsak elég rosszul reagálnak az emberek, ha mondjuk Magyarországon angol nyelv nélkül jelenik meg egy játék.
Szerintem amúgy emögött is megvan a matek, inkább bevállalják a regionális árazással visszaélőket, akik továbbra is úgy gondolom, hogy a nagy egész szempontjából nincsenek sokan, minthogy bukják a szegényebb régiókat a túl drága játékok miatt.
Innentől kezdve két módszer van, a játék teljes szétszabdalása vagy a visszaélők lebannolása, mindkettő (példákkal igazoltan) olyan presztízsvesztést jelent, hogy inkább nem csinálják. A nagyok amúgy simán megtehetnék, van rá módszerük, ebben teljesen biztos vagyok.

Én csak arra akarok kilyukadni, hogy ez totál nem fekete-fehér és szó sincs arról, hogy az elefántcsont-torony lakója varázsütésre megoldhatná, de mégse teszi.
MarkBlade
Köszönöm szépen!<#law>
wantonly
Én is támogatom a felvételed. <#wave>
grebber
Felnyomni a népet?? Beráklámoztam 2 helyet hol tudják legolcsóbban megvenni a játékot. Egyik volt a HRK bundle a másik a wingamestore.

Arról nem én tehetek, hogy a fejlesztő (én meg pláne) ezt furcsálta ,mert ők nem szándékoztak még bundlezni és ment utána nézni.... ami kb ennyi is lett mint itt irogatunk egymásnak = semmi jelentősége.
Utoljára szerkesztette: grebber, 2016.12.25. 11:07:50

TBTPumpa
Pedig az egy jó DLC. Catwoman miatt szórakoztató (rosszfiúkat elkapni), csak épp ugyanolyan rövid, mint a többi (15 perc).

"You live your life just once, so don't forget about a thing called love..."

MarkBlade
Köszönöm annak aki szerette volna hogy a közösség része legyek de sajnos nem elegendő még a támogatottságom papíron. <#circling>
Maradok csendes szemlélője az eseményeknek. Köszönöm még egyszer annak aki gondolt rám. És boldog karácsonyt kívánok.