Eredeti játékaink klub

Jelentkezz be a hozzászóláshoz.

jarlaxxe
Szemüveg?

MerlinW
TQ multija szar volt? Én ezt nem vettem észre 200+ óra után sem😊

[merlinw.org]

Rage47
Egy hack&slash játék sem ad olyan hangulatot, mint a Diablo játékok. És a Blizzard ezért is dolgozik annyit a játékokon, hogy "egyben" legyenek, és ez mindig érzõdik is.
Daell Drow
Nem lesz pofara eses, azt meg nem ertem mire mondod hogy a mai vilagban nem jelent semmit. Ez a jatek nagyon mely szinten ki lesz dolgozva, honapok ota csuszik mert most is ezen dolgoznak. Sok mindent mutattak (skill, spellek, itemek, jewelek, runak es ezek egyutes hatalmas kombinacioja, uj AH) es meg mindig sok mindent nem lattunk. Ezeke megint olyan dolgok lesznek, hogy a megjelenes utan minden hasonlo game ezekhez fog viszonyulni. Es ezzel a blizzard megint ut mutato lesz, es ez nekem eleg garancia hogy ha iden csak egy jatekot vehetek akkor az csak is a Diablo 3 lesz.
Carlos
Én a Path of Exile-al tökéletesen elvagyok. Kellemes diablo váró játék!

Þór vígi þessi rúnar

jarlaxxe
A TQ azért volt szar mert a multija egy nagy nulla és bizony egy ilyen tipusu játéknál az a legfontosabb.
Talán a Sacred elsõ része az ami még jó volt multiba de a dio verhetetlen.

Sok jó van, de egyik sem olyan jó. Élményben talán a TL közelíti meg a legjobban, de az meg egy rövidke demo szintû game.
Ugyanaz a helyzet mint a WoW-al, az is 8 éves lesz idén és még nem tudta más felülmúlni a legelsõ 5 perc élményétõl a legutolsóig, annyira jól összerakták. Ez az úgynevezett blizzard minõség, csak saját maguk túlszárnyalásával lehetnek gondok mint a sc2 esetében is 😊.

w77d
igazság szerint én sem értem annyira ezt a Diablo 3 õrületet, nem lepõdnék meg ha egy óriási pofára esés lenne a game... Ok, hogy nagy cím volt anno, meg hogy jó fejlesztõgárda, de ez még nem jelent semmit a mai világban.

az csak 1 concept video, nem valódi gameplay, sehol nem tart a fejlesztés, majd a d3 kiegészítõjével összehasonlítjuk.

MerlinW
Titan Quest 2006-os és a legjobb Diablo klón. Talán még jobb is (Immortal Throne).
Dark Spore 2011
Tourchlight 2009
Silverfall 2007
Kult: Herectic Kingdoms 2005
Sacred 2 2008
Dungeon Siege 3 2011

[merlinw.org]

MerlinW
Óvatosan, ezt én is megjegyeztem egyszer, és az összes Diablo fan nekem esett😊 Pedig valóban, a videók alapján sokkal innovatívabb, pörgõsebb, mint a dio😊

[merlinw.org]

Guren
a Lineage Ethernal jobbnak néz ki, mint a Diablo 3.

davidka003
Torchlight?
"Készítõi és fejlesztõi fõként a Diablo, Diablo 2, és a Fate alkotói közül vannak, így igen sok hasonlóság van az elkészült játék és a régebbiek közt. Emiatt igen sok helyen nevezik klónnak."

Xbox 360 SLIM 250 GB, Dell U2312, Dark Souls PtD edition NG++ 925/1000G ☑ Final Fantasy XIII ☑ Lost Odyssey ☑

mert utoljára 10 és fél éve jelent meg ilyen játék.

IMYke2.0.0.0
Nem STEAM-topik, de itt nyomon követhetõ az aktuális felhasználók száma, és a populáris játékok is.

Szigorúan magánvélemény | Can’t spell “STEAL” without EA? | Gamer's Hell: DLC, Early-A, Pre-Order, Seasons, Episodes, Regions, Loot Box, Microtransactions, MS Store, Epic Store.

davidka003
Diablo 3-at nem értem miért várják sokan, csak egy sima felülnézetes, hack and slash lesz.

Xbox 360 SLIM 250 GB, Dell U2312, Dark Souls PtD edition NG++ 925/1000G ☑ Final Fantasy XIII ☑ Lost Odyssey ☑

IMYke2.0.0.0
Azt elfelejtettem írni, hogy fenn ki kell választani a régiót!

Szigorúan magánvélemény | Can’t spell “STEAL” without EA? | Gamer's Hell: DLC, Early-A, Pre-Order, Seasons, Episodes, Regions, Loot Box, Microtransactions, MS Store, Epic Store.

IMYke2.0.0.0
Érdekességként: http://www.steamgamesales.com/

Nyomon követhetõ akciók.

Tehát, ha a porshe-t nem veszik Japánban, akkor vigyük át Koreába ott hátha menni fog? <#ravasz1> Nem hinném.

Oscar Wilde: Az egyszer? gyönyörök a bonyolult ember utolsó menedéke. Eredeti Bölcs: Légy rossz, a jókkal úgyis mindig csak kibaxnak.

Hát a Skyrim pont bankot robbantott! Én azt mondom, hogy az utóbbi 10 év legsikeresebb játéka lett singleplayer kategóriában pc-n!

Oscar Wilde: Az egyszer? gyönyörök a bonyolult ember utolsó menedéke. Eredeti Bölcs: Légy rossz, a jókkal úgyis mindig csak kibaxnak.

Aki a legtöbb bevételt kasszírozza az irányítja az ipar-t. Ez meg folyamatosan változik. A Digit disztrib piacát jelenleg a Valve irányítja és a digit disztribé a jövõ ez számomra nem kétséges. Dobozosoknál meg talán az EA a legnagyobb jelenleg (de az origins szerintem nem lesz képes felvenni a versenyt a steammel).

Még az Onlive tûnik igen jó kezdeményezésnek a játékbérlési lehetõségével.

Értem én, hogy az AAA játékok készítõire gondolsz, de szerintem Skyrimnek, Fallout New Vegasnak is bejött a steamre átállás. Cod fejlesztõinek is bejön, ahogy a Valvénak is. Blizzard ugye külön rendszeren dolgozik, de õket én még soha nem hallottam eladások és warez miatt panaszkodni (valószínûsítem, hogy nem is fognak).

EA ugye origins-ezik, majd meglátjuk mi lesz belõle. De EA se nagyon szokott sírni az eladások miatt (tucat NFS-t és sportjátékait viszik mint a cukrot, és mióta Bioware is az õ kezük alatt dolgozik még biztosabb a pozíciójuk!)

Összességében, akinek eddig ment a szekér (EA, Blizzard, Bioware, Activision, Dice), annak ezután is fog. Akinek meg nem ment annyira (pl.:obsidian) az meg nagyon jól jár a steammel.

DarkSector
Nem Urban Legend az .)

Jobbanmondva annyi valóságalapja van mint a steam saját statisztikáinak.

e6550, HD6670 1GB, 4GB "Minden játék annyit ér, amennyire a játékos tartja!" "Olyan ember nincs aki nem warezol, csak aki nem vallja be." "A warez-ra kifogás nincs, csak magyarázat!" "Nem mindegy!"

wedge31
Az Alan Wake azért jön pc-re mert konzolon nem ugy teljesitett mint ahogy várták a többi urban legend...

In my restless dreams, I see that town... Silent Hill.

DarkSector
Rossz dolog ez.
És ez 22-es csapdának érzem mert egyrészt sok ismerõs a vélekedésével és fejlesztõ meg pont ez ellen harcol hogy ne az arcade szekciónak legyen jövõje.

e6550, HD6670 1GB, 4GB "Minden játék annyit ér, amennyire a játékos tartja!" "Olyan ember nincs aki nem warezol, csak aki nem vallja be." "A warez-ra kifogás nincs, csak magyarázat!" "Nem mindegy!"

DarkSector
akkor mondjunk el mind2-en egy imát hogy változzon a helyzet. 😊
Jó hogy megjeleni egy Dark Souls de hátrány is lehet a steam-példázatából.

DarkSector
Nah meglessük majd. 😊

grebber
Õket nem igen érdekli ez.Ha dosos szintû játékokat vesz a nép mert sajnos veszik akkor egyre több ilyen lesz! Nekik csak az számit legyen bevétel és ezekbõl a szarokból sajnos jön és egyre csak több ilyen lesz!

Next PC upgrade: 2022

IMYke2.0.0.0
Én is ettõl félek.

A sza(g)értõ kolléga is így fogalmaz:

"PC gaming certainly isn’t dead, then — but perhaps the archetypal PC gamer is. While PC gaming used to be defined by the t-shirted, hairy, moobed, hunched-over-a-keyboard-nose-three-inches-from-the-screen FPSer, the PC gamer of tomorrow will wear a dressing gown, be equipped with real boobs, and poke away at her farm in between making breakfast for the kids and driving them to school."

Ezért írtam én is, hogy a Witcher 2 jó összahasonlítási alap lesz, mikor kijön konzolra. Érdeklõdve várom én is az eladások számát.

"Hanem mert könnyû a port vagy éppen már amúgy is kész." Ez meg így hülyeség. Lehet pofonegyszerû a port, ha nem látnak benne pénzt nem készítik el és kész.

Felejtsük már el, hogy azért adnak ki valamit pc-re, mert megsajnálják a pc-t, úgyis megvan xbox-on csak át kell portolni, akkor már miért ne hozzáállást. Ez üzlet és mint ilyen a pénzrõl szól. Minden egyéb magyarázat városi legenda, meg fantáziálás. Ha úgy gondolják keresnek rajta megcsinálják, ha nem, akkor meg nem!

Alan Wake is azért készül el, mert úgy gondolják jól fog fogyni, semmi másért!

Dark souls-os petíciónak is az az értelme, hogy lássák van a játékra igény. És ha kiszámolgatják, hogy megéri-e nekik elkészíteni (gondolom az aláírások számát elosztják 2-vel azonnal, azért az talán reálisabb), akkor talán elkészítik.

DarkSector
ha ez lesz az iránymutató a darabszám mint a steam, akkor búcsuzzunk el a jobb játékoktól mint pl a skyrim, mert ez a darabszám és végösszeg ezekszerint mindegy milyen (gagyiságokból) jön össze.

Remélem kevés helyen fognak ez után menni.

DarkSector
De nem értesz engem. én értem hogy te a steam piaci részesedését mondod, darab meg minden, de abból 70-80%-a nem azoktól a fejlesztõktõl van akik a kezükben tartják és irányítják az ipart. értesz hogy mire akarok kilyukadni? 😊

IMYke2.0.0.0
Tény, hogy sok, számunkra 'gagyi' játékkal játszanak az emberek : ugra-bugra, kártyajáték s mások.

De!

A cégek magasról letojják az egyéni preferenciákat: a nagy számok törvényében hisznek.

Sokan játszanak idióta Arcoskodó Könyves játékokkal? Uccu neki, gyártsunk olyat, de gyorsan, mert a piaca növekszik.

Sokan játszanak indie arcade játékokkal? Gyerünk, keressünk tehetséges(nek tûnõ) fejlesztõ stúdiót, és gyártassunk velük akár naponta is bõvíthetõ, sok apró szeletbõl álló játékot, hosszú évekre biztosítva a 'fejést'...

Érted, azt hiszem.

grebber
Ez így igaz! Évrõl évre 100%-al többet adnak el a játékokból steam-en volt most a cikk róla.

Meg már más is írta régi játékokat is el lehet adni sokkal drágábba.
Ugye most ott az Age of Empires 3. Talán 1 éve vagy hogy GFW Live-on fillérekért dobálták most meg ugyanazt jó két kieggel közel 5000ft-ért árulják és ott a top 10-ben mert még így is veszik!

Jó dolog ez a steam nagyon kegyetlen jó huzás volt ez a valve-tól!

Next PC upgrade: 2022

Piaci részesedést lehet értékben és darabszámban is mérni (ha ez utóbbi, akkor igazad van, ha elõbbi, akkor meg nem).

Egyébként meg tök mindegy mit adnak el, ha sokat eladnak. Ez azt jelzi, hogy arra van igény. Ezt már belemagyarázásnak érzem részedrõl. Senki nem vitatja egyébként, hogy az Indie játékok igen csak felemelkedõben vannak, de ez abból is fakad, hogy van rájuk igény.

w77d
és én nem ezt mondtam? "Külföldön a steam NEM számít drágának"

Smuge
DarkSector
Nekem aztán elhiheted hogy nem lenne gond a nagy eladási szám.

De PC magába foglalja steam-en az 1D-s játékoktól kezdve a Skyrim-ig mindet, vagyis a valós adat az lenne ha egyazon lista játékok eladását számolgatnánk össze, szóval ez így azért nem jelent lópikulát se.

De mondom még1x nekem frankón mindegy ki mit hisz, csak hogy értsék miért létezhet hogy egy játék nem jön ki ha 50ezer aláírást gyûjtenek meg steam-elnek akkor sem.

Nem azért fognak egy játékot kiadni mert STEAM.

Hanem mert könnyû a port vagy éppen már amúgy is kész.

Alan Wake PC-s verziója is már kezdetekben megvolt csak nem adhatták ki.

És ha nekem a noname szarok kellenének? Akkor steamen megveszem olcsón. Porfogó meg már van itthon épp elég.<#smile>

Egyszerûbb pár kattintásból megvenni, mint kajtatni a neten dobozos után, bajlódni a postával, elõreutálással, miegymással. Szerintem.

DarkSector
Nõni nõtt, de a mennyiség a nem mindegy meg hogy milyen kategóriában. 2millió Super Meat Boy is növekedés, csak kb mindenki letólja, mert csak egy arcade. 😊

Ha valami csoda folytán eljutna 200 000-ig (azért ez elég valószínûtlen), akkor szerintem átgondolná a kiadó a pc-s portot.

wedge31
Én ezt olvastam a GS-en. Az tény, hogy a pár évi lejtö után emelkedöben van a pc-és platform.

Spoiler (katt a megjelenítéshez)
" Rengeteg vita, trollkodás, veszekedés, azaz igazi 'háború' zajlik néha PC vs. Konzol témában. Most készült egy felmérés, tényekkel.
A Felmérést az Ignite Gaming Technologies végezte és arra keresték a választ, hogy PC gaming vagy a Console Gaming áll-e nyerésre jelenleg a formátumok örök csatájában.

Néhány éve erre a kérdésre egyértelmû volt a válasz - a konzolok erõsebbek, jobbak és kevésbé kalózkodottak voltak. Mára azonban a muszkli visszatért a PC-kbe, és a közösségi játékok térnyerésével mintha a konzolok elkezdtek volna visszaszorulni - ez volt a kutatás alapfeltételezése. Lássuk az adatokat:

Míg 2009-ben a konzolos bevételek 13,6 milliárd dollárt tettek ki, a PC-sek 8,9 milliárdot. 2011-re ez a trend teljesen megváltozott: 11,5 milliárd dollár (PC) - 8,0 milliárd konzol. Sõt a 2012-re várható adatok is hasonló tendenciát mutatnak (11,6 M PC - 8,2 M Konzol). Ez az adat mind a dobozos, mind a virtuális, mind a közösségi, mind az mmo PC-s játékokat magában foglalja.

A felmérések szerint a különbözõ platformokkal töltött idõ:

PC - 8 óra

X360 - 4.2 óra

PS3 - 4.1 óra

Wii - 1.4 óra

Az adatok alátámasztják, hogy maguk a játékok PC-re a legolcsóbbak.

A felmérés a konzolok hibájának hozza fel a megbízhatatlanságot - 2 éven belül az Xbox 360-ak 23,7%-a, a PS3-ak 10%-a és a Wii-k 2,7%-a hibásodik meg.

A felmérés szerint az amerikai háztartások 72%-ában játszanak videójátékokkal, és a gamerek átlagéletkora 37, azaz harminchét év.

A digitálisan letöltött játékok részesedése 2010-ra 20%-ra nõtt, és azon játékosok aránya, akik online játékért fizetnek szintén nõtt, 23%-ra.

Nagyon érdekes, mely online stílusokkal milyen arányban játszanak:

Puzzle, táblás játék, Game Show, Trivia, Kártya 44%

Akció, sport, stratégia, szerepjáték, versenyjátékok 21%

Perzisztens multiplayer univerzumok 16%

Letölthetõ játékok (mint a Bejeweled vagy a Diner Dash ) 10%

Egyéb 9%

A készítõk egyép iparágak adatait is figyelmbevéve megpróbálták megjósolni, adott iparágak mennyit növekednek majd 2014-ig:

Videojátékok 7,2%

Mobil és kábeles (gy.k. tyúkbeles) internet 5,4%

Filmes szórakoztatás 1,1%

Rádió -6,7%

Rögzített zene -7,7%

Házon kívüli reklámozás -6,7%

Magazinok kiadása -9,4%

A gaming jövõje a felmérés szerint - fõleg online esetében, amelynek a PC a kedvenc platformja - a PC gaming lesz a nyertes platform.

Erre jó példa volt, hogy az NPD adatai szerint 2010 júliusban a legjobban eladott konzoljáték az NCAA Football volt 692000 másolattal konzolon, míg PC-n a StarCraft II 721000-es eladásokat teljesített. " -

In my restless dreams, I see that town... Silent Hill.

IMYke2.0.0.0

Shep
Ez volt ám a komoly bosszú 😊

"...a labda mindenhol gömböly?, a focisták mindenhol kenhet?ek, a bírók meg mindenütt befújják a kamu büntet?t" Játszd körbe coin+concede kombóval!

Büdös Bohóc
3-4-5 éves játékot még simán megveszek dobozosan lol, gta san andreas is ott van bárhol boltokban, pár noname szart ok, hogy nem kapsz meg

\"kiskirája helyesen bocs, hogy kijavítalak...\" You could be Hoffed

IMYke2.0.0.0
Egyébiránt - és hogy visszakanyarodjunk a vita fakasztójához - a petíciót mindössze 1 napja tették ki, és már 35000+ voks érkezett.

Több helyen olvastam még tavaly, hogy nõtt a pc-s piac részesedés a játékeladásokból és elsõsorban steament emelték ki, illetve digitális disztribúciót (nem tudok linket adni, már nemtom hol olvastam).

"Azért mert 2 év elteltével a crysis-t megveszem 1200ft-ért az nemsokat oszt vagy szoroz." Próbálj meg megvenni egy 3-4-5 éves játékot dobozosan! Segítek igen nehéz lesz és valószínûleg az árát is meg fogják kérni (posta, miegymás). Sok esetben nem is fogsz találni már dobozos kiadást. Ekkor jön a steam, ahol pár kattintással megveheted és több 10 év után is jön a bevétel az érdekelteknek (AGe of 3, X-com-ok)

És mint mondtam sok kicsi sokra megy: sok eladott olcsón = kevés eladott drágán (vagy lehet akár több is)

IMYke2.0.0.0
Nem vagyok közgazdász, csak 5 évig hallgattam az egyetemen, a szociálpolitikai tanulmányaim kötelezõ elemeként - és az 5 év alatt, állítom, a közgazdaság alapjait verték belénk, mikro/makroökonómiából.

De, azt azért én nem vitatnám, hogy az eladások, legyenek bármikor is egy termék piacra dobása után bizony bevételt jelentenek a termék készítõjének, terjesztõjének.

Nem elhanyagolható szám akár 10-15.000 darab példány sem számukra, ha annak ára akkor is befolyik, amikor õk már egy másik terméken dolgoznak, vagy terjesztik.

Nem véletlen, hogy sok játékot eleve multiplatformnak készítenek, és évekig piacon is tartanak: mert bár tény, hogy sok a tolvaj a PC-sek között, ugyanakkor sokan meg is veszik a jó terméket... akár leárazva, egy üzletlánc dobozos-urkálójában, akár a STEAM, GOG és hasonszõrû digi-diszt akcióiban.

Persze, a terjesztõk is fölöznek, de akkor is csurran-cseppen a kiadónak, és a fejlesztõnek is.

Nem kell õket félteni.

Tippelek egyet-kettõt: Steamgifts?!

DarkSector
Van de ne menjünk bele oks. Nem szeretnék olyan ötleteket adni amivel magammat illetve más normál felhasználót hátrány érhetne, van egy cuki dolog amiért megéri, NEM 200 300-at de az csak egy példa volt. de mondjuk igen 4-5 accounttal lehet aránylag könnyedén nyomulni és van hely ahol hasznosíthatóak.

DarkSector
Ezt ne tõlem kérdezd, mert talán üzletelgetnek?
Ha nincs akció érdekesmód az aktív accountok is lecsökkennek.

Valamint nem én nem látom hogy az eladások modosultak volna, nem is hallottam ilyet.
Azért mert 2 év elteltével a crysis-t megveszem 1200ft-ért az nemsokat oszt vagy szoroz.
DARABSZÁMRA nõtt igen de a piacot befolyásoló nagy címek ebbõl kb a jelentéktelen 20-25% lehet.