Eredeti játékaink klub
Jelentkezz be a hozzászóláshoz.

Szigorúan magánvélemény | Can’t spell “STEAL” without EA? | Gamer's Hell: DLC, Early-A, Pre-Order, Seasons, Episodes, Regions, Loot Box, Microtransactions, MS Store, Epic Store.
Play the original version, or experience the game like the designers did and fool around with console commands to your heart’s content! Ever wanted to test some new skills on a hoard of a hundred goblins? Go for it! Ever wondered what it would be like to explore the game-world in the guise of a troll? Well there you go! Discover a whole range of spectacular developer commands and feel like a wizard at play!"
Szigorúan magánvélemény | Can’t spell “STEAL” without EA? | Gamer's Hell: DLC, Early-A, Pre-Order, Seasons, Episodes, Regions, Loot Box, Microtransactions, MS Store, Epic Store.
Oscar Wilde: Az egyszer? gyönyörök a bonyolult ember utolsó menedéke. Eredeti Bölcs: Légy rossz, a jókkal úgyis mindig csak kibaxnak.
Divine Divinity: 0.99-tõl
+ Beyond Divinity: 11.99-tõl
+ Divinity 2 Director's Cut: 18.99-tõl
Persze mind DRM mentes, a Divinity 2 Director's Cut egy új kiadása lesz a játéknak.
Wotr-al is van tapasztalatom szóval lesz összehasonlítási alap.
Oscar Wilde: Az egyszer? gyönyörök a bonyolult ember utolsó menedéke. Eredeti Bölcs: Légy rossz, a jókkal úgyis mindig csak kibaxnak.
Parasite Eve 2, best game EVER!
Ne keverd össze a személyiségemet a viselkedésemmel. A személyiségem én vagyok. A viselkedésem meg attól függ, hogy te ki vagy.
Ez olyan mint a Harry Potterben az a szoba. Mindig azzá változik amire szükség van! 😊
10 féle ember van a világon : aki tud bináris számrendszerben számolni, és aki nem.
Van egy szép, szeretõ feleségem és történetesen imádom a melóm/melóhelyem. Neeeeeeeeeem, nem mennék vissza!
10 féle ember van a világon : aki tud bináris számrendszerben számolni, és aki nem.
Nem is volt rendetlenkedés, levelezgetés stb. az óráik alatt. Mindkettõt biflázták a "buta" lurkók is, mert hatalmas szégyen volt ezeknél a tanároknál egyest kapni.
A többi, lazább tanár óráján, már (még) akkoriban is, ment a suskus, meg levelezgetés stb.
Nonstop elsõ lesz az eredeti topik, már lakók sem kellenek majd neki.
(Bocsi Imy ezt nem hagyhattam ki).
Én úgy vagyok vele, hogy igaz gondtalanabb voltam diákként, de most dolgozni tudok és pénzt keresni, amibõl meg tudom valósítani azokat a dolgokat, amiket diákként lehetetlen lett volna. Már csak azt a helyet kéne megtalálnom, ahol tényleg normálisan kereshetek.
Sok, akkor feleslegesnek tûnõ dolgot erõltettek, olvastattak, tanultattak meg velünk - egyik fülünkön be, a másikon ki.
Részben azért tették, mert akkoriban ilyen oktatás volt, mert nem tudták és tudhatták, hogy egyénenként milyen életpályát futunk be és mi lesz majd számunkra hasznos és haszontalan - és mert az alapmûveltség része az, hogy megtanuljuk a 33 versszakos Wales-i bárdokat (is).
Egyszerûen nem tudod másképp mérni ezt a dolgot, mert nincs rá jobb mutató szám az érdemjegynél.
Ha tanul a gyerek, akkor az meglátszik a jegyen. Ha nem tudja átadni a tudását, akkor azt is meg kell tanulnia, hogy azt hogyan tegye, de erre is az érdemjegy adja a motivációt. A rossz jegyek meg egy szorgalmas gyereket az állhatatosságra és kitartásra kell, hogy tanítsanak és a fejlõdésre törekvésre. De ezt egy gyerek saját magától nem fogja tudni, ezért kell a szülõnek ezt szépen elmagyarázni (ha nagyon akarsz valamit és teszel is érte az meg is fog valósulni!)
Ha végképp nem tudja a szerzett tudást átadni, akkor lehet ott már egyéb pszichológiai vagy mentális problémák vannak, de azt már a szakemberek dolga kezelni.
Egy gyerektõl egészséges viselkedés a tanulás nem-szeretése. A stresszelés már nem - ahogy zorrobomber írta: ilyenkor le kell ásni a "miért"-ekhez.
Állítom, az esetek túlnyomó részében azért ájul el a gyerek a suliban, mert elõzõ nap lusta volt tanulni, és a feleltetéskor nem bírja a nyomást.
A véglet az, amikor a tanár (és néha a szülõk is) túl magasra helyezik a lécet - a gyerek felfogó- és tanulóképességét meghaladó magasságba.
Ilyenkor megint meg kell vizsgálni a megoldási lehetõségeket.
De, olyat állítani, hogy a gyerekeknek kevesebb "stresszt" okozni az iskolában... nem hímes tojások õk, hanem cseperedõ, felnõttnek készülõ emberkék, akiknek az elsõ 14-16 évben megtanult dolgok jelentik az alapot az önmegvalósításhoz - ha babusgatjuk õket, akkor a mai generációnál még lustább és hülyébb gyerekeket kapunk cserébe.
Nem kívánok a tanárokat tekintve általánosítani, de tényleg nem egyszerû olyan iskolát találni, ahol egy-két tárgytól nem veszi el - jó esetben csak - egy-egy pedagógusok szégyene a nebulók kedvét. Hozzáteszem, a szigorúság nem feltétlen baj, nálunk a legszigorúbb tanár megbecsült volt, ha a dolgozatok 90%-a is elégtelen lett (persze az érdemjegyek valamilyen szinten a tanárt is minõsítik, mindenesetre a példában szereplõ eléggé jól beleverte a tárgyát a diákokba), a leglazább pedig megvetett, mert tanárnak nem vált be.
Történjen bármi, amíg élünk s meghalunk... Mi egy vérb?l valók vagyunk!
Az én családomba a hugom s minden unokatestvérem tisztességes és kellõen szigorú nevelést kapott. Mindenki elért valamit az életben. Senki nem lett drogos, alkoholista, tróger bûnözõ.
Viszont ha ilyen dolgok állnak fent az elsõ sorban a szülõk felelõssége.
Xbox ONE + PS4 PRO + WiiU + NES Classic + Fanatec FM CSR / PC WIN 10
imy:
Látom te se értetted meg mirõl beszéltem. Mindegy. Örülök hogy te élvezted az iskolát, én sajnos több dolog miatt nem. Én ami nem tananyag könyv volt azokat faltam és ezerszer több dolgot tanultam belõlük mint az iskolapadból.
Történjen bármi, amíg élünk s meghalunk... Mi egy vérb?l valók vagyunk!
Késõbb: nem tanul, és "mással" játszik.
Nehogy már "stressz" legyen az, hogy értelmes embert akarnak faragni belõle a felnõttek...
A sörben az a jó, hogy legyél bárhol a világon, kizárólag az els? háromnak fáj az ára!
Általános iskola: igazi vidéki, körzeti suli, rengeteg ismerõssel, baráttal, törõdõ tanárokkal, rengeteg sikerélménnyel - és utólag tudom: alacsonyabb követelmény szinttel, mint a városi sulikban
Középiskola (földmérõ): imádtam. Erõsebb tanrend (még cocializmusban kezdtem és demokratizmusban fejeztem be), kevesebb, de annál értékesebb sikerélmények.
Egyetem: imádtam - miközben már a Nagybetûs Életben is jártam, és egyre lustább lettem <és persze, a játékhonosítás, a játékok - mert PC közelébe kerültem - és a csajok elvitték idõmet és elvették az eszemet>és persze, a játékhonosítás, a játékok - mert PC közelébe kerültem - és a csajok elvitték idõmet és elvették az eszemet>.
Engem egyedül az frusztrált, hogy sosem tudtam mindent megtanulni egyszerre. Vizuális típus vagyok
Én visszamennék az idõben, és bár nem tudom mit csinálnék másként, de a tanulást és a velejáró dolgokat bizton szeretném.
A jegy eredeti szerepe az hogy visszajelzést kapjon a szülõ a diák fejlõdésérõl. Egy nagyon jelentéktelen mérõszámnak kellene lennie, de mivel ez a megfogható, ezért teljesen fel van fújva a szerepe. Az okokat hogy kinek miért van olyan jegye amilyen már senki nem keresi, mert az erõkifejtés. Egy gyere teljesítményét nem lehet egy számjegyre leképezni. A tanár leadja az anyagot(nálam középiskolában az egyik tanár önkényesen vizsgáztatott!!), aztán beleszar. A szülõ megnézi az ellenõrzõt, fejet simogat vagy leszid és aztán beleszar. Persze minden reggel megjegyzi hogy csak ötösöket hozzál. Mihez vezet ez? Folyamatos stressz, 12 évesen piálás, drogozás, stréber 12 éves kislány elájul a karzaton, mert épp aznap nem készült, stb. A gyerek egy érzékeny mûszer amivel foglalkozni kell, beszélgetni vele és nem elvárásokat támasztani felé. Tanul az magától is csak normális, ingergazdag környezetben kell lennie. Ez mind saját vélemény, saját tapasztalat, és tiszteletem a kivételeknek mert az mindig van természetesen.
Csupa haszontalan baromság (tisztelet a kivételnek!). Ha értelmes dolgokat tanítottak volna, aminek hasznát vehettem volna az életben, akkor talán tudnám értékelni, de így nem igen (ez igaz az egyetemre is).
Valószínû az is hozzájárult ehhez a világnézetemhez, hogy általános iskolában a földrajztanár stopperrel feleltett (2 perc alatt kellett elmondani az anyagot), s a többi "tanárnál" is gyomorgörccsel ültem be órára. Váh, rémálmomban se jöjjön elõ!
Szerencsére, ez még csak terv, de jaj lesz nekünk, ha átverik a Parlamentben...