Eredeti játékaink klub

Jelentkezz be a hozzászóláshoz.

Rapid81
Akinek van tapasztalata proci túlhajtásban, az légyszi nyilatkozom már, hogy ha én felhúzom a procim 2400-ról 2600-ra vagy kicsit e fölé, akkor észre fogok-e venni bármi változást. Sosem húztam egy gépemet sem, aztán fogalmam sincs. Meg az, hogy megéri-e a hozzáadott teljesítmény az élettartam csökkenést?

Ryzen 5 3600X | ASUS RX570 OC | MasterLiquid Lite 240 | DELL U2312HM In theory, there is no difference between theory and practice. But, in practice, there is. /Jan L. A. van de Snepscheut/

jetblack

ASROCK Fatal1ty Z270 Gaming K4 ,Core i7-7700k,G.SKILL RipjawsX 16GB,GTX 1070,EVGA Super NOVA 850WG2,CoolerMasterMasterCasePro5,Sennheiser G4ME ZERO,Sound Blaster Z,Cherry G80,Acer Predator XB271HU

w77d
Cadillac-es, hogy rohaggyále XXD

Fpocok
Így van.
Persze filmeknél egész más a helyzet <#hamm> Ezért nézek én csakis fényes nappal horror filmet.

Parasite Eve 2, best game EVER!

jetblack
Koszonet erte Opeles baratunk 😄

ASROCK Fatal1ty Z270 Gaming K4 ,Core i7-7700k,G.SKILL RipjawsX 16GB,GTX 1070,EVGA Super NOVA 850WG2,CoolerMasterMasterCasePro5,Sennheiser G4ME ZERO,Sound Blaster Z,Cherry G80,Acer Predator XB271HU

w77d
Van egy fölös kulcsom, így ment a közösbe
Darksiders

Tinman
You're doin' it wrong!

The Walking Dead-et játszani egyedül, min. félhomályba, de jobb 21-22 óra után.

Elképzelem ahogy Metro 2033-at játszok a monacoi tengerparton... egyrészt elég száni lenne, hogy ott ilyesmivel foglalkozok, másrészt pedig verõfényes napsütésbe egy nyomasztó, zömében a föld alatt játszódó játékot játszani fassság.

Ne keverd össze a személyiségemet a viselkedésemmel. A személyiségem én vagyok. A viselkedésem meg attól függ, hogy te ki vagy.

Rapid81
Nekem gamepaddal egy 1 órás játék is 10 órás lenne, ha egyáltalán végig tudnám játszani...

Ryzen 5 3600X | ASUS RX570 OC | MasterLiquid Lite 240 | DELL U2312HM In theory, there is no difference between theory and practice. But, in practice, there is. /Jan L. A. van de Snepscheut/

Totti5
5 órás játékból nem lesz 10 órás. Valamivel lehet hogy nõ az idõ, de elenyészõ. Bár én 5 órás játékkal, még soha nem játszottam, akárhogy is erõlködtem. Ahhoz nagyon szaladni kell, nagyon könnyen át kell verekdnie megát az embernek mindenen. Max többszöri végigjátszásra sikerülne az ilyen.

Xbox ONE + PS4 PRO + WiiU + NES Classic + Fanatec FM CSR / PC WIN 10

Az elsõ rész, a Warhead vicc volt deltán is (a C2-t ugye gamepaddel játszottam végig, szóval hagyjuk), de attól még lehet nehéz FPS-eket egérre csinálni, hogy ezek nem azok. Hogy egy abszolút konzolportot említsek: Halo 2.

Amúgy nekem 10-11 óra volt nettó idõben a Crysis, bruttó idõben pedig 17-18, azt nem tudom, hogy nálad a 12 mit takar.

Engem amúgy a gamepades célzásban nem az zavar fõként, hogy nem lehet felugrás közben hátrarántani és földet érés elõtt kiosztani egy fejest a hátunk mögött 5 kilométerre lévõnek (ezt meg meg sem próbáltam soha egérrel se), hanem az, hogy mennyire szenvedõs a darabosabb célkereszttájolás miatt pár millimétereket korrigálni. (Amúgy egy egy játék után tényleg bele lehet annyira jönni, hogy szórakoztató legyen így is FPS-t játszani, de más marad.)
Botond
Tudjátok az a baj, hogy hiába van el a két gyerek az erkély alatti játszótéren, mégsem tudom végig tolni a walking deadet iPaden, mert árnyékban is nagyon tükrözõdik a képernyõ...
arty
lehet, de kontrollert emulál. nem jó érzés.

Forza.

arty
talán annyi, hogy nehezebb célozni -> nehezebb a játék -> többet halsz -> több restart -> hosszabb a bruttó játékidõ

ebben azért lehet valami. viszont egérrel meg ezek már nem jó játékok - olyan szinten egyszerûek egy sok fps-t játszott embernek, hogy kihívás 0.

crysis3-ban mindig tudom, h azért haltam, mert elbénáztam a taktikát, nem pedig a pálya másik végébõl 1 lövéssel gyilkoló snipa lõ le.
+ hiába hard, nem kell 5 fejes az ellenbe, h lefeküdjön! ezt sok fps elcseszi, hogy így nehezít...

egyszóval: nyugodtan lehet hardon menni (pláne egereseknek), akkor kevesebb lesz az "5 órás játékok" miatti panasz 😊

Forza.

DarkSector
Én is kontrollerrel toltam és nincs az 10 óra, nem biztos hogy 4-5 h körbenézelõdsz de 10 sincs. 😊

e6550, HD6670 1GB, 4GB "Minden játék annyit ér, amennyire a játékos tartja!" "Olyan ember nincs aki nem warezol, csak aki nem vallja be." "A warez-ra kifogás nincs, csak magyarázat!" "Nem mindegy!"

Hülye kérdés következik: PS3-hoz lehet egeret venni, mint a box-hoz?

Oscar Wilde: Az egyszer? gyönyörök a bonyolult ember utolsó menedéke. Eredeti Bölcs: Légy rossz, a jókkal úgyis mindig csak kibaxnak.

Zomil
Persze, igy nem csoda, hogy gamepaddal/konzolon 2x hosszabb a játék 😄D

Heeding The Call, one and for all \"But now the rains weep o\'er his hall,with no one there to hear\" \"Never let your sense of morals get in the way of doing what\'s right.\"

Tikal
persze, mert lassabban fordulsz <#nevetes1>

''Egy probléma nem oldható meg azzal a gondolkodással, amely magát a problémát létrehozta''

Totti5
Ugye senkiben nem merült fel még csak a szikrája sem annak a "ténynek", hogy gamepaddal hosszabb egy fps mint egérrel?!!!

Shep
Ja, gamepad, akkor nincs is több kérdésem 😊 Nekem amúgy 8-9 óra volt normalon, most játszom legnehezebben de így sem hosszabb. A 2. rész meg 12 óra volt ha jól emlékszem, ahogy a többi is.

"...a labda mindenhol gömböly?, a focisták mindenhol kenhet?ek, a bírók meg mindenütt befújják a kamu büntet?t" Játszd körbe coin+concede kombóval!

The Protector
Killzone.Hm...Na az az a játék ami olyan freneteikus módon nehéz,hogy embertelen.Nincs bajom a gamepados irányítással,sõt egész jó vagyok belõle.De ez a játék valami iszonyatos módon nehéz.

Annyit sem érünk, mint az égről zuhanó madár, Aki halni készül de küzd még az életér&#8217; De mit mutatunk fel, ha nálunk pihen meg a halál?

arty
hard+gamepad, mint manapság mindent 😊

de 12+ órából sehogy se lesz 5-6 szvsz ... (hacsak nem valaki tényleg rohan, easyn - de ez ilyen graf mellett istenkáromlás lenne 😊 )

---

grebber: nekem a kz2 is volt vagy 8 óra, és a kz3 is (pedig azt már tényleg sokan "le-ötórázták" 😊 ), szal ne aggódj ... ráadásul a vége(felé) mindkettõ elég nehéz

Forza.

Shep
Attól is függ milyen fokozaton játszod.

"...a labda mindenhol gömböly?, a focisták mindenhol kenhet?ek, a bírók meg mindenütt befújják a kamu büntet?t" Játszd körbe coin+concede kombóval!

Renjike
nemtudom hogyan csináltad.. nekem 4-5 óra volt és nem nagyon rohantam..

A bizonyíték hiánya , nem a hiány bizonyítéka !

grebber
Killzone 2 éve kiakaszt!

150x ha nem haltam meg akkor 1x se.

3-5 órásnak írták a játékot én meg csak itt szopok ennél a köcsögnél vagy 2 órája de nem úgy néz ki mint aki meg akar halni 😞

Next PC upgrade: 2022

arty
régen se ugrotta át? anno drivernél az rémlik h láttam h ott az uplay kliens (steam inditotta), de mintha a játékot magát is ellõtte volna...
de lehet csak haluztam 😊

Zó!
... a crysis3 már 12 órája tart, és még nincs vége... (bár már közel lehetek)

ki mondta, hogy ez rövid?? hosszabb, mint bármelyik korábbi rész! 😊

Forza.

DarkSector
Ja értem hogy ezt nem kedveled, csak mondom hogy az nem a legvége. 😊

e6550, HD6670 1GB, 4GB "Minden játék annyit ér, amennyire a játékos tartja!" "Olyan ember nincs aki nem warezol, csak aki nem vallja be." "A warez-ra kifogás nincs, csak magyarázat!" "Nem mindegy!"

Totti5
Már a Darksiders se😞

Nekem ott volt a Lollipop Chainsaw 😄

MerlinW
Nem ugrik az át semmit. Elindítod a játékot és elindul az Uplay amin megint el kell indítanod a játékot. A Prince-ek, Splinter Cell, Settlers, Driver stb.-nél legalábbis így megy.

[merlinw.org]

Tinman
Hopp, akkor te a mûfajt utálod... semmi gond nincs ezzel. Engem az unalmas ótókákkal lehet agyonverni :-)

Ne keverd össze a személyiségemet a viselkedésemmel. A személyiségem én vagyok. A viselkedésem meg attól függ, hogy te ki vagy.

Fpocok
Én azt sem szeretem 😄

Tinman
GoW a mûfaj talán legjobbja... a GoW 3 meg egyszerûn döbbenet.

Neked nem jön be, nem téma... Totti is utálja. Nektek ott a Darksiders :-)

Tinman
Akkor Metro 2033-at is utálhatja :-D

Botond
Igen, de steam hozzá is adja uplay klienshez, ami nem kis érdem. 😄
arty
steam monthatni "átugorja" azt a retket ... ugyhogy a steames uplay játék jobb, mint az uplay upalyes 😊

Forza.

Ez nem elcsépeltség kérdése, egy régi, bevett módszer. Ezen az alapon a "lineáris idõhasználat" még elcsépeltebb. Igényes alkotásnál oka van, hogy miért így bontja ki a szerzõ a történetet. Megvalósítás kérdése, hogy mûködik-e.

Az említett Mementót pedig érdemes megnézni, a film eleje a legutolsó a jelent, a következõ az utolsó elõtti stb., köztük persze vannak átvezetõk. Éppen ezért üt, és a fõszereplõ helyzetét, állapotát így sokkal jobban átérezhetjük, mint az általad áhított otnemeM sorrendjében. (Sõt, éppen a hagyományos idõrend spoileres.) Nyilván minden film ne utánozza (sokkal különcebb módszer is a bevettebb GoW-osnál, tehát jobban annak eredetiségére épít), de ha indokolt, jól felépített, akkor nincs ezzel gond.
MerlinW
Nem. Minden újabb Ubi játék csak Uplay-bõl indítható, Steam pusztán elindítja azt.

[merlinw.org]

arty
😄

fpocok: mégcsak utána se olvass, mert beleõrülsz!! 😊)

Forza.

Fpocok
Mert késõbbi részeket fed fel, elrontja a történetet, olcsó húzás, általában a kreativitás hiányát tükrözi, nem vagyunk kiváncsiak rá, egy sztori akkor jó, ha folyamatos, mára teljesen elcsépelt lett.

Fpocok
Nem láttam. Nem tudom mirõl szól.

Végül is abból legalább ott az otnemeM változat, GoW-ból nincs olyan!
arty
Memento (film) tetszett? <#hehe>

Forza.

A konkrét játéktól függetlenül kíváncsi lennék, hogy miért zavar téged, ha nem a történet legelejével kezdõdik egy alkotás (regény, eposz, film, játék stb.).
Fpocok
De aki elõször játszik honnan a faxból tudja, hogy az nem a vége? Amúgyis... ne mutogassanak nekem a játék késõbbi részét, amikor én nem akarom tudni, hanem elõrõl menni.

Tehát te belekötsz abba, hogy nem a közepe, hanem a vége (a játék 2%-ának az ismeretében), amikor pedig valaki beírja, hogy nem a vége, akkor az nem számít? 😄

Egyébként
Spoiler (katt a megjelenítéshez)
igazad van DS-sel szemben, az már gyakorlatilag a vége, utána már nincs lényegi játék.
Tehát az említett fehér hollókat leszámítva néhány ellenféltípusnál van lehetõség QTE-re. Persze fel lehet fogni úgy, hogy fúj, rengeteg QTE van a játékban, tehát szar, de egyrészt megmosolyogtató, egy játékot nem ismerõ számára pedig félrevezetõ.

Az in medias res pedig nem mindig szó szerint értendõ, hogy a történetet folyását tekintve hány százalékról van szó, de kár is ezen elmélkedni. Ráadásul neked fogalmad sincs az egészrõl. (Szerintem amúgy a sztorija túlértékelt, de nem rossz, a történetvezetés módjánál pedig jól választottak, mert jól mûködik így. Ezt te ugye még nem is tudhatod.)
DarkSector
De értelek de azt ne mond hogy a vége mert az nem a játék vége. 😄

Fpocok
Látom nem érted a lényeget...

DarkSector
Nem az a játék vége.
Mind a Kardhal címû filmben, utána még lesz tovább.

Fpocok
in medias res... bele a közepébe. Ez inkább bele a végébe, aztán vissza az elejére. Nem ugyanaz.
QTE meg igenis rengeteg van benne. Jó, nem mindegyik ellenfélnél kell, de ettõl függetlenül rengeteg.

Nem az a baj, hogy szerinted szar, hanem az, hogy kifejted miért szar, és az konkrétan tényszerûen cáfolható. (Rengeteg QTE? A spoilerben egyértelmûen cáfoltam, mint kettõnk közül az, aki ismeri is a játékot.) A játék narratívájába pedig csak azért belekötni, mert in medias res hater vagy, pedig elég sajátos, az érdekes megfogalmazásod alapján mondhatni mûveletlenségnek tûnik.

Így tényleg joggal jön le az embernek, hogy csak negatívkodsz. Nekem aztán mindegy, és nem kell, hogy érdekeljenek téged mások, de ezen az úton járva a véleményedet nem fogják a jövõben sem sokan komolyan venni.