Eredeti játékaink klub

Jelentkezz be a hozzászóláshoz.

Fpocok
Én a kapitányt várom. Szerintem az ironman után ez volt a legjobb felvezetõ film.

Parasite Eve 2, best game EVER!

jetblack
Ha gondolod uzenhetek neki mert a testvere itt el kint angliaban es szemelyes jobaratom 😄

ASROCK Fatal1ty Z270 Gaming K4 ,Core i7-7700k,G.SKILL RipjawsX 16GB,GTX 1070,EVGA Super NOVA 850WG2,CoolerMasterMasterCasePro5,Sennheiser G4ME ZERO,Sound Blaster Z,Cherry G80,Acer Predator XB271HU

DarkSector
Azt tudom, de a dizájn elég szar lett, mint egy pesti csöves. (sorry a pesti csövesektõl)

e6550, HD6670 1GB, 4GB "Minden játék annyit ér, amennyire a játékos tartja!" "Olyan ember nincs aki nem warezol, csak aki nem vallja be." "A warez-ra kifogás nincs, csak magyarázat!" "Nem mindegy!"

Zomil
Pedig a Witcher sem egy létezö szo, a witch(ahol a witch szintén nö) és witchery-böl jött, szoval kb. akkora baromság, mint a Vaják 😄

Heeding The Call, one and for all \"But now the rains weep o\'er his hall,with no one there to hear\" \"Never let your sense of morals get in the way of doing what\'s right.\"

DarkSector
Nemsoká lesz Thor kalapáncsa 2 (az elsõ szerintem bõven elég volt), meg várom még a Zöld lámpás 2-õt, azon sem botránkoztam meg eleget.

e6550, HD6670 1GB, 4GB "Minden játék annyit ér, amennyire a játékos tartja!" "Olyan ember nincs aki nem warezol, csak aki nem vallja be." "A warez-ra kifogás nincs, csak magyarázat!" "Nem mindegy!"

Mandarin Vasember legnagyobb ellensége a képregényben. Eddig csoda volt, hogy nem hozták be a történetbe. Kb. mint Batmannek joker.

Oscar Wilde: Az egyszer? gyönyörök a bonyolult ember utolsó menedéke. Eredeti Bölcs: Légy rossz, a jókkal úgyis mindig csak kibaxnak.

Fpocok
Igen, most ez a darkos a menõ... majd megunják egyszer... talán. Én amúgy már hányok ezektõl a darkos szaroktól.

Még mindig jobban hangzik, mint a Vaják.

Oscar Wilde: Az egyszer? gyönyörök a bonyolult ember utolsó menedéke. Eredeti Bölcs: Légy rossz, a jókkal úgyis mindig csak kibaxnak.

Még annyit: Beleolvastam valahol egy egy oldalas szemelvényébe. Az oldal végén jöttem rá, hogy az a Vaják lehet Geralt. Azt se tudtam kirõl van szó....XD

Rowlend
Eredeti nyelven lévõ Wied¼min, sem egy létezõ szó.

GET OVER HERE!

DarkSector
Most nézem a Vasember 3 elõzetest, hány bõrt húznak még le errõl a nyomorékról.
Kezd már idegesítõ lenni.
Meg ez a mandarin benne, mintha egy tv-film karaktere lenne. <#wilting>

Meg a pókember után látom a Superman-t is meghurcolják még 1x, nem volt elég ez az utóbbi rész.

Nem bánom! Angolul azt kapom, amit várok. Magyart meg bottal se piszkálom meg. Pedig, amikor bejelentették, hogy lesz vártam.

w77d
Bánhatod, mert nagyon minõségi és élvezetes fordítás.

Nem vagyok hajlandó magyarul elolvasni csak és kizárólag emiatt. Inkább akkor angolul, ahol értelmes foglalkozás neve van szegény Riviai-nak.

Még annyit mondanék kapcsolódva Zomil észrevételéhez, hogy le lett fordítva a witcher kifejezés lengyel megfelelõjébõl a szó végül Vajákra.

Le lehetett fordítani, azért én mégse veregetném hátba a fordítót, hogy de jó és pontos munka volt. Izzadságszagú, eröltetett fordítás lett ez a Vaják, ami nem is igazi fordítás, mert ilyen szó nem is létezik (vajákosból képezte valami zseni, ami egyfajta boszorkány, de inkább gyógyító volt, ráadásul nõ... és inkább mágus, mint szörnyvadász).

DarkSector
Én hallgatok zenét, megnézem a Friszbíbee, hogy mit aláztak ezen a fekete lácin, azt alvás.

w77d
Én egészen elfogadtam és tök nagy élvezettel olvastam az elsõ két könyvet.. A harmadikra meg még jobban kíváncsi leszek.

Ragozhatjuk még 50000 hsz-ig. Vaják elfogadhatatlan számomra! És errõl nem nyitok vitát.

w77d
Én természetesen Bayern sikert várok, amióta az eszemet tudom Bayernes vagyok... és hát 3 évnyi töretlen szurkolás elég sok...

DarkSector
Spoiler (katt a megjelenítéshez)

Lefordítasz valamit és nem nézel utána, hogy esetleg más már fordított-e hasonlót? Érdekes.

Botond
Mire vége a meccsnek le is ér a risen2, még bele is nézhetek. 😊
Csak arról emlékeztem volna meg, hogy Bayern- Dortmund döntõt várok.

És örvendeztem, hogy Bayern megalázta a Barca-t tegnap.

Döntõ kapcsán Dortmund gyõzelmet várnék szívesebben!

DarkSector
Reggel amúgy a mákos kiflimbe volt egy ledarálatlan mákszem.
Ilyet?! <#miaz>

Rowlend
Aki fordította a Witcher könyvet, nem játszott a játékkal. A játékokban pedig mindig is Witcher volt.

GET OVER HERE!

DarkSector
Itt a kövi lényeges téma. 😄

Botond
Ja, a maya is maja magyarul, a reaper is lehetne simán rípör. 😊
w77d
bocs, akit kiütöttem, remélem nem egy fél regényt írt le 😄

w77d
esélytelen, a spanyolokat 2 nap alatt semmisítették meg totálisan a németek.

Jön egy Reaper, mint fordítandó szó. Nem fogod kaszásnak fordítani, mert az nem elég jó, hanem elkezdesz más hasonló szót keresni és ekkor már az eredeti jelentés sérül. Nem kell az ilyeneket lefordítani szerintem és ez nem slendrián fordítás kérdése, hanem tudatos döntés.

Botond
Még van húsz perc, Madrid még találhat 1-2 gólt és akkor otthon kirakják a Dortmundot. De jó meccsek.
Én is épp nézem! Durva! Lewandowski szénné alázza õket.

Zomil
Ha forditunk forditsunk rendesen...fajokat simán le lehet forditani, de általában mindig mindent le szoktak magyaritani. Elég csak a könyveket megnézni, még a neveket is sokszor kicsit magyaritják.

Heeding The Call, one and for all \"But now the rains weep o\'er his hall,with no one there to hear\" \"Never let your sense of morals get in the way of doing what\'s right.\"

DarkSector
😛

Botond
Hát a Barca után a Madrid is beleszaladt a pofonba.
Nép, faj, fajok... lexarom. Én fordítottam volna tuti reaper maradt volna. Nincs értelme mindenre ráerõltetni a fordítást.

Pedig most ebbõl lesz flame war. Akarom mondani kulturált, hosszúra nyíló vita 😄
DarkSector
Dögöljek meg ez a téma max 2 hsz-t érdemelne. 😄

Reaper nem népcsoport, hanem faj és fajoknak minden esetben van magyar nevük. Így egyértelmû volt, h a reaperek is kapnak egyet, fõleg úgy, hogy egy létezõ szóról van szó és nem kitaláltról, mint pl. a turian.
Tudom, hogy Geralt foglalkozása eredeti lengyel nyelven fogalmazható meg, de a Witcher akkor is klasszisokkal jobb, mint a Vaják.

Fõleg annak függvényében, hogy bizony elõbb volt magyar honban egy szinkronizált (!) Witcher játékunk, ahol érdekes módon nem baxta a fordítók szemét a Witcher elnevezés, hanem végig így nevezték Geraltot. Erre jön ugyanaz a csapat, aki a már fentebb említett elsõ játékot is kiadta (feltételezem a fordítás is általuk készült) és torkon szarva a rajongókat levajákozzák szegény Geraltot.

Ez számomra kissé érzékeny téma. Ember nem fogja nekem tudni elmagyarázni, hogy miért jó a Vaják,így inkább most fejezem be a téma taglalását, mielõtt jobban belelovalnám magam.

Rowlend
A lengyel könyv alapján lett fordítva a Witcher.

GET OVER HERE!

Rapid81
Tudtommal csupán olyan létezi, hogy vajákos. 😊

Ryzen 5 3600X | ASUS RX570 OC | MasterLiquid Lite 240 | DELL U2312HM In theory, there is no difference between theory and practice. But, in practice, there is. /Jan L. A. van de Snepscheut/

Fpocok
EGyetértünk! <#eljen>

Alapsztori az volt, hogy ME1-ben Pusztítónak volt fordítva, ME2-ben meg másnak, mert állítólag nem lehetett már Pusztítónak fordítani, mert azt már korábban más fordító csapat használta az ME1 fordításában. Erre mondom, hogy nonszensz.

Egyébként én is azon a véleményen vagyok, hogy tulajdonneveket nem kell fordítani. Reaper ebben az esetben, mint "népcsoport" elnevezése szerintem is maradhat eredeti nyelven. Mint ahogy khm én a Witcher-t is hagytam volna angol kifejezés alapján witchernek és nem pedig <#vomit> Vajáknak fordítva <#vomit>.

Aki kitalálta ezt a Vaják fordítást kívánom örök életére rézfaszú bagolynak becézzék!

Kreatív energiákkal elõállított szellemi produktumot lehet plagizálni (plágium: szó szerint megegyezõ tartalommal átvenni valamit, vagy azt nagyon kevéssé átalakítva átvenni saját munkánkba), szavak fordítása a szememben nem tud plágium lenni, mert azt nem lehet másképp fordítani értelmesen.

Azt azért már tényleg ne mondja meg nekem a jogalkotó, hogy a Reaper-t nem fordíthatom Pusztítónak mert azt más már annak fordította.

Fpocok
Mi ez? Mass effekt? Reapert nem kell lefordítani.

Rapid81
Az nem büntetendõ. SP-t sem büntették meg érte. 😊

Ryzen 5 3600X | ASUS RX570 OC | MasterLiquid Lite 240 | DELL U2312HM In theory, there is no difference between theory and practice. But, in practice, there is. /Jan L. A. van de Snepscheut/

A Reaper fordítása? Most ezt komolyan mondod?

Minek fordítsam? Kaszálóknak? XD

genndy
"Plágium"?

Csak akkor szólj, ha úgy érzed, hogy amit mondani szeretnél jobb, mint a csend.

DarkSector
Ja sejtettem vagy még az lehet hogy messze vagy és lasabban ért oda a sok bit. 😛