Eredeti játékaink klub
Jelentkezz be a hozzászóláshoz.
Ryzen 5 3600X | ASUS RX570 OC | MasterLiquid Lite 240 | DELL U2312HM In theory, there is no difference between theory and practice. But, in practice, there is. /Jan L. A. van de Snepscheut/
e6550, HD6670 1GB, 4GB "Minden játék annyit ér, amennyire a játékos tartja!" "Olyan ember nincs aki nem warezol, csak aki nem vallja be." "A warez-ra kifogás nincs, csak magyarázat!" "Nem mindegy!"
Ryzen 5 3600X | ASUS RX570 OC | MasterLiquid Lite 240 | DELL U2312HM In theory, there is no difference between theory and practice. But, in practice, there is. /Jan L. A. van de Snepscheut/
Mondták hogy az a bemutatott régi változat már a végleges?
Tudjuk jól milyen a játékfejlesztés, nem lehet a közepén még egy összedobott valamirõl 100%-ra kijelenteni hogy na majd ez lesz, a fejlesztés közben adódhatnak további gondok, kompromisszumokat kell kötni, én nekem eszembe nem jutna feljelenteni õket.
e6550, HD6670 1GB, 4GB "Minden játék annyit ér, amennyire a játékos tartja!" "Olyan ember nincs aki nem warezol, csak aki nem vallja be." "A warez-ra kifogás nincs, csak magyarázat!" "Nem mindegy!"
Minden játéknál inkább nem tólnak gameplay-t, hanem majd amikor megveszed a boltba akkor derül ki milyen, helyette addig csinálnak cg-ket, amibe nem tudnak belekötni.
Fasza lesz.
Kicsit már soknak érzem a felhajtást, meg aztán nem kibaszásból meg védelmi okokból de had ne számoljam össze hogy HÁNY játék nem úgy kerül végleg a boltokba ahogy demózzák a bemutatókba.
Csak itt valszeg azért lett felkapva mert a végleges produktum a címtõl elvárthoz képest gyenge lett, érdekes más esetben nem csinálnak ekkora ügyet, holott nem egyedüli ez a jelenség.
(Többekközt a Metal Gears Rising is régen a dinnyevágásnál kb 2x szebb volt mint a végleges, nem mintha a végleges ronda lenne a mai címekhez képest, de ott is perelhetnének.)
Nem is kell nagyon vissza menni, FC3 pl.
Közben meg Spellforce: Platinummal játszom, és elvarázsolt.
Szigorúan magánvélemény | Can’t spell “STEAL” without EA? | Gamer's Hell: DLC, Early-A, Pre-Order, Seasons, Episodes, Regions, Loot Box, Microtransactions, MS Store, Epic Store.
Hozzáállás kérdésérõl van szó. Nyilván túlzó tud lenni sokaknál a felhalmozási kényszer (nálam is), de tényleg pár év várakozási idõ után szokott sorra kerülni nálam egy könyv vagy játék. Nyilván lesz, ami nem kerül sorra, mert halandó vagyok, de fogyasztásra vásárlok. (Régen mondjuk legalább ennyire gyûjtõ is voltam, de nem olyan játékokat vettem, melyeket bottal se piszkálnék. Sõt, az elsõ kiadású Tomb Raidereimet játszatlanul eladtam, aztán most vehettem meg GoG-on, hogy játszhassak velük.)
Véleményem szerinte az ilyen játékok megérdemlik, hogy újrajátsszuk õket. Én például bármikor képes vagyok Jade Empire vagy Kotor-ok elé leülni, ahogy pl. a Severenace Blade of Darkness elé is teljes lelki nyugalommal. Mert még most 10x-re is tuti akkorát üt, mint akkor, mert a játékmenet mit sem változott.
Oscar Wilde: Az egyszer? gyönyörök a bonyolult ember utolsó menedéke. Eredeti Bölcs: Légy rossz, a jókkal úgyis mindig csak kibaxnak.
Arról van ugyanis szó, hogy ha az ember élvez egy játékot, akkor újrajátssza, lásd Tinmant és a Vanquisht, sokakat és az Unchartedeket, Imyt és a Tomb Raidert, általában az RPG-ket stb. Nekem ebben a generációban egyáltalán nem rossz az újrajátszási arányom (Alpha Protocol, Risen, Uncharted, LIMBO, inFamous, The Cave jut most eszembe, hogy az elõkerült prevgen/õsgen kedvencekrõl ne is beszéljek), holnap pedig az UC2-t kezdem újra, és hasonló tervem van bizony bõven. Mondom ezt úgy, hogy hegyekben állnak az amúgy játszott régi klasszikusok is, és fõszabályként nem jellemzõ rám az újrajátszás.
Persze nem kívánom a saját magatartásomat általánosnak beállítani, csak azt mondom, hogy semmi szokatlan nincs benne, ha valaki manapság újrajátssza az akár friss kedvenceit.
És érdekes módon NINCS kedvem az újabban beszerzett játékaimmal játszani, pedig azért vettem/nyertem õket (Darksiders, Dead Island, Spec Ops: The Line és társaik). Új TR, FC3, Bio:Inf? Még meg se vettem õket, és nincs is ingerenciám. Majd, egyszer, pár év múlva, akciósan.
Abban igazad van, hogy általánosságban egyre kevésbé játszák/játszuk újra a játékokat, és ebben az egyre kevesebb ráfordítható idõnek nagy szerepe van, fõleg hogy folyamatosan jönnek az új címek.
Csak akkor szólj, ha úgy érzed, hogy amit mondani szeretnél jobb, mint a csend.
A D4 / már ha lesz egyáltalán / elött kell egy kieg még legalábbis nekem biztosan.
#117842 most is a V:TM-Bloodlinest tolom...
Szigorúan magánvélemény | Can’t spell “STEAL” without EA? | Gamer's Hell: DLC, Early-A, Pre-Order, Seasons, Episodes, Regions, Loot Box, Microtransactions, MS Store, Epic Store.
DE, ne is erõltessük ezért a (túl)általánosítást 😊
Az embernek arra van ideje, amire szakít.
Például, nem kötelezõ mindig a legújabb játékkal játszani akkor, amikor a gyerek, a házimunka és háziasszony után, félig-meddig rezignáltan, 1-3 órára a gép elé ül az emberfia...
Tinman, Zóanagyvarázsló (õk 100%) és vagyunk egy pára minden lelkiismeret-furdalás nélkül vesznek elõ klasszikus vagy akkoriban kihagyott játékokat... akár 10+ éveseket is!
Jay Wilson (...) "elmondta, hogy ha tehetnék most azonnal kivennék a játékból, de ez ugye nem ilyen egyszerû helyzet. Szerinte az aukciós házuk, ami a konzolos verzióba már bele sem kerül, eltorzítja a játékosok motivációját a játékon belül."
Next PC upgrade: 2022
Számomra, akkoriban nem volt olyan törvényszerû az, ami mondjuk neked már természetes.
Én például nem érzem és éreztem tehernek a Tomb Raiderekben a hosszú percekig keresgélést, elakadást, újrapróbálkozást stb.
Általánosságban: ma már türelmetlene(bbe)k a játékosok.
"Heroes Academy" - alap játék csapat versus DLC-csomag - de azért 74 kört már kibírtam ellene 😊:
Spoiler (katt a megjelenítéshez)

Mondjuk ennek ellenére is nyomtam õket de persze nem sikerült végigvinni.
Sok volt benne a kulcskeresgélés.
Xbox 360 SLIM 250 GB, Dell U2312, Dark Souls PtD edition NG++ 925/1000G ☑ Final Fantasy XIII ☑ Lost Odyssey ☑
Kevés játék van csak amire azt mondja az ember, hogy többször végigviszi.
Xbox 360 SLIM 250 GB, Dell U2312, Dark Souls PtD edition NG++ 925/1000G ☑ Final Fantasy XIII ☑ Lost Odyssey ☑
A mai játékokkal ez már egyre ritkábban fordul elõ nálam.
Én például mostanában kezdtem el ÚJRA játszani a Tomb Raider 1-el.
Azzal a játékkal, ami annak idején natív módon futott Windows 95 OSR2-n, most meg DOSBox kell hozzá, mert Windows 7 Ultimate-en futtatom...
A két, friss játék indítás között pedig eltelt 16 év!!!
Fõleg, hogy folyamatosan jönnek ki az új játékok, nincs az embernek arra ideje, hogy játsszon a régiekkel.
Oscar Wilde: Az egyszer? gyönyörök a bonyolult ember utolsó menedéke. Eredeti Bölcs: Légy rossz, a jókkal úgyis mindig csak kibaxnak.
Errõl beszélek. Én nem akarom továbbadni a játékaimat - nem azért veszem õket, hogy végigjátsszam, majd eladjam õket.
Mi van, ha 2 év múlva játszani akarok vele, mert néhány élmény morzsa, internetes beszélgetés, videó, vagy állókép miatt kedvet kapok hozzá?
Kajtassam fel a neten, vegyem megint meg (így már duplán fizetve érte, esetleg már horror áron)?
Neeem.
Ha én vennék konzolt, akkor csak is úgy és azért, hogy a megvett játékaim 99%-át meg is tartsam. Csak az erõsen hulladék kategóriás játékoktól szabadulnék, mint a véres rongytól.
Online game stream csatorna: http://hu.twitch.tv/lazahun X360 Live GamerTag: LazaHunter; PC BF3: LazaHunter; Diablo 3: LazaHunter#2295; Steam: **Laza**
Online game stream csatorna: http://hu.twitch.tv/lazahun X360 Live GamerTag: LazaHunter; PC BF3: LazaHunter; Diablo 3: LazaHunter#2295; Steam: **Laza**
A korábbi hipotetikus hozzászólásom fényében persze rohadtul nem zavarna, ha 200+ ezer lenne a papíron keresett jövedelmem 😊
Sajnos a digitális disztribúció még elmarad a PC-tõl, akciókban is (azért vannak jók, a Live-osak itt is voltak az elmúlt hónapokban), magyar Store pedig brutálisan túlárazott (20k körül kezd egy standard játék), az eurós Steam hozzá képest bolhapiac.