Eredeti játékaink klub
Jelentkezz be a hozzászóláshoz.
Én is elbeszélgetnék, a Dishonored-ös emberekkel együtt... sírunk, hogy mennyire nem tudnak a fiatalok nyelveket, közben még játék közben sem tud a gyerek legalább angolból magára szedni valamit. OK, hogy opcionális, na de kötelezően, még a menüpontokat (!) is átírva... hát anyád.
Bethesda bojkott, amíg a Magyarországon (is) forgalmazott teljes árú Dishonored RHCP/RU verziót el nem ismerik GLOBAL-nak. Írjunk nekik minél többen.
Ha visszaternek a gyokerekhez akkor mustbuy lesz (ha lesz) a kovetkezo resz, ha az Inq. es ME:A vonalat eroltetik akkor soha tobbe.
Baromi elvezetes es legfokepp logikusan felepitett vilagot hoztak ossze szoval tenyleg egy jo RPG-t. Jo olvasgatni a codex-et is. Mivel ez dlc nelkuli volt kb egy eve kartyapenzbol behuztam a goty-t es ujrakezdtem, nem sok hianyzik a vegehez, saccra olyan 50 ora (+X a dlc-ekre) es lehet benne 110-120 eddig. De most nem olvasom az extrakat szal haladosabbra vettem, elsore tobb ido volt ill mikor vegeztem majdnem minden kezdosztorit letoltam.
A folytatas ugyanolyan bioware pontos szarral rendelkezik emlekeim szerint mint a ME2 igy mindket jatek parkolopalyara kerult.
Amugy a BG-ket meg mindig jobban szeretem 😊)) (BG1 fosztorijat nagyon komalom)
Next PC upgrade: 2022
Gondoltam elindítom kettő percre, hogy megnézzem, hogy az anno általam 1990(!) körül (27 év vaze!) játszott Shadow of The Beast mégis mennyit változott és kettő óra lett belőle!
És az az érzés, amit akkor éreztem amikor most PS4-en ismét balról-jobbra elkezdtem vonulni és öldökölni, az valami egészen egyedi! Megfogalmazni se tudom, mert itt él bennem a régi rész emléke, több, mint negyed század alatt azért 1-2 dolgot láttam már a gaming világban és olyan érzés, mintha egy kicsit egyszerre léteznék 2 dimenzióban! De komolyan... szinte túlvilági feeling, nagyon fura ^^
Hát basszus emlékeszem, ahogy hittan órán (insert yer laugh here), a pad alatt olvastam a... hmmm... a Spectrum Világ rémlik és abban olvastam először róla.
Még a színes fotó is rémlik, ami azért fura, mert Spectrumon biztos, hogy nem volt olyan színpompás, mint C64-en... Amigán meg... pfff, az high-tech űrtechno volt!
Na de vissza a PS4 verzához... annyira megmagyarázhatatlan érzés fogott el már az első perctől amikor játszani kezdem vele, hogy ilyen még soha egy játék esetében sem történt velem! Ez nyilván részben a játék érdeme, de ehhez én is kellettem, meg rohadt sok év.
Az megvan, hogy a játék rögtön a lecsóba csap? Nincs átvezető, nincs történet, rögtön levágod, hogy szolga vagy és azt kell tenned, amit a pórázod másik végén lebegő rettentő lény parancsol. Na nem mintha te magad nem lennél visszataszító...
Az egész rémesen furcsa... minden játékban pont ilyeneket kell a másvilágra küldeni, mint amilyen itt te vagy és az ellenfelek eleinte jól fésült szoldzsák, egyértelműen a rend szolgálatában. Az első cél se semmi azzal a csecsemő témával, na de no spoiler.
Ha nagy ritkán van némi szöveg, abból SEMMIT nem értesz, mert számodra ismeretlen nyelven hangzik el, a felirat... hát az megint nem gyenge. A kaszab által szerzett "XP-vel" lehet feloldani többek között az idegen lényeg szövegét... ez nyilván az újrajátszás felé való terelgetés, mert elsőre inkább fejlesztenéd magad.
A klasszikus rész zenéje már-már történelem és ebben a rimékben' is rohadt jól szól. Maga a gameplay, nem túl bonyis... kicsit combo orgia, kicsit platformer, kicsit amolyan brawl game. Viszont működik és a pályák rettentő furcsák, abs. olyan benyomásod van, mintha valami elcseszett idegen bolygón lennél, ahol pont úgy bánnak veled, mint ahogy te bánnál magaddal, ha lenne tükör...
Nagyon látszik, hogy az egész a többszöri végigjátszásra megy rá, annyi az unlockolni való és többek között a RÉGI CLASSIC játék is feloldható!
Nem véletlen, hogy cirka 1.3k körül jutottam hozzá, mert nem ez a játék váltja meg a világot, viszont PS4 excluként annyira egyedi, szokatlan és persze véres, hogy szerintem ilyen összegért, egyszerűen must buy! Annyira mellé nem lehet vele nyúlni, mert 1x letolod és elfelejted. Állítólag rövidke, még mászkálós Tinman módban is ilyen max 4-5 óra.
Indulóban olyan 5k HUF körül volt, ami egy Day1 játékért, ami tartalmazza a classic részt teljesen rendben van... kimaxolni legalább 9-11 óra kell és azért nehezebb fokozaton elég húzós tud lenni.
Nem tudom még, hogy hány/10, de eddig simán rádobnék egy 7/10-et, persze még nem vittem végig.
Ne keverd össze a személyiségemet a viselkedésemmel. A személyiségem én vagyok. A viselkedésem meg attól függ, hogy te ki vagy.
IGN megvette a Humble Bundle-t. Azt ígérik, hogy nem folynak bele az operatív dolgokba (legalábbis rövidtávon), csak segítik a növekedést.
forrás
Hasonló érdeklődési körűek (értsd BG 1-2, Fallout 1-2 gyógyíthatatlan betegek) szerint ez a rész az ami ér is valamit a sorozatból.
Bethesda bojkott, amíg a Magyarországon (is) forgalmazott teljes árú Dishonored RHCP/RU verziót el nem ismerik GLOBAL-nak. Írjunk nekik minél többen.
megvan eredetiben valamilyen online store-ban: mind
végigjátszva: egyik se
Üdvözlöm a hörcsög urat a bannerben! 😊
Csak akkor szólj, ha úgy érzed, hogy amit mondani szeretnél jobb, mint a csend.
Tényleg nem piszkálásból kérdeztem, komolyan érdekelt!
Szóval, akkor annyira nem egy tökéletes sorozat, hogy mindenki keresztbe-hosszába, de úgy tűnik, azért volt közte jóféle is :-)
Utoljára szerkesztette: Tinman, 2017.10.13. 19:22:32
Ne keverd össze a személyiségemet a viselkedésemmel. A személyiségem én vagyok. A viselkedésem meg attól függ, hogy te ki vagy.
Why so serious?
Utoljára szerkesztette: MerlinW, 2017.10.13. 17:32:50
[merlinw.org]
A másodikba talán ha 4-5 órát raktam, eredetiben sztem nem is volt meg soha.
Az Inquisitionba belepaloltam sokat, talán 15-20 órát is, az elején nagyon tetszett, aztán valahogy ellankadt a figyelmem...
"Utána mintha jajszó szállna. Félig mély csönd, és félig lárma"
Honosítás hiányában az Inquisition-t nem, az első részt kétszer, a másodikat (behalt vinyó - repült mentések - virágbolti verzió) miatt 1.5x-er. (az első dobozos+steames+origines is megvan (a kieg. is dobozos), a második csak digitálisan, természetesen GOTY)
Mivel az angolom nem fullos és ezekben bizony sok a szöveg, így a várom a csodát. Ha a köcsög EA nem dobta volna a magyar feliratozást, a 2-3. rész is meg lenne dobozosan 100%. Nekem tetszettek, száz fölöttiek az óraszámok amiket beléjük tettem.
Utoljára szerkesztette: 3Error, 2017.10.13. 16:57:14
[ I'm in, everyone of machines... POWAAA ! ;) ] [ Steam/Origin : error.dtp (errordtp) ]
Xbox ONE + PS4 PRO + WiiU + NES Classic + Fanatec FM CSR / PC WIN 10
"He who makes a beast out of himself gets rid of the pain of being a man" - Dr Johnson
* Dragon Age (1): Ultimate Edition - megvan STEAM: 05 órát mutat
* Dragon Age (1): Ultimate Edition - megvan ORIGIN: "Less than an hour"
* Dragon Age II - megvan ORIGIN: "Less than an hour"
* Dragon Age: Inquisition GOTY - megvan ORIGIN: "Less than an hour"
//A kérdésem meg pusztán kérdés volt.
Szigorúan magánvélemény | Can’t spell “STEAL” without EA? | Gamer's Hell: DLC, Early-A, Pre-Order, Seasons, Episodes, Regions, Loot Box, Microtransactions, MS Store, Epic Store.
Megjegyzem ugyanígy járt a Witcher is, valahogy a fantasy világokkal nincs szerencsénk egymáshoz 😊
If your idea of "beauty" is narrow, you will rarely see it unless you live a sheltered life and avoid new experiences. The moment I stop having fun with it, I'll be done with it.
Dragon Age mely részeit játszottad végig?
Kezdem én: Egyiket sem.
Utoljára szerkesztette: Tinman, 2017.10.13. 15:45:15
Sőt biztosan lesz már benne mikrotranzakció is, hisz anélkül nem lehet AAA játékot kiadni.
Utoljára szerkesztette: TBTPumpa, 2017.10.13. 15:40:05
"You live your life just once, so don't forget about a thing called love..."
Jövő évi E3on simán bedobhatják.
In February 2010, Electronic Arts announced that more than 3.2 million copies of the game had been sold.
Utoljára szerkesztette: Totti5, 2017.10.13. 15:39:19
Szigorúan magánvélemény | Can’t spell “STEAL” without EA? | Gamer's Hell: DLC, Early-A, Pre-Order, Seasons, Episodes, Regions, Loot Box, Microtransactions, MS Store, Epic Store.
Amikor meg a második részt adta ki, a pokolba lett küldve.
Utoljára szerkesztette: Totti5, 2017.10.13. 15:36:55
RIP BioWare, a lényeg, hogy jó lesz a Dragon Age 4.
Utoljára szerkesztette: TBTPumpa, 2017.10.13. 15:32:15
<#eljen>#eljen>
#294531 -ben ajánlottakra is rá fogok nézni!
Utoljára szerkesztette: Tinman, 2017.10.13. 07:01:39
Akkoriban ugyanis errefelé többeknek volt inkább Nintendo vagy Sega konzolja, mint mikroszámítógépe ^^
Ellenben a PC-re is megjelent Giana Sisters remake az nekem eléggé bejött... leszámítva persze a final boss-t -.-
Nem mellesleg a Crash Bandicoot simán játszik abban a ligában ahol a Mario.
Viszont! Nem utólag nem tetszik! Az tény, hogy nem 21 éve toltam vele, de évekkel a megjelenés után igen! Tehát nem 1 éve meg 2 éve, hanem NAGYON SOK éve. Ennek alapján alkottam a mondókám és nem friss tapasztalat alapján!
Egyébként pl. a SM RPG külleme mai szemmel nézve szerény, mégis abban megvan az a báj ami az N64-es Mario-ban kevésbé. Aztán a classic 2D részek... azok meg bármikor ütnek.
Snes Mini Classic
55.000 Ft + p.k.
Hát úgy látom nem csak a Kelet-Európai forgalmazó nagy patkány -.-
Persze így, hogy a GBA játékoktól kezdve a Sega cuccokon át az árkád masinákig bezárólag kb. mindent kényelmesen, nagyjából 3 perces gány után futtat már nem is annyira fájó a hazai összeg. Tudom... Pi, de ezzel tényleg 3 percnél nem több a modding, utána még gyorsabb.
Mario & Luigi: Superstar Saga - akció-kaland RPG a ~9 pontos tartományból, eredetileg GBA-ra jött ki és épp most adtak ki belőle egy 3DS remake-et, ami állítólag egész jól sikerült. Egyébként több játék is kijött a Mario & Luigi sorozatból, mindhez nem volt szerencsém, de elvileg mind RPG.
Mario + Rabbids Kingdom Battle - ez egy turn based tactical RPG, idei Switch megjelenés, szintén a ~9 pontos tartományból és hatalmas közönségsiker, rendkívül szórakoztató játék.
Pár hete is volt egy beszélgetésem, ahol valakit szembesítenem kellett azzal, hogy ő C64-en nem Super Mario Bros-al játszott, hanem Giana Sisters-el. 😄
Csak tényleg azt éreztem, hogy itt néhányatokból a legrosszabbat hozza ki a Switches lelkesedés és tök őszintén mondom, hogy nem akartam ezzel paprikázni a hangulatot, ezért átmentem erősen read onlyba, mert az elmúlt fél év gaming élményei nálam szinte csak a Switchez kötődnek (WoW mellett) és olyan szinten visszarántott a gép a Nintendo és a handheld gaming világába (SNES-től GAmecube-ig voltam konzolos, utána PC only), hogy holnap érkezik egy New 3DS XL a Switch mellé.
Szóval én szívesen feldobok témát, de az jó eséllyel Nintendo related lesz mostanában. 😊
Super Mario 64 meg, Neked nem tetszik így utólag, tiszta sor, én még akkor játszottam vele, amikor az volt a current gen volt, akkor így lefostuk tőle a bokánkat mi játékosok, és a kritikusok is. 94-es metascore, 92-es userscore.
Nyilván mivel akkor játszottam vele, akkoriak az emlékek, nem igazán tudom megítélni, hogy mai fejjel milyennek érezném.
Tény, hogy objektíve, egymás mellé téve a Galaxy 1-2 simán verik, de ez mindig így van, a műfajteremtő játékok ilyen szempontból rosszul öregednek, mert övék az úttörő szerep, őket akkor és ott átélni felülmúlhatatlan, utólag nyilván felül lesznek múlva.
Az érzés amikor a Sonic 2-öt tolsz a SNES Mini Classicodon:
Spoiler (katt a megjelenítéshez)

Utoljára szerkesztette: Dzsini, 2017.10.12. 20:53:02
If your idea of "beauty" is narrow, you will rarely see it unless you live a sheltered life and avoid new experiences. The moment I stop having fun with it, I'll be done with it.
Paper Mario is kiváló, nem vitás!
Paper Mario-val az volt a gondom, hogy a felületesség végig megmarat benne. Ott volt minden eszköz, de nem sikerült mélyebben integrálni. Miközben egy sima mezei 2D/3D sima platforming Mario HC is tud lenni, ha úgy akarom.
Kíváncsi leszek a Mario+Rabbids ezt hogyan oldotta meg és milyen lesz hosszú távon a mechanika, kihívás, eszközök.
Utoljára szerkesztette: Totti5, 2017.10.12. 20:50:36
Teljes mértékben méltó örököse lett a Paper Mario sorozat.
Nekem már csak azért is tüske a kezemben, mert sokáig magamnak sem ismertem be, hogy miért szálltam ki anno kb. a játék 60%-nál... eluntam. Egy Mario játékot. Én, aki könnyes szemmel szorongatta anno a Famicom masináját és simán 4-5 hónapom ráment gyerekként arra, hogy végigtoljam az 1. részt. (Nagy etapokat a szülők nem engedtek, mondván a TV beég tőle -.-)
Utoljára szerkesztette: Tinman, 2017.10.12. 20:47:36
Aztán megjött a gép. Elindítottam és elaléltam. Rohadtul tetszik! Nagyon jópofa és ahogy már korábban is mondtam, pont annyira időtálló egy játék amennyire jó és az SM RPG jó. Simán és boldogon lehet tolni 2017-ben, mert van bája és kellően érdekes és egyedi is.
Ez ma már nem tudom hányadik Mario ekézésem...
Utoljára szerkesztette: TBTPumpa, 2017.10.12. 20:42:56
Bocsánat, nem is figyeltem, aztán dolgoztam és már nem néztem, mert nem volt időm.
Semmit, sosem játszottam.
A Paper Marió jóféle volt WiiUn, abban is volt RPG elem és semmilyen téren nem a klasszikus Mario platformer. Ha lesz egy új RPG Mario rohanok majd érte.
Utoljára szerkesztette: Totti5, 2017.10.12. 20:38:51
Mario becsmérlésnek is örülnék, mert többször lett itt általam dicsérve, mint szidva. Le kéne venni a fanboy szemüveget, az senkinek nem áll jól.
"mint ahogy a New Super Mario Bros 1-2 is mocskosul jól sikerült"
"hogy Galaxy-ról már tényleg el lehessen mondani, hogy méltó a 2D-s részekhez"
"mint egy zseniális 2D részt"
... és nem véletlenül kérdeztem tőle a Super Mario RPG-ről alkotott véleményét, nagyon nem. Csak éppen választ nem kaptam rá, inkább elismételte u.a., mint korábban.