311802
  • davidka003
    Én már azon röhögök, hogy egyáltalán felmerül bárkiben is, hogy Bioware DLC-kért fizessen. A legnagyobb lehúzás.
  • ratgab
    Nem. Van néhány nagyon jó ME3-hoz is.
  • Sir Quno Jedi
    Gyakorlatilag érdemes háromféleképpen (minimum) végitolni a játékot. Semleges, templar és mage oldalra blazírozva. Két végijástszásból is összehozható sokminden persze. Meg érdemes visszatölteni és máskép megoldani dolgokat. Igen tanulságos.
  • ratgab
    Már rég megvettem volna apránként a dlc-ket ha nem lenne bw pont és szépen egyenként beáraznák a dlc-ket.
  • Sir Quno Jedi
    Pedig nagyon vonalas játék. Gyakorlatilag élvezetes, hogy az összes főbb saját karakter elárul(hat) és többüknek erős része van a fősztoriban is. Így szembesülhetsz azzal, hogy a szeretteid ORBITÁLIS árulása megbocsátható avagy senem és mi az a "bűn" amit te tolerálni tudsz nekik, mikzben a világ IGAZSÁGOT követel. És mi vagy inkább, "szamuráj", avagy ronin...

És van aki hitből és megyőződésből hoz nehéz helyzetbe, van aki nyereségvágyból, van aki rögeszméje miatt, de mind meg is érthető valahol. Az meg hogy a családoddal mit művelnek az írók játékban az "botrányos", sokan ezért is panaszkodnak, hogy ha szenvedni akarnak és egy dark sztorit, akkor nem számítógépen játszanának hősfentezit. Csakhogy ez nem az. Ez egy nagyon-nagyon szomorú és sötét történet a legsötétebb időkből. ÉS EZ MÉG CSAK A KEZDET, mert jön az Inquisition! Ááááá, remélem odabasznak azzal is.

Nem is igazán vannak jó döntések a játékban, csak rosszak, és még szörnyűbbek. :DDDD
  • arty
    vagy(!!!!) elfelejted a dlcket a 'csába :)))

jah, bocs, elfelejtettem: az nem opcioó ;))
  • arty
    13 kuponom van. Szólj ha kell valami :)

(de szvsz megmarad itt majd mindenkinek mind)
  • Zóanagyvarázsló
    Mármint amennyit láttam belőle, hosszú távon talán megutálnám ezeket is :)
  • Zóanagyvarázsló
    Mondjuk én nem a harcrendszer és a képességfa miatt kerülöm azóta is, éppen ezekkel nem volt bajom.
  • greyfox
    Ezek az 5$-os editors choise kuponok amazonon csak azok által felhasználható, akik kapják?
  • Zóanagyvarázsló
    Mikor szüntetik meg már ezek a patkányok a BW pontokat?
  • Sir Quno Jedi
    Igazándiból azé anyázik az ember, mert a DA1-hez volt szokva. De ha ez lett volna előbb... Nem rossz ez sem.
  • Zóanagyvarázsló
    De végülis meg lehet szokni, hogy alacsonybabról sasolunk a karik szemszögéből és néha még jobb is így, a terep miatt.

Néha az első részben is le kellett ereszkedni földközeli nézetbe, mert úgy olykor messzebbre lehetett elsütni egy varázslatot, mint felülről (a zoom korlátai, ugyebár).
  • IMYke2.0.0.0

Személy szerint köszönöm, mert ez azért biztató volt.
  • Sir Quno Jedi
    DA2-ben kicsit gyorsítva van a harc, de amúgy majdnem ugyanaz. Ha használod a space-t pause-ra, akkor nincs sok különbség. Amit nehéz megtanulni, hogy a krossz-klassz kombókra építenek, azaz a rugó, a vari és a harcos mind-mind tudnak olyan csúnya státuszokat bekúrni az ellenfélnek, amit a megfelelően skillezett többi klassz fel tud használni durva előnyökkel, sőt tovább tudja vinni a kombót. Ergó 4 harcossal, vagy rugóval stb. nem mész semmire. Mindegyik kariosztályra erős szükség van.

Ha megvan az amúgy tán már ingyenes kieg. a black emporium, akkor át is tudod specelni a karikat egy itallal bármikor és így tudsz például hatékony vérmágust faragni a megfelelő kariból, de a főkaridat is alaposan ki tudod így tesztelni.

A kellemetlen része, hogy csak a főkarin tudsz tetszőleges armor/ruci beállítást eszközölni, a többiekét máshogy kell fejleszteni (fegyó, pajzs és accessyory-k azokra is mehetnek rendesen). Ez így gyakorlatilag a található loot cuccok 90%-át értelmetlenné teszi. Plusz van a "junk" kategória, ami az eladható cuccokat jelenti, amiknek semmi jelentőssége a játék szempontjából, csak pízkeresésre jók (ezt egy gombbal el is lehet adni mind). Persze bármit át is tudsz tenni a junk kategóriába magad is.

Ami még más, hogy itt hullámokban támadnak (3-5), így a helyezkedésnek/túltaktikázásnak nem sok értelme van, mert lehet hogy pont hátba fognak támadni, vagy a parti közepébe idézik a démonokat, esetleg az assassinok császkálnak kedvükre a partitagok között. A hullámos támadások miatt gyorsan ki lehet fogyni manából/staminából és kakukk. Ezé fontos minden skill, ami ezeket szedi vissza (pl. az az amúgy gagyinak tűnő képesség, hogy szusszansz harc közben egyet, nos ez életet menthet, kell a rally, bolster, second wind stb.). A normál támadások nem sokat érnek általában (átmenetnek vannak), csak a skillek, meg kombók, szal. kell a szaft hozzá.

Mivel a harc egyik pillanatról a másikra nagyon megfordulhat, így minden karakterosztálynak van(nak) spéci menekülő skillje(i), amivel el tud evadelni a sűrűjéből, meg hagy is valami kedveset hátra. Meg vannak olyanok is, amivel a hacrtér tök másik pontján is gyorsan el tudnak bukkanni.

Rugó pl. igen hasznos, mert a legbrutálisabb DPS-e van közelharcban két fegyóval. Rejtőzködve, hátulról, mindenféle spéci rugóskillel támadva a már megfelelő státusztban lévő ellenfeleket ELKÉPESZTŐ sebzésbevitelet fogunk látni. Még BOSS-ok is erősen megnyúvadnak.

Varik kellenek a crowd controllhoz, harcosok pedig tankolni, vagy területre kaszabolni.

A skillfák itt már szerteágazóak és bonyolultak, sőt rengeteg upgrade is van, ami már meglévő skillekre vonatkozik (ebben bonyolultabb az első résznél). Így alapskilleket is a vége felé is hatékonyan lehet használni. A skillfák skilljei olykor egymást is segítik, szal. ALAPOSAN el kell olvasni a leírásokat (pl. elemntal aegist és hasonlókat hogyan tudunk kiterjeszteni másokra is).

A különböző varik megjelenítése sokkal látványosabb, mert pl. egy szaros rock armor az TÉNYLEG látszik, hogy kőpáncél vaze. :D

Egy hátrány van, nincs full felső madártávlat, csak aközeli nézet, így vannak nehezen átlátható epic harcok. De végülis meg lehet szokni, hogy alacsonybabról sasolunk a karik szemszögéből és néha még jobb is így, a terep miatt. Párszor idegesítő azé, szokni kell.
  • wantonly
    Windosill, Lume kulcs érdekel valakit?
  • ratgab
    Van most upgrade pack az ME3-hoz, amiben benne van a from ashes dlc is. Ez most 40% offal 6 euró, míg ha csak külön a from ashes-t venném az 8 euró lenne. Szóval lehet ennyit most megér.
  • grebber
    Amazonon a Mortalt 7.49-en felejthetnék az editors choice-ba is
  • ratgab
    Megnéztem a biopontokat és dobtam egy hátast. Kéne kb. 5000 pont (van jelenleg 2400 egyébként), ami azt jelenti, hogy alsó hangon is kéne vennem 2600-ot.

1600 pont legolcsóbban is 3000 Ft, persze pont 2600-ot úgyse tudok venni, tehát minimum 5000 Ft lenne a 2600 pont durván. Hát ez azért elég durva már...
  • lalakov
    Ez is igaz. :)
  • Dzsini
    Én úgy vagyok vele, hogy ajándék csónak ne nézd a lapát - ha valaki esetleg örül neki, akkor már megérte.

A gond ott van, hogy féláron 20 euro, olcsóbb is volt már, és egy vödör DLC is van hozzá.
  • ratgab
    Én is kaptam, de nekem nincs meg. Azonban nem is kell.
  • jarlaxxe
    Miért kellene? nem hagysz ki semmit a második résszel, föleg ha nagyon tetszett a DA:O csak idegesiteni fog a sok balfék megoldás és lebutitás.
  • lalakov
    Legalább azt nézhetné, hogy milyen játék van meg. Még jobb az lenne, ha a kívánságlistáról adna.
  • Dzsini
    Kaptam egy Crusader Kings 2 50%-os kupont - annak örömére, hogy megvan már a játék, kell valakinek? Február 1-én jár le.
  • ZsZso
    Hát ha olyan lesz mint a DA1 (ízig-vérig RPG) akkor sajna a DA2 -t is le kell majd tolnom :(.
  • ZsZso
    Jajaja, így értem. Érdeklődve várom a véleményed, ha majd meg lesz a teljes kép! :)
  • ratgab
    Tény: DA1 sokkal jobb, de azért a DA2 se annyira rossz. Csalódás mondjuk mindenképpen helytálló jelző ebben az esetben.

Viszont a harmadik rész úgy néz ki jó úton halad. Tippre a kettőnek a kombinációja lesz, ha szerencsénk van inkább az első részből merítve bővebben.
  • zorrobomber
    Én is csak beledemóztam a 2. részbe, de nekem pont szimpatikus volt a harcban történt változtatás, az 1.-t mindig halálra untam egy idő után a rengeteg repetitív küzdelem miatt.
  • ratgab
    Nagyon szépen köszönöm a felajánlást. Feltétlen szólok, ha érdekel valami.
  • ratgab
    Bárhol játszhatsz, nem kell győzni, random dobja a cuccot.

Amúgy ha nincs kedved játszani idle szerverkre menj. Google-be beírod dob majd párat.
  • IMYke2.0.0.0
    A 2. részbe én is "beledemóztam" régen, és rohadtul meglepett az akció központúsága, az első rész oktató részének, és első küldetésének hatásával összehasonlításakor.
    Tehát, el tudom fogadni, ha a mindkettőt végigjátszók azt mondják, hogy a 2. rész kevésbé, vagy alig Dragon Age - én viszont még nem láttam az egész képet, csak annak jobb alsó sarkának 1 négyzetmilliméterét, így nem ítélem el a teljes sorozatot.

Mindkét részt végig akarom játszani idén.
  • IMYke2.0.0.0
    Pontosan így érzek én is. Ez a DLC-dolog a játéktörténelem mételye.
    Félkésznek érzett játékkal meg nem vagyok hajlandó játszani.
  • lalakov
    Megvettem végül a CS:GO-t akciósan.
    Leírná valaki(akár privátban is) nekem hol kéne játszanom, hogy tárgyak essenek belőle? Meg még azt is, hogy mikor esik? Győznöm kell vagy akkor is kapok ha béna vagyok?
  • zorrobomber
    Oké, csak válaszoltam a kérdésedre :) Ha mégis lesz valami ami érdekel, mondom szólj nyugodtan.

ME kapcsán valóban elég pofátlanság, hogy 10 dollárért megveszed a 3 részt, aztán még elverhetsz a DLCkre 50et :)
  • Tinman #184289
    Nincs jelenlegi EC. 4.-én indul.

"Holiday promotional credits given out for Digital Games purchases cannot be redeemed until January 4, 2014 and must be used by January 31, 2014."
  • ZsZso
    Dragon Age 2 -t ledemóztam magamnak, de 2(?) óra játék után feladtam és töröltem, mondva ez nem az amire én pénzt akarok kiadni. (Dragon Age nagy szerelmese vagyok pedig!) Kérdés: túl elhamarkodott volt a döntésem, vagy szerinted is tényleg igaz - amit egyébként több helyről is hallottam -, hogy annak már nem sok köze van a Dragon Age 1 -hez?
  • ratgab
    Nincs amazon fiókom....:-P Így kuponom se.

Jelenlegi EC-ből amúgy sem érdekel semmi.
  • ratgab
    Me-hez viszont még zsebbe kénye nyúlni erősen. Me 1-hez megvannak a DLC-k, ahogy ha emlékeim nem csalnak ME2-höz is begyűjtöttem őket, viszont ME3-hoz egy darab sincs meg, és anélkül nem vagyok hajlandó újra letolni.

Ez meg súlyos bioware pontokba kerül, súlyos amerikai valutáért cserébe...
  • ZsZso
    Á, így visszaolvasva a posztom pont azt nem írtam bele, amit akartam.
    Szóval én 100%, hogy az akció ideje alatt 'vettem' meg a DLC -t, de még úgy se jött érte kupon. Ezt akartam kinyögni, de sajnáltam a billentyűket :).