Eredeti játékaink klub

Jelentkezz be a hozzászóláshoz.

Voltan
Jó is, hogy említed a berlini Alexander Platz-ot, mert pont abban a városban jártam baráti társasággal két éve, a bandából ketten is komoly német kötődésekkel bírnak, egyikük Karlsuhe-ban született, a másik pedig Berlinben élt gyerekkorában 8 évig, és a mai napig éves szinten jár ki Németországba munkaügyben. Az utóbbi mesélte, hogy mennyire nem volt régen semmi gond ott, jó kis találkahely volt, mint Pesten a Nyugati kb (bár az is inkább már régebben)., nagy csomópont, ahol zajlott az élet. Nos, az most is zajlik, csak éppen az egész úgy néz ki, mint a Blaha egy nagyobb razzia előtt közvetlenül, nem szívesen járnál arra éjjel, nappal is fura. Napi szinten vannak ott verekedések, rablások, heti szinten egy durvább késelés, gyilkosság.
A gond egyébként nem a mostani beözönlő bevándorlókkal van főleg (MÉG), sokkal inkább a másod-harmadgenerációs "németekkel", akik csinálják a balhét. Jómagam főleg svédországi tapasztalatokkal bírok, ott is hasonló a helyzet, főleg a déli városokban. Szóval bár távol áll tőlem, hogy atombombával dobálózzak, de az etnikai és kultúrkör jellegű probléma megkerülhetetlen.
Utoljára szerkesztette: Voltan, 2018.01.15. 22:04:49

"Utána mintha jajszó szállna. Félig mély csönd, és félig lárma"

IMYke2.0.0.0
Én legutoljára 20-21 éve voltam külföldön... (te jó ég, milyen rég és milyen szörnyű ennyi évet leírni is)...
Azt tudom, hogy Amszterdamban és Rotterdamban nagy nyugalomban sétálhattunk végig.
De tehettük ezt (korábban) Prágában, Dortmund-Wittenben, Frankfurtban és Kölnben illetve Berlinben is (Alexander platz és környéke), Schwerinben, Clermon-Ferrandban (Franciaország), vagy Bernben (Svájc) meg még pár helyen amiket érintettünk a sok év során, csak nem jut minden eszembe...
Manapság már nem biztos, hogy olyan nyugodt lenne az a sok séta.

//Persze: nem az "állandó rettegésre" akarok utalni, de ugye nem kell magyarázni az elmúlt évek robbantgatásai, fegyveres merényletei és erőszaktevései után a dolgot...

Szigorúan magánvélemény | Can’t spell “STEAL” without EA? | Gamer's Hell: DLC, Early-A, Pre-Order, Seasons, Episodes, Regions, Loot Box, Microtransactions, MS Store, Epic Store.

Voltan
Igazad van, DE (és tényleg nem akarok ebbe a témába belefolyni, főleg nem itt), de az a probléma, hogy ezek a helyek kialakulóban vannak, vagy már kialakultak Nyugat-Európában is, nem feltétlenül a mostani áradat miatt, hanem amúgy is. És ez bizony nagyon nagy baj.

Arab országokban ugyan nem jártam, de nyugaton igen, mostanában is, és láttam amit láttam, hallottam, amit hallottam.

MerlinW
Igen csak ezekről úgy beszélsz, mintha mindennapos események lennének, pedig kb ugyanakkora az esélye a dolognak, mint akár itthon egy miskolci/ózdi sikátorban. Vannak helyszínek, ahova nem megy a turista. Ha hülye, akkor jah, lehetnek gondjai. Bizonyos országokban, meg külön figyelmet szentelnek a turistáknak, tourist police járőrök minden sarkon, stb.
Utoljára szerkesztette: MerlinW, 2018.01.15. 20:24:02

[merlinw.org]

Atisz

Bethesda bojkott, amíg a Magyarországon (is) forgalmazott teljes árú Dishonored RHCP/RU verziót el nem ismerik GLOBAL-nak. Írjunk nekik minél többen.

Atisz
Remélem ez csak vicc, mert nem is igazából velük van a baj, hanem azzal az Európai Unióval, ami a saját tagállamai problémáit semmibe veszi (katalánok, határon túli magyarok, stb.) miközben megtévesztett embereknek kreál fiktív jogokat és továbbra is lenézi az újonnan (13.5 éve) csatlakozott friss tagállamokat.

Bethesda bojkott, amíg a Magyarországon (is) forgalmazott teljes árú Dishonored RHCP/RU verziót el nem ismerik GLOBAL-nak. Írjunk nekik minél többen.

Atisz
Az arab azért elég tág fogalom (elég csak a siíta-szunnita ellentétet számításba venni, még csak nem is kell a népcsoportokig elmenni), kicsit olyan mint a "kelet-európaizás" (ezt is csak addig mondják idegenek, amíg nem láttak pl. egy magyart és egy románt, utána világos lesz hogy mennyire nem érdemes ezt a gyűjtőfogalmat forszírozni a legtöbb esetben).

A rasszizmus szintén más, mivel sztereotípiára épül, az pedig valamiből ered (ha másból nem mondából, de annak is van valami alapja 😊). Egy franciának pl. nem is kell elhagynia az országát, hogy ne kedvelje az idegeneket, mivel Párizs lakosságának 1/3-a immár szinesbőrű és a bűnözési statisztikák sem hazudnak.

Egyiptomban fel kell készülni arra, hogy ha (europid) nővel mész, lehet, hogy ráígérnek néhány tevét (viccnek hangzik, de tényleg előfordulhat 😄).

zorrobomber
Ezért mondom én hogy atomot mindre.

IMYke2.0.0.0
Az a baj, hogy ehhez nem is kell már messzire menni...
...(nem csak!) a bevándorlók tettek róla, hogy mondjuk egy tengerparti nyaralás se legyen móka és kacagás.

Szigorúan magánvélemény | Can’t spell “STEAL” without EA? | Gamer's Hell: DLC, Early-A, Pre-Order, Seasons, Episodes, Regions, Loot Box, Microtransactions, MS Store, Epic Store.

Persze, mivel férfi vagy. Azonban, ha nőként kaptál volna Egyiptomban egy fincsi gangrape-et, akkor már lehet, h más lenne a véleményed. Még egy kifejezés is van rá: taharrush. Az rég rossz, ha valami ilyesmihez van külön kifejezés.
darkSectorxxx
Áh nem hiszem, de jó lentről kezdeni felfelé, tehát a kezdés kína, és a befejezés japán lesz. 😄
Az elejn mindent megvehetünk, és folylamat megtanulunk spórolni.

Általános információ:
Vigyük majd át a témát off-ba szerintem. 😄
Utoljára szerkesztette: darkSectorxxx, 2018.01.15. 17:28:39

Ryzen 1600AF+32GB DDR4+RTX2060 / Xbox 360 / PS3 / XBox One /Xbox One X / PS4 / PS4 Pro / Xbox SS / Xbox SX / PS5 "Kicsi a patkány, de erös!" :D "Ingyen sor, nem sor!" :D Twitch: darkSectorHT

zorrobomber
Jó kis fosás jó is <#nevetes1>

darkSectorxxx
Nem tudom még hogyan, de egyiptom benne lesz. 😄

Ryzen 1600AF+32GB DDR4+RTX2060 / Xbox 360 / PS3 / XBox One /Xbox One X / PS4 / PS4 Pro / Xbox SS / Xbox SX / PS5 "Kicsi a patkány, de erös!" :D "Ingyen sor, nem sor!" :D Twitch: darkSectorHT

MerlinW
Utazás előtt két kérdésre kell választ adni mindig:
1. aktív vagy passzív legyen
2. saját vagy idegen kultúra legyen

Arabokkal kapcsolatban, 11 arab lakta országban fordultam meg (egyiptomban 8-10 alkalommal is) és 0 azaz zéro negatív élményem volt velük, mint néppel. Tipikus sztereotípia.
Oké vannak szélsőséges csoportjaik - 4 országban a 26-ból - de azon kívül az arabnak az ég világon semmi problémája a nyugati világgal. Nem mellesleg az egyik legkedvesebb nép.

A rasszizmussal kapcsolatban a legtöbbet az a statisztika mondja el, hogy az arab, ázsiai, stb gyűlölők (világszerte) 99,999%-a az életben nem hagyta el az országát és az egyetlen kapaszkodási pontja a hírekben hallottak és a bőrszín. Ezek alapján ítélnek el több száz milliós népeket.
Just sayin'

Thaiföld meg maga a paradicsom. És olcsó is. Ajánlom+++ 😊
Utoljára szerkesztette: MerlinW, 2018.01.15. 17:11:14

[merlinw.org]

darkSectorxxx
Ha tudsz konvertálni belőle iható vizet.................
először mejdnem vizeletet írtam. 😄

Folyt->
Utoljára szerkesztette: darkSectorxxx, 2018.01.15. 16:41:35

Az, h töménytelen mennyiségű édességet meg tudok enni, speciális képességnek számít?
darkSectorxxx
Simán beveszünk, mindenkinek van egy speciális képessége......

....ha nincs akkor kitalálhat! 😄

Voltan
Akkor csatlakozom én is. Nincs robotkarom, meg ilyesmi, de van egy elég korrekt katanám, nem dísz, igazi.
Szóval szerintem jó vagyok így is 😊

darkSectorxxx
Nem sőtt, nagyon is jó helyen vagy, ettől jobb helyen nem is lehetnél.
Bojkottáltuk az eredeti játékokat, mert betegséget okoznak.

megalakult az Erredeti Túráink Klub. 😄

lalakov
Eltévedtem, ez az OFF topik? <#beka3>
darkSectorxxx
Kellene egy virtuális túrát szervezni, minden esetre felkészülni és csapatot toborozni. 😄
Webes játékot kéne programozni.
Utoljára szerkesztette: darkSectorxxx, 2018.01.15. 16:15:46

Voltan
😄😄😄😄😄😄😄😄

darkSectorxxx
Ha Robot leszek, egyben gazdag is, mert bármit megszerezhetek. 😄
De fütyülőm meg a jobb kezem ne vágják le. 😄 😄
Utoljára szerkesztette: darkSectorxxx, 2018.01.15. 15:42:08

IMYke2.0.0.0
Engem sem választanának már ki - én is gyógyszerekkel élek.
Nekünk "biztonságos" volna.

Dark "Robo Cop" Sector Istinek már nem biztos: ott is értékes cuccnak számít a fém...

3Error
Akkor részemről mehetünk, úgy sem vagyok egészséges, nem kellenék donornak vagy rabszolgának. (bár kívülről "sajnos" egyik sem látszik)

Ha Dark végre robotzsaruvá válik már (ill. megszerzi a papírokat), intézem is a jegyeket.
Utoljára szerkesztette: 3Error, 2018.01.15. 15:26:16

[ I'm in, everyone of machines... POWAAA ! ;) ] [ Steam/Origin : error.dtp (errordtp) ]

3Error
110%...

[ I'm in, everyone of machines... POWAAA ! ;) ] [ Steam/Origin : error.dtp (errordtp) ]

IMYke2.0.0.0
Én úgy tudom, hogy a szerv- és emberkereskedelem miatt.

IMYke2.0.0.0
Na, az kemény manőver volna...
A Természet lehet, hogy megbosszulná a cuccot.

3Error
Nem tudom, igazából én magam is meglepődtem, de benne van a 10 legveszélyesebb országban. (ők az utolsók) Ezért megyünk megnézni Darkkal és Imivel. Zorro azért nem jöhet, mert az atombomba nagy és nehéz. <#vigyor5>

IMYke2.0.0.0
Thaiföld számomra a "veszélyes" zóna 😊))
Ott tényleg kétséges(ebb) lehet egy fincsi nő valódisága, mint akár Dél-Koreában, vagy Japánban (miközben mindegyik országban létezik a jelenség a Földön).

3Error
Ezért mondom, hogy Zorro pszichopata, az atommal... Vegyifegyverrel direkt rasszokra belőve sokkal emberibb. <#banplz>

IMYke2.0.0.0
Nem vitatkozom, ne hidd - azt tudom (a Híradó és a bejátszás által), hogy a Szaudi herceg valamit elkezdett.
Egy biztos, hogy egyik félszigeti országban sem randiznék nővel, mert gyakorlatilag semmit sem lehet csinálni az utcán, szórakozóhelyeken stb., ami arra utalna, hogy egy pár vagyunk. Többek között...
...hogy arról már ne is beszéljek, hogy nincs bennem késztetés a nők kutyába vételére.

Voltan
Thaifölddel mi a gond? Nyugis hely, leszámítva a cunamit, földrengést meg azt, hogy a lányokkal való ismerkedést alsó madárfogással kell kezdeni, ha biztosra akarsz menni 😄

De barátaim éltek kint, tanítottak ott, és teljesen rendben van. Főleg a többi felsorolt országhoz képest 😄

IMYke2.0.0.0
Nem jó... a többiek meg szét vannak szóródva a világban... jönne a "szent háború"-sdi még az Antarktisz felől is (direkt túlzás).

3Error
Óóó és az "átkelés a zebrán", ill. a "kerékpározás", vagy épp a "létrán festés" mikor lesz hivatalosan betegség? <#zavart1>

Voltan
Nem csak Szaudiról beszélek, ezért mondom, hogy az "arab világ" tág fogalom. Olyan maradi országok vannak ott, hogy ihaj 😄

zorrobomber
Véletlenül sem vagyok kegyetlen, egyszerűen csak túl lassú a tempó tényleg - régóta vesszőparipám az információáramlás fejlesztése az emberiség érdekében. Aztán persze egy idő után el kell majd dönteni, hogy tényleg együtt akarunk -e gondolkozni, vagy szeretnénk megtartani az egyén szabadságát (és a lehetőséget hogy jó leatomozhassuk a szomszéd országot).

3Error
Ajj, de kegyetlen ember vagy... A biohadviselés sokkal barátibb... <#idiota>

grebber
Olyan betegség ami más halálos dolgokhoz is vezethet... Halálos hobbi, de ez van.

Next PC upgrade: 2022

zorrobomber
Dehogynem, el lehetne - atommal <#hehe>

darkSectorxxx
Louise is túlélt 2 részt, nyugi. 😄

3Error
Majd, ha nem "herceg" lesz a fejes, hanem "miniszter", akkor talán... (persze az sem jobb, félre ne érts, csak humor) <#idiota>

// No, de nem is ez a lényeg, hanem, hogy Dark hogy áll a cuccokkal és a papírokkal ! <#vigyor5>
Utoljára szerkesztette: 3Error, 2018.01.15. 15:09:14

IMYke2.0.0.0
Bőven van. De a herceg fel akarja lendíteni az országot, és kis lépésekben rajta is van. Az összes vallási- és hagyományos előírást nem lehet egyik napról a másikra eltörölni.

3Error
Persze, lazulnak, de Voltan mondja jól, középkori felfogásúak még 90%-ban.

3Error
Ha robotzsaru leszel, akkor egyenesen Nigéria-Kolumbia-Jemen-Pakisztán-Venezuela-Egyiptom-Guatemala-El Salvador-Honduras-Thaiföld lesz az útvonal. Legalább nem fogunk unatkozni. Mondjuk Iminek és nekem is csináltass valami atombiztos védőszerkót, meg nyílt nemzetközi fegyverviselési engedélyt, alsó hangon ilyenekre : <#vigyor1>
Spoiler (katt a megjelenítéshez)

Voltan
Az "arab területek" eléggé tág fogalom, az általad említett reformok asszem, csak Szaudi Arábiára vonatkoznak (ha jól emlékszem), van ott még bőven maradi, középkori szint.

IMYke2.0.0.0
Nem tudom, hogy tudod-e, de már kezd ott is lazulni a fegyelem (arab területek).
Például a nők/lányok idéntől már
- szerezhetnek jogosítványt és vezethetnek autót (eddig nem tehették egyiket sem, szigorúan)
- ellátogathatnak sporteseményekre (ezt sem tehették)
Mindkettőhöz kell még férfi rokon rábólintása és kísérete, de ez már haladás.

A minap láttam a Médiaklikk segítségével a Híradóban.
Utoljára szerkesztette: IMYke2.0.0.0, 2018.01.15. 14:38:56

3Error
Nem rossz útiterv. Bár én az arabokat kihagynám. Helyette inkább a Fülöp-szigeten időznék többet. Elég jó a szórás arra is... <#nyes>

darkSectorxxx
A másik kívánságom, hogy legyek robotzsaru. Ha majd kicsit jobban megy a fém végtagok műtéti úton a szerény, ám de szép testemhez illesztése. Na akkor veled tartok! 😄

IMYke2.0.0.0
Japán, Dél-Korea, Vietnam, de még Kína is szerepelne az útvonaltervemben, ha megadatna. De elugranék valószínűleg a Fülöp-szigetekre, és az Emirátusokba is.
A "veszélyesebb" országok közül is érdekelne pár, csak nyilván nem egyedül.