Eredeti játékaink klub

Jelentkezz be a hozzászóláshoz.

TBTPumpa
Ennél már csak a zombiinvázió jobb. 😊

"You live your life just once, so don't forget about a thing called love..."

Voltan

"Utána mintha jajszó szállna. Félig mély csönd, és félig lárma"

Dzsini
A VI nagyon bejött, nekem nagyon közel állt a VII-hez élményben. Jó szívvel ajánlom bárkinek, akit nem riaszt el a kicsit dated grafika (én még SNES emulátorral játszottam).

If your idea of "beauty" is narrow, you will rarely see it unless you live a sheltered life and avoid new experiences. The moment I stop having fun with it, I'll be done with it.

Tinman
A VIII-as alapmű, a IX-es más hangulatú, de az is elég jó lett. A X. rész is bátran vehető, meg ha nagyon megtetszett, akkor talán az X-2 is bevállalható, de ahogy korábban írtam neked csalódás volt. A XII nem lesz majd rossz választás, de jelenleg drága, a XIII és XIII-2 meg nem rettenetesek, de olyan egypatronos cuccok.

A VII rész előttiek közül a IV-es és VI-ost szokta mindenki dicsérni, a III. rész PC-n kissé fosport lett... végigjátszható, de vannak vele bajok, amúgy nem rossz darab, van egyfajta retros bája.

Ne keverd össze a személyiségemet a viselkedésemmel. A személyiségem én vagyok. A viselkedésem meg attól függ, hogy te ki vagy.

Tinman
Igen, sajna nem egy játékban van ilyen, scriptelt hülyeség. Tegnap a Divinity-ben egy bossnál van egy kis duma, majd rögtön a boss kezd. Azonnal leírtja az egész csapatot bármennyire is buffolva mész oda vele beszélni. Scriptelt téma, mert ha egyetlen karit küldesz be hozzá és annak halála után a többit, akkor máris jobb helyzetben vagy. Ezt így kell és pont, mondja a progi -.-

Ne keverd össze a személyiségemet a viselkedésemmel. A személyiségem én vagyok. A viselkedésem meg attól függ, hogy te ki vagy.

Dzsini
Jaja, ott van a leghíresebb város, Port Nyanzaru. (ahogy utánaolvastam pont a Tomb of Annihilation papírkiadása volt az, amivel Chultot rendesen elkezdték jobban kidolgozni, és azért kapták fel ennyire - előtte egy-egy kisebb sztori meg regény volt ott)
Utoljára szerkesztette: Dzsini, 2018.03.02. 12:21:39

If your idea of "beauty" is narrow, you will rarely see it unless you live a sheltered life and avoid new experiences. The moment I stop having fun with it, I'll be done with it.

IMYke2.0.0.0
Bay of Chult...

Igen, egy (úgy tűnik) mellékküldetést nyomtam le - ~50 perces run volt.

Szigorúan magánvélemény | Can’t spell “STEAL” without EA? | Gamer's Hell: DLC, Early-A, Pre-Order, Seasons, Episodes, Regions, Loot Box, Microtransactions, MS Store, Epic Store.

Dzsini
Érdekes, hogy mekkora divat lett Chult (és milyen részletesen kidolgozták) - mikor én játszogattam még asztal körül ülve még csak a Forgotten Realms egy "here be poisonous dinos" része volt 😊
Mostanában meg online kampányokat látok itt-ott, és a screenshotból ítlélve te is arra jársz 😊
Utoljára szerkesztette: Dzsini, 2018.03.02. 11:45:35

IMYke2.0.0.0
Nos, úgy tűnik, hogy csak addig baromi nehéz, míg nincs feloldott második és harmadik hősöd. Így is kell újrakezdeni, de már elviselhetőbb a dolog. A random number generator ettől függetlenül hányadék.

Szigorúan magánvélemény | Can’t spell “STEAL” without EA? | Gamer's Hell: DLC, Early-A, Pre-Order, Seasons, Episodes, Regions, Loot Box, Microtransactions, MS Store, Epic Store.

darkSectorxxx
Én is csak egyik részéhez a sorozatnak. 😄

Ryzen 1600AF+32GB DDR4+RTX2060 / Xbox 360 / PS3 / XBox One /Xbox One X / PS4 / PS4 Pro / Xbox SS / Xbox SX / PS5 "Kicsi a patkány, de erös!" :D "Ingyen sor, nem sor!" :D Twitch: darkSectorHT

IMYke2.0.0.0
"mint avatott szakértőt"

Kedves Tőled, de én nem vagyok szakavatott szakértője a dolognak 😊)
Én csak egy játékgyűjtő vagyok, némi gémer vénával 😊

Tinman, DarkSector és a többiek jobban értenek a FF-témához 😊

darkSectorxxx
<#worship>

Ryzen 1600AF+32GB DDR4+RTX2060 / Xbox 360 / PS3 / XBox One /Xbox One X / PS4 / PS4 Pro / Xbox SS / Xbox SX / PS5 "Kicsi a patkány, de erös!" :D "Ingyen sor, nem sor!" :D Twitch: darkSectorHT

grebber
Nagyon drága volt 😊 Már sok cím annyira a nullába van ezeknél,hogy ordít egy új bundleért. És mivel már napját se tudom mikor volt utoljára értelmes humble végre valamelyik nagy kiadó ismét tarolhatna<#idiota>

Ma esti havi váltásra nem is készülök olyan tré lesz hogy juj. A jó benne hogy a DSIII-at mind a 2 accountommal jó áron adtam el így ez a havi csomag nem nullás lesz hanem plusszos<#eljen>

Next PC upgrade: 2022

Korábban már ajánlottam (igaz akkor még meg sem jelent) az Into the Breach nevű stratégiai játékot nektek. Viszont most, hogy megjelent és beletettem 3 órát, meg néztem róla részletesebb videókat, úgy éreztem kampányolnom kell mellette. Azt már a megjelenés előtt is éreztem, tudtam (hiszen mégiscsak az FTL készítőinek új játéka), hogy itt valami nagyon jó alkotás fog megszületni. Utólag azt kell mondjam, nem tévedtem, ez így is lett.

Emlékeztetőül: Into_the_Breach

Igazán részletekbe menően én most nem mennék bele egy bővebb leírásba. Alapvetően egy nagyon jó alapokra helyezett, sokszor újrajátszható, kellően változatos körökre osztott stratégiai játékról van szó. Amiben a véletlen faktor is nagy szerepet kap és bár nagy odafigyeléssel és alapos tervezéssel viszonylag könnyen lehet benne haladni, azért van benne kihívás.

Az alábbi videóban szépen részletesen meg lehet ismerni magát a játékot és annak felépítését, sok hasznos tanáccsal kiegészítve.
ITB
Voltan
Na jó, akkor megkérdelek, mint avatott szakértőt, hogy melyik FF címet érdemes megvenni? A VII-et játszottam anno.
Berántanék innen egyet-kettőt, de nem tudom melyiket érdemes.
Köcce előre is 😊

darkSectorxxx
Tegnap Deus Ex 2 vásárlás örtént, vagyis cska ma mert ma lesz pénz paypal-on.
6 euro-t elharmadolni? 😄

izzíthatom a GeForce-ot. 😄

IMYke2.0.0.0
A Final Fantasy-kkel foglalkoztam 😊

Nálam különben is csak ennyi látszik, mert gyakorlatilag szinte minden megvan tőlük:

Kép:
Spoiler (katt a megjelenítéshez)

Voltan
Ejj, ez most kivételesen tényleg nem rossz szél. Az új Deus Ex-et, meg a Kane and Lynch 1-et be is rántom este alighanem.

jarlaxxe
Ez is egy vélemény, én inkább túlnyomó többséggel vagyok akik szerint nagyon jól sikerült, a második rész meg ott van a trónon de persze ez is csak egy vélemény.

IMYke2.0.0.0
A támadásokat itt vizuálisan is dobókocka dönti el - nem egyszer dupla ("Disadvantage" - a legkisebb dobott értékedet veszi figyelembe. Teljesen normális a dolog, amúgy).
A gáz az, hogy az egész scripteltnek látszik/érződik a legnehezebb szinten. Nem, nem holmi sértettség beszél belőlem, vagy ilyesmi -- nem vagyok én gémer ász, hogy legyen bármiféle egóm a témában --, egyszerűen annyira be volt betonozva (egymást követő 3 nekifutásban is) az, hogy nekem veszítenem kell, hogy elképesztő.
S ebben a játékban ("Tales from Candlekeep Tomb of Annihilation"😉 nincs olyasmi, amit ténylegesen elhibázhatsz, majdnem minden RNG.

Ma végigvittem a Shadowrun Returns-t (Returnst? Returnsöt?). Igazából nem sokat tudtam róla, azt leszámítva, h RPG, meg izometrikus meg cyberpunk/fantasy. Egy meglepetést okozott a játék. Azt hittem, h egy (több)száz órás RPG lesz, ennek ellenére laza 12,7 óra alatt a végére értem. Ez annak köszönhető, hogy maximálisan lineáris és a főküldetések, valamint a főküldetések alatt teljesíthető opcionális feladatok mellett nem nyújt mást a játék. Vagyis hát ott van a Steam Workshop támogatás és annak köszönhetően a júzer generated content, de jobban érdekelt az ofisöl cucc, szal inkább elkezdtem a Dragonfallt. Ami pedig a játékot illeti, a hosszát leszámítva azt kaptam tőle, amit elvártam. Oldschool izometrikus nézet, jól kidolgozott körökre osztott harc, változatos és érdekes kasztok. Sztoritól nem szálltam el, de azért elég érdekesre sikeredett. Humblibundli árát simán megérte a cucc.
Tinman
Ennél már csak a HoF 2 tűnik rosszabbnak, ahol tényleg dobkockázol, a Divinity-ben meg kő-papír-ollózol... nem tudom mi jöhet még, várok egy ecc-pecc-kimehetsz integrációt a következő Elder Scrolls-ba.

És akkor most idézzük fel a Gothic 1-2-öt, meg a BG 1-2-öt, hogy a Planescape-t már ne is említsem. Ügyesen próbálkoznak ezek az "újak", de nem, hogy trónt nem fosztanak, de a trónterem ajtajáig se jutnak. Ami persze még mindig egy jó játékot jelent, de nem legendát.

Tinman
Igen, ez már nem classic RPG vonal, ezt már megfertőzte a modernebb, szabadabb, lazább felfogás. Megértem, ha valaki ettől eldobja a bugyiját, én néha csak az agyam hajtom a sarokba...

Tinman
Ez a játék nem veszi komolyan magát és ez gond, mert vehetné, mert ott van benne minden, amitől masterpiece lehetne, de mégse az és ennek egyetlen oka saját maga.

grebber
Magam ellen beszélve ,jól csinálják! Ami jó és kell, megfogják venni arany áron is, mivel az évek a bizonyíték hogy nem lesz olcsóbb.
A többi nagy cég ezt nem meri megtenni mert az utolsó utáni centeket is kiszipjozzák lásd bundlek akár már 3/4-1 év után...

Next PC upgrade: 2022

IMYke2.0.0.0
"Nem kell készpénznek venni a bádogember kritikáit elég elcseszett ízlése van."

Hát öööö... <#wilting>

jarlaxxe
Nem kell készpénznek venni a bádogember kritikáit elég elcseszett ízlése van.
A divinity első része jó lett a második meg abszolút oda tehetö a BG mellé olyan szinten remek játékot hoztak össze a srácok.

IMYke2.0.0.0
Rage quittel jöttem most ki a "Tales from Candlekeep Tomb of Annihilation"-ből.
Igaz, hogy az én hibám, hogy az elérhető legnehezebb fokozaton (Horrific) játszom (nem is jutottam még át a tutorial utáni első pályán(!), de a játék pofátlanul csal... vagyis hát a "dobókocka"... érted(!)(!)...

Két lépés után egy raptort (igen dínó) lök a pofámba, és utána folyamatosan kapom a "Disadvantage"-eket... a hősöm (Birdsong, macskalány) hiába tud 3-szor reinkarnálódni... lenyomja a dög...

Kipróbáltam: Normálon átmentem rajta, mint kés a vajon, tegnap!

Nem tudom hogy lesz-e időszak mikor kedvem támad majd klasszikus RPG-kkel játszani. De ha mégis eljönne az idő, remélem nem fognak erre hasonlítani ezek a játékok (Baldur's Gate vagy Planescape Torment).

ASUS Prime Z370-P | i5-8400 2.80GHz | CORSAIR 16GB Vengeance LPX | ASUS Dual GeForce GTX 1060 (6GB) | WD 1TB Caviar Blue | FSP Aurum S Gold 500W | CORSAIR Carbide Series 200R

Tinman
Hoztam neked anyagot, friss, ropogós.

Divinity... fck RPG logic Volume endless +1.

Elérek egy helyre, duma az ürgével, közben kattintok a trade részre, nézem, van nála pénz, tekercsek, stb... na mondom lesz itt biznisz, de előbb fejezzük be vele a dumát. Meghal. Ez a szerepet, ezt parancsolta neki a script istene. Oké, vegyük fel a cuccait, hiszen volt nála egy rakat. Nem tudod. Ott fekszik. Ráviszed az egeret kiírja a nevét és ennyi. Szevasz. Ismét egy ALT+F4-es pillanat érik...

IMYke2.0.0.0
Teljes mértékben egyetértek!

Activision dettó. A Call of Duty Warchest-et (Call of Duty, Call of Duty United Offensive és Call of Duty 2) 20 euróért vesztegetik már évek óta. Hogy száradna le a kezük!

ASUS Prime Z370-P | i5-8400 2.80GHz | CORSAIR 16GB Vengeance LPX | ASUS Dual GeForce GTX 1060 (6GB) | WD 1TB Caviar Blue | FSP Aurum S Gold 500W | CORSAIR Carbide Series 200R

TBTPumpa
Nier Automata is féláron van! Best deal, kulcsos oldalakon is drágább. 😊

IMYke2.0.0.0

TBTPumpa
Jön a Plants vs.Zombies 3 is:

Utoljára szerkesztette: TBTPumpa, 2018.03.01. 19:08:57

TBTPumpa
Detroit Become Human megjelenés: 2018. május 25.
Magyar felirat itt is játszik, mint a God of War esetében!

darkSectorxxx
😊

Voltan
Én is beleszagoltam pár animébe, és vannak is, amik tetszenek, hasonlóan bizonyos JRPG-k esetében. Viszont van az a szint, amit átlépve már iszonyatosan idegesítenek, és nem bírom elviselni 😄 Érdekes ez amúgy, mert ugyanakkor a középkori, Edo korabeli japán nagy mániáim egyike, művészetek, hadtörténet, történelem, minden. Még egy eléggé jó katanám is van otthon, mármint igazi, nem cigánykard 😄

A modern japán kult dolgok egy részével viszont könnyű kikergetni a világból. A bakancslistán persze ott van japán, mert nagyon érdekel.

Meg a FFXV is, meglátjuk 😄

IMYke2.0.0.0
Én jó értelemben vett japán-puzie vagyok -- (még úgyis, hogy nem ástam bele magam nyakig a Japán témába, és nem is tudok japánul, de gondolkodás nélkül költöznék oda, vállalva olyan feltételeket is, hogy mondjuk soha többé Magyarország) --, és nekem semmi gondom a "lányos" fiú témával: animéket is nézek ugyanis, sok éve. (megjegyzés: nem egy animében gyűlöltem és gyűlölöm magam is a kirívóan pojáca pasikat)
Félreértés ne essék: nem kajálom feltétel nélkül ezeket sem (anime), és a "buzis" pasi szöveggel jövőket is megértem valahol... (nem, szégyen ha valaki homofób <#buck>)... de nyugodtan állíthatom, hogy nem kizárólag Japánban érhető tettem ez a jelenség...

A JRPG és általában véve a japán felfogás egy külön világ --- fel kell fogni és el kell fogadni. Aki ezekkel nem tud együtt élni, az inkább feléjük se szagoljon, sok bosszúságtól megkímélheti magát.

Azért tegyük hozzá, h 2B egy android, szóval semmi irreális nincs abban, ha 5 tonnás fegyverekkel harcol.
TBTPumpa
Nah, azért van néhány női protagonista, aki kétségbe vonná ezt.

darkSectorxxx
Nem vonom kétségbe. 😄

Voltan
Igen, a Nier/ben van minden idők legjobb virtuális segge 😊 Ez kétségtelen

darkSectorxxx
Jó, de erre beállítani buzinak egy csapatot, az semmiképpen nem érv, persze lehet játszani Nier-el, meg szeretni, a csaj szexi, de mint érv, a buziságra az inkább elfogadhatatlan mintsem a nők szuper képességei. 😄

IMYke2.0.0.0
"Hát én meg attól kapok frászt mikor egy csaj szörnyeket öl fél kilóméteres 3 tonnás fegyverekkel."

Nálam, nekem meg az SZEXI - és kifejezetten kedvelem.

darkSectorxxx
FF - kimaradt
FF II - kimaradt
FF III - kimaradt
FF IV - kimaradt
FF V - kimaradt
FF VI - kimaradt
FF VII - a VIII-al egy lapon említeva gamer életem legjobbjai
FF VIII - a VII. résznél lásd
FF IX - Nagyon fasza rész, erősen ajánlom mindenkinek, ellenben annyira nem kötött le mint a többi ettől jobban nekem tetsző
FF X - szorosan a FF VII és VIII mögött!
FF XI - online (skip)
FF XII - Nem tetszett a furcsa látvány és harcrendszer
FF XIII - nagyon szerettem, de messze van a X mögött
FF XIV - online (skip)
FF XV - vártam rettenetesen, nagy csalódás volt
Egyrészt meghalni alig lehet, ha meg igen akkor könynen és hiába folytatod ugyanonnan, nekem nem tűnt könnyen kezelhetőnek, nincs jól ballance-olva szerintem, az egész játék nem igazán kötött le, buta küldetések szerintem.
Autókázás egy förtelem, egy NYŰG, egy pup az ember hátán, szar kezelni.
Egy pozitívuma van a látvány, ennyi részemről.
Amúgy karakterekkel nincs nagy baj, de már a legelső küldinél!!! KÜLDI, "KKKKŰŰŰLDDDDIII", mikor egy wc-n ülő faszit mentesz ki a hiánák karmai közül (vagy mik azok).
Ott éreztem, hogy itt el van baszva valami.
Ennyire igénytelen fosokat, hogy semmiben nemlátom a kohéziót, sem a szituációban, sem szegény npc, sem maga a cselekmény, annyira karót nyelt az egész, az a fapofa, az az érzelemmenteség, a grafikát meg mintha csak ilyen díszelemnek használnák.

De csepp életet nem éreztem ebben a játékban mikor ezt csináltam, mintha 2 külön fejlesztő rakta volna össze a játékban a csapatot az ellenfelekkel, a harccal.
És egy másik 30000km-el arrébb lévő csapat, akik közt egy postagalamb komunikált, az meg legyártotta volna a pályákat, a npc-kkel, meg a küldetéseknek csúfolt faszságokkal.

A FF régi X előtti részei most szégyenkeznek szerintem.
Utoljára szerkesztette: darkSectorxxx, 2018.03.01. 08:42:09

darkSectorxxx
Tudod vannak haverok elmennek horgászni és buzulnak. 😊

Hát én meg attól kapok frászt mikor egy csaj szörnyeket öl fél kilóméteres 3 tonnás fegyverekkel.
Van a játékban csaj bőven, csak a harc az férfi meló. 😊

HeadHunter86
Akkor legyen lányos. De akkor is fura így négy srác, legalább egy csaj karaktert raktak volna melléjük, de ezek ahogy beköltöznek a lakókocsiba, tábortüzeznek, kocsikáznak... nekem akkor is sok a megnyilvánulásuk. Sokkal jobban tetszene ez a játék, ha nem ilyen kócos, selyemfiúkkal kellene játszani. 😄

Tinman
Ezt is pls :-)

Tinman
Nekem van 1-2 meleg ismerősöm semmi gondom velük, de egyik sem viselkedik így, meg néz ki úgy ahogy ezek a köpedelem főszereplők az FF XV-be. Iszonyat. Ettől függetlenül a játék érdekel, de nagy fehér foltjaim vannak FF ügyben, azokat még szeretném előbb betömni.

Ha van kedvetek írjátok le, mely Final Fantasy részeket toltátok eddig végig, vagy nagyon sokáig... őszintén érdekelne!

Kezdem:

- FF I - Folyamatban PSP-n, már 20 órám benne, a felénél picit tovább vagyok már
- FF II - Soha nem toltam, nem láttam, nem tudok róla semmit, de PSP-re megvan, ott fogom letolni majd az I. rész után.
- FF III - NDS-en nagyon SOKAT toltam bele, de szégyen a pofámba, eluntam benne egy rohadt grindelős részt, pedig egész frankó volt.
- FF IV - Próbaképpen toltam talán 1 órát.
- FF V - Soha nem toltam.
- FF VI - Próba csak...
- FF VIII - Első FF élményem ever! Olyan szinten hatott rám, hogy arra szavak nincsenek. Nyilván végigtoltam, imádtam minden percét, de ha kijön a remake, azt is le fogom tolni, sőt Day1 vétel! PC-n toltam!
- FF VIII - Ha jól rémlik 2x is letoltam, de 1x 100%. Tetszett, elég érett, komoly, nem kiddie fasság volt. PC-n toltam!
- FF VIII Crisis Core - PSP only cucc. NAGYON sokáig elvittem, de végig soha, pótlom. A vicc az, hogy még a mentésem is megvan, de totál elfelejtettem már mindent, így nem is kérdés a restart.
- Dirge of Cerberus: Final Fantasy VII - Toltam, sokat, végig soha, PS2-es cucc nyilván.
- FF IX - PS2-ön toltam végig. Kellemes élmény volt, holott nem szeretem a kiddie érát különösebben, de ez bejött.
- FF X - PS2-ön toltam végig. NAGYON jó játéknak éltem meg, nagyon szerettem!
- FF X-2 - Day1 vétel volt. Életem egyik legrosszabb vétele. Talán 40%-ig vittem, majd beleuntam a totális FF X helyszínek ismétlésébe. Rip off cucc. Fogalmam sincs valaha végig fogom-e tolni...
- FF XI - Elhiszem, hogy jó, meg is vettem eredetiben, de végül eladtam mert a párkapcsolatomat fontosabbnak éreztem. (MMORPG.)
- FF XII - Wishen van.
- FF XIII - Megvan, nem toltam, szeretném.
- FF XIII-2 - Megvan, nem toltam, szeretném.
- FF XIV - Azt mondják zseniális én meg azt mondom, hogy akkor főleg jó, ha elkerülöm, mert ez is MMORPG. Aki tolta/tolja, írhatna róla egy + - -os esszét ide. Thx :-)
- FF XV - Veszem és nem várok majd nagy akcióra... olyan 5k körül jöhet, az szerintem max 1 év.
Utoljára szerkesztette: Tinman, 2018.03.01. 08:28:27