Eredeti játékaink klub
Jelentkezz be a hozzászóláshoz.
Why so serious?
Gyakorlatilag időkitöltő, ezalatt tölt be. Így meg olyan, mintha nem töltene. Ha akarod végignézed, ha nem akarod le sem csulázod. Az elágazások enélkül is tudod a játéban, mert volt opció, tehát volt elágazás. A számát is tudod, mindent tudsz.
Utoljára szerkesztette: Moby, 2018.06.01. 00:05:03
Adversus solem ne loquitor
A Walking Deadben és a Walk Among Usban amúgy csak arra volt jó, hogy a nyilvánvaló helyeknél tudtad, hogy számít, azon kívül meg soha nem ért semmit, így konkrétan leleplezte, hogy mennyire kevés a hatásod a játékra, gyengítette az illúziót. (Persze elhiszem, hogy valaki meg úgy élte meg, hogy mekkorákat dönt, és a CoD-ban vagy a Diablóban ennyi lehetősége sem volt.) A Detroitnál úgy tűnik valóban sok opció van, ahogy ebben már a Heavy Rain is erősebb volt a Telltale-játékoknál. De ha 10 év múlva már ez lesz az alap, akkor retrózva vele azt fogja elérni, amit a Telltale eddig nálam.
Egyszóval: az én filozófiám szerint a játékost játszani kell, nem reklámokkal bombázni, és egy organikus saját történet illúziója közben emlékeztetni arra, hogy egy tömegtermékről van szó.
Szerk.: RPG-knél még jobban elfogadom az indikátorokat, mint statos játékoknál, lásd mondjuk a Dragon Age: Origins vagy az Alpha Protocol rendszerét, ahol pontozta, miképp értékelik a húzásaidat a csapattagok, esetleg más közreműködő NPC-k. De ezekben a játékokban sem várom el ezt, sőt.
Utoljára szerkesztette: Zóanagyvarázsló, 2018.05.31. 23:44:25
Ne keverd össze a személyiségemet a viselkedésemmel. A személyiségem én vagyok. A viselkedésem meg attól függ, hogy te ki vagy.
Ne keverd össze a személyiségemet a viselkedésemmel. A személyiségem én vagyok. A viselkedésem meg attól függ, hogy te ki vagy.
"...a labda mindenhol gömböly?, a focisták mindenhol kenhet?ek, a bírók meg mindenütt befújják a kamu büntet?t" Játszd körbe coin+concede kombóval!
Bethesda bojkott, amíg a Magyarországon (is) forgalmazott teljes árú Dishonored RHCP/RU verziót el nem ismerik GLOBAL-nak. Írjunk nekik minél többen.
Bethesda bojkott, amíg a Magyarországon (is) forgalmazott teljes árú Dishonored RHCP/RU verziót el nem ismerik GLOBAL-nak. Írjunk nekik minél többen.
Next PC upgrade: 2022
Utoljára szerkesztette: benőmenő, 2018.05.31. 20:36:31
Még próbálkozom vele, de eddig sajnos hatalmas csalódás, sajnos.
Utoljára szerkesztette: Voltan, 2018.05.31. 20:29:03
"Utána mintha jajszó szállna. Félig mély csönd, és félig lárma"
mint az első döntéseken alapuló kalandjáték a Fahrenheit.
Értem, mire gondolsz, ha egy kicsit túlzásnak érzem. Inkább a QTE, a látványos hangsúlyok és a filmszerűség együtt tette ezt ennyire plasztikussá, de léteztek sokkal játékabb kalandjátékok korábban döntésekkel és kevésbé lineárisan. A RPG-k és RPG-kalandjátékok (Quest for Glory) is léteztek a C&C előtt. De tény, hogy ezeknek a rövidítéseknek a felfutásához kellettek a tematikus weboldalak és fórumok, illetve az RPG műfajba is sokat tett érte a Fallout vagy a Torment .
Utoljára szerkesztette: Darun, 2018.05.31. 15:57:59
Szerintem az Urban Dict. weboldal a C&C idejében még nem létezett.
Utoljára szerkesztette: Tinman, 2018.05.31. 15:50:38
Egyébként - ha már felmerült - nálam az Urban Dictionary nem a harmadik oldalon hozza, hanem másodiknak, még a Command & Conquer előtt.
Nekem, ha azt mondod, hogy a LoL-ban, akkor beugrik a 3 db. Lands of Lore rész. Az újgen arcoknak, meg a League of Legends.
C&C kapcsán egyértelműen arra asszociálok, mint a google, hiszen anno évekig volt a nyelvjárásunk része a C&C. A döntéshozós játékok akkor még nem is léteztek... Nekem a Fahrenheit ugrik be elsőként, de könnyen lehet, hogy tévedek.
Jó ha van ilyen, de opcionálisnak kellene lennie legalább a játék végéig.
A Witcherben jobban tűrtem a bejátszásokat nagyobb döntésekről, és azok nem is fedtek le mindent, de azok sem hiányoztak volna.
Én magam a DS rövidítést inkább a Dead Space-re tartogatnám, hiszen mind2 (a 3. nem annyira) része tökéletes volt, bár sajnos csak néhány napig tartott a végigjátszása (beleértve a bónusz végigjátszást is).
Utoljára szerkesztette: Atisz, 2018.05.31. 13:32:59
A többszöri végigjátszás (szerintem azért megállja a helyét, mint kalandjáték és nem feltétlenül interaktív film) garantált.
Abbreviation of Choice and Consequence, a feature associated with computer role playing games where the intent is to make player choices matter.
A given choice might prevent the player from experiencing a part of the game's story or world, or eventually lead to failure of a mission or quest. This is done with the intent of either increasing the simulation aspect of the game or its replayability (and, occasionally, both).
The term was allegedly coined by Obsidian Entertainment during the development of Alpha Protocol, although the feature itself was already present in older games, such as the original Fallout series or Planescape Torment (among others).
A Command & Conquer egyébként tipikus példája annak, hogy bár stílusteremtő, manapság már bődületesen egyoldalú (hogy mennyire nélkülözi a stratégiát egy Total War vagy Warhammer mellé állítva egyértelmű azt hiszem) és az egyetlen ok, hogy játszottunk vele, hogy nem nagyon volt más.
Mai relevanciáját és előfordulási gyakoriságát tekintve egyébként semmilyen rövidítésből nem lenne evidens a Dungeon Siege és Dead Space, a többi még népszerűsége és/vagy kultikussága miatt jobban adja magát. A "DuS"-nál még talán azt is el kéne sokaknak magyarázni, hogy micsoda, legalább a Google-nek.
Demon's Souls = DeS
Nintendo DS = NDS
God of War = GoW
Gears of War = GeoW
Dungeon Siege és Dead Space esetében, a rövidítés lehet a jó megoldás, nincs rá olyan egyetemes, gamer körökben használt rövidítés, mint a fentiekre.
If your idea of "beauty" is narrow, you will rarely see it unless you live a sheltered life and avoid new experiences. The moment I stop having fun with it, I'll be done with it.
Why so serious?
Amúgy meg vannak C&C játékok és c&c-re építő játékok. De ezt a játékokat jól ismerő többség érti jól, ahogy jó esetben az FPS betűszó használatát is a különböző szövegkörnyezetekben
A c&c játékok alatt a Command & Conquer-féle RTS-eket értjük, aminek nyilván semmi köze a kalandjátékokhoz.
Why so serious?
Az bejött, eléggé fincsi volt.
Igen... engem a kulcsos oldalakra felqrt ára zavar. Gyak. még meg sem kaptam a játékot, már 1.200 Ft-al olcsóbban vehette bárki, mint én anno backerként. Na most akkor ezen nyilván keres is az eladó -.-
Utoljára szerkesztette: Tinman, 2018.05.30. 21:23:10
Az a helyzet, hogy a God of War (hard) annyira, de annyira kikapcsol, szórakoztat, kényeztet (na nem a fosfrémmel), hogy én nem is tudom akarok-e mostanában mást. Be sem aktiváltam még az Agony-t.
Nem viccelek. Olyan érzés mintha megint egy kicsit hazatértnél. Bejártál egy utat a gaming, nagy piramisában, aztán megint eljutottál a hall of fame-be. Ahol ott vannak ilyen Baldur's Gate 1-2, Planescape Torment, Fallout classic, Full Throttle, Dungeon Keeper, Inside, Limbo, Snake Pass, stb. és egyéb ilyen kaliberű címek, és most Kratos is berúgta az ajtót. Nem foszt az ott trónt semmit, de leült egy székre és azzal a szúrós tekintetével vizslat, oda való, ott ül. Nem jön onnan ki. Ott marad. Végleges.
De nem az a baj, hogy itt a megszokott kedvezményt nem adták, hanem az, hogy kanadai Steamen elvileg olcsóbb most előrendelni, mint early birdként volt támogatni, de az early birdségről lecsúszó amerikaiak is többet fizettek. Ez már valahol tényleg pofátlannak hat. A játék mondjuk sosem érdekelt, de vélemény természetesen jöhet róla.
Szigorúan magánvélemény | Can’t spell “STEAL” without EA? | Gamer's Hell: DLC, Early-A, Pre-Order, Seasons, Episodes, Regions, Loot Box, Microtransactions, MS Store, Epic Store.
Kíváncsi vagyok a véleményedre. Számomra eddig eléggé nagy csalódás sajnos. Nagyon kíváncsi voltam rá, mert azok a trailerek, amiket láttam igen tetszettek, de a végeredmény valahogy olyan nagyon fapadosnak tűnik. Nem tudok rá jobb szót. Még adok neki esélyt, de hát...
Szerinted?
"Utána mintha jajszó szállna. Félig mély csönd, és félig lárma"
Semmi pluszra nem emlékszem, ha csak az nem plusz, hogy amit Steam-re is feltoltak infót, azt gyak. heti rendszerességgel emailben is kaptam.
[ I'm in, everyone of machines... POWAAA ! ;) ] [ Steam/Origin : error.dtp (errordtp) ]
Igen, általában ez a megszokott eljárás.
Amit még vártam volna az, minimum egy exclu 1 héttel korábban történő gamestart. Igen, úgy, hogy a játék elkészült, tehát igen, a KS támogatók miatt 1 héttel eltoltam volna a többiek számára a megjelenést. Gesztus. Hála. Köszi.
Ehhez képest ezek kb. semmit extrát nem adtak. Gáz.
Mondjuk én árkedvezményt nem is várok, ha támogattam valamit, azt azért tettem, mert úgy gondoltam, ahogy annyival meg akarom dobni, de tény, hogy így mind "olcsó" is lett.
A cenzúra viszonylag kevés dolgot érint, a játék továbbra is elképesztően brutális."
Szigorúan magánvélemény | Can’t spell “STEAL” without EA? | Gamer's Hell: DLC, Early-A, Pre-Order, Seasons, Episodes, Regions, Loot Box, Microtransactions, MS Store, Epic Store.