Eredeti játékaink klub

Jelentkezz be a hozzászóláshoz.

Az "XY will remember this" feliratok szerintem is teljesen feleslegesek, de a végén a kis összefoglalókat én kifejezetten szeretem nézegetni, hogy mi lehetett volna másképp.

Why so serious?

benőmenő
Csak, hogy legyen ellenvélemény is: Nekem a Life is Strange-ben kifejezetten érdekes volt, amikor olyan kérdésekben láthattam day1 a statisztikákat, mint pl. az eutanázia és hasonló súlyú dolgok. Persze ez inkább a kivétel, általában én is jobban szeretem ha véletlen jövök rá valamire és nem direktbe tolja az arcomba, hogy mit nem vettem észre.
Az eddigi interaktív filmekben irritált, amikor videón mutogatták, ebben is. Játszva majd kiderül, hogy mennyire fog, de ugye arra reagáltam, hogy ez ez állítólag mekkora nagy pozitívum. Nyilván nem vágok miatta eret, de ez preferenciám, és kérdésre megindokoltam. Ha ez túlpörgés, vállalom, de hasonló véleményformálás nélkül mindannyian kevesebbet szólnánk hozzá.
Moby
Túlpörgöd. Ha nem akarod nem nézed meg, és pont. Nyomsz egy X-et és továbbmész. Nem tolja a pofádba, csak a végét látod, ha érdekel és meg akarod nézni, vissza kell benne pörgetned.
Gyakorlatilag időkitöltő, ezalatt tölt be. Így meg olyan, mintha nem töltene. Ha akarod végignézed, ha nem akarod le sem csulázod. Az elágazások enélkül is tudod a játéban, mert volt opció, tehát volt elágazás. A számát is tudod, mindent tudsz.
Utoljára szerkesztette: Moby, 2018.06.01. 00:05:03

Adversus solem ne loquitor

Mert amikor játszom a saját történetemet, akkor ne pofozgasson a játék azért, hogy jelezze, mennyi minden van benne. Tudom én, hogy manapság egy single játékban kockázatos az olyan tartalom, amit a többség nem lát, itt meg a történet sokféleképpen alakíthatóságán van a hangsúly, de illúzióromboló. Nem ma ma kezdtem a szakmát, hogy ez kelljen az érdeklődésem fenntartásához, ennek opcionálisnak kellene lennie.

A Walking Deadben és a Walk Among Usban amúgy csak arra volt jó, hogy a nyilvánvaló helyeknél tudtad, hogy számít, azon kívül meg soha nem ért semmit, így konkrétan leleplezte, hogy mennyire kevés a hatásod a játékra, gyengítette az illúziót. (Persze elhiszem, hogy valaki meg úgy élte meg, hogy mekkorákat dönt, és a CoD-ban vagy a Diablóban ennyi lehetősége sem volt.) A Detroitnál úgy tűnik valóban sok opció van, ahogy ebben már a Heavy Rain is erősebb volt a Telltale-játékoknál. De ha 10 év múlva már ez lesz az alap, akkor retrózva vele azt fogja elérni, amit a Telltale eddig nálam.

Egyszóval: az én filozófiám szerint a játékost játszani kell, nem reklámokkal bombázni, és egy organikus saját történet illúziója közben emlékeztetni arra, hogy egy tömegtermékről van szó.

Szerk.: RPG-knél még jobban elfogadom az indikátorokat, mint statos játékoknál, lásd mondjuk a Dragon Age: Origins vagy az Alpha Protocol rendszerét, ahol pontozta, miképp értékelik a húzásaidat a csapattagok, esetleg más közreműködő NPC-k. De ezekben a játékokban sem várom el ezt, sőt.
Utoljára szerkesztette: Zóanagyvarázsló, 2018.05.31. 23:44:25
Tinman
Ha ennyire retek, be sem aktiválom, elcserélem/eladom.

Ne keverd össze a személyiségemet a viselkedésemmel. A személyiségem én vagyok. A viselkedésem meg attól függ, hogy te ki vagy.

Tinman
Ilyet pont ma csinált velem a GoW. Olyan szinten leesett a frame, hogy lehetett vagy 5 FPS, rángatott az egész, gyak. megállt, majd miután betöltötte a területet, minden ment tovább, mintha semmi nem történt volna. Ritka eset, de nem ez az első.

Ne keverd össze a személyiségemet a viselkedésemmel. A személyiségem én vagyok. A viselkedésem meg attól függ, hogy te ki vagy.

Shep
Uncharted 1 letudva, 2 elkezdve. Ég és föld a két játék, szinte minden tekintetben. Az első az szerintem egy középszerű cucc, egy közepes kalandfilmes történettel. A második még mai szemmel nézve is rendben van (ok, remastered, de akkor is), a béna irányításnak nyoma sincsen, nagyszerű karakter animációk, sokkal jobb átvezetők. Ez az amikor a fejlesztőknek sikerül fejlődniük és tanulni a korábbi alkotásukból.

"...a labda mindenhol gömböly?, a focisták mindenhol kenhet?ek, a bírók meg mindenütt befújják a kamu büntet?t" Játszd körbe coin+concede kombóval!

Atisz
Nekem is a Lands of Lore ugrik be, mégha a 2. rész nem is olyan jó, a 3. meg egyenesen kaksi.

Bethesda bojkott, amíg a Magyarországon (is) forgalmazott teljes árú Dishonored RHCP/RU verziót el nem ismerik GLOBAL-nak. Írjunk nekik minél többen.

Atisz
Zavar, hogy megmutatja hányféleképpen alakulhat a történet? Miért?

Bethesda bojkott, amíg a Magyarországon (is) forgalmazott teljes árú Dishonored RHCP/RU verziót el nem ismerik GLOBAL-nak. Írjunk nekik minél többen.

grebber
Az én szempontomból ezek jó hírek, mivel nagyon hamar bubdlezva lesz ez.. <#eljen>

Next PC upgrade: 2022

benőmenő
Nem sokat láttam belőle, de annyit pont elkaptam, amikor a streamer ment és egyszer csak a játék a player szeme láttára töltötte be a fél pályát egy kiadós akadással. Ez még Early Access, hiába nem úgy árulják.
Utoljára szerkesztette: benőmenő, 2018.05.31. 20:36:31
Voltan
Hú, gyerekek, ez az Agony... Ez valami borzalom. Nem abban az értelemben, ahogy szeretnénk. Ocsmány, pocsékul optimalizált, jött valami peccs most, de azóta csak még rondább. Az egésznek hihetetlen igénytelen, összecsapott hatása van. Mindez egyáltalán nem érződött a trailereken sajnos. A lopakodásban sincs semmi öröm, hála a nehézkes, gagyi irányításnak, meg annak, hogy folyton beleakadunk mindenbe. Azt el kell ismerni, hogy művészi szinten van benne valami, a pokol megjelenítése eléggé hatásos, és még igazán durva dolgokat nem is láttam, eléggé az elején vagyok. Szóval művészi potenciál van benne, azt látom, csak sajnos az egészet elcsúfítja a grafika, meg az animáció általában, ami kb. egy 2003-as játék szintjén van.

Még próbálkozom vele, de eddig sajnos hatalmas csalódás, sajnos.
Utoljára szerkesztette: Voltan, 2018.05.31. 20:29:03

"Utána mintha jajszó szállna. Félig mély csönd, és félig lárma"

Sehol nem vitatom én ezt, de ugye mostantól használhatjuk egymás között ezt a kifejezést? Évek óta rendszeresen használom itt is, és senki nem kötött belém, legfeljebb egy-egy kevésbé RPG-s, angolos fórumtárs furcsállta elsőre, de működött a diskurzusokban. Én csak akkor vagyok hajlandó erről itt lemondani, ha az FPS betűszót mostantól te és a topik többsége csak az egyik jelentése szerinti értelemben fogja használni 😊

mint az első döntéseken alapuló kalandjáték a Fahrenheit.

Értem, mire gondolsz, ha egy kicsit túlzásnak érzem. Inkább a QTE, a látványos hangsúlyok és a filmszerűség együtt tette ezt ennyire plasztikussá, de léteztek sokkal játékabb kalandjátékok korábban döntésekkel és kevésbé lineárisan. A RPG-k és RPG-kalandjátékok (Quest for Glory) is léteztek a C&C előtt. De tény, hogy ezeknek a rövidítéseknek a felfutásához kellettek a tematikus weboldalak és fórumok, illetve az RPG műfajba is sokat tett érte a Fallout vagy a Torment .
A C&C-ről én is a Command and Conquerre asszociáltam. Csodálkoztam is, hogy hogy jön az most ide 😄
Utoljára szerkesztette: Darun, 2018.05.31. 15:57:59
Tinman
Ez sajna semmit nem változtat azon a tényen, hogy a C&C 1 évtizeddel korábbi cím, mint az első döntéseken alapuló kalandjáték a Fahrenheit. Ergo a játéktörténelemben a C&C vastagon Command&Conquer-t jelent.

Szerintem az Urban Dict. weboldal a C&C idejében még nem létezett.
Utoljára szerkesztette: Tinman, 2018.05.31. 15:50:38

Ha RPG-kről van szó, vagy RPG-tematikus fórumot olvasol, akkor alap a c&c használata. A Google számára ez szűk réteg, de játékoskörökben sűrűn használt, és Atisz szövegkörnyezetéből egyértelmű volt. Persze értem én a poént, és nyilván nem mindenki van hozzászokva, de a szó használata szerintem egymás között rendben volt. A fenébe is, én is vagy tucatszor használtam az egymás közötti (mármint veled folytatott) diskurzusainkban! 😊

Egyébként - ha már felmerült - nálam az Urban Dictionary nem a harmadik oldalon hozza, hanem másodiknak, még a Command & Conquer előtt.
Tinman
Az a gond, hogy én se ma kezdtem.

Nekem, ha azt mondod, hogy a LoL-ban, akkor beugrik a 3 db. Lands of Lore rész. Az újgen arcoknak, meg a League of Legends.

C&C kapcsán egyértelműen arra asszociálok, mint a google, hiszen anno évekig volt a nyelvjárásunk része a C&C. A döntéshozós játékok akkor még nem is léteztek... Nekem a Fahrenheit ugrik be elsőként, de könnyen lehet, hogy tévedek.

Kifejezetten undorítónak tartom, hogy ezt fejezetenként bedobja, a Telltale-nél is idegesít annak a szákba rágása, hogy most ez döntés volt, erre emlékezni fognak! Kapásból le is buktatja magát, hogy mennyi minden meg nem számít.

Jó ha van ilyen, de opcionálisnak kellene lennie legalább a játék végéig.

A Witcherben jobban tűrtem a bejátszásokat nagyobb döntésekről, és azok nem is fedtek le mindent, de azok sem hiányoztak volna.
Atisz
Na jó, a küldetések utáni átvezetők élvezetesek voltak (a színészi teljesítmény ellenére - vagy talán éppen azért is 😄).

Atisz
*hol mikor milyen leágazások vannak egyes szituációknál

Atisz
Feltételezem Dark Souls-ra gondolt, mivel hosszát tekintve arra lehet mondani, hogy mostanában (tehát huzamosabb ideig).

Én magam a DS rövidítést inkább a Dead Space-re tartogatnám, hiszen mind2 (a 3. nem annyira) része tökéletes volt, bár sajnos csak néhány napig tartott a végigjátszása (beleértve a bónusz végigjátszást is).
Utoljára szerkesztette: Atisz, 2018.05.31. 13:32:59

Atisz
Ebben a Detroit: Become Human-ben az különösen tetszik, hogy végén kapunk egy "döntésfát", ami megmutatja, hogy hol mikor milyen leágazások egyes szituációknál vannak és azok milyen következményekhez, befejezésekhez vezethetnek.

A többszöri végigjátszás (szerintem azért megállja a helyét, mint kalandjáték és nem feltétlenül interaktív film) garantált.

Atisz
Jogos, a 3. (!) oldalon az urbandictionary azért nagyjából fején találta a szöget:

Abbreviation of Choice and Consequence, a feature associated with computer role playing games where the intent is to make player choices matter.

A given choice might prevent the player from experiencing a part of the game's story or world, or eventually lead to failure of a mission or quest. This is done with the intent of either increasing the simulation aspect of the game or its replayability (and, occasionally, both).

The term was allegedly coined by Obsidian Entertainment during the development of Alpha Protocol, although the feature itself was already present in older games, such as the original Fallout series or Planescape Torment (among others).

A Command & Conquer egyébként tipikus példája annak, hogy bár stílusteremtő, manapság már bődületesen egyoldalú (hogy mennyire nélkülözi a stratégiát egy Total War vagy Warhammer mellé állítva egyértelmű azt hiszem) és az egyetlen ok, hogy játszottunk vele, hogy nem nagyon volt más.

Sajnos nem érzem egyetemesnek a DaS, a DeS és a GeoW használatát. Ahol én mozgok, már aránylag sokan így használják, de másfelé messze nem elegen.

Mai relevanciáját és előfordulási gyakoriságát tekintve egyébként semmilyen rövidítésből nem lenne evidens a Dungeon Siege és Dead Space, a többi még népszerűsége és/vagy kultikussága miatt jobban adja magát. A "DuS"-nál még talán azt is el kéne sokaknak magyarázni, hogy micsoda, legalább a Google-nek.
Tinman
Dark Souls = DaS
Demon's Souls = DeS
Nintendo DS = NDS
God of War = GoW
Gears of War = GeoW

Dungeon Siege és Dead Space esetében, a rövidítés lehet a jó megoldás, nincs rá olyan egyetemes, gamer körökben használt rövidítés, mint a fentiekre.

Én először a Dark Sunra gondoltam, de már rájöttem: csakis a Dark Sectorról lehet szó.
Dzsini
Esetleg vett egy Nintendo DS-t 😊

If your idea of "beauty" is narrow, you will rarely see it unless you live a sheltered life and avoid new experiences. The moment I stop having fun with it, I'll be done with it.

Egyik ismerősöm a minap mesélte, hogy mostanában sokat DS-ezik és amíg nem fejtette ki nem tudtam eldönteni, hogy vajon klasszikusra vágyott és a Dungeon Siege, esetleg horrorra és a Dead Space, vagy kihívásra és a Dark Souls ragadta-e magával.

Why so serious?

Nyugi, szerintem mindenki értette, mire gondolsz, én még szmájlit is használtam.

Amúgy meg vannak C&C játékok és c&c-re építő játékok. De ezt a játékokat jól ismerő többség érti jól, ahogy jó esetben az FPS betűszó használatát is a különböző szövegkörnyezetekben
Tinman

Pedig van a C&C-ben is choices & consequences, nemcsak azért, mert RTS játékmenet folyamán döntéseket hozol, hanem mert időnként pályát is kell választani 😊
Atisz
Choice and consequence, vagyis döntés és következmény. Szokták még "choices matter"-ként is aposztrofálni.

Tinman
Persze, hogy arra szavazott, mert a GoW akciójáték.

Tinman
A Detroit szokásos Quantic Dream féle döntéshozós, autoplay játék. Egy interaktív film. Láttunk már ilyet nem egyet, nem kettőt. Hogy azok közül a legjobb-e, azt nem kívánom vitatni, én sem toltam, te sem toltad.

A c&c játékok alatt a Command & Conquer-féle RTS-eket értjük, aminek nyilván semmi köze a kalandjátékokhoz.

Atisz
Hallgass rá, a Detroit nagyon jónak tűnik... mondjuk én elfogult vagyok az ilyen c&c játékokkal. Tulajdonképpen az akciójátékokkal is, de ez a God of War valamiért még is taszít.

Minden ilyennél rohannék játszani vele, de asszony a Detroit-ra szavazott, így előbb azt, GoW meg majd nyáron. 😊

Why so serious?

Tinman
Őrület, hogy bármiben képes vagyok bugot találni. Ez ilyen adottság vagy nemtom :-/

Tinman
Igen, olyan exclu volt, hogy kb. előbb kapták meg a torrentesek, mind én :-D

Az bejött, eléggé fincsi volt.

Igen... engem a kulcsos oldalakra felqrt ára zavar. Gyak. még meg sem kaptam a játékot, már 1.200 Ft-al olcsóbban vehette bárki, mint én anno backerként. Na most akkor ezen nyilván keres is az eladó -.-
Utoljára szerkesztette: Tinman, 2018.05.30. 21:23:10

Tinman
Anno a demo-t igen. Az eléggé bejött.

Az a helyzet, hogy a God of War (hard) annyira, de annyira kikapcsol, szórakoztat, kényeztet (na nem a fosfrémmel), hogy én nem is tudom akarok-e mostanában mást. Be sem aktiváltam még az Agony-t.

Nem viccelek. Olyan érzés mintha megint egy kicsit hazatértnél. Bejártál egy utat a gaming, nagy piramisában, aztán megint eljutottál a hall of fame-be. Ahol ott vannak ilyen Baldur's Gate 1-2, Planescape Torment, Fallout classic, Full Throttle, Dungeon Keeper, Inside, Limbo, Snake Pass, stb. és egyéb ilyen kaliberű címek, és most Kratos is berúgta az ajtót. Nem foszt az ott trónt semmit, de leült egy székre és azzal a szúrós tekintetével vizslat, oda való, ott ül. Nem jön onnan ki. Ott marad. Végleges.

Volt exkluzív demó, nem? Amúgy megértelek, de én egyszerűen nem várok el soha meg nem ígért előjogokat. Sem azt, hogy direkt drágább legyen másoknak (ugye a megjelenéshez közeledve is változhatott az árpolitika, miért is ne, ránézésre durva is lenne 50-60 dollárért). Az 1 hét előnyt pedig soknak érzem. 1-3 nap okés, de 1 hétig eldugni a vásárlók elől, mert attól a backernek jobb lesz, az engem inkább irritálna.

De nem az a baj, hogy itt a megszokott kedvezményt nem adták, hanem az, hogy kanadai Steamen elvileg olcsóbb most előrendelni, mint early birdként volt támogatni, de az early birdségről lecsúszó amerikaiak is többet fizettek. Ez már valahol tényleg pofátlannak hat. A játék mondjuk sosem érdekelt, de vélemény természetesen jöhet róla.
IMYke2.0.0.0
Láttam a God of War-os bug videódat... a küldött szmájlit ilyennek lásd: <#vigyor5>

Szigorúan magánvélemény | Can’t spell “STEAL” without EA? | Gamer's Hell: DLC, Early-A, Pre-Order, Seasons, Episodes, Regions, Loot Box, Microtransactions, MS Store, Epic Store.

Voltan
Kipróbáltad már az Agony-t?
Kíváncsi vagyok a véleményedre. Számomra eddig eléggé nagy csalódás sajnos. Nagyon kíváncsi voltam rá, mert azok a trailerek, amiket láttam igen tetszettek, de a végeredmény valahogy olyan nagyon fapadosnak tűnik. Nem tudok rá jobb szót. Még adok neki esélyt, de hát...
Szerinted?

"Utána mintha jajszó szállna. Félig mély csönd, és félig lárma"

Tinman
Gyakorlatilag Day1 támogattam őket igen.

Semmi pluszra nem emlékszem, ha csak az nem plusz, hogy amit Steam-re is feltoltak infót, azt gyak. heti rendszerességgel emailben is kaptam.

3Error
KS-en támogattad őket és semmit nem kaptál plusszba?! Akkor ez is egy szép fejlesztő gárda "lesz"... <#shakehead>

[ I'm in, everyone of machines... POWAAA ! ;) ] [ Steam/Origin : error.dtp (errordtp) ]

Atisz
Dettó <#eljen>

Igen, általában ez a megszokott eljárás.

HeadHunter86
Belenéztem ebbe az Agony-ba, nem tudom mi ez a Hype körülötte, de nekem valami indie játéknak néz ki, semmi extra. Unalmas pokol, mászkálás, meg brutalitás. Attól mert ocsmány, meg brutális, egyáltalán nem jöttem lázba, szerintem erőltetett.

Tinman
Abs. vártam volna árkedvezményt, mert ha segítesz valaminek a létrehozásában, akkor evidens, hogy a támogatók előnyben vagy előnyökben részesülnek a többiekhez képest.

Amit még vártam volna az, minimum egy exclu 1 héttel korábban történő gamestart. Igen, úgy, hogy a játék elkészült, tehát igen, a KS támogatók miatt 1 héttel eltoltam volna a többiek számára a megjelenést. Gesztus. Hála. Köszi.

Ehhez képest ezek kb. semmit extrát nem adtak. Gáz.

De a KS-en hozzászólhatsz, szemben a nem backerekkel!

Mondjuk én árkedvezményt nem is várok, ha támogattam valamit, azt azért tettem, mert úgy gondoltam, ahogy annyival meg akarom dobni, de tény, hogy így mind "olcsó" is lett.
IMYke2.0.0.0
"VISSZA KELLETT FOGNI AZ AGONY-T, DE MÉG ÍGY IS BRUTÁLIS LETT

A cenzúra viszonylag kevés dolgot érint, a játék továbbra is elképesztően brutális."

Szigorúan magánvélemény | Can’t spell “STEAL” without EA? | Gamer's Hell: DLC, Early-A, Pre-Order, Seasons, Episodes, Regions, Loot Box, Microtransactions, MS Store, Epic Store.