Eredeti játékaink klub

Jelentkezz be a hozzászóláshoz.

Mikami tudtommal csak az első részt tartotta kézben, a másodikat már csak messziről felügyelte.
Tinman
Hazudtam. A read még úgy is 3549 MB/s lett (write: 2254), hogy közben 7 tab nyitva, fórumot olvastam, háttérben steam, vírusirtó, Qbit, droid emu futott. De ennek a n00b TEW2-nek ez is kevés.

/dehogy kevés, a programozói seggét Szudánig kéne rugdosni

Ne keverd össze a személyiségemet a viselkedésemmel. A személyiségem én vagyok. A viselkedésem meg attól függ, hogy te ki vagy.

Tinman
Igen, emlékszem TEW 1-es buherálós szenvedéseimre, de az minden percét megérte, ez? Hááááát nem. 1x érdemes letolni aztán szerintem az év végi szummázáskor el fogom felejteni beletenni a wt listába :-/

Ne keverd össze a személyiségemet a viselkedésemmel. A személyiségem én vagyok. A viselkedésem meg attól függ, hogy te ki vagy.

Tinman
Hát köszi, egyik se segített.

Amúgy ennek alapvetően nem ez a baja én úgy látom. Ennek az a baja, hogy a VRAM-ba valamiért szarul pakolja be az infót, a háttértárról. Olyan mintha HDD-ről tolnám, közben meg 3400/2300 R/W-ot tudó nvme-ről... El van ez baxva és örülhetünk, hogy nem annyira, mint az első rész. Amit viszont pár órányi szarakodással k. jóra betudtam lőni anno. Hát ezt most nem.

Amúgy alapvetően nem rossz játék ez, de ez nem az Evil Within 2. Ez valami The Last of Us utóérzés.

Shinji Mikami amit az 1. részbe letett, azzal széttépte az arcom. Az olyan szinten odabaxott, olyan szinte meghökkentő, egyedi és borzongató volt, mint kb. életemben még egyetlen játék sem. A technikai hibái ellenére egy etalon!

Ez a második rész? Már csak Ellie "hiányzik", meg a leszbizés. Itt már nincs borzongás, csak nyomokban ijesztgetés, itt már eredeti ötlet alig-alig. Iszonyúan látszik, hogy Shinji Mikami helyett más ült a direktori székben... és hát lássuk be: a k. anyját! -.-
Utoljára szerkesztette: Tinman, 2019.01.20. 21:14:42

Nekem a lentebb írttal ment, és az kb. az alapbeállításom, így sosem kellett mókolnom vele. A Wolfenstein is problémamentes volt, bár natúrban sosem próbáltam.

Elhiszem, hogy te szívsz velük, de azért nem mindenkinél megoldhatatlanok a problémák, én - vélhetően a fentebbiek miatt - nem is találkoztam velük. A Rage-et viszont csak PS3-on néztem (még régen a hazudós demót), a TEW2-t meg sehogy sem.
Utoljára szerkesztette: Zóanagyvarázsló, 2019.01.20. 17:07:05
benőmenő
Csak mint minden iDTech5, vagy annak a ganédombnak valami mellékágával csinált játék PC-n. Ugyanez a Rage, a Wolf, vagy bármi.
Az Evil Within 1-hez is valami iszonyat hosszú kendács leírás van, hogy menjen stutter nélkül.
Utoljára szerkesztette: benõmenõ, 2019.01.20. 16:17:11
grebber
Warezba mikor toltam megjelenéskor semmi egy deka bug nem volt. most meg ha nincs bekapcsolva a v-sync pattognak a karakterek eltűnnek a karakterek akik a küldetést adják nincsenek ott ahol kéne stb. Félelmetes.

Next PC upgrade: 2022

Fontos, hogy farmelimiternél a v2-t kell választani, és a maximum prerendered framest is érdemes alacsonyra venni, valahová 1-3 közé. Az Inspectorban nyomhatsz vsync ont, csak a játékokban tilos. Ha így sem megy, akkor nem találgatok, nekem nincs meg a játék. De úgy hallottam, kapható még 2080 Ti, és a hülyének is megéri.

Szerk.: És triple buffering ont is szoktam használni.

A Redditen meg azt írják, hogy 60-as limitnél 62-re lockolod, ezért 58-ra érdemes <#wow3>
Utoljára szerkesztette: Zóanagyvarázsló, 2019.01.20. 16:03:37
A Far Cry 2 így is, úgy is egy bugos szar. Az egyik FŐKÜLDETÉS beakadt és nem akart továbblépni. Egy óráig még elszórakoztam vele, de lemondtam róla. Ment is az uninstall és mentem tovább a harmadik részre.

ASUS Prime Z370-P | i5-8400 2.80GHz | CORSAIR 16GB Vengeance LPX | ASUS Dual GeForce GTX 1060 (6GB) | WD 1TB Caviar Blue | FSP Aurum S Gold 500W | CORSAIR Carbide Series 200R

Tinman
Igen, pont ezt próbáltam. De tudod az a legdurvább, hogy rommá butítva is ezt csinálja.

Olvasom YT kommenteket, csomó helyen írják, hogy hát ez ilyen... hát beszarok. Akkor ez egy szar és hibás termék. Csinálják meg, vagy vegyék le pcsba a Steam-ről!

grebber
Gyűlölöm az ilyen fps limites játékokat. De "sajnos" kell mert pl a far cry 2 -t ha nem fps limit mellett (vsync on amitől hányok) akkor kb full bugos lesz a game.

Stuttering fix for nvidia users (Evil Within 2)

Steam foruma

Nézd át hátha találsz benne valamit

Tinman
Előbbit próbáltam... sounds good, doesn't work (framelimiter téma, vsync off). Mindjárt izzítom a currgen konzolom, és kukázom a PC gaminget... azon legalább tudom, hogy miért szar. Itt nem tudom.

Nvidia Inspector? RTSS? Én évek óta csak third-party programokban bízom, így azt sem tudom, hogy gyárilag melyiket cseszték el.
Tinman
Evil Within 2.

Jó lenne élvezni a játékot, de MINDENT minimumra véve is stutteringgel a játék. Én nem tudom bmeg, hogy mit képzelnek magukról 1-2 kiadónál a fejlesztők, de úgy látom természetes lett selejtes szart kiadni a kezünk közül.

Stabil 60 frame-em van, minimum és maximum felbontáson is, de főleg forduláskor berángat min. graf mellett is, de úgy, hogy a 60 frame marad, holott ezen a gépen azért vajmi kevés gond lehet az erőforrásokkal úgy gondolom. -.-

Voltan
Van egy haverom, aki "hobbiból" közös képviselősködik egy társasházban a normál munkája mellett. Ő is rémálom sztorikat mesélt szaki témában.
Az az alap, hogy kurva nehéz találni még szar szakit is, de még rosszabb, hogy úton útfélen át akarják verni az embert, mielőtt megcsináltatnál bármit, gyakorlatilag neked magadnak is meg kell tanulnod, és árgus szemmel figyelni a "szakit" meló közben, hogy nehogy átbasszon.

Kazánt csináltatott egy faszival (kb. a tizedik fickóval juttott el eleve az árajánlatig, meg ahhoz, hogy egyáltalán megjelenjen), de jópárszor le kellett csesznie a fószert, mert el akarta barmolni a melót (egy kazán pedig ugye nem játék, simán életveszélyes móka lehet belőle). A fószer persze morgott, és anyázott, de ilyen kontroll mellett jól megcsinálta. Persze előtte a haver több órányi youtube videót nézett meg, és sokszáz oldalnyit olvasott a témában, mert tudta, hogy ez lesz. Nevetséges, tényleg.
Ja, az hogy a számlát, meg garanciát úgy kell kizsarolni belőle, az természetes.

"Utána mintha jajszó szállna. Félig mély csönd, és félig lárma"

Rapid81
"lehet jó szakembert is találni, ha képes vagy megfizetni."

Nem, nem lehet. Holland haveréknak van egy üdülőparkjuk. Fél évig kerestünk olyan szakembert, aki a 2 faház mellé felhúz 1-1- vizesblokkot. És nem azzal volt a gond, hogy nem tudták volna vagy akarták volna megfizetni.

Másik, ami velünk történt, hogy szintén közel fél évig kerestünk szagembert, hogy bélelje ki az egyébként átázott kéményünket. Több vállalkozással és szagemberrel is beszéltünk. 10-ből 10 megígérte, hogy kijön, megnézi és ad ajánlatot és 10-ből 10 többszöri telefonálgatás és ígérgetés után egyszerűen nem volt képes megjelenni, sőt, akadt olyan, aki egy idő után toszta felvenni a telefont! Volt olyan, aki mondott laza fél misit látatlanba. Sokadik próbálkozásra találtunk Cegléden (tőlünk 90+ km) egy céget, akik ki is jöttek, meg is csinálták 1 nap alatt. Nem a pénzzel volt baj, mert nem azért nem találtunk embert, mert sóherek vagyunk. Annak, aki megcsinálta, 260k-t perkáltunk le a kicsi kacsójába! Egyszerűen, ahogy már korábban leírtam, mocskosul nem akar dolgozni a magyar!

"Ehhez képest én a munkahelyemen olyan dolgokat csinálok meg, amihez a munkatársak közül senki sem tud hozzá szagolni se, mert számítástechnikai tudása annyi van, mint egy laposelemnek, persze ugyanazért a bérért..."

Melóhelyről én is tudok hasonlót. Egy multinál dolgozom, IT osztályon, "telephelyeken" kell rendben tartani az informatikát és egyéb dolgokat, amik viszont már csak súrolják az IT területét. Anyacégnél annyiért, amit mi kapunk, be sem menne a melós dolgozni. Nem mondom, hogy rosszul keresünk, mert nem, sőt. Keleti régióhoz képest álomfizetésem van, de amúgy országos átlagban sem keresek rosszul. Anyacégnél viszont 4-5x fizut kapnak ugyanezért, amit mi csinálunk vagy kiszervezik külsős cégnek 10x ennyiért, pedig csak tavaly a hazai leányvállalatnak 2 számjegyű volt a haszna milliárdban. HR osztály úgy adja a fizetésemelést (ami már szerintük így is sok), mintha a saját zsebéből kellene kiadnia a zsetont... A csoporton belül én, mint végzett programozó, aki extrákat is csinálok (belső használatú program, szkriptelések, stb), ugyanannyit kapok, mint az, aki munkába állása óta (3 év) 3 autót tört össze. Ráadásképpen az extrákért számtalanszor kaptam már olyan ígéretet, hogy ha lehet, akkor majd kapok pluszt. Tavaly év vége felé közvetlen felettesemnek lehetősége adódott 5 embernek csorgatni extra zsetont, amiben persze én nem voltam benne, de olyan igen, akinek hallatán mindenki csak nézett, hogy ez most miért?! Lehetne itt arany jó világ, ha nem ez az irigy, széthúzó, szocializmusból örökölt sz@r magyar mentalitás lenne a fejekben, mind (cég)vezetői, mind munkás oldalon.

Ryzen 5 3600X | ASUS RX570 OC | MasterLiquid Lite 240 | DELL U2312HM In theory, there is no difference between theory and practice. But, in practice, there is. /Jan L. A. van de Snepscheut/

Tinman
Van már Let it Die Steam-en? WTF? ^^

PS4 only, japó őrület cím volt! F2P, de elég jól el lehet vele szórakozni mindenféle mikrotranzakció nélkül is. Alapvetően skillel szinte minden kigrindelhető benne!

https://store.steampowered.com/app/794600/LET_IT_DIE/

Tinman
Burzsoá. Cafeteria... pff. Nekem az nulla. Nincs. Sosevót'.

Ja és egy cipősdobozban lakunk.

Ez igaz de lehet jó szakembert is találni, ha képes vagy megfizetni. Mi sem azért csináltattuk a cigó kőművesekkel a vakolást mert szerintünk ők a szakma krémje, hanem mert egy igazán jó szakembernél van egy 3x szorzó. Vízszerelés hasonló, 3 éve csináltattuk, ott is az olcsóbbal csináltattam meg mert a jobb szakembert nem tudtam volna megfizetni mert 2x annyiba került volna. Ehhez képest én a munkahelyemen olyan dolgokat csinálok meg, amihez a munkatársak közül senki sem tud hozzá szagolni se, mert számítástechnikai tudása annyi van, mint egy laposelemnek, persze ugyanazért a bérért...
Idegen nyelven tartok órákat egyetemen külföldi hallgatóknak de nekem nem jár érte a plusz pótlék, mert én nem vagyok diplomás de más meg nem tudja megtartani, mert a diplomás doki meg nem ért ehhez. Fasza kis rendszer, még véletlenül sem tudásalapú, ezért bízok benne, hogy mire a fiam odaér ez már megváltozik és a mai fiatalok kitapossák a munkáltatókból a magasabb béreket és nem szaros 3700 ft kafetériát kap majd mint én.
Utoljára szerkesztette: ToxiMaxi, 2019.01.20. 13:05:31
IMYke2.0.0.0
"mert ha most feltolnák a minimálbért 500k-ra (függetlenítsünk most el attól, hogy senki nem tudná kigazdálkodni), akkor is sírnának az emberek"

A jelenségre: sajnos, jogos.

Szigorúan magánvélemény | Can’t spell “STEAL” without EA? | Gamer's Hell: DLC, Early-A, Pre-Order, Seasons, Episodes, Regions, Loot Box, Microtransactions, MS Store, Epic Store.

Rapid81
Dolgozni vágyók nem nagyon vannak, csak síró-rívó emberek, hogy nincs pénz, de dolgozni azt aztán egyik sem akar. Itt falun a közmunkás egész nap veri a ..., nagyon jól csinálja a semmit. Egyébként kőműves, amikor beszéltünk vele, hogy le kéne vakolni házat kompletten kívülről, megbeszéltünk egy időpontot, hogy megnézni, még arra sem jött el. VAN szakember, de azoknak is büdös a munka, mert nem kap érte havi 3 milliót, mint a németeknél, inkább hereverél egész nap 6 órában az utcán ülve, többi hasonszőrűvel pletykálva, mert azt a pénzt akkor is megkapja, ha egy fűszálat nem tesz arrébb egész évben. Ugyanez egy másik srác, buta, mint a Föld, de fizikai munkára 150%-ban alkalmas és mindig kérdezi, hogy van-e valami munka számára. Kb 5 féle melót beszéltünk már meg vele, kaszálás, árokásás, pakolás, stb és 10-ből 2x jelent meg. De mindig sír, hogy nincs pénz! Ebben az országban a munkamorállal van a gond, nem a fizetésekkel. Számos ismerősöm táncolt már ki külföldre, hogy majd ott meggazdagodik, aztán 1-2 hónap múlva lógó orral húzták haza a belüket, mert kiderült, hogy azért a pénzért ott igenis dolgozni kell, nem úgy, mint itthon a 150k-ért gyak. semmit se csinálni. Ebben az országban először a fejekben kellene rendet rakni, utána jöhet a bérrendezés, mert ha most feltolnák a minimálbért 500k-ra (függetlenítsünk most el attól, hogy senki nem tudná kigazdálkodni), akkor is sírnának az emberek.
Utoljára szerkesztette: Rapid81, 2019.01.20. 08:47:48

Ryzen 5 3600X | ASUS RX570 OC | MasterLiquid Lite 240 | DELL U2312HM In theory, there is no difference between theory and practice. But, in practice, there is. /Jan L. A. van de Snepscheut/

Sry a dupláért. Egy aranyos story jutott most eszembe 😊
Mindig agyfaszt kaptam attól amikor megkérdezik "és mi a bérigénye?" mert ők tudják mennyit fognak fizetni...minek ez a szarakodás. Na elmentem egy 100% amcsi céghez (pici részleg budai agglomerációba,cakk-pakk 10 alkalmazott főnökséggel) interjuhh-ra,2 csaj a tárgyalóba,felteszik a kérdést,benyögtem az összeget amit szeretnék zsebbe megkapni éves szinten/hó. Láttam csikorognak a fogaskerekek "fakk ez gusztustalan sok volt" mire kapom a kérdést "tudnál inkább bruttót mondani?". Szemrebbenés nélkül mondtam a dupláját + áfa. Zörög a számológép,belenyomja az arcomba "nagyjából ennyire gondoltál? az még belefér,2 hét mire megjönnek a papirok".
Epic win,eladtam magam ó jee!
Kb 2 nap mulva jöttek háznézőbe,le is rakták a foglalót a kecóra...tuti meló off,költözés 😄
Igen ez tipikus,30 alatti 2 diplomás 10 éves szakmai tapasztalattal...csoda,hogy nincsen ember 😄
MerlinW
Ahogy korábban írták, munkaerőhiány = szakemberhiány. Dolgozni vágyók vannak sokan, csak a legtöbben nem értenek semmihez. Olyan embert meg senki sem fog foglalkoztatni, aki csak veszteséget termel. Betanítást meg egyrészt sokan nem vállalnak, mert szintén drága, aki meg vállalna az most nem teheti meg mert annyi a meló, hogy nincs rá erőforrás és idő.

[merlinw.org]

grebber
Há fizetésekből veszitek a játékot nem? <#banplz>

Ma fordított nap van? Az off topicban játékokról van szó, itt meg fizetésekről. <#nemtudom><#nevetes1>
grebber
Már ahol... itt nálunk régen legalább kellett technikusi végzettség. Most mint lentebb is írtam a nyomorékot felveszik aki kettőig nem tud számolni meg beszélni se tud.Majd a többi melózik helyette nem gond<#levele>

Bocsánat de ebbe a témába bele kell csipognom.
Ez a hatalmas munkaerő hiány létezik és mégse,ha egy hét alatt el tudnék helyezkedni átlag 200k nettóért (nemtől,kortól függetlenül) azt mondom ok. Persze ez nem így van,pár példa...mind saját tapasztalat.

1 : Közalkalmazottként színházba díszítőként 120k netto (200-300kg díszletelemek,ugorj be statisztának ingyé,8-14ig + 18-22ig..GG)
2 : Legközelebbi multi,gyár (nagy a fluktuáció mindig kell az ember) 170k+egyéb. Csoportos tesztírás,beszélgetés,ha a legkisebb jelét is mutatod annak,hogy nem vagy satu agyú droid nem vesznek fel,nekik "kiszámítható" dolgozó kell. (HRes kislány mondta nem én)
3 : Építőipari szakmunkás,segédmunkás. Dübörög a cucc,villanyszerelőként 400k. Minimálbéres bejelentés,mi van ha beteg vagyok? 😮
4 : Bárhol. Cíges segíj...25 év alatti,rokkant,nyugdíjas,stb.
Bonusz : "maga túlképzett" "15km? elég messze lakik"

Lehetne folytatni...ami tény,nehéz normális munkát találni gyorsan. Az ország keleti részében futottunk össze egy faszival aki nyáron az iparterület zöld részét gondozta (kemény meló a 40 fokban) 10 órára kapott 5k hufot és örült mert mint mondta "van aki 3ért is megcsinálja".
Rengetegen keresnek munkát,csak fel kéne őket venni...de nem inkább elbaszunk 30 millát csapatépítő tréningre (volt benne részem..bb hétvége)
grebber
Ezt nem tudom. A laboros lányokkal erről sohasem beszéltem. (De majd rákérdezek 1-2vel jóba vagyok csak elmondja)
De ők nem 12 óráznak mint mi így kevesebbet szerintem egy laza 80-100k-val. De ez csak tipp
Utoljára szerkesztette: grebber, 2019.01.19. 20:47:38

Tinman
Pl. egy friss laboráns mennyit visz haza nálatok?

grebber
Amióta melózok és kapom érte a fizetést nekem csak az emberekkel volt bajom a pénzzel sosem.
Pl a főnököt nem csípem. Folyamatosan szétrobbantja a műszakokat.Végre kialakul minden ki mit tud hogyan merre le van osztva faszán minden erre bumm újratábla. Ezt egy évbe kétszer. Mert szerinte nem jó az ha egy brigád össze van szokva... Ezt sikerült neki mondani tököm tudja hány diplomával.

Emberek: Rohadt vegyes a felhozatal...kb nincs elvárás. Már az utcaseprő is jöhet..ők meg elvannak mert eddig kapták a szégyenpotlékot az utcán most meg kapják a 300+ K-kat és szarnak mindenre. Van aki itt van 1 éve és a legalapvetőbb dolgok se tudja. Szánalom... Innen kirugni valakit? Még nem láttam. Itt nem rúgnak ki ha embert ölsz akkor se ott is a rendőrség rángat ki de ők akkor is kb visszafognának. Félelmetes.
Ezt a nemtörödömséget egyszerűen nem tudom hova tenni...amikor kezdünk emlékszem az akkor üzemesítékor az ott lévő csopvez csinálta a gyártás mi meg ott legyeskedtünk körülötte. Még éjszakásba mondta menjünk aludni majd ő csinálja... Azt a nagy lóbrét akkor hogy tanulom meg...és pár nap múlva már mi csináltuk egyedül.

Amúgy szerintem túl vagyunk fizetve...ha itt most elkezdeném leírogatni blog szerűen sokszor mit csinálok a 12 órában egyből mindenki ide akarna jönni. Idén még lájtosabb lesz mert egyre kevesebb a megrendelés..mondjuk addig jó amíg van. Ezért nem is értem mire fel emelkedik a richter részvény se..<#fejvakaras>

Azzal nincs baj ha te meg vagy elégedve, csak ha ott is ilyen stílusban "lehülyeseggezel" mindenkit aki meg nincs akkor sajnos igen, te vagy a hülye.

Why so serious?

Voltan
Jó, hát mindig mindennél lehet jobb. Én is meg vagyok békélve a fizummal amúgy.

grebber
Ez egy tök jó téma csak a környezetemben rajtam kívül embert nem láttam még aki nem sírna mindig nekem jó ami van... Szóval én vagyok az akit mindig leugatnak..
A facebookon ezért jó minden síró cikk alá oda tudok menni ,hogy megint kurválkodik mindenki ott jó billentyűfightokat lehet tolni,mert a sok elégedetlennek elgurul a gyógyszerre ,hogy mi az hogy én meg vagyok elégedve a dolgokkal <#eplus2>

Tegnap délelőtt volt a sztrájk. A poén az, hogy tegnapra megemelték a napi normát annyival, hogy gyakorlatilag a sztrájk miatt kiesett termelést is ledolgoztatták. Jár a keksz.
Tényleg dühitő, hogy idehaza ugyanazért a munkáért kevesebbet keresnek, pláne hogy én is hallottam ezt-azt, és azért a munkamorál is kicsit más pl szlovákban, mint idehaza. (anno dolgoztam a Nokiában, ahol a melósok fele szintén a szomszédból jött, szóval van némi saját tapasztalat is). És mielőtt valaki szándékosan félreértené, nem azt mondom hogy ők nem szeretnek dolgozni, hanem más a munkához való hozzáállásuk. Azért azt is megemliteném, hogy pár helyen meg náluk rosszabb a helyzet, a biztonsági őröket nálunk is szopatják, az is csak ilyen muszáj munka, de apám járt a szlovák Samsungnál és beszélt ott egy biztonsági őrrel. Kb minimálbért keresnek a fiktiv és társa BT-nél, miközben hóban-fagyban kell nekik körözni a telephelyen és csekkolni, hogy időben megtették e a kört.
Visszatérve az Audihoz, az ország minden részéből jönnek ide az emberek (már aki nem ment ki külföldre) és nem véletlenül. Országos viszonylatban igen jó a fizetés, ehhez képest meg azoknak lehet felháboritó, akik hasonló munkát végeznek az Audi beszállitóiként, a munkakörülmények sokkal rosszabbak és kb fele annyit keresnek mint ők. És még is az Audisok sztrájkolnak.
grebber
Nem követem figyelemmel a többi országot mivel itt élek ,de nyilvánvaló hogy a felsoroltaknál minden levonás = a magyarországival ugye,biztos, tuti 100%?? Ja nem! akkor meg fasznak akarnak annyit... gyökerek ezért lesz ez az ország mindig is ilyen ótvar. És akkor ezek az emberek fröcsögnek legjobban a politikusokra hogy mire kapnak milliókat amikor a semmire akarnak ők is annyit...<#idiota>

Utoljára szerkesztette: grebber, 2019.01.19. 19:24:31

Megértem, ha élőben jönne be ide mindenki és szemtől szemben lennének ennyire hülyék akkor én is sokkal rosszabbul bírnám.

Why so serious?

Tinman
Na jó, de te chatelsz/telefonálsz ezek szerint. Nekem meg mindig minden van. Egyik kezemben egy kiszerelt LCD képernyő, a másikban a telefon, előttem meg a Teamviewer aktív kapcsolattal, közben csörög a vezetékes, hogy menjek ki egy céghez mert áll a bál. Ha csak távelérésem lenne egész nap, sokkal nyugodtabb lennék elhiheted.
Utoljára szerkesztette: Tinman, 2019.01.19. 19:12:00

Tinman
Tényleg nagy lehet a baj, mert a főnököm magától hozta elő, hogy emelné a bérem.

Pont így néztem: <#wow2><#wilting>

Leginkább chates, nem élőszó, legalábbis az a területe (tech support) amin én vagyok szóval ha írásban megy akkor már jó vagy. 😊 Távolság az más ügy, én is vidékről költöztem fel Pestre, most már több mint 4 éve. Persze barátnő miatt leginkább, mert a távkapcsolat annyira nem volt jó, de a munkát is szeretem. Tinman szintű sztorik előfordulnak itt is, de én ezeken inkább remekül szórakozom mint felhúzzam magam rajta.
Utoljára szerkesztette: MrAndree, 2019.01.19. 19:08:11

Why so serious?

IMYke2.0.0.0
Az ilyesmi jól is jönne nekem --- kár, hogy a perfekt angol nincs meg (különösen élőszóban), és nyilvánvalóan messze lakok a lehetőségtől.
Drukkoljatok, hogy októbertől legalább ez a szar közmunkás bér megmaradjon nekem!

Szigorúan magánvélemény | Can’t spell “STEAL” without EA? | Gamer's Hell: DLC, Early-A, Pre-Order, Seasons, Episodes, Regions, Loot Box, Microtransactions, MS Store, Epic Store.

Voltan
Az audisok azért sztráklolnak, mert ugyanaz a cég ugyanazért a melóért Szlovákiában 27%-al, Csehországban 25%-al, Lengyelországban 35%-al fizet többet.
Teljesen igazuk van a sztrájkkal.

Ja, a Nestlé is hoz ide valami üzemet, mégpedig azért, mert nyugat-Romániában többet kellene fizetniük mint itt.
Ilyen fasza a helyzet.

Mi is alig találunk. Oké, három műszak de nem adunk alacsony kezdőfizut és perfekt angoltudáson kívül különösebb képzettség se kell. Persze azért számítógéphez szintén nem árt érteni.

Why so serious?

grebber
Nem keresek milliókat a tavalyi átlagom 370k volt ,12 órázunk... Soha nem sírtam hogy több kell nem is értem miért. Az engem kicsit se érdekel hogy németbe meg amcsiba 2x-3x ennyit keres ugyanilyen melós mint én ugyanis ITT élen nem ott kint..
Ez a baj ezzel az országgal és az emberekkel így soha nem tudjuk felvenni a versenyt egy országgal se...pl ahol én dolgozok olyan cumot gyártunk amit kina már olcsóbban állít elő...akármikor azt mondhatja a megrendelő nem kell a magyar drága cucc jó lesz a olcsó kinai... Velük nem vehetjük fel a versenyt mert amíg ott a kis kínai havi 60 ezret kap már elélvez addig itt már 350kap valaki már sír hogy kevés.... nem tudod olcsóbban gyártani alapból az emberek bérén már milliókat buksz..

Most is olvasom a hírt az audis dolgozók sztárjkolnak és miket akarnak lol..én égek..

Voltan
"Én nem látok munkaerőhiányt.." Ja, jó, akkor biztosan nincs. LOL
Én meg látok. Egyre nehezebben találnak embert még belépőszintű pozikra is, ez nem hit kérdése, ez tény.
A te szektorodban lehet, hogy nem így van, de az enyémben pl. igen. Feleségem tanár, ő is hasonló helyzetről számol be.

IMYke2.0.0.0
Ha milliókat nem is, de a közmunkás bér ~6x-osát igen.

Matek: a 81,5 ezer forint a valóságban ~54000* Ft.
grebber ennek keresi a hatszorosát.
Utoljára szerkesztette: IMYke2.0.0.0, 2019.01.19. 18:02:03

Igazad van szaros közmunkás bérért dolgozza mindenki szarrá magát. Tudod a mai fiatalok képesek lesznek elérni maguknak azt, amire mi és a szüleink képtelenek voltak, normális fizetést. Persze gondolom, te most is milliókat keresel, ezért ez a része csak rám vonatkozik.
3Error
Én inkább azt mondanám, hogy szakember hiány van.

[ I'm in, everyone of machines... POWAAA ! ;) ] [ Steam/Origin : error.dtp (errordtp) ]

Szokás szerint megint sarkítasz.

Why so serious?

grebber
Én nem látok munkaerőhiányt...én pénzéhes gyökereket látok akik tényleg a semmire akarnak 500+ ezret nettoba..Ember van mivel nem 0 a lakosság csak hát ahol nem 500k a nettp az már csicska szar hely és büdös