Eredeti játékaink klub

Jelentkezz be a hozzászóláshoz.

zorrobomber
Eurogamer – No score <#eljen>

Egyébként van egy soros leírás mindig, illetve adott esetben plecsnik.

Most már szinte csak olyan oldalakon járok ahol nincs pontozás 😊
Utoljára szerkesztette: zorrobomber, 2015.02.19. 14:30:51

wantonly
Ezt most ne leszúrásként éld meg, hogy szóltak ez miatt. Nálam az off topic is a kedvencekben van, ugyanúgy olvasom napi szinten, mint ezt. A kuplungtárcsáról és az Alien filmről is lehet ott társalogni és akkor senki sem fog szólni, hogy nem ide való. Engem például nagyon is érdekel ez a hír, de itt válaszolni se lehet, mert akkor csak megint jön a vita, hogy eltértünk a témától... Ezért inkább itt nem is írtam rá semmit. Engem nem zavarnak itt a filmes témák sem, de ha már lett ez a másik, akkor szerintem nem olyan nagy dolog átmenni oda. Ettől függetlenül lesznek itt más témák is beszélgetés közben, ez természetes.

A múltkor azon nevettem magamban, hogy Darksector rendszeresen elnézést kért itt az off miatt, de még véletlenül sem ment volna át a másikba, inkább szabadkozott, hogy befejezi. Csak én nem értem? 😊
Fpocok
The Odor:

Videogamer – 6
Gamespot – 5
Eurogamer – No score
Polygon – 5.5
Destructoid – 6
IGN – 6.5
DualShockers – 8.5
Shack News – 8
Game Informer – 7.75
Kotaku – No score
Giant Bomb – 2/5
Play Mag – 81%

Flame on 😊
Utoljára szerkesztette: Fpocok, 2015.02.19. 14:25:37

Parasite Eve 2, best game EVER!

Fpocok
Nyertem HotS bétakulcsot <#email>

grebber
Troger911
Köszi mindkettőtöknek! A Heroes sorozatot toltam/tolom. Blackguards 1 kipipálva, még a dlc van vissza. Kings Bountikkal csak szemeztem eddig, rájuk nézek.
Dzsini
Az a baj, hogy a Legenddel kezdve a többség az Armored Princess / Crossworlds környékén simán beleun, és lemarad pl. a Dark Side jó dolgairól, vagy akár a WoTN-ról, ami szintén nem rossz, ha nem negyedik ugyanolyanként nézel rá.

Ha egyikkel se játszott, akkor én a Crossworlds-t ajánlanám, az már egy jól összerakott teljes dolog.

If your idea of "beauty" is narrow, you will rarely see it unless you live a sheltered life and avoid new experiences. The moment I stop having fun with it, I'll be done with it.

Tinman
Ha Elven Legacy, akkor inkább előtte a Fantasy Wars. Ezekben a játékokban az utolsó kis egységed élete is számítani fog és nagyon más a nehézsége, mint a King's Bounty-nak.

Apropó KB. Ha igazán jó, szórakoztató TBS-t akarsz, akkor kezd a KB: Legend-el, az nagyon rendben van mindenféle szempontból. Mai szemmel egész kellemes a külleme, az összhatása viszont nagyon jó. :-) Fantasy Wars és Elven egy kicsit már HC-bb darabok, kezdő TBS játékosnak még easy-n is elvehetik a kedvét a játéktól. Nem a grafikával (az elég oldschool már így 2015 elején), inkább a stratégai résszel tudják magukat megkedveltetni a játékossal, mondjuk mellette korrekt iparosmunka n+1 fantasy sztori is van, zenék kellemesek, hangulat sem rossz, de nem a műfaj csúcsa egyik sem. Egy XCOM-ot pl. bármikor föléjük tennék összhatást tekintve.

Na meg persze Heroes of Might & Magic széria, úgy az elsőtől, egészen a 6.-ig... ezzel a maréknyi címmel kb. 2 évig ellennél :-D
Utoljára szerkesztette: Tinman, 2015.02.19. 13:08:07

Ne keverd össze a személyiségemet a viselkedésemmel. A személyiségem én vagyok. A viselkedésem meg attól függ, hogy te ki vagy.

ZsZso
Hálás köszönet mindkettőtöknek a felhomályosításért (nekem egy TV csatornát tolt a képembe a Google a TBS szó hallattán)! 😊

10 féle ember van a világon : aki tud bináris számrendszerben számolni, és aki nem.

Troger911
Elvileg Turn Based Strategy
zorrobomber
Körökre osztott stratégia(=Turn Based Strategy)

Én nem tudok stílusokért rajongani, túl sok jó stílus van, így inkább maradok a konkrét címeknél...
Utoljára szerkesztette: zorrobomber, 2015.02.19. 12:57:08

ZsZso
Tessékmondani, mi az a TBS?

10 féle ember van a világon : aki tud bináris számrendszerben számolni, és aki nem.

Troger911
Kezdek TBS rajongó lenni... Esetleg tudnál róla írni még pár sort? Köszi!
zorrobomber
zorrobomber
"Ha rommá lehetne itt mindent OFFolni, akkor x embernek az fájna, ha nem lehet akkor pedig az"

Tehát, a legjobb megoldás hogy legyen elválasztva a kettő, most ez van. Ez a nem áll rá a kezem meg nagyon szar indok. Mint minden új dolgot meg kell szokni és ennyi.

Maak
+1

- You kids and your damn video games. When I was your age I spent my time outside, murdering&#65279; people in the fresh air...- bnet :Pedrochen #21774

ZsZso
Nekem is ez feküdne jobban, de attól függetlenül, hogy KLUBbá alakult a szabályok tapasztalatom szerint cseppet sem enyhültek - kivéve a játékokkal kapcsolatban. Egyébként a baromi szigorúan fegyelmezett PH -s Eredeti topik is beszélgetőssé vált, szóval úgy fest erre van kereslet. 😊
Jogos lenne egyébként ha megkapnánk, hogy ha OFFolni, vagy "klubbozni" akarsz akkor irány az OFF topik, de az isten tudja miért ... nekem nem áll rá kezem - akkor már inkább nem posztolok ilyen akciókat 😊.

Amíg Imy a főnök, azt csináljuk amit Ő akar. Ha rommá lehetne itt mindent OFFolni, akkor x embernek az fájna, ha nem lehet akkor pedig az, de nincs is ezzel semmi baj. Mindkettő mellett vannak érvek, mindkettő helyénvaló tud lenni.
Én csak azt nem szeretem amikor mindenki egyenlő, de vannak "egyenlőbbek", abból kapunk eleget a való életben.

Tinman
Elven Legacy Collection 2.99 dolcsi

Tartalma:

- Elven Legacy
- Elven Legacy: Magic
- Elven Legacy: Ranger
- Elven Legacy: Siege

TBS rajongóknak mászhev! Warning: Nehéz játék :-D

Ne keverd össze a személyiségemet a viselkedésemmel. A személyiségem én vagyok. A viselkedésem meg attól függ, hogy te ki vagy.

Tinman
Legalább azóta lemaradok a filmes akciókról... ennek is megvan a haszna, több pénzem marad <#worship>

Nyilván ezzel tök egyedül vagyok, de engem mindig is érdekelt, hogy az ide író törzsgárdával mi van. Ezt az egész topikot TÉVESEN, mindig is úgy képzeltem el, mint egy pizzériát, ahol mindig ül valaki, aztán beesik egy másik feldob egy témát, aztán bekapcsolódik egy másik, etc.

Ok, kuplungtárcsáról tényleg nem érdemes itt ,de mivel mindannyiunknak vannak KÖZÖS érdeklődési pontjai (egy Alien mozifilm bejelentés k. élet, hogy az!), így TÉVESEN, mindig is abban reménykedtem, hogy erről itt beszélni nem gond. Nem is gond, amíg valakit éppen nem zavar, de nem dob fel helyette más témát, de nem ám! Egyszerűen közli, hogy ez off... hát ez így elég "érdekes".

zorrobomber
Kiváló ritmusjáték, vegyétek 😊

Cook, Serve, Delicious! - €2.37

ZsZso
Tudom, hogy a következetesség itt nem dominál, de Imy rám szólt múltkor egyetlen egy akciós bluray film linkelésénél, szóval nem annyira kötekedés ez zorrobombertől. Persze jobb lenne ezt tisztázni, mert most van egy rugalmas szabályrendszer és egyszer lehet valamit, máskor meg nem, függően attól, hogy épp hány embert, vagy kiket érdekel az adott téma. Ez pedig mindig sértődéseket szül.

Mondjuk én tudok így is élni, engem baromira nem zavar, mert azóta nem posztolok filmes akciókat és így nincs is összetűzésem senkivel.

Tinman
Akkor ezt miért nem az off-ba írod? Sőt! Én ezt miért nem az offba kérdezem meg? :-D

zorrobomber
Igen, és ott van a Klub előtt hogy játékaink. a sima klub az ott van a steam kártyázás gomb mellett, nem nehéz megtalálni.

Ha oda rakod akkor ott végtelenségig ki lehet tárgyalni hogy ki milyen nagy alien fan és mennyire örülni fog neki, juhu. Persze az emberek fele még mindig inkább ide pakolja az offot, a másik fele, meg on-t rak az off-ba. Nem baj, be fog ez állni, én bízok benne legalábbis...

Ja és én is örülök a hírnek, nem a lelkesedésed akartam letörni 😊
Utoljára szerkesztette: zorrobomber, 2015.02.19. 11:01:52

Tinman
Eredeti Játékaink Klub, ha nem az, akkor talán át kéne írni...

Az Alien filmeknek pedig sok közük van a játékiparhoz, ha nem tűnt volna fel, nem úgy a dingdongos szarodnak ;-)

zorrobomber
Szerk(hogy Imy ne ijedjen meg).:
Tehát ott a budi, de te annyira szeretsz szarni hogy inkább mellé kulázol a szőnyegre.
Utoljára szerkesztette: zorrobomber, 2015.02.19. 10:57:21

kigyi
Mint olyan ember aki szerette az első részeket nagyon örülök, de félek is tőle, mert a folytatásokban mindig benne van a hatalmas bukta 😞

https://www.twitch.tv/kigyi https://www.youtube.com/user/kigyi23/

Tinman
Off, meg minden, de ez akkor is odacsap!

Jön az Alien 5 mozifilm!

YEAAAAAAAAAAAAH! :-)

Nekem nagyon bejött a Betrayer, megér az több misét is 😊 Én fekete-fehérben játszottam, az jobban illet a hangulatához..

Tinman
Woot! Thx a beszámolót :-)

Nekem is megvan, picit itt cégben toltam is, nem volt rossz élmény, 1x feltétlenül rálesek, főleg az ajánlód után érzem úgy, hogy 1 misét megér.

wantonly
Ja, és azt elírtam, hogy végleges elhalálozás még sincs, csak a tárgyaink veszhetnek el. Vissza lehet menni értük, mint a Dark Souls-ban a lelkekért, de ha az odaúton meghalunk, akkor elvesznek.
Rapid81
Csak azt látod, ami megvan... Amúgy a skinből kivadászod azt a pár sort és már nem is látod. 😊

Ryzen 5 3600X | ASUS RX570 OC | MasterLiquid Lite 240 | DELL U2312HM In theory, there is no difference between theory and practice. But, in practice, there is. /Jan L. A. van de Snepscheut/

wantonly
Spoiler (katt a megjelenítéshez)
A lényege, hogy világosban be kell járni mindent és felszedni a tárgyakat. Utána a faluban megkongatni a harangot, ezzel átlépsz az árnyékvilágba és alapértelmezetten az "X" billentyűvel aktiválod a suttogást a sötétségben, amit követni kell. Mindig megmutatja merre kell menni. Alapvetően ennyi az egész. 😊
grebber
Rajtam kifogott a Betrayer.Valahogy nem komálom amikor nem tudom miket kell csinálni egy játékban 😞

Next PC upgrade: 2022

zorrobomber
Ja akkor nekem ezért van már régóta, mert bétázok 😊 Szerintem is jó.

ZsZso
Köszi a részletes reviewt!

Dzsini
Tegnap jelzett frissítést (nem-béta ág), abban volt benne.

Added UI listing your owned DLC in the library details view

If your idea of "beauty" is narrow, you will rarely see it unless you live a sheltered life and avoid new experiences. The moment I stop having fun with it, I'll be done with it.

Fpocok
Akkor lenne jó, ha kikapcsolható lenne. Nagyon in the face, engem zavarna, ha látnám, hogy mennyi dlc nincs meg.

wantonly
Lepergett a Betrayer stáblista...

Inkább egyszerű kalandjáték, mint horror, nem ijesztő, de nem is 'kellemes séta a parkban'.

A látványvilág némileg testreszabható, ami abban nyilvánul meg, hogy játszhatjuk fekete-fehérben az egészet a hangulat érdekében, vagy szép színesre állíthatjuk be a világot. Szerintem nem jó teljesen szürkén játszani, mert az árnyékvilág és a valódi világ így kevésbé különül el egymástól, meg ügye eléggé bántja a szemet. Mondjuk nekem a nagyon rikító színektől is kifolyt a szemem... Igazán szép a a játék vizuálisan, de kicsit sok az effekt és nehéz kivenni a dolgokat. A szél ami időnként felborzolja a tájat fokozza a hangulatot, de teljesen természetellenes a váltakozása. Tehát tart 5-10mp-ig, csend, eltelik két perc és újra. Jobban át kellett volna ezt gondolni.

A nehézség is állítható, akár végleges elhalálozást is be lehet állítani. Jómagam közepes fokozaton (halálos ellenfelek) játszottam, szerintem nem túl megerőltető. A lopakodást is belecsempészték a játékba, viszont elég kezdetleges módon. Alapvetően teljesen felesleges lopakodni, mert időigényes és ha rászaladok az ellenfélre jobban járok, szóval leginkább Rambo módjára mentem előre. Fegyverünk lesz többféle (íj, nyílpuska, pisztoly, puska), lehet fejleszteni is őket, de látványra nem változnak, erre is lehetett volna még több energiát fordítani.

Az előtörténet szerintem nagyon érdekesen indul. Egy kihalt faluba csöppenünk, ahol a megtalált nyomok, tárgyak alapján és az árnyékvilágban bolyongással kell majd kiderítenünk mi történt a lakossággal. Ez eleinte felcsigázta az érdeklődésem, a későbbiekben azonban ez már kevés volt, hogy csupán ez hajtson előre. Sajnos a 'nyomozás' is csak annyiból áll, hogy elmegyünk A pontból B-be és felszedünk egy tárgyat amit szintén el kell vinnünk B pontból C-be. Ez mellett ami érdekesebb, hogy lelkekkel kell beszélgetnünk. Ez mellett csak néhány apróság színesíti a játékmenetet, ezt én nagyon kevésnek érzem. A történet is csak a végére éled fel kicsit. A sok arctalan lélek és a tárgyak számomra nem sokat jelentettek. A csalódás, hogy bár hozhatunk döntéseket is, de ezek látszólag nem befolyásolnak semmit. Sajnos csak az illúziót adja meg...

Szóval a játékmenet a lelkek, ládák, kincsek utáni kutatásból áll. Több kisebb szabadon bejárható terület van, ahol arra megyünk amerre szeretnénk, azonban még ez is nagynak bizonyult a kevés interakció miatt. Rengeteget bolyongtam, hogy mindent összeszedjek.

Összességében a látványvilág, a hangok és az alaptörténet van olyan jó, hogy érdemes legyen egy próbát tenni vele. Engem valami megfogott benne, talán pont az egyszerűsége és nem is egy hosszú játékról van szó. Ami még pozitívum, hogy az achievementeket nem ész nélkül dobálja, meg kell dolgozni érte. Nem is sikerült mindet megszerezni.

Szerencsére magyarítás is van hozzá, amiért köszönet az illetékesnek.

Pontszám: 6/10 (a hiányosságok miatt).

Képek (több nem készült, mert mindenhol ugyanígy néz ki).

Ez a végigjátszás Tinman nélkül nem jöhetett volna létre. 😊

Utoljára szerkesztette: wantonly, 2015.02.19. 09:18:57
IMYke2.0.0.0
STEAM-kliensben eddig még ezt nem láttam - szerintem jó ez a feature:

Szigorúan magánvélemény | Can’t spell “STEAL” without EA? | Gamer's Hell: DLC, Early-A, Pre-Order, Seasons, Episodes, Regions, Loot Box, Microtransactions, MS Store, Epic Store.

Botond
Még folyamatban a pakolgatásuk, meg az egyéb dolgok pakolgatása, plusz most hétvégén nem leszünk otthon, de márciusra be van ütemezve, hogy felrakom egy pár helyre hirdetni, árral, képpel meg ilyesmikkel. Plusz ugye a sok évadnyi CoV, 576, PC-X/ Gamestar gyűjteménytől is meg akarok szabadulni.

Mondjuk az vicces, hogy most hogy ott vannak a polcon (még csak nem is sorban, csak felhánytam őket, ahogy a kezembe kerültek olyan sorrendben, hogy ne legyenek a nappali közepén a dobozok) a gyerekek állandóan ott egerésznek előttük. A fiamat a homm1 doboz izgatja a legjobban, hogy miért van rajta csontváz, míg a lányom a larry 1-6 gyűjteményt szúrta ki magának. Mikor megkérdezte, hogy és ugyan miről szól ez a játék, na akkor volt erősen kitérő válasz jellegű megoldás. 😄

Amúgy párat majd muszáj lesz megtartani, mert azoknak különböző accokon aktiválva van a kódja, szóval marad porfogó, ha sikerrel járok akkor is. :s
MerlinW
Oh valóban, rosszul emlékeztem.

[merlinw.org]

Nem kellene, mivel csak a remake kedvéért szinkronizálták, tele volt vele az internet. A GameS*art nem tudom 😊

A ScummVM viszont jogos észrevétel, de így is köszönöm Botondnak belefektetett energiát. Az eladó dobozos játékairól pedig itt is tehetne be képet vagy avalamit, hátha érdekes lehet némelyik.
MerlinW
Mind a kettő 15-20 perces kis pillanat a dokikkal az alaptörténet utáni időszakban.
Utoljára szerkesztette: MerlinW, 2015.02.18. 23:24:29

[merlinw.org]

Szóval ez a második? Az elsőről se tudtam eddig. Akkor itt az ideje leszedni a játékot megint. 😊

Az alapjátékot se játszottam még úgyse végig Steamen, csak valami DRM-mentes verziót (talán GMG-n vásároltat).
Utoljára szerkesztette: Evoluti0N, 2015.02.18. 23:11:41
MerlinW
Ez jó volt. Főleg a vége. Jobb, mint az első mini😊

[merlinw.org]

Rapid81

Ryzen 5 3600X | ASUS RX570 OC | MasterLiquid Lite 240 | DELL U2312HM In theory, there is no difference between theory and practice. But, in practice, there is. /Jan L. A. van de Snepscheut/

MerlinW
Nézd a jó oldalát: ha megveszed egyszer a DLC-t azonnal játszhatsz vele <#zavart1>

[merlinw.org]

zorrobomber
Napi fail:
Steam elindít: Middle-earth: Shadow of Mordor tölt valamit, ó új patch az mindig jó! Megnézem mi ez, 5GB????!!??

Gyorsan patch notes, első sor:
Bright Lord DLC support added.

Tehát egy nem hogy nem megvásárolt, de még meg sem jelent DLC-t nekem már preloadol, és DLC "support"-nak nevezik. Taps.

kigyi
Ez is lehetséges.

https://www.twitch.tv/kigyi https://www.youtube.com/user/kigyi23/

MoRT2195
Kétlem, az szerintem csak ilyen rövid akció volt, mint pl a Batman: Origins játékok. Bár az Injustice még mindig tartja a 400ft-os árát. Na majd meglátjuk, én is remélem, hogy lesz még LEGO bundle, mert múltkor pont lemaradtam róla. 😞