311803
  • IMYke2.0.0.0
    A Fire Emblem-ből moddoltak karaktereket a Monster Hunter Worldbe... :)
  • Atisz #307870
    Na igen, lehet, hogy én vagyok a normálistól eltérő (legalábbis e tekintetben), de én a Far Cry epizódokat Ubin/Uplay-en, a Dead Space-t Origin-en, az igazán régi játékokat meg GOG-on (ahol egyébként működnek is a Steam-mel ellentétben).
  • Evoluti0N
    Fire Emblem Three Houses végigjátszva durván 50 óra alatt. Életem első FE játéka és abszolút imádtam. Egyértelműen GOTY számomra az idén és nem igazán látok bármi olyan megjelenő játékot az év maradék részében, ami letaszíthatná a trónról.
  • Atisz #307868
    Igen, volt. És hány játék készült vele (amit nem a Valve gyártott és azért sikeres is lett)? 4 esetleg 5?
  • grebber
    Greenmangaming Batman Sale

Injustice: Gods Among Us - Ultimate Edition £0,5
    Batman AA GOTY £0.5
    Lego Batman £0.5
  • Moby
    Oké, leírom még egyszer: én senkit nem kívánok meggyőzni semmiről. Nekem rendben van, hogy te vagy bárki azt gondol a bármiről, amit gondol(legyen az a gondolat bármi is). Csak ne az legyen, hogy ezek a gondolatok az én fejembe léteznek, mert sajnos vagyok akkor marha, hogy itt olvasom őket.
    Tőlem mehet tovább a bármilyen (epic, akármi) rage ezerrel. Hajrá :)
    Utoljára szerkesztette: Moby, 2019.09.21. 12:13:33
  • grebber
    Cáfold meg nyugodtan.Ide is rakom hogy kattintgatnod se kelljen...

"Tudván, hogy filléres agyonbundlezott mind" Ha erre hozol cáfolatot nem így van soha életbe nem fogok SG-re írni... (Akkor szoktam ilyen nagyokat mondani amikor cáfolhatatlanul igazam van. Mindegyik Batman mindegyik lego cucc volt már szaréhugyé szóval ne is tekerj ,mert nem tudod megcáfolni.)

• Moby
    Nekem mindegy. Csak a keresőt használva kb első post, de találnék hasonlt tuctaszám. Nem fogok, mert ennyire nem érdekel, másrészt tőlem mindenki azt csinál amit akar. Én csak néha olvasok bele ebbe a két topikba, de minden alkalommal belefutok hasonlóba, amit csak azt erősíti bennem, hogy semmiképp ne növelje a látogatásom gyakoriságát :)
    Az én világszemléletemben ez a fajta viselkedés nem épít semmit, csak rombol, az meg egyéni szoc probl. Megoldom :)
  • Dzsini
    "Diplomamunkát lehetne írni a netes életből" - készült már több is (külföldön és hazánkban is), egyik munkatársamnak pár éven belül a doktori disszertációja is elkészül.
  • Tinman #307862
    "Epic ingyenjáték->rage." - Ez továbbra is csak a te világodban létezik :-)

Van ennyi időd, itt kommentelgetsz velünk
  • grebber
    Ennél nagyobb szórakozás a világon nincs mint a fórumozás. Diplomamunkát lehetne írni a netes életből.
    Ahogy az emberi dolgok előtérbe kerülnek, hogy az egyik fél nem tudja feldolgozni ,hogy a másik nem ugyanolyan életmódot folytat és kurvára nem azt a szemléletet képviseli (be is baszna) mint ő maga ,ezért már ki kell rekeszteni, boszorkányüldözést kell végrehajtani stb.. És ilyenkor persze a csorda szellem is előjön és beállnak a többség mögé ,mert az a trendi együtt fikázzuk a többi csirát többen vagyunk.Komoly na.

Többen leírták az epiccel semmi baj nem lenne ahogy originnel sincs és ahogy uplayel és ahogy a blizzard szarjával sincs semmi gond..mivel egyik sem olyan gerinctelen módon dolgozik mint a fent említett cigány cég. De számomra öröm netszerte látni lelkitársakat akiket nem lehet pénzzel megvenni és csakazért se használja ezt a moslékot vásárlási célzattal.
  • Moby
    Há ezt mondom :)
    Epic ingyenjáték->rage.
    Epic fizet->rage.
    Epic->rage.

Őrület :) Lenne fele ennyi időm, tutira szórakozásba verném bele :)
  • IMYke2.0.0.0
    Hjaj, de jó hogy én nem adom olcsón a lelkem...
  • Dzsini
    Én az Operenciát vettem így, hogy 10 eurot az Epic fizetett belőle a Zennek, meg a Journeynél az Annapurnának.
    Utoljára szerkesztette: Dzsini, 2019.09.21. 09:51:45
  • Dzsini
    Először jön a valószínű fellebbezés, aztán esetleg a feljebbvitel az Európai Bírósághoz, aztán ott a döntéshozás.... nagyon sok víz le fog még folyni bármelyik tetszés szerinti folyón.

Aztán ha mindennek végén az EB úgy dönt, hogy ez márpedig nem különbözik a másik, már meghozott döntéstől, és azt kötelezővé teszi a Valve számára is, akkor az már az ő feladatuk lesz, hogy ezt valamilyen módon végrehajtsák. Akár úgy, ahogy te írtad. És mivel a másiknál is az a feltétel, hogy az eredeti beszerzés jogszerű legyen, így akár egy bundle-ban vásárolt 1 euros akármire is vonatkoznia kell az EGK-n belül.
    Az, hogy megvesz-e bárki bármit, az teljesen más kérdés - most is van csomó eltávolított és legálisan eladó Office 95 meg Windows Vista szerte a neten.
    Utoljára szerkesztette: Dzsini, 2019.09.21. 09:50:50
  • grebber
    Sima!

[Epic Games Store] Tom Clancy's Ghost Recon Wildlands ($14.99 /70% off), Watch_Dogs® 2 ($14.99 /75% off), Far Cry Primal ($14.99 /70% off). $4.99 each at checkout until 13/06.

Mindhárom 5 euro volt

#307858: 300ft-os game passba figyel így több mint nem érdemes a megvételre bárhol máshol
    Utoljára szerkesztette: grebber, 2019.09.21. 09:50:28
  • Moby
    Standard. Volt gold is olcsón, de nekem csak techdemózni kellett, játszani nem fogok már vele. PS4-en platinára vertem.
  • Tinman #307854
    Gold, deluxe, standard?
  • Moby
    5 euro.
  • Tinman #307852
    Igen, hiszen olyan helyen dolgozom, ahol az ilyen heti szinten megesik.

Na de a Steam-nél, akkor szerinted lesz majd egy deactivate button? Megnyomod kiírja a kulcsot amivel beaktiváltad, eltávolítja a Steam-ből és ott adod el ahol tudod?

Ez azért lesz durván érdekes, mert irgalmatlan számú digitális játék ára fog a földpince szintje alá csökkenni a szürkéknél. Ami mondjuk engem cseppet sem zavar és abszolút nem hiszem, hogy élnék azzal, hogy mondjuk a pár éve letolt Tomb Raider 2013-at eladjam, mert most se ér semmit, amiatt meg még inkább nem fog, ergo eladhatatlan lesz kismillió cím.
  • Tinman #307851
    Humble Monthly trade továbbra is áll részemről.

Ezek jöttek hozzá:

- BATTLETECH - eddig ez volt
    - BATTLETECH - Flashpoint - 20€-s sztori DLC, kb. 25 órányi content
    - BATTLETECH - Shadow Hawk Pack - 4€-s skin DLC
    - Sonic Mania - Királyság!!!
  • grebber
    Ennek a fosnak volt olyan akciója ,hogy pl a Wildlands 15 euro volt ,de neked csak 5 eurot kellett kifizetned a másik 10-et az epic adta ubinak. LEFIZETÉS rulezzzzzzzz... Bármennyire is akarok már a Wildlands-el játszani és ez az 5 euros ár toronymagasan a legolcsóbb Wildlands ár ami még sok évig nem lesz ennyi még UBINÁL sem, én nem pucsitok be továbbra sem...Ezeknél max akkor fogok bármit is venni ,ha ugyanaz lesz az egész mint a steam...,de mivel az már ezer éve van így kösz kihagyom

#307851: Akkor jó hogy skippeltem
    Utoljára szerkesztette: grebber, 2019.09.21. 09:36:19
  • Dzsini
    Az EU-s szabályok alapján az EGK tagországának tagjaként mindegy, hogy hol vetted a Windowsodat vagy az Officeodat, Photoshopodat, akármilyen szoftvert, ha azt bizonyíthatóan eltávolítottad a rendszeredről, azt jogszerűen továbbértékesítheted, még ha digitális termékről is van szó.

Jelenleg a Steam ezt úgy kerüli meg, hogy előfizetői rendszerként határozza meg önmagát (Steam Előfizetői Szerződés), és ezt nem ismerte el most egy bíróság.

Ugyanezen a vonalon - nem véletlen, hogy mindenhol egyre inkább erőltetik a valóban előfizetésen alapuló játékszolgáltatást.
    (és nem véletlen, hogy a Photoshop, az Office és egyre több minden átállt már az előfizetéses rendszerre)
    Utoljára szerkesztette: Dzsini, 2019.09.21. 09:33:39
  • Tinman #307848
    A WD2 fullos Uplay store alá valami háromezerpárszáz volt mindenével együtt. Epic-re mennyi volt? Komolyan nemtom.

"az epic ingyenjáték rageből"

Ez nyilván nem igaz, hiszen senki nem rage-el se itt, se külföldi fórumon azért, mert ingyen játékokat osztogatnak. Ez csak újra felhozott egy témát... láthatod az én első hsz-em az ügyben ( #307771 ) sem tartalmazott semmiféle negatív megnyilvánulást, csupán elképedést, hogy mennyi pénzt csesznek el feleslegesen, miközben a kliensükbe kéne azt tolni és akkor mi is boldogabbak lennénk, mer' ez így eddig meh.
  • Tinman #307847
    A Valve anno a saját cuccaival kezdte. Semmi irritáló felvásárlást nem csinált, helyette azt mondta, hogy ha akarod hozd ide a cuccod, felejtsd el a lemezt, etc. Az iparág állt a kényelmesebb, olcsóbb, költséghatékonyabb megoldás mögé, mi meg mentünk utánuk a FILLÉRES játékok miatt. Ezzel mindenki nyert. De ezt mind te is tudod :-)
  • Tinman #307846
    De ezt így hogy?

Nem tudom ezt felfogni, ugyanis kismillió játék lett máshonnan megvásárolva és beaktiválva Steam-re. Vagy ez csak arra vonatkozik, amit ott vettél meg? De ha arra igen, akkor a máshol vásároltakra is kéne nem? Azok is digit licencek? WTF?
  • Tinman #307845
    "szeretett PC-nkre is beköltözött, jóval enyhébb formában."

Azt nem mondanám enyhének, hogy Steam-re bejelentett játékokat kerültek onnan le, Epic-re fel. Innen indult az egész rage.

A Border 3-ra gondolsz, mint újonnan bejelentett játék, vagy mire? Csak mert a Border 1-2 + a franchise mindene az összes playernek Steam-re van meg, nyilván nem egy 16. kliens alá szerette volna, Batman u.e.

Egy konzol esetében érthető, hogy platform exclu valami, de PC-n belül KLIENS excluvá tenni már kevésbé rokonszenves húzás, ez alól kivételt képez a full, saját fejlesztésű játék, hiszen ami eredendően a tiéd, azzal azt csinálsz amit akarsz, ezt senki nem is vitatja.

Itt a bundle alatt olyanokra gondoltunk, mint amikor 1$-t kapsz 3 játékot, pénz az, csak nem tétel, vagy gondolhatsz az ingyen osztogatásokra is, ezt se az Epic kezdte el.

Mondom hogyan kellett volna csinálni: Az indulás jó volt !pár éve!, amikor azt mondták, hogy lesz egy saját kliensük, kezdésként adnak rá egy ingyen címet a Shadow Complex Remastered-et, ami egy baromi jó játék. Azt is mondták akkor, hogy az UE4-es játékoknak akarnak itt elsősorban ezzel egy placcot kialakítani, továbbá saját fejlesztésű Battle Royale címük is majd only ide jön. Alapvetően ezzel senkinek nem volt semmi gondja, csak nem értettük, hogy minek ennyire fregmentálni a piacot, de hát hajrá, a Blizz, Ubi, EA, Valve már úgyis megtette.

Amikor a 10cent beszállt a buliba és lett egy halott kliensből Epic Store, akkor nem kellett volna szinte rögtön elkezdeni agybeteg módra szórni a pénzt, hanem a Steam kliens ellenfeleként ki kellett volna állni egy saját odabaszós klienssel! Nem titok, hogy mik a Steam kliens gondjai! Ezek ezer helyre le vannak írva, néha 1-2 gondot évek alatt hárít is a Valve.

Ha ezt a klienst modern, ütős módon megoldják, majd bedobják még extrának a Subnautica-t (ez volt a 2. elindulásuk free nyitócíme 2018 decemberében), valamint nem kezdenek el patkány módra, 1 hónappal a megjelenés előtt álló játékokat kivásárolni, akkor SEMMI butthurt nem lenne sehol. Sőt!

Már pedig az az iszonyat pénz, amit most az ingyen osztogatásba öltek mocskosul jó klienst eredményezhetett volna. Én elhiszem, hogy a háttérben fejlesztek, de nem éppen gőzerővel, hiszen közel 1 év alatt lófax/10 amit a kliensük fejlesztésén fel tudnak mutatni.

"Szerintem szíve joga minden fejlesztőnek olyan platformon megjelentetni a játékát, ahol akarja."

Igen, ez tény, meg az is, hogy értelmes fejlesztő fokozottan figyel a vásárlói visszajelzésekre és Deep Silver módra nem fenyegetőzik pl.

A fizetős bétáztatásban egyetértünk. Helyes. Nálam a DaS 3 a létező legjobb példa most arra, hogy TÖBBNYIRE (akad néha Day1 perfekt kivétel) mennyire, de mennyire ostoba faszság Day1 vásárolni, ugyanis csak magaddal szúrsz ki. Önkéntes szopóálarc pénzért.
    Utoljára szerkesztette: Tinman, 2019.09.21. 09:13:34
  • darkSectorxxx #307844
  • MerlinW
    Vedd meg a dalt, kérj engedélyt a kiadójától a felhasználásra és nem fog sírni a youtube.
  • darkSectorxxx #307842
    Jjah fos youtube.....
  • MrAndree
    Nem árban várok, fizetek én teljes árat Steamen sokszor. Epicen nem, mert alsóbbrendű kliensnek tartom, nekem hiányzó funkciókkal igy ott nekem egy játék nem ér ennyit. Felét mondjuk igen, de mire annyira lemegy már lesz Steamen is.
  • IMYke2.0.0.0
    "Lehet a kölcsönvett felvételekkel letiltana a youtube. :D"

//Editorban szó szerint tükrözd az anyagot!
    //Ezzel nyersz egy kis időt a scripttel szemben... másrészt: mindenképp kaphatsz copyright figyelmeztetést, akár egy szaros logóért is, hát még a zenéért...
    Szóval: szarj rá!
    //Megszámolni sincs erőm, hogy hány copyright figyelmeztetést kaptam a remixeim, mixeim miatt... de még saját szerzeményre is lőtt a script, aminél ki kellett magyaráznom, hogy csak hasonlóság van valami hulladék indie zenéhez.
  • darkSectorxxx #307839
    Ja nem bántasz meg, mert megértem hogy ha valakinek a ficsötr hiányzik, csak 2 dolgot nem, miért szól erről minden hónapok óta?
    És miért akkor amikor pl free games van, amit pont hogy örülni kéne, vagy max nem beszélni ellene.
    Nem az a baj, hogy van ellenvélemény, hanem hogy már unalmas.

Lehet a kölcsönvett felvételekkel letiltana a youtube. :D
    Utoljára szerkesztette: darkSectorxxx, 2019.09.20. 22:40:44
  • IMYke2.0.0.0
    Talán mer' el vagyunk kényeztetve ilyen téren, de lendületesebb vágással istenibbre lehetett volna gyűrni.
    Remélem, nem bántottalak vele meg.

Amúgy miért nem* hagyod publikusan? Hiszen jó a cucc.
    Utoljára szerkesztette: IMYke2.0.0.0, 2019.09.20. 22:29:47
  • Moby
    Én asszem eddig 1 játékot vettem epicen: WD2-t valami zacskó szotyi áráért. Azon kívül az van oda, amit ingyen osztogattak. Mondjuk azokból sem játszottam egyikkel sem (ami érdekelt belőlük, azok megvoltak régebben másra). Talán sosem fogok. De kb ilyen a steam fiókom legalább egyharmada is. Vagy inkább több.
    Nekem ebből az epic ingyenjáték rageből inkább csak az jön le, hogy elbaszottul ráérnek az emberek, de a rengeteg szabadidőt meg energiát csak ordenáré tufaságokba tudják beletölteni. Azokból meg van számolatlanul, egy köztük ez, de a többi sem lenne jobb. Szal végeredményben oly mindegy mibe teszi :)
  • darkSectorxxx #307836
    Amúgy a youtube-ra kitekintve, a multkorival kapcsolatban, nem tudom ezt láttad-e, bár nem hiszem mert egy nap után lezártam privátra. :)
  • darkSectorxxx #307835
    Az más ha árban vár valaki, meg az is amikor azért nem játszik, mert epic exclusive....
  • MrAndree
    Nem vagyok gémer, sose tartottam magam annak. Csak szeretek játszani, illetve rendelkezem elvekkel is bizonyos dolgokban. Meg ugye türelemmel is. De ha hasonló stílusban akarnám visszapattintani akkor mondanám, hogy "aki nem bír fél évet várni hanem minden szar kliensre megvesz valamit 18 ezerért bétázgatni, az már elég erős játékfüggőség". De nyilván nem mondok ilyet.
  • darkSectorxxx #307833
    indez ok arra hogy napról napra, hétről hétre, ezt hallgassam mindenhol? :)
    Miért kell foglakozni velük, ha egyszer valakit nem érdekel?

Amúgy szerintem ponthogy a kicsik támogatása egy jó dolog, de ez már szubjektiv dolog.
    Kliens meg nem rossz, szimplán nem tartalmaz extra funkciókat, ami csak akkor gond, ha valaki ezeket steam-en amúgy használja.

De megértem, csak ne kelljen minden egyes hírben ezt utána olvasnom, pláne amikor free játékokat adnak.
    Utoljára szerkesztette: darkSectorxxx, 2019.09.20. 22:01:19
  • darkSectorxxx #307832
    Én is ezt gondolom szóról szóra. Ellenérveket megértem, de ami ez ügyben megy az több mint túltolás. Már ha egy cikkbe szerepel az Epic szó, már aznap minden szart ezzel kapcsolatosan kell hallgatni, elég fárasztó már.

Amúgy meg ha valaki egy számára kedves játékot egy kliens miatt kihagy, menjen kapálni, mert az nem gémer.
    Utoljára szerkesztette: darkSectorxxx, 2019.09.20. 21:49:13