311803
  • zorrobomber
    Szerencse, hogy Early Access a cucc, így bőven lehet nézegetni videókat róla. Alapvetően építgetősnek tűnik

Utoljára szerkesztette: zorrobomber, 2019.09.26. 11:19:12
  • Voltan
    Ez fasza. Már a trailer. A játék simán lehetne szar, de ez a trailer jó. :)
  • zorrobomber

Utoljára szerkesztette: zorrobomber, 2019.09.26. 10:28:13
  • grebber
    Ha lesz értelmes áron korlátlan internet mobilon akkor az xcloud miatt tuti fogok melóba forzázni meg Gears of Warozni 5.5 colon
  • IMYke2.0.0.0
    Pontosan.
  • 3Error #307946
    Én még N95-ön (8GB) N-gage játékokkal játszottam. Előtte semmivel. Kb. akkor esett ki a szemem, szóval utána sem. Minek játszanék p1csányi 4-12"-okon, mikor van rendes kijelző méret is.
  • FEARka
    Gibbous - A Cthulhu Adventure Nem tudom ti találkoztatok e már vele, én ma hallottam róla először. Elég igényesnek tűnő kalandjáték, egy kis erdélyi csapattól. Magyar felirat is van benne.STEAM
  • Anonymusxx
    Freespace 2 - ingyenes
  • Árnyvadász
    Akit érdekel:

Holnaptól *GRB nyílt béta, délután 12 órától. Tart szeptember 29-ig. Előtöltés él. Kb. 35 GB, Uplay alatt. (EGS letöltési lehetőség is van, ha valakinek az szimpibb.) Lehet írta már valaki, vagy volt róla szó, ez esetben elnézést, de nem követem a fórumot.

*Ghost Recon Breakpoint
  • Scooter
  • Dzsini
    Tower Bloxx a neve :)
  • Scooter
    Kb. én is valahogy így, bár nekem még a Nokia 6303i Classic-on voltak telepített játékok és onnan rémlik, amikor daruval kellett építeni a házat és minél pontosabban rárakni a szinteket. Azzal még elvoltam unaloműzésnek. Viszont simán le tudom magamat kötni bármivel telefon nélkül. Örülök ha nincs a kezemben, max. ha a webet kell bújni, mert éppen nem vagyok a gép előtt.
  • Evoluti0N
    Az a baj, h sokszor nem igazán van kihívás, mert simán halomra ölöm az utamba kerülő ellenségeket a boss előtt. Inkább csak időhúzásnak érződik és unalmas. Tegnap az egyiknél még csak nem is spawnoltak útközben ellenségek. Szóval simán csak minden alkalommal el kellett futnom a checkpointtól a bossig.
  • Kongy
    Ez a rendszer kicsit a souls-játékokra emlékeztetett, szerintem szándékosan csinálták ilyenre, hogy növelje a kihívást.
  • Evoluti0N
    Rég rage-eltem már ennyire játéktól, mint amennyire a Controltól tudok. Némelyik mellékküldis boss nagyon kemény tud lenni, amivel nincs is baj, de a játéknak olyan fos a checkpoint rendszere, h halál után nem a bosshoz rak, hanem a legközelebbi gyorsutazási ponthoz, ami azt eredményezi, h minden egyes alkalommal megint el kell vánszorogni a bosshoz, ami sokadik halál után unalmas és rendkívül bosszantó.
    Ezt az egy dolgot leszámítva eddig nagyon élvezem a játékot.
  • zorrobomber
    Tapasztalom én is, hogy működik, Honor 8X-et csépelek ~egy hete, de azt pl. még nem érzem a zsebemben, hogy épp merre van tájolva a telefon. Lehet élni nélküle, de a tepsi képernyő nem tudom ér -e nekem ennyit. Mindegy, most már úgy vagyok vele hogy kipróbálom ezt is, és ha nem tetszik váltok. Hagytam menekülőutat, mert asszonynak nagyon tetszik a teló, és kifejezetten neki választottam a színt is :)
    Utoljára szerkesztette: zorrobomber, 2019.09.24. 15:23:42
  • Árnyvadász
    Én sok, nagyjából 200-300 játékkal játszottam már mobilon, táblagépen. De főleg táblán. Ott a nagyobb képernyő miatt egész jó szórakozás volt ez. De már egyáltalán nem követem/érdekel. Idő hiányában kihagyom/elengedtem a témát. Nosztalgiából, meg a világranglista 6. helyéért azért még a Merge Plane fent van és azzal szoktam tevékenykedni, de ezzel ki is merült a mobil gaming nálam.
  • Dzsini
    Ez a fizikai gomb dolog érdekes - én sokáig úgy voltam vele, hogy márpedig legyen, mert egyáltalán menükhöz, ilyenekhez ne pazaroljunk már helyet a képernyőről, meg azért csak van valami, amit lehet csépelni (főleg miután azok is érintőgombok lettek)... de az új verziós Androidok / iOS-ek, és a teljes képernyős módok már eljutottak oda, hogy nagyon magától értetődően működnek, kényelmesek, és nem esznek semmit a képernyőből. Úgyhogy a mostani készülékemen már nem hiányzik.
  • zorrobomber
    Ez még az egyik dolog, amit hiányolok az iPhone 6-ból (nem tudom, lehet az újabbakban már iOS-en sincs), mégpedig az egyetlen megmaradt fizikai gombot (amivel többek között bármiből ki tudsz lépni, érintéssel orientálni tudod a telefont, stb.). Közben megnéztem, és már ott sincs. Múló szeszély ez "az egész telefon egy kijelző" trend, legalábbis remélem :)
    Utoljára szerkesztette: zorrobomber, 2019.09.24. 14:23:13
  • Dzsini
    Máskor is előfordulhat, hogy egy-egy program ennyire fullscreen fut (pl. lejátszók), és akkor ez egy állandó lehetőség arra, hogy a kezelőgombokat visszaszerezd. Most már tudod, és több gond nem lesz ilyen esetekben :)
  • Zóanagyvarázsló
    Ennyire azért nem vagyok expert
  • IMYke2.0.0.0
    Utoljára a Snake II-vel játszottam telefonon.
    Azóta se érdekel a mobil gaming.
  • Dzsini
    ha teljes képernyőn fut, akkor felhúzod a képernyő aljáról a semmiből a vezérlőgombokat (vagy fentről le az értesítőt és azzal is elvileg megjelennek az alsó vezérlők), és onnantól tied a pálya
    Utoljára szerkesztette: Dzsini, 2019.09.24. 14:13:44
  • Zóanagyvarázsló
    Pedig számomra is értelmezhetetlenek a telefonos játékok, de ez legalább rövid mókára arra is egész jó. Mondjuk nem találtam, hogy lehet belőle kilépni, reboot lett belőle
  • zorrobomber
  • grebber
    Van sok autós cucc amit forgatni kell és semmit nem takarsz a kezeddel
    Utoljára szerkesztette: grebber, 2019.09.24. 10:58:07
  • zorrobomber
    A kis kijelző, ha közel van a fejedhez, akkor arányosan nagyobbnak tűnik... az irányításról nekem is megvan a véleményem, de grebber-nek igaza van, a fiatalokat nem zavarja, hogy a kezeddel/ujjaiddal takarod a kijelzőt. Tudom, mert megkérdeztem az unokahúgom, hogy vegyek -e neki egy PS Vitát a Stardew Valley-hez, és azt mondta hogy nem kell, jó neki az iPhone SE-n játszani :) Engem akkor nem zavar, ha nem hátráltat a gameplay-ben. Mondjuk pont Stardew Valley-ben igen, mert ott állandóan mászkálni kell, ergo állandóan a kijelzőn van a kezed.
    Utoljára szerkesztette: zorrobomber, 2019.09.24. 10:51:12
  • grebber
    Mert aki használja az nem szenved :)
    Nem véletlen a több milliárdos mobil gaming bevétel minden évben
  • Dzsini
    Akkor neked nem ajánlom, másoknak igen: Downwell a Devolver Digitaltól még pár napig ingyenes :)
  • Scooter
    Sose értettem mi a jó a mobil gaming-ben, de legyen ez az én bajom. Egy p*csányi kijelzőt bámulni és az érintővel szenvedni?! Én eddig se szedtem le a Redmi 4 Pro-mra semmit és ezután se fogok. Monitortól kisebb kijelzőn nem játszok. Persze ez megint csak egy saját vélemény. Szóval sose próbáltam még az új telómon (2017-ben vettem), de nem is akarom. Még csak úgyse, hogy hogy futna, mert nem érdekel.
  • MerlinW
    Apple Arcade, 5$/hó

• Dzsini
    Lazán kapcsolódik: Google Play Pass - indulásból 350 reklámmentes, teljes verziójú Android app és játék, havi 5 petákért, bevezető akcióban 2-ért.

(néhány éve az Amazon is megpróbált egy ilyesmit, az elhalt)
    Utoljára szerkesztette: Dzsini, 2019.09.23. 18:40:58
  • grebber
    Ez most olyan, hogy 4 éve el se tudtam volna képzelni magamról, hogy soha többé nem fogok warezolni játékot. Most meg keresztbe fosom magam a csodálkozástól, hogy valakinek van pofája a 300ftos game passos cuccokat is warezolni.

De nem kettőnkön múlik a dolog te is tudod...
    Utoljára szerkesztette: grebber, 2019.09.23. 18:07:15
  • zorrobomber
    A vicces az, hogy iOS-ről érkezvén eszembe sem jut warezolni, úgy emlékeztettek rá, hogy tudod, lehet ilyet is. Jé :)
  • grebber
    Android egy fos.Ha nem lenne törhető simán jönne oda is minden mint iosre. Régen pcre se adtak ki semmit pont a warez miatt. Aztán hirtelen rájöttek, hogy jé a pcs is tud érte fizetni, jön is minden szar konzolokról..
  • zorrobomber
    Én tudom hogy nem egy normális fazon vagyok gaming szempontból (elég sok minden érdekel), úgyhogy talán inkább úgy tudom legpontosabban érzékeltetni a helyzetem, ha azt mondom, hogy engem idegesít. A Civ az első rész óta a szívem csücskében van, kijött a legutóbbi rész tabletekre, aztán telefonra(!) is. Veszek egy új telefont, egész jó hardverrel, erre azzal kell szembesülnöm, hogy a fejlesztők álláspontja szerint "nincs kizárva hogy jön Androidra", miközben iOS-en már jó ideje pörög. Közben az is látszik, hogy az iOS verzió fejlesztése sem lehetett sétagalopp, mert ugyanúgy ahogy a Switch-nél is, a DLC-k is erősen csúsztatva jönnek, majd.

Persze mindezt tudtam a telefon megvásárlása előtt is, szóval magamnak főztem ki, meg a racionális énem tudja, hogy mennyiségben nálam sem mérhető sok game time, így irreális befektetés lenne az iOS.
  • zorrobomber
    A pénze nem a sajátja? Te is azt veszel a pénzedből, amit akarsz. Ők játékterjesztési jogot vesznek. So what? Ez egy ideiglenes helyzet, még az exkluzivitások sem tartanak egy évnél tovább egyik játék esetében sem. Vihar a biliben. Az igazán szopás az Android vs. iOS helyzet (lásd eggyel lentebb), mert ott nem mesterségesen generált a helyzet, hanem az Android speciális helyzete miatt van kevés játék (sok hardver -> drága fejlesztés).
  • Voltan
    Sose volt Androidom, tényleg ennyire szar ott a játékfelhozatal iOS-hez képest?
    2010 óta iPhone-om van (ez konkrétan 2 készüléket jelent, szóval nem vagyok az a tipikus), de most épp azon gondolkodom, hogy legközelebb, ha váltani kell, akkor már inkább valami mást nézek.

Sokat nem játszom mobilon, de azért néhány jó cím az kell arra is.
  • zorrobomber
    Mobil gaming.

Hangsúlyozom, értem, hogy mobilon játszani szar, inkább gép elé, meg konzol elé kell ülni, fuj-fuj, stb., értem. Ettől függetlenül, az után, hogy rákeresek egy ~8 éves, klasszikus runner (jumper?) játékra, és kidob valami másolat szart, ne mondja nekem senki, hogy nem érv az iOS mellett, ha valaki játszani akar.

Is ‘Tiny Wings’ for Android the most blatant case of copyright infringement so far?

2011-es cikk, most rákeresve valami hasonló szart dob ki a kereső. Lehet hogy nem játszottam iOS-en se sokat, de akkor is hörcsögként kezeltem a telefonomat is, nem csak a PC-met vagy a konzolomat, így őszintén szólva visszasírom az almás telefont. Maga a telefon oké, az Android is kellemes, némi átszokási periódus után, de a játékaim veszettül hiányoznak.

szerk.: ha már szó van róla, legyen belinkelve az eredeti, iOS-es is:
    Tiny Wings
    Utoljára szerkesztette: zorrobomber, 2019.09.23. 15:31:29
  • Voltan
    Az "Új világ"-szigeten vagyok már, most az ottani városban pucolom ki a questeket, aztán nekivágok a vadonnak.

A kopipészt épületek sajnos valóban probléma, ráadásul egy eléggé igénytelen probléma, ha szabad ezt mondanom. A lopakodás engem eddig még nem zavart nagyon, nem várok el tőle tihef-i magasságokat.

Egyelőre számomra a történet, a küldetések szerkezete, a voice acting, meg a párbeszédek bőven kárpótolnak, de persze ha ez a része a dolgoknak később ellaposodik, akkor probléma lesz.

Egyelőre az én szememben ez a közepesnél több és jobb. Persze változhat a dolog.