311803
  • Atisz #308313
    Igen, szerintem is jó dolog a 4K (vagyis a 2K, mivel 3840 × 2160 az inkább 2 :)) és tényleg zongorázni lehet a különbséget, mint annak idején a 320x240 és a 640x480 között.
    Nekem még bőven jó az 1080p még azzal is nehezen tudok betelni egyik-másik játéknál mind a mai napig.

Egyébként ha valami akkor éppen a grafika (kivéve a karakterek arcát és nem létező mimikáját, ami a keményen a 90-es éveket idézte azért) és a hangulat volt az ami nagyon tetszett a Dark Souls 3.ban és éppen emiatt haragudtam, hogy milyen jó játékot is lehetett volna ezzel a technikai háttérrel csinálni.
  • grebber
    Tudom, ezért olyan visszeres a lábam hogy még kb 5 évem van azt elvisz... De pl konzolt probáltam fekve ágyból kontroller végett.. Nem áll "kézre" a fekvés. Totál nem tudom beleélni magam a játékokba ha fekszem...

(Richer 1 hete csak emelkedik 47xxről pattant fel. Mai záró 5220. De most nagyot megy az OTP is. Brutál... Remélem kitart a Richter lendülete és idén meglesz az 5800 végre már)

Humble Tomb Raider akciók 2013-as rész monthlyval 1.84 euro
    Utoljára szerkesztette: grebber, 2019.10.22. 18:44:46
  • Tinman #308311
    Egyetértek.
    SPOILER! Kattints ide a szöveg elolvasásához!
    A fekvés se jó nyilván, de nekem pl. úgy van kialakítva a játszós szoba, hogy ülni és feküdni is tudok gaming közben. Sőt, ha akarok felkelek, beülök a kényelmes székembe és ott tolom a monitor előtt. Minden gamernek kéne egy ilyen kis zúg, ahová vissza tud vonulni, ez nekünk jár. Ha nem jár, akkor ki kell alakítani. Izé... írtam már sokszor, ezt magam alakítottam ki, most majd ki akarom poszterezni. 40 éves vagyok, mindjárt megyek tolom a DaS 3-at tovább, most Miss Monique bömböl éppen, este meg sci-fi-t nézek. És ez így van jól

A nagy félelmem, hogy a gyerkőc elfogja könyörögni és akkor szarban leszek, mert nincs hely még 1 ilyen helyiségnek. Éééés nem fogom neki adni. Csinálja meg magának, még segítek is neki. Padlásszoba projekt pl.

Utoljára szerkesztette: Tinman, 2019.10.22. 18:24:08
  • MrAndree
    Helyes. Steamre nem jön szóval azt hiszem pont megfelel arra, hogy kipróbáljam mikroék 300 forintos csodáját.
  • Zóanagyvarázsló
    Egészségtelen az a sok ülés, még jó széken, sok mozgás mellett is. Nem arra van kitalálva az emberi test.
  • Fpocok
    NAGYON nagyon jónak tűnik.
    DE
    Várnia kell pár hónapot. Még wowozok és jön Medievil.
  • Tinman #308307
    Szerintem pont ezért nehéz. 10x megölöd és eltűnik? Akkó' mibű' lesz az XP? Nyúlbú' aligha.
  • Evoluti0N
    Kijöttek az Outer World rivjúk.
  • Tinman #308305
    Ez a beakad a fal a kardba, az enemy-jé meg gyakran nem ez valós és nem is lenne vele baj, ha az enemy kardja is elakadna, de többnyire nem akad el neki. Ez hiba. De a From ilyen. Technikai szarok tucatjait hagyja benne, az amúgy mocsok jó játékaiba.

Nem mondom, hogy git gud, de ha tudod, hogy szűkebb téren fogsz haladni, akkor legyen már PLAN B vaze... legyen már egy másodlagos fegyód is, ne csak egy mocsok nagy Zweihander. Egyébként a nagy kardokkal is lehet szűk helyen harcolni, csak több odafigyelést igényel, mainly olyankor nem slash, hanem thrust dmg-el kell operálnod.

A 2 téma a tetőn, az csak elsőre ijesztő, valójában lassú szarok. Fat roll soha ne legyen és nem lesz gondod, meg nyilván melee karinál stamina = life.
  • grebber
    Konzolt is ülve tolom. Soha nem tudtam fetrengve játszani semmivel..totál okádék gondolom ezt a testem is érzi ,ami miatt boxot is ülve tolom.
  • Tinman #308303
    Pedig az evolúció nem egy rossz dolog. Nem mondom, hogy úgy a tökéletes, ahogy én művelem a gaminget, de, hogy mocskosul kényelmes és látványos, ütős az összhatás az biztos. (Főleg, ha az 5.1-et is beröffentem.)
  • Tinman #308302
    DeS-el kezdtem. Az szerintem snecibb, mint a DaS 1 a legrosszabb napján... persze végiglőheted ezeket, mint Zó, de hát az úgy elég izé.

Te vagy itt a legtapasztaltabb soulsborne játékos azt ugye tudod? Ugyanis te nyomsz ilyen no hit őrületeket, mi meg csak casualkodunk itten. És nem, nem viccből írom.

Másikra: Tudom, hogy parryzhető és azzal könnyebb, de én csak bemegyek és megrakom szárazon. A legrosszabb esetben, ha már régen küzdötten vele 3.-ra borul.
    Utoljára szerkesztette: Tinman, 2019.10.22. 17:12:32
  • Tinman #308301
    Így van. Azonnal dobnám a gaminget, ha végre utazhatnék, túrázhatnék.
    De nem telik rá. Marad a gaming.

Az viszont tény, hogy kell a gamind mellé egy aktív kinti időtöltés, ami lehet akár a traktorozás is, csak meg a tüdőnek nem tesz jót.
  • Tinman #308300
    Hétvégén összejöhet!
    Mivel vannak neki nagyszülők + keresztanyám is közel elé, így ha akarnám se tudnám nagyon kisajátítani, no meg Day1-tól embertelen anyás a gyerkőc. Elvan velem már akár 1 órát is (eleinte ez kb. 2 perc se volt), de aztán jelzi, hogy anya kéne. Ha felriad is éjszaka, sokszor próbáltam megnyugtatni, de esélyem se volt... nappal elfogadja a nyugtatásom és visszajelez, de éjszaka anya kell, de nagyon.

Szóval, nem tagadom, de mostanában is volt olyan szombaton, hogy látástól mikulásig toltam a gaminget, de mondjuk akkor vasárnap már alig, mert gyerkőcöztem amennyit lehetett.

Meg ne feledd, hogy a te lányod, éppen 1 évvel idősebb az én kisfiamnál. 1 év az mocsok sok idő, amikor itt hetek, hónapok alatt őrületes ugrásokat mutatnak be fejlődésben. Az enyém pl. nem beszél és nem jár... jó persze baba nyelven "beszél", meg feláll és ha van kapaszkodó akkor oldalazva totyog, de that's all. Rengeteg dolgot még nem fogad el, ahogy az olvasást is alig, a Duplot örülök, ha 10 percig eltűri. A mesés énekeket bírja legtovább, az akár 30 perc is lehet YT-ról. És tudom, hogy nem szabadna tv-ztetni és nem is néz tv-t, de YT-ról bizony kap napi 2x30 percet, mert rohadtul igényli, megnyugtatja, már pedig az kell neki nagyon mert a fogai kicsinálják, jönnek a rágók :-/

Utoljára szerkesztette: Tinman, 2019.10.22. 17:07:52
  • darkSectorxxx #308299
    Hát a bossok nem kihívások, az első 2 rész inkáb maga a mapokon szemét.

Viszont nem értem minek nehéz a Das 2 ha egyszer ki lehet pucolni a pályák?
    Mindenkit 10x elég megölni....
  • benőmenő
    Git gud. A második rész sokkal genyóbb egyébként minden szempontból. ^^
  • darkSectorxxx #308297
    Das 1 azért gáz mert igaz gyök2 bossok vannak, de a mapon lecsal a játék.

Nézd meg az első streamemet amit feltettem youtube-ra ott pontossan szemléltettem milyen geci mikor mész egy szük szar folyoson jönnek elöl hátu, beszoritanak, vagy nem te meg hogy továbbmenj meg kéne ütnöd őket mert gurulással nem tudod eltolni a mobokat magadtól.

Ha meg ütsz elakad a fegyvered a falba mert ninglcs elég hely...
    Viszont az ellenség gond nélkül átüt.

Konklúzió: lerakod a konztrollert a picsába, és iszol vagy tojsz a wc-n mire ujraéled a karakter.

Betettem halálszámlàlót.
    De kurvára felesleges mert semmiköze ahoz hogy én hogy tudok játszani.
    Ilyen helyzetekben tehetetlen vagy...

Na ezért ignoráltam régen ezt a szart.

A többiben legalább a játékoson múlik ha elbukik, itt nem.

Röviden ennyi a bajom.
    Most a tetőn van egy a 2 fasszopó, amire az lenne aa megoldás hogy az első ilyen szárnyas gecit le kell vágni mire a másik jön.
    De ahhoz kellene egy kovács.
  • grebber
    Nem is fogom átélni mivel én így játszom gépen, billel egérrel közelről. Soha sehogy máshogy nem fogok.
  • darkSectorxxx #308295
    Egy olyan gamer meg valszeg nem tudja hogy parryvel easy, nem is fog parry-zni de mire sikerül meghal vagy 50x.
  • darkSectorxxx #308294
    Te mint tapasztalt mondod egy kicsit tapasztaltnak, de én arra mondom ha nem a Das1-el kezded.
  • Zóanagyvarázsló
    Erre gondolsz? Gondolok néha az egész hobbi kvázi ejtésére, így is túl sok kijelzőt lesek. Persze használok kékfényszűrős szemüveget, telefonon még nappal is be van kapcsolva szoftveresen, és ez hasznos, de nem elég.

El kéne menni traktiron dolgozni, amellé még jól is esne egy kis kék fény.
  • zorrobomber
    Gyerek mellett napi 14 óra gaming? Azt hogy??? Kérem a receptet, én tegnap este 11 és fél 12 között toltam a Sleeping Dogs-ot, eldőltem, majd 5kor ébredés arra, hogy apaa apaa appaa. Priceless
    Utoljára szerkesztette: zorrobomber, 2019.10.22. 14:16:37
  • Tinman #308291
    A legőszintébben: Megölöd magad 2.35 méteres távolságra helyezett 55"-os HDR tv-vel. De szó szerint... minap olvastam, hogy a kék fény mennyire gyilkolja az agysejteket is, nem csak a szemet.

Letettem, bekapcsoltam és 1 percen belül toltam rajta egy kövéret hátra, hogy kényelmes legyen. És még így is ezerrel nyomkodom gaming után a gombokat a távirányítón (nem, még nem nagyon beszélek hozzá, majd később), hogy minél kevesebb legyen a fényerő, mert aludni is kell minden nap és a melatonin termelést elég negatívan befolyásolja. Nem véletlenül használok 21:00-ra belőtt kékfény szűrőt is, jó erőset.
  • Zóanagyvarázsló
    A Rtings.com mondjuk 3-4 méternél jóval kevesebbet ajánl. Mondjuk fura ez a táblázat, alatta a grafikon a honnan worth it katgeóriában meg vicc.

Nekem majd 2 méterre kell valami, a 42" nagyon kevés úgy, főleg monitorként vagy mozivászonként, de játékra sem az igazi.
    Utoljára szerkesztette: Zóanagyvarázsló, 2019.10.22. 13:41:35
  • Tinman #308289
    Ennek egy részét tudtam, de a 2. felét pl. nem. LG 2019-es OLED-ek szerintem itt nagyon sokunknak nem opciók, egyrészt a túl magas ár miatt, másrészt nekem ha összejön, akkor hétvégén van olyan nap, amikor 14 órán keresztül HUD van a bal alsó sarokban, a jobban, meg kamera képe... az még többet is, mint 14 óra. Szóval én abszolút a burnin risk fő rettegője vagyok.

LGB8 is kijött volna bőven ebből a pénzből a Q70R helyett, de utóbbi beégésére az esély duplanulla... értem, hogy a B8 se ég be, esküszik erre mindenki, de nem akarok éveket parázni, meg arra kiemelten figyelni, hogy állandóan váltakozó content legyen a kijelzőn. A kijelző kell, hogy értem legyen és ne én legyek érte.
    Utoljára szerkesztette: Tinman, 2019.10.22. 13:33:12
  • Tinman #308288
    50-60 centiről ez öngyilkosság. Ha nincs hely, akkor megértem, ha van 3-4m, akkor sima ügy.

Én most úgy látom, hogy a 4k monitor egy jópofaság, de úgy kb. ennyi. Itt ülök egy 24"-os FHD Asus gamer monitor előtt (céges), a szemem kb. 50 centire lehet a kijelzőtől, és persze, lehet ezen is gamelni, de teljesen más az összhatás az otthoni 55" gaming meg e között. Itt egyszerűn érzem folyamatosan, hogy egy kijelzőt bámulok, nincs meg az a szédítő, néha behúzó feeling, ami otthon igen. Nekem is van otthon egy Dell 27" IPS moncsim tök jópofa, de most már egyre inkább mindent a nagy kijelzőn intézek. De annyira, hogy az előző 127 centis Sony is dettó elvette a helyet a Dell elől, mindig inkább a nagyobbat választottam.

De azt addig hiába mondom, amíg nem éled át/meg. Addig csak üres duma lehet ez számodra.
  • Moby
    Azt érteni kell, hogy viszonylag normális dolog, hogy HDMI-n nem megy, ugyanis a HDMI2.0-nak nem része a szabványban. Az, hogy az AMD-nél megy az egy hakkolás eredménye, de mindkét oldalnak hakkolni kell. A tévéd tudja az AMD-s hakkolást, az nvidia viszont nem hakkol. HDMI2.1 keretében ez már teljesen normálisan, szabvány szerint megy, még nvidiával is, nem kő hozzá hakkolni semmit, az idei lg oledek ezt tudják is(ők már hdmi2.1 compliantok).
    Utoljára szerkesztette: Moby, 2019.10.22. 12:43:41
  • grebber
    Én konzolozni veszem + filmezni. Géphez majd valami értelmes 4k monitort akarok ha valaha lemegy az nvidiás ára.

50-60 centiről amúgy se lenne egészséges egy nagy tv (mondjuk a monitor se az.)
    Utoljára szerkesztette: grebber, 2019.10.22. 12:43:36
  • Tinman #308285
    Pedig nem ártana... egy normális nagy kijelző egyrészt pixelpontos, másrészt monitorként is oda + vissza csap. Amúgy te pont ilyen tv-t akarsz venni phisztos azért, hogy Cseh2-öt nézz rajta. Phisztos.
  • Tinman #308284
    Feladom.
  • grebber
    Phisztos mindenkinek a PC-jét TV előtt használja monitor helyett. Phisztos
  • Dzsini
    ahogy szeretnéd :)
  • Tinman #308281
    Legfeljebb a gépem nem bírja majd :-)

Amúgy az 1440p-nek most mi a helyes megnevezése? QHD vagy WQHD vagy Quad HD? Mert én már semmit nem tudok, ebben vagyok csak biztos :-/

Amúgy vicces ez a freesync támogatás is az nVidia részéről only DP porton. Phisztos mindenkinek van a tv-jén DP port. Phisztos

Utoljára szerkesztette: Tinman, 2019.10.22. 12:25:20
  • Moby
    A tévéd tud 120Hz-et, 1440p-ig.
  • Tinman #308279
    A büdös életben nem parryztem nála... akkor ezek szerint várod a videót róla. Jó, csak időt kérek, mert maxolgatom.
    Utoljára szerkesztette: Tinman, 2019.10.22. 11:28:38
  • Tinman #308278
    1. Rajtad múlik, látod, hogy mikor lőnek, evade, dodge.

2. Egyetértünk, kezdőnek az húzós, főleg a low stamina miatt, amivel akkor és ott rendelkezik a player.

3. Egy lassú szar, oszlopok védenek.

4. Önmagát öli meg. Össze vissza futkos, néha evade, magcsapod, meghal. Fat roll nyilván egyik helyre se való.

5. Látszólag nehéz ellenfél, valójában pár dodge, nagy rés és kész. BB-os taktikák remekül működnek ellene.

6. Áááá... nyilván lighning res vagy egy nyomorult crest shield alap, de nagy és lassú támadásai vannak, gyorsan bedarálható.

7. Pontiff... egész korrekt boss, de dettó olyan, hogy hagyod hadd tomboljon oszt' megölöd.

8. Egyetértünk. Végre egy igazi souls-os boss.

9. Mire ide elér az ember, már mindene van, sok kárt nem tud okozni. Low levelen, kevés felszereléssel deadly, de akkor mi a tökömet csinált eddig a player?

1. Oszlop. Kitombolja magát megölöd. Meghal. Faszit nagyon hamar ledarálod, nyilván nem lvl1-ként mész oda. Mondjuk te lehet, mert szereted magad kínozni :-P

2. Egyetértünk. Egy újabb souls méltó boss.

3. Dupla dögök: Meh. Önmagukat ölték szinte halomra. Az egyik mindig lazázik, a másikat nagyon könnyű elkerülni. 2. fázis meglepi lehet, azt be lehet elsőre nyalni. Elsőre, aztán soha többé.

4. Varázsló. Meh... említésre se méltó harc volt.

5. Midir. Lézer? Soha nem történik meg, ha nem vagy olyan buta, hogy távol vagy tőle. Közel vagy hozzá, mint minden ilyen nagy bosshoz és akkor nincs sok gond. Néha fejbebaxod és úgy mindjárt könnyebben hal. De igen, hozzá kell azért gyakorlat, jó harc.

6. Első fázisa nagyon lájtos, nagyokat csapkod, néha evade, néha védekezés, megcsapkodod, második fázis, tombol, megtörtént, megcsapkodod meghal. De valóban, ő is gyakorlatot igény, jó harc. Soulshoz méltó az egész.

A DaS 1-2 lassú, ezért adott esetben nehéznek tűnhet pedig könnyebb, mert az enemy is lassú, bőven van idő gondolkodni, tervezni. A DaS 2 DLC-k szerintem a leggecibbek... főleg a 2 macska az odavezető út miatt, hiszen az ember előbb ki kell tanulja őket. Igen ám, de el is kell hozzájuk érni és közben is meg lehet dögleni könnyen. Iszonyat. Nekem játékoskarrirem abszolút legnehezebb harca Lud és Zalen voltak. A k. anyjukat!

• darkSectorxxx #308277
    Persze van az amikor szerencséd van mondjuk azt pont jól összejön.

De ezeknél a bossoknál ha nem ismered elōre a mozgásokat nagyon tapasztalt soulsosnak kell lenned hogy improvizálni tudj harc közben...

Eleve Champio parry nélkül valami lehetetlen a második fázisban.
  • darkSectorxxx #308276
    Érdekes.

Szerintem:
    Csak a jobbakat említve...

1: Crystal Sage randomgeci, ha pl nincs szerencséd osztodik, oda akarsz futni és 4en lőnek rád varázslatot sokszor inni se lehet estus-t.
    Nekem az a nehéz. Mert nem rajtam múlik.

2. Abbyss Watchers:
    Ha elsőre mész amikor 3an vannak vagy 2 ellened simán bedarálnak ha nem tudod, ismered a mozgásukat.
    Második fázis is necces

3. Dancer:
    Egy kocsog, ha belendül a kombokba a nagy range miatt képes bedarálni 3-4 lendítéssel.

4. Oceriot:
    Első fázisban simán fos a mozgása könnyen el lejhet téveszteni.
    2. fázisban agybeteg, ha nem ismered a taktikát é felöklel ami esélyes, azonnal 70% damage.

5. Champion Gundyr:
    Végtelen staminás köcsög, ha tuléled az első fázist, a másodikban köpni, nyelni nem tudsz.

6. Dragonslayer:
    Ezis nehéz moveset.

7. Pontiff agyrák, olyan mint a villám, ha nem tudod a taktikát.

8. Prince első még okés, a 2. ban a varázslataival bedurvul.

8. Nameless King:
    Első sárkány nem gond, második fázis durva.

9. Cinder:
    Az egy kocsog, az első fázisán kell túllenni az a baszó.
    Abból is a lándzsás alakja, ami elől elfutni se lehet....

DLC1:

1. Kutya:
    Első fázis jó.
    Na de mikor nem tudod gyorsan megölni a faszit a farkassal együtt non stop támad.

2. Friede:
    Első 2 fázis lazább, 3 nagyon durva... Végtelen staminás.

DLC 2:

1: Dupla sárkány iszonyat veszélyesek, a leghosszabb harc szerintem....

2. Varázsló, na ezek a megidézett geci mobok a legirritálóbbak. Undorító szarkupacs...
    Le kell ijjazni a faszra.

3. Midir
    Ö ahogy írtad baszó bossz lézersugarak szellemek tűz, kurva erős támadás kurvanagy range.
    Szar boss sokat kell futni hozzá.

4. Gael:
    Brutal minden fázisa de imádom.

Van miből mazsolázni, gyorsak nem hagynak élni.

Das 1-2 meg ezzel szemben megalszik a tej a számba.

Elhiszem hogy sok elsőre neked ment és másképpen látod, de csak mert a Das1-el kezdted.

Én pl nem, van sok ember akit láttam a streameket, akik elsőre tólják, senkinek nem megy a legtöbb boss 10 próba alatt.
    40-50 halál van átlagosan ezeknél a bossoknál...
    Utoljára szerkesztette: darkSectorxxx, 2019.10.22. 11:11:52
  • Tinman #308275
    Figyelj arra is, hogy 4k60 frémnél könnyen lehet, hogy a régi HDMI kábeled nem lesz jó hozzá.

És most nem leszek ezzel népszerű, de látván a 2x"-os, de 144Hz-es monitorokat, meg most 55" 4k HDR 60 frémet, ezerszer is az utóbbit választanám. Értem, hogy k. jó a 144Hz, de ez így konkréten körbeölel!

BÁRKI akinek eddig mutattam cuccokat, önmagától pár perc után: "Baze, ebbe szinte beleszédülök, tök olyan, mintha ott lennék! És ezt mondta a fiatal és öreg egyaránt."

Sőt ezt is: "Ez egy 3D tv? Mert teljesen 3D hatása van ^^"

Tudjátok, hogy frémbaxó vagyok kissé, de én abszolút úgy gondolom, hogy a stabil 60 frém az pontosan az amire ilyen felbontásban már qrvára nincs mit fújjongni, meg közölni, hogy kevés.

VR az más, oda a 60 vállalhatatlan, a 90 elmegy, a 120 jó, de a még több még jobb ott, mert 1 centire van a szemtől. De itt 3-4 méterre, vagy több. Hátrébb is toltam a kijelzőt fél métert, egyszerűen úgy adja be leginkább az élményt.

Mert élmény az van. Ez egy új kor és rohadtul nem elég az, hogy a MM-ban nézed a kijelzőket 2 percig. Otthon. Normális contenttel. Normális géppel. Üt.

Akkor ugrás, mint CRT-ről FHD-re váltani.
    Utoljára szerkesztette: Tinman, 2019.10.22. 11:02:09
  • Árnyvadász
    Holnap érkezik:
    LMD

Régebben volt belőle 1 perces demó. Nekem már akkor is szimpi volt, az újabb videók (élő adások) alapján pedig csak még jobb lett. 2 emberes projekt egyébként, de szép munkát végeztek a srácok. Szvsz.