311803
  • Kongy
    nekem nem tetszett. :D Kicsit nehezebb is volt náluk. Nálam a TRL a nyerő. :D A TRU már nem lett olyan jó.
  • arty

(TR: Anniversary-t ki ne hagyd! szvsz jobb, mint a legend és az underworld!)
  • fery02
    Valóban, ilyennel én is találkoztam már.

#3316: gondolkodtam rajta közben hidd el, csak kedvem nem volt utánanézni...meg gondoltam úgyis értitek azért. :)
  • Kongy
    Na, íme pár jó kis játék sorozat:

Az a fránya Forgotten Sands még hiányzik.
  • Indigo
    Eddig én is sokszor munkahelyről fórumoztam, játszottam, stb. De csak mert baromira untam magam. Nehogy azt hidd ám, hogy ez hosszú távon annyira élvezetes. Borzasztóan bele lehet unni. Szerencsére egy hónapon belül munkába állok az új helyen, ott már nem lesz lehetőség ilyenekre.
  • Indigo
    Nem kötekedni akarok, de pisztoly
  • IMYke2.0.0.0
    Ez a 2. munkahelyem - a helyi könyvtár. Ide gyakorlatilag beszélgetni járnak néha-néha emberek, mert otthon mindenkinek van internete, könyvet nem olvasnak, filmet nem itt néznek [van rá lehetőség].
    Így, amikor nyitva vagyok, adminisztrálok, netezem, vagy játszok - igaz, szívesebben csinálnám a dolgom otthon.
  • balee4
    Én (még ha megengedett is lenne, és a gép nem lenn egy ezeréves Celeron) rá nem érnék munkaidőben ilyesmire... :)
  • balee4
    jó kis munkahely... :)
  • IMYke2.0.0.0
    Árnyalom a képet [miközben egyetértek veled]:

Ezen az amúgy munkahelyi gépen, melyről jelenleg írok, több játékkal is játszom, amikor itt dolgozom:

A Quake 3-at többször, mert instant action, és mert imádom. Neten nem tudok nyomulni vele, mert ping az egekben [internet-kapcsolat szar], ezért Hardcore szinten.
    A gép: AMD 6000+ (3133 MHz), 2 GB (DDR2, 800 MHz) RAM, nVidia 8500 GT 512 MB, BenQ 20", Genius 3 gombos optikai egér, Genius billentyűzet.

A lényeg: a játék utolsó pályáján, ezen a nehézségi szinten, és ezzel a géppel egyszerűen nem tudom megverni Zero-t. Az egér, billentyűzet szar, és nagy az input-lag.

Otthon, ugyanezt a játékot [és más egyebet is], könnyedén, többször is végigjátszottam már Nightmare fokozaton, és Zero-t úgy győztem le, sokszor 0-ra, hogy max. 1-2 alkalommal haltam meg, de legtöbbször 0-ra vertem.
    Gépem: Intel Core 2 Duo E8400 (3000 MHz), 2x2GB (DDR2, 1066 MHz) RAM, HD4850, 17" CRT, Trust Laser Mouse, Logitech Flat billentyűzet.

Ergo: sokszor, a technika segít a játékokban. Régebben, sokkal rosszabb gépekkel, vezérlőkkel nyomtuk, ugyanazon nehéz ellenfelek ellen.

• fery02
    Ez igaz lehet, de az is tény, hogy a mostani játékok már sokkal könnyebbek, mint a régiek.

Mondhatok példát is akár:
    GTA 1: fegyverrel célozni lehetetlenség, miközben mindenki nyílegyenesen tud rád lőni. Emellett 1 lövésre meg is halsz még pisztojból is.
    GTA IV: fegyverrel a kezedben (kis gyakorlással) ámokfutó lehetsz, mert az ellenfelek nagyon nem nyílegyenesen lőnek rád.
    Továbbá pisztojból kibírsz egy tárat is.

Ugyanilyen elven eléggé sok játékot fel lehetne még sorolni, mert ugye régebben természetes, hogy voltak bizonyos korlátok, amiért esetleg nehezebben lehetett kezelni a játékokat, de mára már eléggé ott tart a fejlődés, hogy irányítás téren minden nagyon sima, gördülékeny, dinamikus, egymásba folyó nagyon szép animációk, már szinte irányítja magát a játék...csak sok esetben a Nehézséget elfelejtik hozzáigazítani (itt hozzátehetjük, hogy bizony szándékos módon...).
  • IMYke2.0.0.0
    Ez talán hasznos lehet Tomb Raider rajongóknak...
  • Totti5
    Vagy csak öregszel és sok minden egyszerűbb mint anno...
  • fery02
    Ismerem, azt is végigjátszotta már, de nem annyira volt számomra szórakoztatóbb, mint anno az első rész.
    Kihívásban is teljesen más.
    Az első részhez ember kell, hogy végigvigye, mert nem egy könnyed játék.

#3305: Köszi szépen, jó lenne ez. :)
  • ffxi
    Így igaz.
  • arty
    Az Anniversary az a TR1 "mostani" grafikával.
  • robotnyk
    nascar racing 2003 season, beyond good & evil, mafia, mind3 magyar, első kiadású mennyit érhetnek most használtan?
  • Zóanagyvarázsló
    Így kell elképzelni. Kérdés, hogy a nem látszódó részeken mennyire harsány budget motívumok vannak a benelux kiadáshoz mérten.
  • fery02
    Most nézem a képet nagyítva.
    Én kis naív, ez csak egy sima toknak néz ki. :D

Most akkor vagy ebből van több, vagy pedig egy, de az akkor valszeg nagyon vastag.
  • fery02
    Majd utána talán azt is.
    Csak én valamiért az előző generációs TR-eket helyezem előrrébb.

Nekem tetszettek a kicentizett ugrások, az hogy magunknak kell gombnyomásra kapaszkodni (manapság már érdekesen hangzik az ilyesmi igen, mikor a program majdnemhogy az ugrást is magától végzi :)).
    Meg a sokak számára idegtépő irányítás is, nekem kifejezetten tetszik.

Az egész világ annyira más, olyan kellemesen nosztalgikus azokkal a TR-ekkel játszani.
  • fery02
    Akkor elnézést, úgy tűnik figyelmetlen voltam. :)

Nekem is azért kellene ez a 6-os csomag, mert pont ezek nincsenek meg eredetiben és vágyam, hogy nagy TR fan létemre beszerezzem mindet, ha kell egyenként is.
    De így ez lenne a legjobb megoldás (mondjuk megnézném belülről is a [gondolom nem egészen pici, nem tudom mekkora] dobozt, mert azért gondolom nem az első kiadású dobozokat tartalmazza. De ha ezt mind CD-n (ahogy írtad), nekem az sem baj, végülis úgy hivatalosabb.

Már csak akkor azt kéne kideríteni, hogy honnan kéne rendelni, mert közben meg lett már említve 2 másik lehetőség is (köszönet értük!).

Azért másabb érzés lenne majd az eredeti CD-n használni azt a bizonyos installert, mint mondjuk Daemon tools-ból egy warez képfájlt. :)
  • grebber
    Delivery outside UK - Only £0.99 per item. Akkor olyan mint a zavvi!
  • grebber
    Innen mennyiért szállítanak magyar honba?
  • Zóanagyvarázsló
    Szerintem ez Marketplace itemnek számít, hiába férünk bele a Gameforce policyjébe, de azért egy próbát megérhet.

Innen viszont akkor is olcsóbb ugyanez, ha az Amazon tótágast áll.
  • Indigo
    Köszi ^^
    Igen, szerencsére szakmában (elektronika), és hát mondhatjuk zsírosnak. Legalábbis kelet-magyarországi viszonylatban :)
  • IMYke2.0.0.0
    Gratulálok!
    Szakmádban sikerült elhelyezkedned valami zsíros pozícióban?
  • IMYke2.0.0.0
    Nem vettem meg őket, csak betettem kosárba, hogy lássam mennyit fizetnék összesen - még mindig ott van a 3 másik kiadvánnyal együtt, a game.co-s profilom alatt.
    Ez a 6-játékos csomag sokkal csábítóbb.

Szerk: A szépsége, hogy CD-n vannak az anno eleve úgy kiadott részek...
  • Indigo
    Én meg csak megvettem a Gabriel Knight sorozatot. Bár elég rossz a dollár árfolyama, de egye fene... A tegnapi nap örömére (sikeres állásinterjú) megajándékoztam magam :)
  • Indigo
    De most vetted meg az 1-4 részeket, nem? :)
  • IMYke2.0.0.0
    Header rossz - természetesen font...
  • IMYke2.0.0.0
    Nekem is bizsereg a mutatóujjam az egéren.

Amazon.co.uk: Tomb Raider 1-6 (PC) - GAMEFORCE által árazva és postázva:

• Indigo
    A szokásos hétvégi akció :)

Gondolkodom még rajta. Ódákat zengenek erről a sorozatról, meg aztán rám is férne már ismét egy jó kis kalandjáték. Legutoljára a Broken Sword 3-al játszottam, ami ilyesmi, annak is már vagy másfél-két éve...

Viszont... A második rész megvalósítása valahogy rohadtul nem tetszik... Nekem sem igazán jönnek be ezek az élőszereplős FMV videók...
  • Atkamon
    Link
  • Papiczky
    Akkor most egy kis önreklám ha senki nem bánja :D
    http://hardverapro.hu/apro/elado_cserelheto_pc_jatekok_tomb_raider_stb/hsz_1-50.html
  • arty
    OFF: ha már TR1, miért nem az anniversary-t játszod végig?
  • Jani21
    Ugyanez a Tomb Raider gyűjtemény megtalálható az e-bayen itt jobb áron, kellemes postaköltséggel.
  • IMYke2.0.0.0
    Ami dobozosban megvan, le is van fényképezve - less vissza.
    Viszont, van WRZ-ben is (a küldetéslemezek, és a 3. rész) - ezért akarom mindenáron megvenni azt is.
    Az 1. rész nem dobozosban, németül van meg.
    A 4-es csomagban ott van mindaz, ami nekem kell: angol 1. rész és a 3. rész.
  • Kongy
    Aki tudja h hol lehet kapni Shadow of the Colossust, vagy eladná, az szóljon nekem!! Megveszem!!!
  • fery02
    Olvastam már korábban többször is, hogy neked megvan mindegyik Tomb Raider rész. Ennek ellenére nem emlékszem, hogy valamikor is láthattunk tőled róluk képeket (nagy kedvencem a sorozat, csak emlékeznék rá szerintem :)) a topikban... meg most itt van ez a 4-es pack is, hogy megvennéd.

Biztos, hogy megvan neked mindegyik rész eredetiben? :)

Amúgy nekem jelenleg ez a pakk lenne a vágyálmom, csak ugye amazon...nem tudom még, majd meglátom később.

Egy kis OFF is még a végére:

Itt található egy Vista/Win 7 telepítő a Tomb Raider első részéhez. Szerintem napokon belül ki fogom próbálni, mert érzem, hogy ismét kedvet fogok kapni, hogy végigjátszam megint. :)
    Gondoltam, aki nem ismerné és szereti a játékot hasonlókép, mint én, annak hasznos lehet (az is lehet, hogy működik még talán későbbi részekkel is, majd megnézem).
    ON
  • Kongy
    ja pont ezért bosszant h nem kapni...