311803
  • IMYke2.0.0.0
    Talán a legolcsóbb GTX460-as... Gigabyte... bruttó 52.594 Ft
    (42.075 Ft + ÁFA)
  • Shep
    Ok, kösz.
  • Bence94
    768 mb-os legutóbb olyan 48 k körül volt az 1gb-os pedig 53e ft.
  • Shep
    Az olcsó az mit jelent ?
  • Carlos
    Énis inkább Simcity-s Pharaoh-s vagyok, mint C&C, SC-os.
    Kicsit bonyolultnak tűnik és a demó 1 pályája után sok minden van még amit nem nagyon értek.
  • tototto
    nagyon jó játék, a kedvenc stratégiám az anno sorozat, a legjobban én azt szeretem a stratégiákban ha van termeléslánc és ebben aztán van rengeteg féle alapanyag és termék, hangulatos a zene a grafika, az egész játék úgy leköt hogy észre se veszem és elröpül 3-4 óra simán :)
  • Bence94
    én most a gtx 460-at ajánlanám mert végre egy jól sikerült kártya és olcsó is.ha kell tudok most egy embert aki olcsón szerez karikat garanciával...
  • Carlos
    ON:
    Véleményeket kérnék az Anno 1404 Gold-ról! Megéri megvenni? A demó alapján (első pálya) egész jó kis játéknak tűnik...
  • ratgab
    Ok kösz a segítséget! Off vége!
  • Shep
    Lehet kevertelek valakivel :)
  • csoli31
    Nekem egy MSI notebookom van már 2 éve (az asztali gép mellet), és eddig hibátlanul működik. Akkor ezek szerint én mázlista vagyok.
  • IMYke2.0.0.0
    Nagyon mellényúlnál vele.
    Még egyszer, utoljára leírom - és utána szerintem látogass el a Radeon HD Series topikba, hogy még jobban felvilágosodj a mai VGA-erőviszonyokról:

[dupla magos VGA-k nélkül]:
    HD 5750 =< HD 4850 < HD 5770 =< HD 4870 < HD 4890 < HD 5830 < HD5850 < HD5870

Megjegyzés:
    Ahogy lejjebb már írtam, minimálisan több mint 50.000 Ft-ért 1,5x erősebb VGA-t kaphatsz [5830, vagy GTX460].
  • Carlos
    hm.m...szerintem nem. Vagy nem ide. legalábbis az uccsó 3 oldalon nem találtam. Vagy a kereső szar megint. :)

Amúgy mind1.

ON:
    Véleményeket kérnék az Anno 1404 Gold-ról! Megéri megvenni? A demó alapján (első pálya) egész jó kis játéknak tűnik!
  • ratgab
    Na ez nekem szimpatikus!!!

Asus EAH5770 CuCore/2DI/1GD5 1024 mb PCIe

Olyan 50.000 körül mozog az ára!

Szerintetek?
  • Shep
    Írtad már.
  • Shep
    Egyértelmű, de ahol én szoktam venni ott haverok a tulajok és mindig elmondják ha valamiből sokat visznek vissza hibával és az alapján írtam amit írtam. Persze lehet innoból csak mindig kifogták(tuk) a jó példányokat :)
  • Carlos
    Gainward 8800 GTS 320-am van még mindig kábé 2-3 éve és előtte is volt használva egy másik gépben legalább 1 évet.
  • Tinman #7148
    Cég vs. magánszemély 1-2 darabja...

Leadtek, Gainward sem rossz vételek.
  • Shep
    Nekem volt már inno3d, Gainward, kártyám is és egyikkel sem volt bajom, sőt az innokat szerettem is, most meg egy Leadtek van már lassan 3 éve, de előbb utóbb érik a cseréje.
  • IMYke2.0.0.0
    Sapphire HD4850 512 MB Retail-em van.
    Előtte [Build By ATI] ATI Radeon 9500 Pro 128 MB-om volt.
  • Tinman #7145
    GA grafkártyákról sajnos nálunk sem túl jó a statisztika, de még mindig jobb, mint Galaxy és Inno kapcsán.
    Érdekes tapasztalat, de alaplapban Gigabyte nagyon jó választás, míg VGA-ban Asus.

MSI egyik verzióban, sőt notebook verzióban is erősen kerülendő.
  • NHLFAN
    sorry nem ide akartam:)
  • NHLFAN
    megvettem a bughunt map pack-et de nem talált a kereső olyan szervert ahol az új map-okon nyomnák:((((
  • ratgab
    Mind a kettő Gigabyte videókártya volt, ezért nem is nagyon értem!

Pedig a Gigabyte elég megbízható dolgokat gyárt (legalábbis a gépemben lévő gigabyte alaplap már lassan az 5. évét tapossa....)
  • Tinman #7141
    Galaxy volt ami tönkrement?
  • arty
    abból, hogy tönkrement két nvidiád 4 év alatt semmire se következtess :) pláne ne az nvidiáról - de még a kártya márkája sem elég, hiszen brutálisan kicsi a mintád :) ha ezerből ezer Inno3D menne tönkre, az lenne már valami egy véleményhez ;)
  • ratgab
    Most nem akarok nvidia ellenes beszédet mondani, de ahogy utána olvasgatok igazán jó nvidiát csak nagyon drágán lehet vásárolni (60-70 k újonnan) és hát ennyit kiadni vga-ra az kicsit sok.

Mellesleg én nem tudom, hogy mi a baj nálam otthon, de 4 év alatt 2 nvidia kártya purcant ki ugyanígy (csíkok, fagyás, nem betöltés)8800 gts, 8800 gtx, ezek után már nem tudom mit gondoljak az nvidiáról!

Drága is, meg ahogy a tendenciát elnézem a minőség is romlik...
    Nagyon hajlok az ati felé: 4850 már elavult, meg az ugyanolyan vagy jobb 5750-et kb ugyanannyiért lehet kapni, nem beszélve pár plusz ezresért az 5750-ről (5830 már túl sok nekem)!

Nekem az is elég lenne, ha 8800 gtx teljesítményét visszakapnám, de ahogy elnézem ezek a 200-as kártyák még nagyon azt se tudják hozni, ami tudja az drága/ ati-ban 4850-től fölfelé, meg csak javul a teljesítmény (némi túlzással)!
  • ratgab
    Hát jelenleg 40 áll rendelkezésemre, de még mindenképp megvárom, hogy garanciális cserébe mit kapok (előző eset 8800 gts helyett 8800 gtx-et kaptam), aztán annak fényében azt (új kártya)leadva az adott üzletnek ráfizetek valamennyit.

Ez még olyan 2 hét mire megjön a csere készülék (szervízbe elküldik, beviszgálják, rájönnek, hogy csíkozza, illetve nem jeleníti meg a képet és küldenek valamit helyette (általában 1 fokkal újabbat, ami szerintem 1 db 9800 gt vagy gtx lesz legjobb esetben is), azt kb. 15-18-ért újonnan beveszi az üzlet és ha már rátolok 40-et akkor már egész komoly kártyát kaphatok. (azért 60000-et videókártyára azt azért 1 kicsit sokallom)

Jah és majd elfelejtettem, hogy közben még jön 1 aug. havi fizetés is +-ban.

De ebben az esetben lenullázom a költségvetést 1 hónapra (persze fix költségek, meg minden kifizetve, csak még 1 fagyira valóm se marad....)
    Ez az igazi ár/érték arány :-D

Szóval azért gondolkodom már előre, hogy mennyiért és főleg, hogy mit, mert baromira nem vagyok képben. Hd 5830 nem tud annyival többet az 5770-nél csupán 10-15 % teljesítményben a különbség!

Amúgy nagyon indiszkrét kérdés, hogy neked milyen atid van?
  • tototto
    5770et vedd ezek közül, árérték arányban ez a legjobb ati, nvidiaról nem tudok nyilatkozni, jó ideje atim van és teljesen megvagyok velük elégedve
  • balee4
    Én csak nvidia-t vennék, lassan le kéne cserélni nekem is a kártyát. :)
  • Shep
    Hát nem hinném, első 3d kártyám is TNT volt és soha semmi bajom nem volt se azzal se a többivel. Az, meg hogy mi számolja lesz.rom ha van és jobban megy, mint ATi-n. Engem nem érdekelnek ilyen mindenféle ez a jobb, az a jobb dumák, meg az állandó viták én látom amit látok és majd az alapján eldöntöm mit veszek, sajnálom ha neked vagy másnak ez nem tetszik ,de mivel én fizetem ki és én játszok vele ezért hagy ne mások véleménye, meg tapasztalatai alapján vásároljak. Viszont, mint írtam volt Atim is és nem volt vele gondom, de utána nem találtam érveket a mellett ,hogy nekem megint ATI-t kellene vennem, és most sem érzem ezt.
  • IMYke2.0.0.0
    Akkor téged kilóra megvettek a CPU-val számolt Pisix-szel... nagy baj...
  • davidka003
    Én még soha nem szedtem hotfixet. Néha letöltöm a havi drivert és kész. Soha nem volt még gond a játékokban.
  • davidka003
    Már majdnem elhittem, hogy komolyan mondod. :)
  • Shep
    Atival az a gond ,hogy rohadt jó erős és "olcsó" kártyákat csinálnak, de szar a támogatottságuk ezért van az a sok probléma velük, meg hotfix, meg kutyafüle. Nekem is volt atim jól ment, nem volt vele bajom de nekem kell a physx, meg hogy ne kelljen hotfixeket szedegetni ,meg bohóckodni állandóan a driverekkel +pár ezret ez nekem megér.
  • IMYke2.0.0.0
    Akkor nekem is higgy: nincs baj a driverekkel - ha az ember odafigyel.
    S ez igaz az nVidia-ra is.
  • Carlos
    Én perverz vagyok, én csak nvidiát vennék, az Ati-nak gagyik a driverei (atisok mesélték, én nemtom, de hiszek nekik).
  • Shep
    Ha Atit veszel akkor az 5-ös széria legyen mindenképpen de inkább a 770, ha kell a physx akkor meg Nvidiából minimum a 260-at, de ha össze tudsz kaparni 50-et akkor inkább egy gtx460, mert kevesebbet fogyaszt és tud dx 11-et is.
  • IMYke2.0.0.0
    GTS 250 <= HD4850 = HD 5750
    HD5770 <= HD4870

Tehát.
    Kérdések:
    - Nem tudsz a 40.000 Ft-hoz hozzávágni egy 10-15-öst?
    - Mi fontosabb, az, hogy MOST legyen egy VGA-d, vagy az, hogy lehetőleg időtálló maradjon?

DirectX11, PowerPlay és más finomságok...
    Ezzel a HD5830-al egy darabig nem kellene aggódnod. ~54.000 Ft
    Ahogy ezzel a GTX 460-assal sem. - ~57.000 Ft
    A két VGA egymással versenyzik, sőt, némiképp az nVidia a jobb.
  • ratgab
    Sziasztok! Kicsit most off leszek, de szívesen venném a ti (valós, 2 lábbal a földön lévő, objektív, realista látásmódotok szerint) tanácsotokat a következő kérdésben:

-Sajnálatos módon a tegnapi nap folyamán hirtelen rosszullét után az eddig istenített, de sajnálatos módon a földön kevés időt töltött hűséges Nvidia 8800 Gtx-es videókártyám elhúnyt! (szervíztől kaptam ideiglenesen 1 pót készüléket 1 nvidia 210g kártya személyében, ami nem a legjobb).

Így hát sajnálatos módon vásárolnom kellene 1 új videókártyát, ami mivel a piacot nem nagyon követtem nem tudom mi legyen:
    Nézegettem az Ati 5770, ati 5750, ait 4850, valamint nvidia gts 250-eseket (nem tudom nvidiából mit lenne még érdmes esetleg megvenni a rendelkezésre álló 40 + még pár ezer forintomból).

Ebben kellene a segítségetek (IMY, ha úgy látod nagyon off, akkor töröld, de szívesen venném a tanácsot és a ti értékítéletetekbe megbízom). Esetleg akinek van a fentebb felsorolt kártyája, az leírhatná a tapasztalatokat, akár PM-ben is (jó-nem jó, hangos, melegszik, stb.)

Segítséget előre is köszönöm!

Ratgab