311803
-
Zóanagyvarázsló #308834 Azt nem tudtam, hogy munkahelyen ennyire nyíltan mehet, de nyilván nem is az ügyféltérben.
Elalvás elött/közben jobban zavarja az asszonyt a tévé? Nekem tud menni így is alvás elött, de inkább elhagyni tervezem. Mondjuk többnyire nem játékkal zárom a kijelzözést már.
Amúgy jó ez a hibridség, csak nekem nem hozna semmi pluszt. Inkább erösebb vagy olcsóbb lenne :) -
Ha a munkád része a monitornézés (és az), akkor a munkáltató adómentes juttatásként elszámolhat egy kékfényszűrős (akár dioptria nélküli) szemüveget vagy rátétlencsét. -
Melóhelyen nem gamer gép van, itt toltam le a FF I-et is PSP-n, az utolsó bosst otthagytam, grindelni kéne hozzá. -.- Szóval, van itt néha olyan, hogy távolról telepítgetek, vagy itt helyben notit+upgrade-ek... ez adott esetben órák, ilyenkor aranyat ér egy Hearthstone (de azt már hamar letudom), vagy egy handheld. A másik meg az elalvás előtti handheld gaming... és itt a baj: Nincs benne kékfény szűrés... de miért nincs? -.- -
Zóanagyvarázsló #308831 Dehogynem, kis aranyos, szinte nagyobb zsebben is elfér két tévé között :)
Tény, hogy a handheldség elöny, arra nekem igényem nemigen van. Nálad hol és mikor jön ki az übersége? Gondolom, nem munka, vezetés vagy futás közben, hanem valami másról van szó. -
Naná... a SNES Mini nem hordozható :-D
Ekézem a Switch-et eleget, de a hibrid létezése ÜBER!!! -
Zóanagyvarázsló #308829 Egyébként miért Switchen akarod játszani az LttP-t, ha ott a SNES Mini? Valamiben többet tud? -
"nincs meg benned az az érzés, hogy jobb kivárni 2-3 patchet"
Akkor megkövetem magam. Ez így csodálatos! Tulajdonképpen ez szoktatott le leginkább a Day1 vásárlásról, mert rájöttem egy idő után, hogy sokat fizetek valamiért, ami hibás, nincs kész, bosszankodom, még talán gamebreaking bugba is futok a pénzemért, ráadásul jönnek a DLC-k, így tolhatom majd újra 0-ról, ha érdekel a DLC content is, mert addig eltelik annyi idő, hogy teljesem elszokom az adott játéktól.
Konkrétan most átkattant bennem valami... ha ennek ez a magasabb, tartósabb árfekvés az eredménye, akkor ez így nekem eléggé oké, legfeljebb nem temetnek el a Switch játékok, de ami van, az amúgy is rohadtul tartalmas. Hmmm... ez jó. -
+Dzsini
Ehhh... köszi, fáradt vagyok, nem fogtam fel a szó jelentését :-(
Leszek én is online előfizető már csak a Zelda LttP miatt is, de most sok meló, meg egyéb összejött :-/
Na a Tetris 99 egy sötét titkom... vágyom rá, mióta megláttam. Wait! Ahhoz nem jár amúgy is 12 hó online? Ezzel tudnám tolni akkor a NES/SNES címeket is? Rosszul gondolom? -
Pio #308826 Én is :) De az enyém ott van a kommentekben, SmashWolf kommentje. -
.... én másképp csináltam meg
-
Pio #308824 Ehhez a first party játékok esetében jó, ha hozzászoksz, tényleg elképesztően kicsiszoltak a cuccok, nincs meg benned az az érzés, hogy jobb kivárni 2-3 patchet.
A botw-t tudom felhozni a legdurvább példának, ez egy openworld játék elképesztően összetett fizikai modellel (amit egyébként meglepően "egyszerűen" oldottak meg, nagyon érdekes fejlesztői interjúkat olvasni a játékról), tényleg minden mindenre kihat, ha a húst forró kőre dobod megsül, ha jégre megfagy, ha almát dobsz a vízbe úszik, ha követ elsüllyed, a nyílvessző más mélységben áll a földbe, fába, kőről lepattan, ha a sivatagban lapulevelet lebegtetsz magad fölött a vetett árnyéka megvéd a napszúrástól, lángoló fegyver melegen tart a fagyban, a fegyver vonzza a villámot, de csak ha van benne fém, stb, stb, stb, nem mondok többet, nem akarom elvenni a felfedezés örömét, ez sok példának tűnhet, de töredéke annak, amit a játékban Magad fogsz felfedezni (protipp: kísérletezz, ötletelj, ne úgy gondolkodj, mint egy videójátékban, a legtöbb shrine-t sokféleképp meg lehet oldani ITT EGY példa egy pofonegyszerű Shrine nyolcféle megoldására és a kommentekben van másik nyolc, nem mondanám spoilernek, esetleg a tutorial után nézd csak meg, hogy értsd a mechanikákat, de inkább "encouraging" videó, semmint spoileres).
Minden adott ahhoz, hogy végtelen mennyiségű apró és kevésbé apró bugtól hemzsegjen, az egész egy Quality Assurance rémálom, ezzel szemben egy átlagos végigjátszás során simán lehet, hogy egy buggal se találkozol, sőt, ez a jellemző.
Az egyetlen probléma az volt vele induláskor, hogy egy bizonyos helyszínen eléggé leesett a framerate, ezt utóbb megpatchelték.
Utoljára szerkesztette: Pio, 2019.12.02. 20:11:19 -
A mostanit nem szkenneltem, csak a korábbi árfigyelőt :D Mondjuk ezzel a hét dollárral sem kerültünk jelentősen közelebb a 10 dolláros GoW-hoz :(
Utoljára szerkesztette: Moby, 2019.12.02. 20:03:23 -
Pio #308822 Közben végignéztem és Nintendo által kiadott játék esetében tényleg 40% a legalacsonyabb kedvezmény, amibe belefutottam, szóval e tekintetben megkövetlek. :)
Egyébként azt nem is vitattam lentebb, hogy máshol first partyra nagyobb kedvezmények szoktak lenni (de third party/indie fronton már a Switch is hozza nagyjából ugyan azt, amit a többiek), de azért önmagához képest mindenképp előrelépés. Van még hova lépni. -
Pio #308821 Ja és szokott lenni olyan is, hogy különböző játékokban levő eventek során lehet nyerni ilyen goldot, tehát lényegileg eshop pénzt. Amire biztosan emlékszem, hogy Tetris 99-es kupáért járt. -
Pio #308820 Azt kapod a vásárlásokra, minden eshop vásárlásért az árának az 5%át megkapod pontokban, ha preorderelsz, akkor van, hogy 10%ot. Azt hiszem fizikaiakról is lehet szerezni goldot, de ott csak 1%-ot.
Aztán ezt beválthatod eshop kedvezményre vagy vehetsz belőle My Nintendo oldalán ezt-azt.
Lényegileg egy permanens 5%os eshop kedvezmény.
Én például amúgy is előfizetője vagyok az online-nak a multizás miatt (ami 20 euroval drágább, mint PC-n, de 40 euroval olcsóbb, mint PS4en), ami mellé lehet venni kuponokat játékonként 49,5 euroért, ami minden first party (és néhány third party) AAA játékra akár day 1 beváltható.
Így, a goldot is számolva az eshopban minden first party AAA day 1 47 euro, jelen árfolyamon 15605 HUF.
Ha tudsz venni olcsón eshop feltöltőkártyát (hardveraprón szokott lenni hirdetés), akkor ennél jóval olcsóbbra is kijöhetsz, egy időben olyan áron mentek a feltöltőkártyák, hogy egy AAA játék day 1 ~11k-ra jött ki. -
jár érte pont, nem kell hozzá -
Az mit jelent, hogy 210 ponttól van valami? Komolyan nem tudom... nagyobb kedvezmény, vagy micsoda? -
Pio #308817 "A nintendonál a Zelda Botw soha nem volt még 49 dollár alatt."
Ebben a percben készítettem, USA eshopban:
-
Most már csak az tudná tovább fokozni a hangulatot, ha Tinman is megunja a Zeldát, mielőtt lejutna a tutorial fennsíkról. Nekem sikerült. 
Utoljára szerkesztette: benőmenő, 2019.12.02. 19:30:04 -
Igen, közben olvasgattam... akkor vevős. -
Nagyon is az, a Master Trials egy szép adag endgame kihívás (bossfight remixek és egyebek), a Champions Ballad pedig sok-sok lore és felfedeznivaló (ha nem lenne elég :) ) -
Köszönöm!
Első blikkre ez nem tűnik nekem sztori contentnek, de majd utána olvasok, mert ha az, akkor veszem. Ez a legkevesebb a teljes élményért :-)
Szerk.: Vagy mégis...
Utoljára szerkesztette: Tinman, 2019.12.02. 19:11:30 -
Zeldához van - meg ilyesmi is -
Azé' mondjatok nekem példát arra kb. bármelyik platformról, hogy megveszel egy játékot lassan 1 éve, ami 1.0-ás verzió.
Megnézed van-e frissítése 11 hónap után és közli, hogy nincs, mer' ezek szerint minden oké. Azé' ez just wow és ezért jár a respect a Nintendonak! (New Super Mario Bros U Deluxe)
Jó, oké Wii U-s átdolgozás, de akkor is. -
Én még soha nem láttam 50%-os leárazást first party címre. A rendszerest is keményen támadnám. Rendszeresen van valamilyen leárazás, de first party címek ezekből többnyire kimaradnak.
Ha nem lenne használtwarez, itt nálunk(és az összes hasonlóan árérzékeny területen) tizes nagyságrendben fogyna a switch. Ehhez képest így a nagyon sokszorosa fogy a játékból és a gépből is.
A sonynál a generáció legnagyobb címe, a 2018-as god of war 16 font ma. A nintendonál a Zelda Botw soha nem volt még 49 dollár alatt. Szóval vagy marad a használtwarez, és minden ami ezzel jár, vagy kezdenek valamit az áraikkal, vagy dobhatnak egy csókot az egésznek.
Utoljára szerkesztette: Moby, 2019.12.02. 18:45:17 -
A reklámoknak én se nagyon örülök, bár meglepődnél, hogy pl. gyerkőcök körében mennyire tudnak örülni 1-1 ilyen színes fecninek. A nejem mikor még nem volt itthon a babával rendre elkunyizta az ilyeneket és vitte be a gyerekeknek, akik nagy örömmel nézegették.
"a vásárlók 99,9%-a nem igényli ezeket a füzeteket"
A reklámot nyilván nem. Na de amúgy erről van adatod, linked? Mert iszonyú pontos számot közöltél, tizedes pontossággal. -
Nekem ez így leírva még mindig kicsit múltidéző... PS+, Gamepass, Uplay+, Origin Access, meg az öreg ördög tudja még mik vannak. Ehhez képest a Nintendo piaci gondolkodása abszolút "retro".
Nem szúrtam le. Azt írtam Voltan-nak, hogy fel sem merem tételezni róla, hogy warezolja a cuccot. Tévedtem, de utána én ezért őt abszolút nem ekéztem.
Na de a lényeg: Használtpiaci kérdéskör. Ami egy öngerjesztő folyamat a Nintendonál. PS4-en eljutottunk oda, hogy a franc se szarakodik már lemezekkel, ha csak nem Day1 nem bír magával és egyértelműen a gyors eladásra játszik. Nagyon gyorsan a digitális kínálatban, hihetetlen alacsony árakkal lehet találkozni AAA címek esetében.
Abszolút egyetértek veled, hogy a használtjátékozás nem szerencsés. Hidd el nem akarom, hogy így legyen, de a Nintendo nem nagyon hagy értelmes alternatívát. Sajnos én az AAA címeik esetében 50%-os árazással nem találkoztam sehol a store-ban, akkor ugyanis onnan vettem volna. Tudom, hogy azzal, hogy vettem egy használt Zelda Link's Awakening-et a probléma része vagyok, hát még ha majd el is adom. De nem tehetek másképp, mert ezek a 18 ezres játékárak abszolút nem az én béremhez vannak igazítva.
Szívből remélem, hogy a Nintendo kapcsol és a többiekhez hasonlóan ők is vonzóbbá teszik a digitális platformjuk árazását, mert jelenleg a logika ellen megy... -
Ha már Tinman kicsit visszahozta a topik régi hangulatát, nektek az optikai lemezes gyűjteményeteket mennyire sújtja a lemez rohadás?
Túlságosan régi darabjaim nincsenek, de nekem mindkét cd-s játékom (A mesterlövész meg egy ilyen shareware-demós lemez) már full kifakult. Előbbit még pár éve lerippeltem, de már akkor is csak csörögve-csattogva olvasta az ODD. Ellenben a DVD-k közül még egyiknél sem tapasztaltam. -
Pio #308806 Erre gondolsz? Ilyen reklám vackok simán lehet, hogy járnak a boltból a házhozszállítás mellé. :)
Szerintem egyszerű a képlet, a vásárlók 99,9%-a nem igényli ezeket a füzeteket, ezért nem gyártanak, ebben a generációban a "mainstreamből" szinte teljesen kikopott, szerintem ezt felesleges elvitatni. Hogy költséghatákonyságból vagy környezettudatosságból, az mindegy is (nyilván az előbbi).
Én amúgy kifejezetten rossz néven veszem, hogy ha vásárolok valamit, akkor még mellétolják kéretlenül a reklámot is. -
Pio #308805 Azt azért ne feledd, hogy az ő szintjükön ezt a játékot nem eladott darabszámra, hanem profitra játsszák. Egyébként valóban érdekes módon a Nintendo exkluzívjai a legkisebb installbase-re is a legjobban fogynak összevetve a konkurenciával, az attach rate pedig keresztbe lenyeli a többi platform exkluzívjait.
Egyébként határozottan jobb a helyzet digitálisan, mint a korábbi Nintendo platformoknál, egyrészt itt már azért viszonylag rendszeresen van eshopban 25-50%-os akció a first party játékokra is, másrészt az online játékokból néha szoktak tartani free weekendet, harmadrészt az online kuponrendszerrel, feltöltőkártyával, golddal ha jól emlékszem valami 11ezer forintra jön ki day 1 egy first party AAA játék ára, ami konkrétan csábítóbb, mint PC-n a szürkezónás store-ok árai. Ja és a region hopping is nagyon kényelmes.
Egyébként úgy rémlik a napokban valakit eléggé leszúrtál azért, mert warezolja a Zeldát. A játékon dolgozók szempontjából a használtjátékozás pontosan ugyan az, mint a warezolás. -
Pio #308804 Ez amúgy kisebb, egyedi mérezetésű doboz, nem DVD tok méret. -
Ha nekem ezt accounton maradóra kéne kifizetnem eret vágnék. AC Unity vége felé járok, lepörög, utána teljes gőzerővel tolom ezeket, mert 36.000 Ft-om fekszik benne 
Továbbra is azt gondolom, hogy példátlanul durván más úton jár a Nintendo és értem én, hogy így is eladnak egy ilyen Zelda BotW-ból 14.5 milliót, a New Super Mario U Deluxe-ból meg 4.6 milliót, de ez drámaian lehetne több értelmesebb árazással... így csak a dobozos használt piacot pörgetik, meg a warezt.
Nem titok, hogy a korábban linkelt Zelda Link's Awakeningnek a 4. tulajdonosa vagyok és mérget vehetsz rá, hogy lesz még neki 2x ennyi.
A Nintendo helyében? Hát én a digitális témát erőltetném, vonzóbb árakkal, mert 55 GBP-ről 42 GPB-re leárazni egy lassan 3 éves letölthető játékot nem egy nagy deal.
Utoljára szerkesztette: Tinman, 2019.12.02. 14:19:55 -
A dobozolás az tényleg vicces... :(
[Nekem az ára is, de én most nem számítok]
Nintendo helyében ilyen "szoni-minidiszk"-dobozban terjeszteném. Olcsóbb, egyedibb, takarékosabb. -
Nekem csalódás ez is. (A JÁTÉK NEM! Az zseniális!!!) A Zelda BotW 17-18.000 Ft-os cím. Nyilván én kuponozva vettem, eleve akciósan, de ez bizony egy prémium cím, egy műanyag tokban, egy db. "SD" kártyán, 0 extrával.
A New Super Mario Deluxe kiadása így néz ki... hát izé.
Utoljára szerkesztette: Tinman, 2019.12.02. 14:08:13 -
Nojsz. -
-
Sekiro-t szerintem imádni fogod a legdinamikusabb harcrendszer és egyik legjobb hitbox. -
Osztat már kaptunk Orbán úrtól zsákszámra 
Meg meguntam ,hogy a köcsög gépházba alig lehet hozzáférni bármihez is meg szarul szellőzik
Utoljára szerkesztette: grebber, 2019.12.01. 22:52:11 -
SPOILER! Kattints ide a szöveg elolvasásához!Tudok küldeni 1. osztályú házi burgonyát... minden szemét én ültettem el szokás szerint. -
Így van... max pár kép. Ettől még ez lehet egy nagyszerű játék és imádhatom majd, de a küllem, az... az vicces :-)