311803
-
Van egy szingli (köhömm srácok ;-) lány ismerősöm, aki minden áron független akar lenni. 24 éves lassan, de nem volt meg a kellő hátszél, így érettségi + boltvezetőire futotta neki. Okos csaj, csak túl szerény, félénk, így versenyhelyzetben alul marad.
Neki is írtam már -tehát veled értek egyet Ratgab-, hogy az önálló élet ma idehaza a középosztály+ szerencsés kiváltsága. Legyen boldogok azok akik még oda tartoznak, de ne ítéljék el az alacsonyabb kasztú egyedeket emiatt.
Éltem én külön majdnem 5 évig, de ha nem a megfelelő emberrel teszed, csak orál szex az egész, egy nagyüzemi pénzpazarlás. -
Ahogy mondtam ez tényleg az én hibám. Pont ezért nem akartam nagy dobra verni, mert nehogy az legyen a hibás, aki jót akar (Totti).
Majd meglesem kívánságlistád, aztán dobok fel valamit hamarosan ;-) -
BG1 lepergett már?
Rengeteg a visszautalás, erősen ajánlott sorban haladni.
Ne hallgass rám, ne játssz vele, mert túl mély, túl hosszú és túl összetett... éppen ezért zseniális :-D
Tudom, hogy neked is komolyabb vasad van és kicsit tényleg fura, hogy 2013-ba az ember egyetlen CPU magja 51%-ra van leterhelve több száz órán keresztül, de ez tényleg egy más világ. Itt nagyon nem a küllem a lényeg.
Iszonyat erős a cucc sztoriban, összetettségben, szó szerinti szerepjátszásban, döntési helyzetek szimulálásában, gameplayben, zenében és azt kell mondjam sokszor art-ban is.
Az Inf. Engine maximumát lehet a BG2+kiegbe látni, ami manapság kevés, de mégis tudott már nem 1x olyat mutatni, hogy elismerően bólogattam. Az átszellemülés kötelező. Nélküle, neki se állj.
Egyébként komolyan mondom, még mindig nem tértem napirendre afelett, hogy tegnap este felvettem egy látszólag jelentéktelen küldit, majd olyan mélységekbe rántott a történet, hogy a gép előtt reggeliztem, ebédeltem és vacsoráztam. A wc-re menést is halogattam, amíg bírtam :-D
Egy mellékküldetés... egy látszólagos lényegtelen kezdet, ami mellet nyugodtan el lehetett volna sétálni és akkor kimarad 1 napnyi gaming. ^^
Persze az éremnek 2 oldala van. Családos apukának ezt a játékot pontosan annyira nem ajánlanám, mint egy minőségi MMO-t. Mert ilyen szempontból tök egyformák. Piszok mód addiktív, és irgalmatlanul időigényes.
Nekem sokszor 10 percek mennek el azzal, hogy nézegetem egyik másik kari karakterlapját, vagy az inventoryban matatok. Mindig betegesen maximalista mód haladok előre, minden apró cm2-t felderítve, TÉRKÉPEN JEGYZETELVE, hogy ki ne maradjon semmi.
Fejbe tartani a szövevényes szálakat ennyi idő után nem is annyira egyértelmű! A kevésbé lényeges dolgok könnyen kimaradhatnak... van olyan mellékszál is, amit a játék első pár órájában fedezel fel, 50 óra múlva még egyetlen lépést sem teszel az ügybe! Sőt, el is mehetsz mellette, ha úgy tetszik!
Tulajdonképpen a főszálban alig haladtam, de ez a tudatos. Ha hónapok múlva lepereg a kieg credits is, feltétlenül ömlengek róla majd valamilyen módon. :-) -
ratgab #144535 Dishonored Dunwall City Trials-re lenne-e igény innen a topiklakók közül? Sikerült venni egy nem az én régiómhoz való verziót. Csak magyar DH tulajok jelezzék, mert ROw-os verzióhoz nem jó sajnos. -
Veled vagyok, nekem is megvan mind ( de csak DVD ). Már előrendetem a befejezésre a mozijegyet :) -
Na, ez már beteges; Skyrim:
Van benne 2x150 órám (warez), DLC-k nélkül. Van az eredetiben 250 órám, minden DLC-vel. Minden barlangban jártam, mindent megcsináltam, mindent felfedeztem (asszem, legalábbis ez volt a cél). Most még Solstheimen teszek-veszek egy kicsit, aztán befejezem ezt a karaktert.
De bakker, alig várom már hogy befejezzem, hogy végre kezdhessek egy újat! Pár új moddal, ENB-vel. 600 óra után újra akarom kezdeni, és mindent újra végig akarok járni, minden barlangba benézni, minden küldetést fölvenni és mindent megcsinálni. Hát nooormális?
-
ratgab #144532 Empátia rövid fogalmi meghatározása: "Empátia az embernek az a képessége, hogy egy másik ember szempontját felfogni és megérteni képes."
"Egyetlen tulajdonosi felelősségem a mobilelőfizetésem" Látod, hogy lószart se tudsz rólam, pedig leírtam, hogy anyámmal felezzük a rezsit.
Nem attól leszel jó szülő, ha 18 éves korában elzavarod a gyereket ezt azért elárulnám neked.
Nincs párom jelenleg, akkor minek költözzek el? Hogy a nehezen megkeresett fizetésem egésze elmenjen megélhetésre, de verhessem a mellem, hogy jaj, de kurva önálló vagyok? Ha csupán anyagi szempontból nézed még mindig jobb, hogy a fizu fele megy el megélhetésre a többivel meg szabadon rendelkezhetem: Ruházkodhatok, szórakozhatok, kocsira tehetek félre. Aki ezt nem látja át annak van valami baja a pénzügyi érzékével.
Nyilván ha lenne egy komoly kapcsolatom akkor más lenne a helyzet.
Mindenki úgy dönt, úgy él ahogy az neki jól esik. Nem mondom, hogy ez az ideális állapot. Ideális állapot az, hogy jó zsíros összegek jönnek hó végén a bankszámlára, melyből saját házat, autót, családot tartunk fel, tudjuk támogatni a szülőket is anyagilag. De a nagy magyar valóság az, hogy ezt csak egy nagyon töredék része tudja az embereknek mind kivitelezni mindenféle hitelek nélkül. Nekem például jelenleg esélyem nem lenne saját lakást venni, még saját autót sem (és most erre nem kell replikázni, hogy kezdjek el spórolni a játékvásárlás helyett, mert még úgy is minimum 10 év lenne mire egy lakást összeraknék és akkor is kenyéren és vizen kéne addig élni). Mit küszködjek én ilyenekkel, mikor itt van ez a nagy ház?
Hitelt meg nem veszek fel az holt biztos. Albérlet meg gyakorlatilag szükségmegoldás lehetne, gyakorlatilag meg ablakon kidobált pénz. Lógsz a levegőben, függsz a főbérlőtől, hogy mikor rak ki a lakásból amikor olyan kedve van. Kösz nem kérek belőle, mikor itt a szülői házban ilyen veszély nem fenyeget. -
Van akinek jó és kész ennyi ,nincs ezen mit ragozni! -
Micsu #144530 jó resi rész játékban volt, filmben nem -
Nyilván. Végül is vannak olyan vallási marhák, akik önmagukat ostorozzák... de attól az még nem jó. -
Nem mindenki egyforma!Sokunknak tetszenek a Resik és alig várjuk a 6. részt! -
Első 2ig bírtam :S -
Elso harom resz nekem bejott az utolso kettot minimum 10 alkalommal alitottam meg mert nem birtam tovabb -
Részvétem. -
Nem tudom hogy mennyi de itt 3-4 kort szoktam lefutni megallas nelkul link -
Micsu #144523 ezért ekéztelek mindig azért mert kihagytad, nem hallgatsz te a jó öreg micsura -
Az oke de ugye SG-n amit nyersz nem lehet szabalyok szerint harmadik felnek adni tovabb ha Tinman szol akkor vagy esetleg te akkor lapitok a fuben. :) -
Hazudnék, ha azt állîtanám, hogy semmi közöd nem volt hozzá, hogy bevettem a pótolandók listájára. Bár nem tudom elég vagyok-e én ehhez. Meglátjuk. -
Miért érzem hogy nem bízol meg bennem? kezdetek óta itt vagyok a topikban, soha senkivel nem volt semmi problámám üzleti fronton, sőt több emberrel teljes bizalomban vagyok, akiknek bármit odaadok akár egy accountot is ( ahogy ők is nekem ), mint ahogy már volt rá példa, cserebe-bere, adok veszek pedig alap dolgok.
Láttam írtál, de amikor írni akartam már nem voltál és ki is nyomtam a gépet. Ez még nem eredendő bűn. A TR nagyon jó helyen van Tinmannál, a giftet teljesen korrekt módon megkaptam, én megköszöntem, minden úgy zajlott ahogy lennie kell.
Több bizalmat! -
>Széles a skála, épp ezért általánosítani nem szabad, és nem is ajánlott.
Eddig nekem nagyon úgy tűnik, hogy itt én vagyok az egyetlen, aki saját magán kívül nem akar reprezentálni senkit. Véleményt pedig konkrét posztokra írtam. Ha ezt bárki általánosan magára vetíti, azzal én sokat innen nem tudok kezdeni, és alapvetően ez nem is volt cél. -
Baz én meg azt hittem lenyomtál 41 km-t... már kékültem, sárgultam az irigységtől
-
Kicsi off de vegre befejeztem a marathonom :D -
Steam-en Mafia 2 frissitett egy 360MB-osat. Valaki tudja mi a szent szar ez a frissités?
Annyira birom amugy ezt a foshalmaz a steam-ben hogy felrak nekem mindig xGB-ot mert egy dlc-t készit elő. Anyjának készítse ha nem kell nekem a sok szar dlc-je! -
Viccelsz? :-D
Ma kb. 8-9 órában(!!!) egyetlen 1 db. mellékküldetést(!) csináltam.
~40 óra alatt még az első a városból nem mozdultam ki. ^^
De jól sejted... tényleg eposzba illő a játék. Hüledezek folyamatosan. Olyan mennyiségű ötlet, fantázia, van benne, amiből kb. 5 mai játék jönne ki. Fé-lel-me-tes.
A legfélelmetesebb az, hogy az ember hanyagul szórja a 9-et, ne adja ég a 10-eket 1-1 játékra és akkor létezik ám ilyen, hogy BG... erre mit lehet adni? 15/10-et? -
Bg2-t végigtoltad már? Van valami kiseposz már belőle?:) -
Alig voltak rá múltkor is... velem együtt 5 fő. -
+j -
Ajánl fel egy TR-t :) -
>Változatlanul fenntartom, hogy empátia és tolerancia szinted rendkívül alacsony, mert marhára nem tudod magad beleélni más helyzetébe.
Miért gondolod, hogy adott helyzetben mindenki ugyanúgy dönt? Vagy azt, hogy ennek így kell lennie? Belterjes közösségekben dívik csak az a nézet, hogy az empátia annyi, mint adott helyzetről ugyanúgy vélekedni.
Én azt gondolom, hogy ez a jelenség nagyrészt a szülők felelőssége. Nekik kell az látni, hogy az érzelmek, de még a szükség ellenére is a teljes önállóság olyan lépcsőfok, amit nem fog tudni pótolni a gyereke életében semmivel. Csak van egy egyszerűbb, rossz út is, amit ráadásul a gyerek is támogatni fog.
A fogalmakat meg ne keverjük. A szülők, nagyszülők támogatása meg nem azt jelenti, hogy a házában lakom, és az egyetlen tulajdonosi felelőssègem a mobilelőfizetésem. -
"Csak a szociban lett divat ez a kurva nagy függetlenség."
Az nem függetlenség, hanem női egyenrangúság :D Félreértés ne essék, nem vagyok nőgyűlölő, sőőőt :P. Nem tagadom meg tőlük a karrierépítés lehetőségét. -
Elcseréltem vele... pontosabban, kikönyörögtem tőle a cserét. (Írtam is neked, hogy már elgifteltem, nem kell + példány.)
Ez szabályellenes?
Ha valaki emiatt büntetést érdemel az én vagyok... ha ezt tilos (nem tudtam), akkor zárjatok ki, elfogadom. -
Egyetértek.
A klasszikus családmodell sem apa, anya, gyerek, hanem apa, anya, gyerek és lehetőség szerint nagyszülők.
Eleve az öregebb korosztály mérhetetlen bölcsessége, rendkívül fontos a fiatalabb nemzedékek számára. Lehet egy 8 osztályt végzett nagymama is bölcsebb, mint egy diplomás suttyó. -
Hogy baszódjon meg a spoiler tag... Imy, töröld légyszi, aztán beírom újra. -
Unalombol raneztem a Totti nevu forumozo steam profiljara mivel o nyerte a TR giftet es kivancsi voltam de latom meg most sem aktivalta a giftet. Multkor ra is kerdeztem steamen de a valasz elmaradt miert erzem hogy rossz helyre kerult a jatek ? -
Engem csak az vigasztal, hogy meglett forza horizonban az az acsi, hogy mind a 216 úton jártam. Elmeséltem kölkök el a császár új ruháját, kidőltek, ment tovább a száguldozás. Vagy civ5öt kellene tolni? Ez a dilemma! -
Fákk. Elvitték a 6-os lottót és nem én vagyok az!
Most csak 2-es találatom lett. Why, why??? -
ratgab #144501 A társaság az eredeti játékok topik törzsgárdáját jelenti. Nem jómódú a társaság jó része, attól még hogy a hobbijukra bizony költenek ki többet ki kevesebbet. Akinek van mit a tejbe aprítani az meg nyilván nem otthon lakik már.
Változatlanul fenntartom, hogy empátia és tolerancia szinted rendkívül alacsony, mert marhára nem tudod magad beleélni más helyzetébe. Ismeretlenül okoskodástól meg az én bullshitszűrőm mondja be az unalmasat.
Ui.: Arcod még mindig túl nagy....
-
Nincs meg valakinek a 2.rész feleslegbe? :D
SPOILER! Kattints ide a szöveg elolvasásához! -
Széles társaság, meglehetősen nagy kereseti, megélhetési intervallummal.
Személy szerint én a munkanélküliek széles táborát erősítem.
Akad viszont köztünk olyan emberke is szerencsére, akinek nem kell azon merengenie, hogy kijön-e a fizetéséből a következő fizetésnapig.
Széles a skála, épp ezért általánosítani nem szabad, és nem is ajánlott.
A bullshit szűrődet meg itt kikapcsolhatod. Kérkedni vele meg nem kicsit... hát... -
ratgab #144498 Így van. Svédországban nagy kultúrája van a dolognak. Vannak külön bérbe adó cégek több 100 lakóépülettel a tarsolyban.
Fél fizetésük rámegy svéd ismerősöknek a kéróra, de ebben benne van a víz, villany, gáz és a komplett 3 évenkénti tatarozás, valamint hütő, mosógép eleve bent van a lakásban. Ha ezek is tönkremennek nincs kérdezősködés, hanem már viszik is az újat. Mindent javítanak, kifestenek a főbérlők.
Sokaknak ott soha nem lesz saját lakása és mégis elvannak.