311803
-
Valószínűleg te nem 90-re írnád meg azt a bizonyos tesztet ;-) -
+1 -
"Én csak azzal nem értek egyet, hogy szerinted szar ember az aki hitelt vett fel,"
Ezt most fejezd be! Nem állítottam ilyet, ne adj a számba, ki nem mondott dolgokat!
Az ilyen emberek a nézetem szerint NEM szar emberek, hanem buta emberek. Az a baj, hogy szavazati joggal is bírnak, pedig egy kibaxott IQ tesztet is 90-es érték alatt teljesítenének. Igen, a saját szüleim is ilyenek. Elég szomorú!
"De a devizások, 90% nem azért nem fizet mert nem akar, ki akarna magának hercehurcát, egyszerűen nem tud!
fizetett 5évig xmilliót, és pá házikó mehetsz ahová akarsz..."
Erről van szó! Vettél más pénzéből valamit, nem tudod rendezni, vissza kell adnod, MERT. NEM. A. TIÉD.
Attól, hogy közbe belecsináltál 3 gyereket azzal nem sajnálatra méltó lettél, hanem szánalomra méltó ostoba, felelőtlen barom, aki nem csak a saját, de a családja életét is tönkretette.
Egy hitelszerződés aláírást IQ teszthez kötném az qrva élet. -
Van Company of Heroes 2 már 7000 Ft-ért is itt.
Nem tudom mennyire megbízható az oldal, viszont jó áron adja a BioWare pontokat is.
5600 Ft-ért meglenne 3200 BW pont. Originen 40 euró lenne (12500 Ft).
Meg kellene már vennem azokat a francos DLC-ket a Mass Effect 3-hoz. -
:D Ittleszek :) -
Mark of the Ninja végigjátszva.
27 óra játékidőt ír a steam, de ebben azért volt üresjárat is, közben lementem kajálni, stb. Az F310-es gamepad-el remekül irányítható volt a játék, egyből ráéreztem, minden kézre állt. A játék, ahogy haladtam előre egyre nehezebbé vált, de nem volt megoldhatatlan feladat. Mivel minden tekercset, tárgyat meg akartam szerezni, ezért sokat barangoltam és volt, hogy kénytelen voltam végigjátszást nézni. A játékot nagyon élveztem, egyrészt szórakoztató és könnyed, ugyanakkor koncentrációt igényel, bele lehet feledkezni nagyon és csak "repül az idő". A sztori a végére lett érdekes, játék közben hidegen hagyott. Az ismerőseim között majdnem első lettem a ranglistán, de Tinman megelőzött. :-p
Ami nem tetszett: az automentés néha nagyon rosszkor mentett! Emiatt néha újra kellett kezdenem egy egész szintet, de olyan is volt, hogy egy bug miatt nem tudtam továbbmenni. Az AI nem mindig szuperál.
Értékelés: 8.5/10
Oblivion (film)
Nem sokkal éjfél előtt gondoltam belenézek. Ebből az lett, hogy végignéztem. Az elején még álmos voltam, a közepére felébredtem, a végére ismét bealudtam. Egyrészt nagyon látványos, de egy idő után nem tud újat mutatni és a közepétől már nem esett le az állam. A színészi játék sehol nincs pl. a Moon-hoz képest. Kicsit steril az egész. A történet meg gyenge, mert semmi egyedi sincs benne. Kár érte, mert egy különleges sztori nagyban feldobta volna a filmet, így csak egy átlagos sci-fi számomra.
Értékelés: 6.5/10 -
Este 6 után azért legyél gép közelbe :)
Jó pihenést! -
Fura. Nekem évek óta felfele megy a lejtő, szerencsére. Pedig nem svájcifrankban keresem a kenyerem. Én biztos nem itt élek, ebben a gazdasági mocsokban. 
Most akkor én vagyok-e beszívva, vagy akinek belepakolták a fejibe a válságosdit, mocskot, meg az elkellinnenmennit? De mindegy, ez ide rohadtul nem való...
-
Értelek, de nálam voltak kisebb szektorhibák. Windows rendszer volt rajta. És hiába formáztam le gyorsan, nem tűntek el a szektorhibák. (Kisebb, javítható hibák és nem Badsectorok.) HDD Sentiel szerint 70%-os volt a kondíció.
Akkor lassú formázással formáztam le, illetve a Sata3-as kábelt is kicseréltem a másikra. Fail, mert rossz volt a kábel és így fals adatokat közölt a HDD Sentiel.
Azóta megint 100%-os a kondíció. Örülök is neki. -
Nah de megyek mert éjszakás voltam, szeretek itt témázgatni, bár eléggé off, de jó megismerni más véleményeket is!
A fő dolgon nem változtat, inkább semmitekse legyen de HITELT soha semmilyen körülmények között :) -
1. Rossz emberismeret. Minek szül egy értelmes nő egy olyan férfinak, aki akkora tróger, hogy utána a kisgyerekével otthagyja a nőt? Lakva ismerszik meg az ember... pár évet le kell húzni közös háztartásban, utána lehet gondolkodni házasságon.
2. Ha közösen vállalták a lakásra a hitelt, akkor közösen is kell fizetniük, attól függetlenül, hogy közben elváltak + az volt férjnek gyerektartást is kell fizetnie.
3. Kevés. Ha nem tudom a dupláját/hó fizetni nem vállalom be a hitelt, pont azért mert bármi lehet.
Dehogymár bizony... vette volna fel ft alapon.
A bank nem mondja, csak úgy a levegőből, hogy 4x annyi törlesztőd, hanem az aláírt papírod mondja, amiben vállaltad az "árfolyamkockázatot".
A bankos néni ezt mondta: A ft hitel picit magasabb, de stabilabb, a devizahitel jelenleg kiváló választás, de magasabb a kockázata.
Szüleimnek deviza alapú sarát fizetem, elmondták nekik, basztak rá, az akkor ott olcsóbb megoldást választották. -
"FPS és TPS nézet is lehet a Cyberpunk 2077-ben
Még a SIGGRAPH konferencián tartott egy előadást a CD Projekt RED a fejlesztés alatt álló Cyberpunk 2077-ről. Ennek egyes részeit kaparintották meg a NeoGAF-on, melyből kiderül, hogy a készítők terveznek FPS és TPS nézetet is, illetve "sűrű városi környezetre, valamint az ezt körülvevő senkiföldjére" számíthatunk "tetemes mennyiségű testreszabási lehetőséggel".
"Grand Theft Auto Online - bejelentés augusztusban
Nos, a Rockstar Games Twitteren közölte, hogy augusztus 15-én felfedik a Grand Theft Auto Online-t. És jelenleg ennyit tudunk."
"Mennyire teljesít jól PC-n a Mortal Kombat?
Két évvel a megjelenése után PC-re is megjelent júliusban az új Mortal Kombat. Ezzel kapcsolatban kérdezték Ed Boontól, mennyire teljesít jól az új platformon a játék, mire a következő válasz érkezett: "MESSZE, MESSZE az elvárások felett". Úgy tűnik tehát, hogy bár a konzolos megjelenéssel egyidőben időhiány, vagy a kalózkodástól való félelem miatt ugyan számos nagyobb címet nem mernek megjelentetni a kiadók, hosszabb távon mégis van értelme a PC-re is koncentrálni. -
Én ezt is elfogadom, irritáló hogy belőlem mentik meg, de gyerekek, ha szarnának rájuk akkor milenne?
lenne több 100ezer család az utcán?
Kinek lenne ez jó? -
Detto úgyanigy vagyok énis, soha többet hitel, inkáb megyek a hid alá!
Én csak azzal nem értek egyet, hogy szerinted szar ember az aki hitelt vett fel, kigondolta betervezte, és a rendszer beszopatta, fizette évekig és elvették....
Felveszek egy hitelt, fix a törlesztő, nem fizetem, egye fene szar ember vagyok...aláírom...
De a devizások, 90% nem azért nem fizet mert nem akar, ki akarna magának hercehurcát, egyszerűen nem tud!
fizetett 5évig xmilliót, és pá házikó mehetsz ahová akarsz... -
némi off, múltheti retail therapy eredménye:
(Moderat - II (Deluxe Edition), Jon Hopkins - Immunity) -
Lefordítom: Nem gondoltad akkor, hogy a magyar gazdaság mélyebbre süllyed a saját mocskába, miközben a svájci szárnyal? Naiv-e vagy?
Itt csak lefelé vezet a lejtő. Aki mást hisz az durván beszívott. -
1.Elváltak
2. Szülők meghaltak, házat eladták, a férjével a közös házra költötték
3. 40ezres törlesztő + - 20 kalkulálva deviza miatt, ennyi fér bele, átgondolva...
Az az ember miatt duplázodott a törlesztés aki felvette a hitelt? Az a felelős? Nehogymár....
Én ha hitelt veszek fel mindig arra gondolok, tudom-e törleszteni....bele fog férni? Igen? Oké
Aztán jön a bank, aztmondja, nah holnaptól akkor 4x ennyi a törlesztőd....
De ha a bankos néni nekem aztmondja szerződés kötéskor, figyelj....vigyázz mert ez a törlesztő szar helyzet miatt 4xzödhet....nagyon hatalmas a kockázat....akkor azt mondom köszi nem...ha ez fixen levan fektetve....
Olvastam már deviza szerződést, abba tudod mennyit írnak? Hogy a törlesztés minimálisan változhat a deviza miatt, nem igy volt leírva de kb ilyen.....nah most a 40ezres törlesztő 95re emelekedése szerintem nem minimális....jah és én vagyok a hülye mert nem szólnak? :D -
én csak a magyarországi céges körbetartozásoknak helyeseltem :)
de egyébként:
SPOILER! Kattints ide a szöveg elolvasásához!
valóban vannak szerencsétlenül járt lakás-devizahitelesek, akiket sajnos a bankok megtévesztettek ill. most a magas kamatokkal szívatnak - de miért nem ebbe avatkozik be a kormány? miért nem vizsgálja a pszaf, hogy mire kér a bank 8% kamatot, ha a svájci jegybanki alapkamat 0% ?
viszont az is mélységesen irritál, hogy az egykoron nyerésben levő (mert ugye azért vette fel devizában, hogy kevesebbet fizessen az előrelátó, nem kockáztató forinthitelesnél, akikből szintén van sok, pl magam is e tábort gyarapítom) devizahiteleseket egy nagy masszaként "mentik" meg, ki tudja hanyadszor.
-
>Hihetetlen ostoba és buta volt az, aki azt hitte, hogy a frankos hitelen akár még nyerhet is, de legalábbis szinten lesz tartva.
Éppeszű ember ez nem hitte. Minthogy nyilván azt sem, hogy uszkve 2 év alatt a duplájára emelkedik. És ez mindenkit érint. Nem csak azt, aki nem tudja fizetni, de még azt is, aki sosem vett fel hitelt. -
Azért fizetsz többet mert deviza alapú hiteled van.
Kötöttél volna ft alapra és u.a. fizetnél, mint 4 éve.
Aláírtál egy papírt, hogy ha a devizaárfolyam lefelé megy akkor kevesebbet fizetsz, ha felfelé megy, akkor szopni fogsz.
Vállald a következményeit, mert hazardíroztál. Nem jött be.
Hitelt felvenni TOVÁBBRA SEM KÖTELEZŐ! Nem tartottak a fejedhez pisztolyt, te akartál más pénzéből költeni.
Tudod milyen sok mindent szeretnék én is?
Saját ház, gyerek, esküvő, nyaralások. Nem telik rá, hitelből telne, de véges a takaróm... néha picit kidugom a lábam és bevállalok max negyedmilliós áruvásáslást, de ennyi. Ezt is azért, mert elromlott, tönkrement, elöregedett az adott eszköz és cserére érett.
Egy kis szobában élünk a párommal a szüleim lakásába. Ez van, de hitelből nem is szeretnénk többet, beérjük ezzel, vagy elmegyünk ki melózni, ha úgy alakul, de akkor is azt a pénzt költjük majd el, ami VAN és nem azt ami NINCS. -
Tehát szerinted az korrekt hogy fizetek havi 8500 törlesztőt, és ebből 2250ft a törlesztés valójában?
xy-os kamatra vettem fel, megállapotdunk, vállantam....
Aztán egyszer csak jön egy levél hogy módósították egyoldalúan a szerződésem....és ez meg ez az összeg nőt.....persze törvény blabla....de ittvan elásva a kutya....
A bankok sírnak hogy te vállaltad a hitelt, de nem tartod magad hozzá, igen Józsibácsi felvett egy hitelt, vállalt havi 40 törlesztőt, mert annyi fért bele, kalkulált egy eltérést is ami belefér....oké
Aztán megduplázták a törlesztőt....
De józsibá tutti nem vette volna fel ha aztmondják 80ezer...ezért nem sértem sok embertől ezt az addig nyújtozkodj, józsibá 40ezerig nyújtozkodott mert annyit tudott vállalni, gondold kockázatra is
de me, a duplájára vagy többre, és ezért józsibát rángatják meg hogy farok minek vette 100ezres fizura a bank se adott volna hitelt havi 80as törlesztővel... -
Jó, kezdjük:
1. A nő miért vállalt gyereket, ha már eleve nagyon nehéz körülmények között élt?
2. Miért nem volt jó neki, ahol korábban lakott, esetleg a szülőkkel? Akinek nem telik külön lakásra, az érje be azzal ahol él... akkor is ha nehéz.
3. A svájci frankos hitel ügy szintén a magyar bicskanyitogató mentalitás legjobb iskolapéldája. 0%-ra + személyire vett 3 milliós Suzukik, meg több milliós lakások, meg nyújtózkodás addig, hogy a takaró már csak a fejüket fedi... epic fail.
Mit gondoltak? Majd Magyarország szárnyal és a Ft az egekbe lesz a frankhoz képest? Történelemkönyv? Politika? Helyünk a világba?
Hihetetlen ostoba és buta volt az, aki azt hitte, hogy a frankos hitelen akár még nyerhet is, de legalábbis szinten lesz tartva.
És most az ő megmentésükről van szó már évek óta? Az én adóforintjaimból akarják azokat megsegíteni, akik buták és felelőtlenek mind a föld?
Nem az a felnőttévállás lényege, hogy vállalják a FELELŐSSÉGET a tetteikért és ne MÁSTÓL várják a megoldást? Ezek akkor nem is felnőttek... rohadt bankok, bolondoknak és gyerekeknek adtak frankos hitelt. Csakazőhibájuk -.- -
Jah, nyilván ha át akarlak vágni úgy hívlak fel, hogy tudom a neved, tudom, hogy adósságod van és azt is tudom melyik banknál. Mert a csak így hívta fel.
A privát szám pedig azért bevett szokás náluk, mert ezzel magát az ügyfélszolgálatost védik, hogy utána a begőzölt agybeteg ne őt hívogassa, hogy kitépi a szívét.
"Téged, ha felhívnak egy ismeretlen számról, gondolom szó nélkül lediktálod az adataidat."
Engem ha felhívnak és engem keresnek, ergo tudják a nevem, és tudják, hogy tartozok és azt is, hogy melyik banknál akkor igen, megmondom a születési adatom, mert ezzel az egy adattal kb. semmire se mész. Ha ezt az 1 adatot megadta volna az fasz, akkor onnantól fogva minden infót megkapott volna a csajtól bármit is kér az üggyel kapcsolatba!
"2000Ft miatt ott állnak az ajtód előtt, levélben, telefonon zaklatnak."
Jól teszik. Ha te kérsz tőlem 2000 Ft-ot, aláírsz egy szerződést, hogy teljes felelősséggel vállalod, hogy xy dátumra megadod, majd nem teszed, akkor te egy hazug, szerződésszegő, megbízhatatlan ember vagy és követelni fogom rajtad az a 2000 Ft-ot, egészen addig, míg meg nem adod, vagy el nem teszel láb alól, mert én megbíztam benned, te meg átvágtál.
"Aki behajtó céget üzemeltet az normális ember nem lehet."
Ez is egy szakma és nem lenne rá szükség, ha:
1. Az emberek nem képzelnék azt, hogy több pénzük van, mint valójában. Majd amikor beüt a baj és nem fizetnek csodálkoznak, hogy a bank követel.
2. A hitel a helyén és megfelelően kezelve egy jó dolog, de idehaza a legtöbben azt képzelik, hogy az az ő pénzük és nem is szívesen fizetnék vissza attól akitől kapták.
3. Ha nem lennének trógerek, akik más vagy mások pénzéből azt képzelik, hogy újgazdagok.
Mondom ezt úgy, hogy a szüleim helyett is fizetek egy hitelt, mert ostoba, meggondolatlan barmok voltak és kb. totál kihagytak az ügyből, bezzeg amikor baj volt szaladtak hozzám -.- -
Ti a kisebbségről beszéltek...de csak azért mert nem vagytok benne....
Én kövér vagyok....nem tudok lefogyni, persze minden sovány ember tudja hogy pedig milyen könnyü fogyni és milyen egyszerű az élet....
de ez igy van rendjén....:)
Nálunk dolgozik egy nő, gyerekével lakik.....vettek egy picsányi lakást, kikalkulálták , összedobtak stbstb....akartak egy lakást, ne albérletet fizessenek, átgondolták, devizát vettek fel, kalkuláltak egy 10-20 ezret pluszt is a deviza miatt, mellete amit lehet félretették arra az esetre ha ha nőne a deviza....de amikor a 40ezres törlesztő 95ezerre nőt, akkor a kuporgatott tartalékot felélték, és most ért oda, hogy dolgozik de nem tudja fizetni, ha fizeti akkor nem eszik...ennyi a téma...persze sokan palotát vettek azok télleg hülyék....de azért ne általánositsatok... -
Megvan mind a kettő, de köszönjük!
-
Az egész ország ettől bűzlik, ráadásul állami szinten is űzik a nemfizetést :( -
Kérlek, hogy legalább Te jelentkezz!
-
Nem is merek rá jelentkezni :D -
Legközelebb ilyen kép nélkül tedd!
Ne feledd: banner. -
Kedd v2.0 és v2.1
-
"Xbox One’s friends list options have been detailed by Microsoft, revealing that the console also flags up Xbox 360 players in your circle. You won’t be able to chat with them however."
-
Magánszámot fel sem veszek. Pl pont most csörgött rám valaki... de ha nem akarja, hogy valaki visszahívja, akkor én nem akarok vele beszélni. -
A francokat, épp ellenkezőleg! Neki legalább volt sütnivalója és nem adja ki az adatait egy ismeretlennek. Téged, ha felhívnak egy ismeretlen számról, gondolom szó nélkül lediktálod az adataidat. Bárki lehet a vonal másik végén aki xy-nak adja ki magát. Felhívják a fazont egy rejtett számról (amúgy miért mindig titkos számról hívnak az ilyenek?!), majd bemondás alapján adatokat kér tőle. Először csak a születési dátumát, utána ki tudja mit. És ezeket az adatokat mégis mire fogják még felhasználni? Ezek a behajtó cégek a legnagyobb taplók, 2000Ft miatt ott állnak az ajtód előtt, levélben, telefonon zaklatnak. Aki behajtó céget üzemeltet az normális ember nem lehet. -
Én az adatvédelmet sem értem, mindig szajkozzák hogy 3. félnek nem. akkor hogy adják el egy külsős cégnek? -
De most nem is a sima hitelről volt szó hanem az adósságbehajtós trógerekről. -
Pont a biztosításról írtam lentebb....:) -
Hitel biztosítás.
Pontosan a nemvárt esetek miatt van ilyen! Vicces, de én még az első 0% THM-re vett tv-mre is kötöttem ilyet, mert éves szinten kb. +3k volt, szinte garantált a pozitív hitelbírálat és védve vagy az ellen, hogy xarba kerülj.
Ezek komoly dolgok, ha más pénzével támad kedved rendelkezni, vállald a következményeket, de az a min., hogy mindent megteszel azért, hogy rendes adós légy, mert legközelebb, a kutya nem fog neked hitelezni, meg különben is... ez az elvárható minimum. -
Énsem azért nem fizettem mert genyó vagyok, mindig ez az első, de télleg baxhat be valami nemvárt sajnos... -
Slusszpoén, hogy a mi cégünket pontosan a NEM fizető egyéb cégek nyomorították meg elég durván. Tudod: Vásárol, beruház, majd nem fizet a beszállítóknak, kivitelezőknek, majd kimenekít, végül csődöt jelent, új céget alapít.
Ezt hívják fehérgalléros bűnözésnek. Hemzseg tőlük az ország, remélem mind a saját vérében fuldokolva rohad porrá.
-
Eddig 4 hitelem volt. Most is van egy.
SOHA nem zaklattak... mondjuk időben fizettem is.