311803
-
A Warcraft 3 jóval komolyabb kategória: a hősökkel és a 12 fős csapatokkal meg a különböző bónuszokkal nagyon sok lehetőséget adott, ma is elővehető.
Mindenképp ajánlom a kipróbálását, de siralmas, hogy a GOG-on sem működő verzió szerepel és nem is tűnik úgy, hogy meg lesz csinálva a közeljövőben (a sok 1 csillagos "értékelés" pedig elé szembetűnő). Az egyik legjobb stratégiai játéknak tartom, még akkor is ha tele van buggal és a második rész jóval polírozottabb. Megelőzte korát, az első olyan játék volt, ahol zsoldot kellett fizetni és úgy is bukhattál egy játékot, hogy nem tudtad kifizetni a katonákat (akik akkor is pénzbe kerülnek, ha nem veted be őket, igaz, akkor a zsold kb. 1/10-ét kérik el csak, tehát megéri minden útba eső csapatot felvenni). Ha meg túlerővel mentél rá az ellenfélre (bár erre nem sokszor adódott mód, lévén az ellenfél általában 5-6x-os túlerőben volt), hamar elfogyott a pénz.
A legnagyobb bug azzal kapcsolatban volt, hogy a mozsárágyúk néha elpusztították önmagukat ha nem a megfelelő irányba lőttél vagy rossz helyre pozicionáltad őket a játék elején (csata közben nem lehetett őket mozgatni).
Utoljára szerkesztette: Atisz, 2019.03.08. 18:33:57 -
Zóanagyvarázsló #305549 A GOG-os Shadow of the Horned Ratet még nem próbáltam, csak olvastam a problémákról, de ez azért is szomorú, mert ugye a jogokat saját maguk vásárolták meg, ők a kiadó. Viszont annak örültem, hogy a Chaos Gate és Rites of War tényleg out of the box megy. -
Zóanagyvarázsló #305548 Igen, az íjászok gyengébbek lettek, de a mágusok erősek voltak mindkettőben. A 2-ben is érdemes őket kombinálni más egységekkel. Az SC vagy WC3 jóval komolyabb balansszal rendelkezik, de attól még ezek jó kis nosztalgikus pionírok, csak az irányítást nehéz lenyelni. -
Zóanagyvarázsló #305547 Csak kérdés, hogy ez mit számít, ha torrenten úgyis elérhetők, az abandonware oldalak meg működnek, csak sok GOG-linkkel. Aki direkt nem fizet, azt ennek nem illene zavarnia. -
-
No, redemeltem a DMC 5 kódom, most végre átélhetem, milyen az amikor azzal a játékkal játszom vakon, amivel mindenki nyomja..kár, hogy egy DMC 5 ez a játék, de majd a Division 2-nél is elmondhatom ugyan ezt és ott is hozzá fogom tenni, hogy kár, hogy egy Division 2 ez a játék..:D -
MyAbandonware, Abandonia, Home of the Underdogs, Retrogames - azért ennek ~10 évvel ezelőtt egészen komoly kultúrája és elterjedése volt, manapság a konzolos ROM gyűjtemények még léteznek, de ezek már kevesebben. -
Értem, de milyen oldalakról szedtük is le ezeket? Legyünk őszinték, nagyrészt azért torrente felügyelő szakértelme kellett hozzá. Emlékszem 1-2 amerikai és spanyol oldalra (ami működött, tehát nem vírusgazda lettél a letöltött játék után), de azért nem ezek voltak többségben. Volt olyan ahonnan pl. a Bioshock is szerepelt a kínálatban, ami mondjuk nem annyira abandonware :)
Érdekes kategória pl. a Baldur's Gate is, ami óriási sikere ellenére nem tudta megmenteni az Interplay-t és utána minden hiéna lecsapott rá a Vivenditől kezdve az Atari-ig, mígnem egy Beamdog nevű banda tette rá a mancsát, ami most pofátlan összegért vesztegeti (A Neverwinter Nights-szal és annak ingyenes (!) kiegészítőivel együtt) úgy, hogy az interneten fellelhető modokat árulják gyakorlatilag, hidden object game-es animált állóképekkel (mert ugye a játék eredeti átvezetőit újrarenderelni munka lett volna). Sajnos már a GOG is átvette az ő verziójukat. -
Igazából az, hogy az "abandonware" az egyszerre jelentett legális (a kiadó azt mondta, hogy hajrá), és szürke (a kiadó nem mondta, hogy hajrá, de X éve nem kommunikált a témában, a megkeresésekre nem válaszolt, egyáltalán azt se tudni, hogy ki a jogtulajdonos) dolgokat.
Azzal, hogy a GOG egy legláis, egyértelmű felületet nyújt - technikai támogatással, mindennel - sok kiadó és jogtulajdonos figyelmét felkeltette, és ezért ha már kirakta egy olyan helyre, ahonnan még akár csurran-cseppen is neki, akkor úgy döntött, hogy a többi helyről ezeket jogilag megpróbálja leszedetni. -
Na de mi az az abandonware és mi különbözteti meg egy játék okos (kalóz-) verziójától. Senki nem birtokolja a jogait. OK, de hol tudtad ezeket letölteni? Ugyanonnan és ugyanúgy ahogy az említett okos verziókat, akár új játékokét is...
A GOG nem ölt meg semmit.
1 bajom van a GOG-gal: a zseniális Warhammer: Shadow of the Horned Rat náluk is játszhatatlan. Eddig egy szlovák oldalról tudtam leszedni egy patch-t ami működőképessé tudta tenni, ami viszont sajnos már nincs meg... -
Nos, a nehézkes irányítás és az íjászok mindenhatósága ellenére nekem nagyon tetszett.
A 2. résszel én is többet játszottam, de csak a multiplayer miatt. Ott viszont gyakorlatilag tönkretették az íjászokat és a mágusok lettek a fő ütőerő (multiban legalábbis, ahol nem volt akadály a pénz), tehát egyoldalúnak kvázi egyoldalú volt az is (azt hiszem erről már beszéltünk).
A hajókat viszont tényleg nagyon szerettem.
Sőt, még arra is emlékszem, hogy a játék demójában a kő is szerepelt mint nyersanyag (a játékban részben emiatt voltak hatalmas sziklatömbök - amiket ebből kifolyólag csak az öngyilkos törpékkel/goblinokkal lehetett "eltüntetni" :)). -
Zóanagyvarázsló #305539 Igen, bár jó pár közülük már korábban is freeware volt, illetve párhuzamosan ingyenes lett Steamen is. -
Ha pedig egy kiadó szeretne legális abandonware-t, akkor kirakhatja a GOG-ra ingyenesen a játékot. Nem sokan, de megtették azt is. -
Zóanagyvarázsló #305537 Az ún. abandonware sosem volt jogszerű, akinek meg erkölcsi skrupulusai nincsenek a témában, az torrentről be tudja szerezni a jellemzően kényelmesebb és teljesebb GOG-os verziókat (többnyire, mert néhány játékhoz a kiadó nem csomagolta kiegészítőt, illetve az inferior DOS-os verzió az elérhető, jellemzően az abandonware oldalakhoz hasonlóan). Ráadásul hibalehárítási ügyekben a GOG fóruma is egy jó gyűjtőoldal. Sőt olyan játékok is mennek végre jól, melyekből sötétebb bugyorból alig lehetett jobb verziót találni, nekem is vannak olyan darabjaim, melyekből a GOG-os hasít, az eredeti dobozos pedig semmiféle ezoterikus trükkel nem játszható. Az is jó dolog, hogy így a régi klasszikusok jobban szem előtt vannak, adott esetben pedig "szavazni" is lehet rájuk (azon persze lehet vitatkozni, hogy a Beamdog munkássága üdvös-e*, és sok esetben az eredeti fejlesztőkhöz nincs köze a jogtulajnak, de retrótrendeket így is lehet befolyásolni).
Valójában senki nem veszített semmi kimutathatót, ha nem az abandonware oldalak irracionális rajongója volt. Ami nem kimutatható, hogy mennyi játék válhatott volna azóta freeware-ré, de a régi klasszikusokat szokták a kiadók ingyen osztogatni, sőt a GOG maga is egy felület erre.
A Diablo is akkor éri meg az árát, ha kezdeni akar vele valamit a játékos, nálam tervben van a kooperatív nosztalgia (a D3 is kedvet csinált az elődök újraelővételéhez), ha pontosan tudom is, hogy miben és mennyire elavult.
*A sok platformon való elérhetőség (lassan jönnek konzolokra is) mellett én a zoomot tudom értékelni, a régiekhez nem tudok efféle modról, de számomra nagyon hasznos. Illetve a Planescape esetén nem barmoltak bele a játékba, csak az eredeti alkotó, Avellone egészítette ki a tárgyleírásokat, ami pozitív dolog. -
Gépigénye kb lóf*** attól nem kell félni. -
Andule #305535 Vegulis hallottam mar olyan velemenyt miszerint vki azert bosszus a GOGra mert kinyirta az abandonware-t. (es ebbol a szempontbol igaza is van)
Szvsz meger ennyit mert alapbol is, illetve szamomra is jatektorteneti merfoldko volt. Kb ahhoz hasonlitanam mikor ti meseltek fiatalkori nintendos vagy mas konzolos elmenyekrol. -
Venném...
...ha futna Windows 7-esen, és/vagy nem lenne nagy gépigénye.
Egyelőre elvagyok nélküle, még úgyis, hogy a csajok csinibbek lettek benne--- és a jiggle-jiggle...
-
Zóanagyvarázsló #305533 A remaster miatt, mondhatni azt promózták vele, az sem az überjófejségről szólt, bár korrekt lépés volt. Ráadásul az a fél világnak megvolt, mert tele volt a piac büdzsé SC-vel (is), a kulcs pedig beregisztrálható volt, ezzel szemben a többi említetté nem. -
Zóanagyvarázsló #305532 Alaposan megöregedett, de a WC1-et én már a '90-es években is nehezen viseltem, miközben a WC2-t meg rongyosra játszottam. Kínszenvedés volt az irányítás. -
Megjelenés előtt adtak 25%-ot kuponnal, megjelenés után meg 34%-ot. Valszeg nem jött be a népnek a játék.
-
Jó 3-4 éve a GMG brutálisan jó alternatíva játékvásárlás témában - fejből már nem is tudom, hogy hány pre-orderem volt náluk. -
+1 Főleg, hogy a StarCraft + BroodWar is ingyenes már vagy 2-3 éve, bár ugye most már jelentősen megváltozott a Blizzard is
Utoljára szerkesztette: TBTPumpa, 2019.03.07. 19:04:50 -
GMG megint odatette magát:
Dead or Alive 6 (VIP zóna) - 34% kedvezmény
Összeg: £36.13 (13400 Ft), szürke oldalakon is drágább
Utoljára szerkesztette: TBTPumpa, 2019.03.07. 19:03:51 -
Geczi leszek: ennek már ingyen kéne... a W1 és W2-vel együtt... -
A Warcraft 2 is, hidd el :)
A Warcraft 1-nél meglepően magas a nosztalgiafaktor ellenben. -
Még meg van CD-n :) -
A Warcraft 1 öregedés szempontjából szerintem elég necces... D1 és W2 is mondjuk, de jóval kevésbé. -
"Warcraft 1 és Warcraft 2 pedig úton van. Ezekre még nincs konkrét megjelenési időpont, de jönnek!" (GOG)
Utoljára szerkesztette: grebber, 2019.03.07. 17:26:15 -
Andule #305522 nagy fasza, en is elobb vettem eszre :) absz nem gondoltam h a GOG-nak van eselye behuzni a kinalataba mikor a Blizzardnal nem lehet megvenni.
#305520 ar nezopont kerdese. egyreszt friss megjelenes ergo full ar, ev vegere tuti lesz -50ben, masreszt hivatalos forrasbol volt usabol rendelheto eredeti cd 120-140 dollarert es kesz. nem steames, hala az eg :D
-
Akkó' megnézzük a DA:Inq-et, hátha. Bár kétlem, hogy a kulcsos oldalaknál olcsóbb lenne.
-
Nagyon drága. Meg nem steames.
Vietcong jöhetne már új rész vagy remastered vagy bármi. -
Besza-behu:
Diablo GOG -
Oh, az derék! Akkor beleásom magam :-) -
Viszont a homály 720p, receficével, az rémesen fárasztja a szemet.
Nem való ez erre kicsit sem... fogalmam sincs minek erőltetik. Várj. Rájöttem: $. -
Nálam olyan 80 óra körül pattant a platina,de 170+ óra van benne :) Ja és az utolsó kieget még nem is néztem. Szóval van tartalom benne és nagyon el tud kapni -
MrAndree #305515 Battlefront II 5 euró és Titanfall II 7,5. Még ezek talán, nem multizok de a single része mindkettőnek érdekelne. Főleg Titanfall II, annak a kampányáról egész jókat hallottam. -
Mai készülékek már nem bocsájtanak ki olyan mennyiségű sugárzást, hogy az káros legyen a látásra. Ez kb. 10-15 éves "hír". -
Alice: Madness Returns csábító 2.49 EUR-ért, de kb. ennyi. -
:D -
Jah tényleg, el is felejtettem, hogy 720p... baze... a PSVR-nál is erősen necces a FHD. Ezek született gyilkosok.