311803
  • Árnyvadász
    Dicey Dungeons

Ezt este megveszem, szeretem a stílust, ha mégse jönne be, akkor visszatérítettem. (Hónapok óta forgatom így a pénzem a Steam pénztárcámban. Veszek valamit, játszom vele 2-4 órát, aztán visszakérem az árát. Mondjuk ez leginkább a játékok minőségét jellemzi, nem a spúrságomat, de nem lepődök meg rajta, mert nyári szezonban ritka jó portékát kifogni. Persze nem lehetetlen.)
  • IMYke2.0.0.0
    "Én még nem találkoztam olyan játékkal aminek DLC kellett volna ahhoz, hogy teljes értékűnek tekintsem."

Akkor kerüld messzire például a "The Evil Within"-t...
  • Árnyvadász
    DLC témában. Én még nem találkoztam olyan játékkal aminek DLC kellett volna ahhoz, hogy teljes értékűnek tekintsem. A DLC egy nem szükséges tényező, a sztorit, a teljes értékű játékot megkapod, mikor megjelent a játék. Akkor nem kapod meg, ha a produktum korai hozzáférésű és még nem az elkészült végleges változattal játszol.

Persze bele lehet menni kinek mit jelent mikor vásárlásnál Ő úgy érzi, ha DLC-t is vett, elmondhatja több tartalmat kapott a pénzéért, de ez csak ámítás szerintem. Csak gondoljatok bele egy kicsit jobban. Az már más kérdés, ha valaki viszont gyűjtő szemléletű, a pénzéért cserébe mindent akar. Ezzel sincs semmi gond, fizessen érte, vagy várja ki és fizessen kevesebbet érte, aztán legyen boldog.

De továbbra is azt állítom, ettől nem fog nagyobb, jobb játékélményt kapni. Esetleg mást igen. DLC-je váltogatja éppen mit.

*Értelemszerűen a mondandómat úgy kell értelmezni, hogy vannak ritka kivételek mikor egy DLC megüti egy kiegészítő szintjét és akkor arra már nem érvényes az amit írtam, de mint tudjuk ez nagyjából a fehér hollót láttam esete kategória, egyébként a DLC az valójában az amit a neve is tükröz, némi extra - pénzért cserébe. Oszt jó napot.

Utoljára szerkesztette: Árnyvadász, 2019.08.14. 12:29:22
  • zorrobomber
    Persze, ez volt a lényeg a példában, hogy más kiadó meg se próbálkozik a műfajjal - pont a behatárolt pénzkereseti lehetőségek miatt. Igény viszont van rá, és a rajongók kiéhezettsége miatt bármennyi contentet megvesznek, szerintem erre kiválóan éreztek rá.
    Utoljára szerkesztette: zorrobomber, 2019.08.14. 11:39:24
  • zorrobomber
    Én még ezt sem érzem kifejezetten bunkóságnak... az ő termékük, azt csinálnak vele amit akarnak. Bírom az embereket, szívják a fogukat amikor subscription-t kell kifizetni, ők egyben akarnak AAA mennyiségű kontentet, 20 dollárért, de közben folyamatosan jöjjön hozzá évekig a patch :) Oké, itt pont kb. egy évről beszélünk, de úgy, hogy az XCOM 2 sose volt egy kiegyensúlyozatlan bughalom.
  • IMYke2.0.0.0
    "mondjuk az Activision"

Hát, ők elég nehezen. Be vannak ugyanis már skatulyázva.
  • zorrobomber
    Szerintem abszolút védhető álláspont a Paradox-é. Természetesen jogodban áll ezt nem szeretni, és tény hogy tud kellemetlen lenni, amikor minden hónapban kinyitnád legszívesebben a bukszát, de azért megnézném, hogy más kiadó - mondjuk az Activision - hogy élne meg egy rakás történelmi stratégiai játékból.
  • genndy
    Humble Jackbox Party Bundle 2019
  • Ainz
    Na ez mondjuk simán bunkóság, de ha a war of előtt tudott az ember játszani meg ki tudta tolni, akkor az azzal jövök fixek se hiányoztak annyira.. Az a kieg meg elvileg fasza lett, már amiket olvastam róla szóval így idk.. Kicsit tényleg bunkóság, de legalább nem szar játéknál játszották be. : D
    Utoljára szerkesztette: Ainz, 2019.08.13. 19:08:41
  • IMYke2.0.0.0
    "szóval nem tudom milyen fizetős patchre gondolsz."

"Firaxis Games

Verified account

@FiraxisGames
    Follow Follow @FiraxisGames
    More
    Replying to @PILULE_1995 @XCOM

War of the Chosen fixes aren't available for the base game. The XCOM 2 code base was rebuilt to implement new and update existing systems.

8:46 AM - 23 Aug 2017

Röviden: vagy megveszed az expansiont (igen: War of the Chosen), vagy nem kapsz javításokat. S ezt nem csak Twitteren írták le a fejlesztők.

• Ainz
    XCOM 2-ről nem tudok, ott úgy tudom volt 1-2 kis cosmetic dlc meg egy expansion a (War of the Chosen) szóval nem tudom milyen fizetős patchre gondolsz.
    Én amúgy leginkább a pre ordert nem szeretem, mert előre fizetni játékért felesleges.. early acces is jobb, mert ott tudod h szart veszel, de ha neked az alap koncepció bejön és megbízol a készítőbe/készítőkbe, akkor megveszed.
  • IMYke2.0.0.0
    Én sem offenzívan válaszoltam - próbáltam megvilágítani, hogy mennyire "veszélyes" és kétélű penge ez a DLC-mennyiség dolog. Miközben "viszlát és köszönjük a halakat" alapon valami eltűnik (nem a bálnák), és hiába az "ingyenes" nagy patch-ek (amiket más cégek nem is emlegetnek fel védekezésként, mert tudják, hogy mennyire természetes kell(ene), hogy legyen a javítgatás folyamata)...
    ...habár, mit is mondok, amikor olyan világban élünk, amiben léteznek és létezhetnek FIZETŐS nagy patch-ek... (lásd XCOM 2, például...)
  • Ainz
    Én egyáltalán nem offenzívan tettem fel a kérdés, csak nekem a legtöbb esetben nincs semmi bajom a folyamatos dlc megjelenésekkel.
    Pl most ARK-nál örülök az új season passnak, mert akármilyen bugtenger is a játék, még így is a legjobb survival game amit valaha csináltak és örülök, hogy jönnek még hozzá tartalmak.
    Ugyan így vagyok a paradoxal is, ha ott jön egy DLC az általában elég sok contentet hoz magával, persze vannak lehúzósak is meg cosmetikai stb, de azokat meg nem kötelező megvenni. Pl CK2-nek a legutolsó dlc ami kijött hozzá, az a Holy Fury és kibaszott jó dlc lett, mások szerint is nem csak szerintem..persze ott is voltak már szarabbak is, de hát ez van.. max megveszi az ember őket később, mikor olcsón adják.. most pl még 1 óráig vagy meddig 13 euró kb a CK2 meg a hozzá tartozó összes számító DLC.. a játékba simán lehet tolni 5 ezer órát is, ha szereted a történelmi rpg stratégáikat : D
    Utoljára szerkesztette: Ainz, 2019.08.13. 18:52:52
  • IMYke2.0.0.0
    Talán úgy tudnám ezt jellemezni egy olyan embernek, aki nem ismeri az elégedettségre vágyás indokát, hogy: egy jól sikerült befejezés után az ember már úgy érzi, ez így volt kerek, teljes (amiért szépen tejeltél is, akár összességében egy AAA árat is)... és nem kicsit bosszantó, amikor évekig jó-kevésbé-jó-vagy-kamu tartalmakkal bővül a pakk, és nyilvánvaló, hogy mire megy ki a "játék", a tartalmat adunk a játékosainknak***" égisze alatt.

Mielőtt lelkesen betámadnál: kérlek, merengj el azon, milyen is lehet a másik oldalról nézni ezt a játékpiacot...

//*** = Megvédi a rengeteg DLC-t a Paradox vezetősége --- és ugye ez a hivatalos álláspont.
    //szerk 2: a hozzászólások is...
    Utoljára szerkesztette: IMYke2.0.0.0, 2019.08.13. 18:41:33
  • lacuska51
    Diablo, ha valaki szeretne kicsit nosztalgiázni :)
  • Ainz
    Ha sikeres lesz, akkor tuti nem csak ennyi dlc lesz, hanem szépen jön majd a második season pass, mint most ARK-nál meg egy csomó játéknál, de nem tudom ezzel mi a baj? Mi van ha egy jó játék folyamatosan kap contentet?
  • zorrobomber
    Teljesen jogos félelem, kivéve ha leszarod a DLC-ket, csak játszani akarsz most az alapjátékkal. Mondjuk nyilván büdös már ez kapásból, hogy launch aztán már a félár feléért dobálják utánad :D Annyi hogy a review-k jók, szóval duplán csábító.
  • IMYke2.0.0.0
    Egyetlen igazi oka van, hogy félek ettől: Paradox és az ő ezer DLC-i.

//mert ugye mindenki érzi, hogy nem ennyi lesz csak:

Utoljára szerkesztette: IMYke2.0.0.0, 2019.08.13. 16:18:21
  • zorrobomber
    Age of Wonders Planetfall PC + DLC - 23.09€
  • Rony94
    Csak akkor szopat ha béna vagy. Bocs. :D

Egyébként ami számomra még nagy dolog, az a Nier. Ez is játszható állapotban van már szinte. És ez se fog jönni PC-re a büdös életbe se, szóval...

Utoljára szerkesztette: Rony94, 2019.08.12. 20:30:16
  • grebber
    Én egy játékot azért szerzek be hogy játsszak vele. Ha szopatni akarom magam arra vannak jobb dolgok is
  • MrAndree
    Csak nem lecsaptak az első kanyarban? :D
  • grebber
    Köll a tököm nek ez a fos. Uncsárted széria gyűjjön meg a Killzone-ok, meg a gran turismok
  • benőmenő
    Jó hír, hogy ha így haladunk 2025-re lehet játszható Bloodborne is lesz!

Utoljára szerkesztette: benőmenő, 2019.08.12. 18:57:19
  • Rony94
    A Dokumentumokban nem tudtam új mappát kreálni, így mókoltam egy kicsit vele, míg fel nem oldottam ezt. Csináltam egy "GTA3 User Files" mappát a Dokumentumokon belül és így már sikerült menteni. Nagy fasság egyébként, de így legalább működik.
  • lalakov
    Hogyan?
  • Rony94
    Vegyétek tárgytalannak. Megoldódott.
  • Tinman #307364
    Tori gate minap beugrott, az az egyetlen item megnyerte a játékot, lepergett a credits. Not impressed.
  • Rony94
    Sziasztok. Tippeket szeretnék kérni tőletek, hátha tudnátok segíteni nekem. Emlékeim szerint 1-2 éve mikor még Win 8.1-et használtam, akkor a GTA 3 probléma nélkül működött. Most viszont Windows 10 alatt olyan problémába ütköztem, hogy nem tudok egyszerűen menteni játékállást. A legeslegelső küldetés után lehet először menteni a hideout-nál. Na most ha bemegyek a hideout-ba, akkor előjönnek az üres save slotok, de akármelyikre megyek, azt írja ki hogy: "save unsuccessful". A játék amúgy Steam-es verzió.

Megnéztem, a Dokumentumokban nincsen GTA 3 mappa, még a Rockstar Games mappában sem, tehát olybá tűnik, hogy valami blokkolja a játékot attól, hogy egy mappát készítsen a Dokumentumokba.

Próbáltam C meghajtóra is telepíteni a játékot, úgy sem ment. Ezen kívül volt adminként való játékindítás is, volt Win98/WinXP kompatibilitás szerinti indítás, volt hogy kikapcsoltam a Windows Defender-t, volt hogy kivételek közé raktam a gta3.exe fájlt a Windows Defender-en belül, volt már hogy teljesen kilőttem a OneDrive-ot.

Eyiknél sem javult meg. Egyszerűen már nincs több ötletem. Az elmúlt hónapokban egyre több problémáim vannak a játékokkal, de eddig az összeset meg tudtam oldani...kivéve ezt. Ez a Windows 10 egyre szarabb így.
    Utoljára szerkesztette: Rony94, 2019.08.11. 19:18:09
  • Ainz
    Valaki, ha a mostani bundleból nem tart igény a Slay the Spire-re, akkor 3 euróért átveszem.
  • Evoluti0N
    Vicc volt. :D Nem tudok többet itt senki másnál. :D
  • IMYke2.0.0.0
    Akkor sok sikert neki.
    Részemről:
  • Evoluti0N
    Stadia exkluzív lesz PC-n.
  • grebber
    Ps4 en lesz x hónapig majd epicen + 1 évig mire végre eljut majd pc-re is
  • Rony94
    Már korábban is voltak pletykát azt hiszem, de ez csak jobban erősíti a PC-s megjelenést. Én ennek csak örülni tudok. :)
  • benőmenő
    Valamelyik Digital Foundry podcastban fejtegették, hogy az MS-el közös cloud szolgáltatás miatt már a Sony first party stúdióknak is figyelni kell majd arra, hogy teljesítménnyel viszonylag jó arányban skálázódjon a játékuk és ez lehet a főpróbája a Decima engine-nek ilyen téren, ha jön PC-re.
  • IMYke2.0.0.0
    ‘Death Stranding’ No Longer Listed as PS4 Exclusive; PC Version on the Way?

• Atisz #307354
    A Chaos Reborn egy tökéletesen közép-szer(/szar) játék.

Ahogy Grebber is említette, a The Town of Light és a Lust for Darkness + még az Ash of Gods ami mindenképpen kiemelkedő a bundliból. Én is szemezem vele.
  • grebber
    Town of light és a Lust of Darknes érdekel de majd mákor ez az év extra szopás a humble havik miatt csak a pénzt vitte kb eddig :(
  • Zóanagyvarázsló
    Talán a Chaos Reborn a legérdekesebb (a klasszikus Chaos remake-je Gollopéktól), de azt megkaptam már korábban a Phoenix Point miatt, és sosem indítottam el. A többiről fogalmam sincs, és nagyon jól van így.