311803
  • Moby
    Szerintem akkor is sokan eret vágtak volna magukon, ha lett volna varázsgömbjük, és látták volna azt a jövőt, amit a valve-nak tapostak ki: a lemezes játék halálát.
    Meg szerintem ez a téma sokszorosan túl van tolva. Az epic kliens szar, az ingyen játék jó. A kliens lehet még jó, az ingyenes játék meg nem válik fizetőssé (vagy legalábbis minimális az esélye). Én mondjuk telbietoszom, hogy egy játék milyen kliensre jön ki. Az asztalról indítom ikonon. Nekem ennyi. A steamet sem használom semmire (mint kliens). Szó szerint. Semmire.
  • darkSectorxxx #307830
    Ha irónia volt akkor sorry, azt hittem komolyan mondod, hát szerintem a független fejlesztők járnak ezzel jól és örülhetnek a juzerek, hogy kevesebb Tell Tale Games Story lesz ezekután.
  • darkSectorxxx #307829
    Ha a funkciókról lesz szavam, akkor ezt majd megbeszéljük, én a free adakozásra írtam, funkciók nem izgatnak, mert nem hazsnálom így se.
  • darkSectorxxx #307828
    Akkor stornó.
  • kjhun
    Nagy pofont kapott a franciáktól, a Steam: Lehet eladhatóak lesznek a játékok?
  • Maala
    Szerintem szíve joga minden fejlesztőnek olyan platformon megjelentetni a játékát, ahol akarja. (Még egyszer, újonnan bejelentett játékokról beszélünk, nem bejelentés utáni váltásról és 1 év késéssel megkapott kulcsokról!)

Neked pedig szíved joga nem megvenni azon a platformon a játékot, ha nem találod funkcionalitásában megfelelőnek. Nincs ezzel semmi baj.

Lemaradni sem marad le senki semmiről, max egy bugmentes játékot kap 1 év múlva a kezébe.
  • Maala
    Darky húzását félretéve, mi az, hogy "Exclut kötnek magukhoz"? Az exclusive-nak az a lényege, hogy csak és kizárólag ott találod meg. Már beszéltünk róla, és tudom, hogy a konzoltúszsághoz hasonlítod te is, én is. Csak most szeretett PC-nkre is beköltözött, jóval enyhébb formában.

Azt hittem, az a probléma, hogy epic store timed exclusive lett pár dolog, ami korábban úgy volt, hogy nem ott lesz kiadva... Mert azzal még egyet is értek, hogy ez görénység (azonban elsősorban a fejlesztő részéről, szerintem, és nem az Epic részéről)

De hogy simán egy újonnan bejelentett játék ott jelenik meg és X ideig nem érhető el máshol, ez csak egyszerű üzlet. Felhasználóként számodra is meg vannak ennek az üzletnek előnyei, és hátrányai is. Csak épp TE úgy döntöttél, hogy nem kívánod kipróbálni X játékot, csak azért, mert Epic store-os, vagy mert az epic launcher túl primitív, vagy mert nincsenek achievementek, vagy mert nincsenek kártyák.

Ezzel pedig nincs semmi baj, de ettől ez még a te egyéni döntésed.

Teljesen elvárható, hogy az Epicnek fejleszteni kell a feature-jeit, ha a hozzád hasonló, "fejlettebb funkcionalitásokat" is igénylő embereket is magához akarja csábítani. De olyanokat fűzni, hogy szar az Epic, akik ezeket magasról letojják, tök felesleges szerintem.

Egyébként meg bundli = pénzbe kerül. Ez a mostani ajánlat meg ingyenes. SG >>> ingyen >>> pénzbe kerül. (ezek relációjelek)
    Utoljára szerkesztette: Maala, 2019.09.20. 20:28:13
  • Tinman #307824
    A Valve véletlenül se így csinálta.

Akkor éppen gamer újságíróként melóztam, Day1 teszteltem a HL2-öt és abszolút nem vágtunk eret, mert Steam kellett hozzá. Miért? Mert a Valve a saját termékéhez a SAJÁT kliensét tolta elénk. Később ezt a Blizz is művelte a Bnet-el? Kit zavart? Senkit. Miért nem? Mert szíve joga minden fejlesztőnek a saját kliensét tolni. Az Epic ezzel szemben levetetett játékokat a pénzével a Steam-ről, amik véletlenül se a saját produktumai voltak.
  • MerlinW
    Ubi és EA a világ legnagyobb kiadói és a SAJÁT játékaikat excluzzák, ami tök rendben van. De Epic lerabolja a piacot és rákényszeríti az embereket egy vállalhatatlan minőségű kliens és szolgáltatás használatára.
  • Tinman #307822
    Igen, a platformon belüli timed excluzás iszonyú irritáló dolog. Szerintem nem így kell lenyomni a Steam-et.
  • Tinman #307821
    Arról van valakinek pontos adata, hogy hányan licencelik és fizetnek az UE4-ért és hányan pl. a Unity-ért? Csak kíváncsi lennék.

Részemről én továbbra is azt mondom, hogy ha lett volna egy kis eszük, akkor nem költenek milliárdokat ezekre a vótmá' cuccokra, hanem Day1 egy olyan klienssel rukkolnak elő, hogy a pofánk leszakad. Ha egy Steam tudású klienst toltak volna indulóban nem hőbörögne itt senki!

"Szarasztím" - ennek a copyright jogai engem illetnek, nem véletlenül. A Steam szar, de a legjobb szar az összes szar közül és nálam jobban senki nem várja, hogy tisztességes konkurenciát kapjanak a pofájukba. De az Epic eddigi húzásai engem arra emlékeztetnek, amikor a kisfiam a napszemüvegtokommal akar csatornát váltani.
  • Tinman #307820
    Baj nincs ezzel a részével. Azzal a részével van baj, amikor exclukat kötnek magukhoz. Amikor a vásárló nem kap választási lehetőséget, csak kényszer, ráadásul platformom belül az nem jó. Nekem, mint vevőnek nem jó.
  • Maala
    Örülök, hogy össze lehet veled játszani. <3

Látod, ez megint egy nagyon nagy probléma, Ubi-EA nagyon korrekt módon felvásárolja a játékstúdiókat, hogy aztán a már gyakorlatilag belsős játékokat adja el a store-jában... Ezzel szemben csúnya Epic a független fejlesztőktől vásárolgatott játékokkal tölti fel az áruházát, a Fortnite-on és a régi címein kívül semmi sem az övé. :-(
  • MrAndree
    Szerintem mind az Uplay, mind az Origin jelenleg mérföldekkel áll az Epic store felett a funkciókat tekintve.
  • IMYke2.0.0.0
    Segítek: ironizált. Azok kárára, akik az Epicet és a metódusát nem szeretik...
  • darkSectorxxx #307816
    Miről beszélsz, Uplay meg Origin meg egyéb exclusive-okat senki, de SENKI nem vett még életében, vagy menjen még az álszenteskedés?
    Komolyan megint ez a faszság, amúgy az kurvára nem zavar senkit hogy az Uplay-Origin is tart sajátokat.

Kb pont az ilyen véleményekre gondolok, már bocs.
    HA soha nem vettél és hazsnáltál Origin-vagy uplay-t akkor strono részemről a komment.
    Utoljára szerkesztette: darkSectorxxx, 2019.09.20. 19:31:26
  • darkSectorxxx #307815
    De én hallottam láttam ilyet is, nem egyet.... :(
  • Maala
    Nem a gond, hanem az a gond, hogy a pénz hatalmával az EPIC eléri, hogy csak 1 év múlva, kiforrott játékokkal tudj játszani.

Elveszi a kedves játékosoktól a bétáztatás lehetőségét, és ez... önmagában is vérlázító.

Mi az, hogy Steamen első naptól kezdve kiforrott játékokkal játszhatsz? Elmennek a fenébe!
  • MrAndree
    Szerintem itt konkrétan abba a ténybe senki nem kötött bele, hogy ingyen adnak játékokat. Sok, az osztogatással kapcsolatos dologba igen, de az már nem ugyanaz.
  • darkSectorxxx #307812
    Nem kell ismernem, nem maga a védelem, támadás a probléma, hanem az a baj sok embernek hogy free osztogat játékokat, ez önnmagában miért probléma nem vágom.

Én most kifejezetten csak erre gondolok a free játékokra.
  • IMYke2.0.0.0
    Sajnálom, hogy nem ismered azok véleményét (mert nem olvasod), akik között beszélgetsz/ünk...
  • darkSectorxxx #307810
    Milyen erdőt?

Pofon egyszerű =ingyen játék = jó dolog, örülni kell neki
  • benőmenő
    9,5 millió Eurót perkált az Epic, hogy csak náluk lehessen megvenni a Controlt. szósz

Utoljára szerkesztette: benőmenő, 2019.09.20. 18:26:51
  • grebber
    Nem volt ilyen pozicióban távolról sem. Ők nem vették meg az embereket és a kiadókat kilóra....
    Mindenki tudott volna magának is csinálni platformot ahol 100%-os haszonnal árulhatja a játékait... De mindenki elnézte ,hogy volt egy db aki meg merte lépni és erre tette fel az "életét" és mivel már nekik nem kellett moccanni használtak az egyetlen-t ami van..
    Van akinek bejött a saját bolt lásd EA nekik már régóta nincs szükségük totálisan a steamre (nélküle is több milliós eladást tud produkálni) ahogy most már ubinak sincs a steam-re,mert az epicet kihasználva 100%-osan a saját malmára hajtotta a vizet és még pénzt is kap érte.. Az epic fos létezésének a legnagyobb nyertese az ubisoft. Én a helyükben még meglépném azt minden steam-en létező ubis címet leszednék. Rendesen tisztelem és becsülöm az ubit amiért kihasználja ezeket a moslékokat.
  • PeeTeR
  • Fpocok
    Surge 2
  • darkSectorxxx #307805
    Az tudtommal a Square Enix.

Valve = Source
  • Fpocok
    Mario Kart, Mario Maker2, Remnant, Gears5, (Daymare esetleg) CoD béta és teljes játék... kihagytam valamit?

És amúgy Classic Wow megy 24/7
  • Fpocok
    Veled vagyok. Fél éve sosem hittem volna, hogy nem day1 lesz BL3.

SZERENCSÉRE nagyon sok játék van, szóval nem unatkozom.
  • MerlinW
    Tartom magamat, azért sem. Kár a Control-ért, Borderlands 3-ért, meg kár lesz a Batman-ért, de #NoEpicStore #NoExclusivesOnPC.

"Hello warez my old frieeeend..."
    Utoljára szerkesztette: MerlinW, 2019.09.20. 18:13:12
  • Maala
    Hmm, mintha a Steam indulásakor a Valve is hasonló pozicícióban lett volna... Volt egy engineje, hogy is hívták? Szósz? Sorcerer?
  • IMYke2.0.0.0
    Nem látod a fától az erdőt.
    Ahogy PH-n is akadnak olyan júzerek***, akik foggal és körömmel...

//*** = ne vedd magadra: neked leginkább a jelenség furcsa, ők egyenesen kikérik maguknak, hogy is mer egy másik júzer szót emelni a Zepik ellen...
  • darkSectorxxx #307799
    Nem hittem volna hogy eljön az a világ, hogy azért utálnak egy boltot, mert folyamat ad ingyen játékokat.
  • wantonly
    Hol jársz? Eddig számomra is érdekes a játék, csak ne lenne benne minden egyforma. Bemész egy házba és dettó ugyanaz.

A lopakodás mondjuk kritikán aluli benne, nem tudom próbáltad-e :D Mintha visszamentük volna az időben 15 évet.

Félek itt a grafika és a hangulat elviszi a hátán az egész játékot, a többi tényleg középszer.
  • Atisz #307797
    Szerintem ha HB be tud tenni az 1 $-os csomagjaiban nagy címeket, akkor itt is meg lehet csinálni (ráadásul itt tényleg korlátlan mennyiségről van szó).

Azt se felejtsük el, hogy az Epic jelenleg a legmenőbb/használhatóbb/legszebb/legstb. engine tulajdonosa és gyártója, tehát ennyivel nagyobb alkupozícióban van, mint a Steam (hiába sokkal nagyobb, népszerűbb platform) és csak rajtuk múlik milyen kedvezményeket tesznek egyes fejlesztőknek/kiadóknak az aktuális Unreal motor alá készített játékokkal kapcsolatban.

Nálam azok Lego játékok, de elfogadom amit írsz.
  • ToxiMaxi
    Kb. 25-30 éve játszom ismerem a kulcsos oldalakat meg a humblit, heti szinten olvasgatom a játékhíreket, többnyire a gamepod-on (tudom nem a legjobb forrás) de sem a Fanaticalról sem az IG-ről, nem hallottam, csak itt, de kb. ilyen a haveri társaság is. Nem mondom, hogy bármi számomra újat hozott volna az Epic de ingyé van, aztán bezsákolom, nincs ezzel baj.
  • Tinman #307795
    Az elméleteddel az a baj, hogy az ingyen Epic cuccok híre u.a. a csatornákon terjed, ahol korábban/egyidőben a Humble, IG, Fanatical és egyéb bundlizó bandák infói. Ergo azt feltételezni, hogy aki nem hallott a korábbi bundlikról az most fog az Epic miatt, eléggé merész feltételezés.

A Humble is elég gyakran adogat ingyen játékokat, az Indiegala is jó ideje, csak éppen ez utóbbi nem regelhető sehová, letöltöd tolod. A Steam, ha nem is hetente, de 2 hetente elsüt 1-1 ilyen ingyen játék témát, legutóbb a Dirt Rally volt, ha jól rémlik.

"Steam in China: "millions of Chinese gamers use it every day". Igen, tudom, hogy official nincs, de ez pont olyan, mint anno idehaza a MS Live és a PSN. Nem volt hivatalosan, de mindenki használta, aki akarta.

Nekem még tavaszi az infóm (Gartner asszem'), de aszerint kb. 4% százalékos csökkenést mértek a globális PC piacon és pont az alsóbb kategóriában volt jellemzőbb a csökkenés, vagyis a nép inkább okostelót és tabletet vett helyette, ergo ott casualkodik inkább gaming téren.
  • Scooter
    Igen-igen. Az Of Orcs and Men és a Bound by Flame is megvan, de még egyiket se néztem. A Gray Matter kalandjátékot már próbáltam és az nagyon tetszik.
    Utoljára szerkesztette: Scooter, 2019.09.20. 10:43:09
  • Tinman #307793
    https://store.steampowered.com/app/798460/Ni_no_Kuni_Wrath_of_the_White_Witch_Remastered/

Must HAVE! Kár, hogy még rémesen drága, de legalább már van PC-re is.
  • Tinman #307792
    A középszer tökéletes definíciói és milyen szép, hogy a Greedfall se lóg ki a sorból :-D