7
  • irkab1rka
    #7
    management issu-ek. Kár.
  • Rexhawk
    #6
    "SUN körül most elég nagy gázok vannak"
    igen, de olyan elterjedt open source cuccnak mint a java vagy a tripla biztos lesz aki átveszi a projektet

    "Linuxok (folyamatosan alakul mind tudásra mind licenszre)"
    persze a windows is fejlődik, nem értem ezzel mi aa baj

    "meg KDE no comment...ablakkezelő csak,"
    én a teljes projektre gondoltam, beleértve pl a koffice,amarok,kopete...
    a gnome-nál is
  • roliika
    #5
    A SUN körül most elég nagy gázok vannak, előfordulhat, hogy pár openszorsz cuccnak annyi. Linuxok (folyamatosan alakul mind tudásra mind licenszre), meg KDE no comment...ablakkezelő csak,fox is halódik. Python jó cucc, de linux alatt szokás benne programozni, meg mobilra...nem túlzottan elterjedt, lenyomta a Java és a C#.
  • Rexhawk
    #4
    "Openszorsz programoknál jellemző hogy megszűnnek, átalakulnak stb."
    hát igen a tripla O, a firefox, a linux, a kde, a gnome, a blender, a tunderbind, a java, a mysql, a gcc, a php, a piton meg a többi open source project is megszünt, átalakult...
  • Dr Adee
    #3
    "Android ezért tnik életképesnek"

    Meg ugye a Google áll mögötte, ami nem kis cég :-D
  • strogg
    #2
    A problem nem ez. Aki ismer, az tudja, hogy nagy opensource rajongó vagyok, így nem csoda, hogy sorban álltam az openmokóért. Végül nem vettem, mert egy cimborám (eléggé eleresztve anyagilag) mindegyikből vett, így volt lehetőségem alaposan megnyomkodni. Nos nagyon messze van attól, amit elvárnék egy telótól,pedig nekem a gps-s is csak rongyrázás. Kiforratlan, eszeméletlen bugos (a hw is), szóval nagyon messze van szerinte ma használhatóságtól. Az opensource helyes értelmezése szerintem az, hogy a cég kézben tart (nagyon szigorúan) egy fejlesztést, a forrás kiadva, és a közösség HOZZÁ tu fejleszteni, nem pedig belegányolni. Android ezért tnik életképesnek, míg az openmoko ezért vérzik el. Már álltak az sw repók, amikor valamelyik agyatlan kitalálta, hogy csomagkezelőt váltanak. Újra az egész. (pl: ezért csúszott egy évet a freerunner) Ráaádsul a hw is bugos volt (neo) ugyanis kb: 4 órát bírta egy feltöltéssel. (alaplapot kell forrasztani, hogy meggyógyítsd)
  • roliika
    #1
    Openszorsz programoknál jellemző hogy megszűnnek, átalakulnak stb. Nem meglepő.