Észak-Korea és az állítólagos mûhold

Jelentkezz be a hozzászóláshoz.

Molnibalage
Hát ennél valami erõsebb érvet várnék...

A történelem nagy tragédiája, hogy az Aurora helyett a Titanic süllyedt el. (Meg az, hogy a világot elárasztották a konteóhív?k...) i5-2400S 2.5GHz, HD7850 2GB, 8 GB RAM

NEXUS6
Csak.

Histeria est magistra vitae. Ez nem trollkodás, ez online graffiti! ;) https://suno.com/@nexus65ongs

Molnibalage
Miért is lõttek neki ettõl?

A történelem nagy tragédiája, hogy az Aurora helyett a Titanic süllyedt el. (Meg az, hogy a világot elárasztották a konteóhív?k...) i5-2400S 2.5GHz, HD7850 2GB, 8 GB RAM

NEXUS6
Jelenleg. És szerinted mennyi kell még hozzá? 1 év, 5 év?
De az a helyzet, hogy Tokiót, Szöult, Pekinget, Shanghajt azért elérik most is.
És a jelenlegi világrendnek ez esetben is nagyjából lõttek, lásd a 83. hsz második felét.

Histeria est magistra vitae. Ez nem trollkodás, ez online graffiti! ;) https://suno.com/@nexus65ongs

Csak ismételni tudom forumtárs hszét: Milyen 8000 km? Milyen rakétával? Mekkora hasznos teherrel? Mert tuti, hogy nem a 200 kt = 125 kg robbanófej szinten vannak..

Epikurosz te a témához nem értesz magyarán kokler vagy és nyomod a sületlenségeidet orrba szájba. Ennyi vagy.

próbáld már meg feldolgozni azt a tényt, hogy nincs ha. ÉKorea nem tud ami várost/városokat legyalulni a térképröl. El se repül odáig a TD2.

Arrow ABM. Senki se sikoltozna ha Korea/Irán ABMet fejesztene/tesztelne.

PAC3 még nem volt IÖHnál.

NEXUS6
Amúgy most olvastam Obama tervét Pakisztánnal kapcsolatban, õk is kapnak majd pár mrd dollár vissza nem fizetendõ segélyt mint amit pl Izrael is szokott.

Valszeg koreai barátaink is erre pályáznak valójában.<#nyes>
Ha kis geci vagy pofoncsapnak, ha nagy geci vagy bekerülsz a klubba. Tiszta lavilág!

Kara kánként folytatom tanításom.

Hümm, komoly vita megy itt.
Én lemaradtam a "A szatellit keringése szabályos, forradalmi dalokat sugároz..." benyögésnél. xD Hiába, most É-Korea a legvidámabb barakk. :)

Igen, ez így, ebben a formában igaz.

Észak-Korea véletlenül sem egy ballisztikus rakétát lõt fel, hanem egy ûrszondát, ami 300 km-es magasságban a hiperhajtómûvével nyitott egy térkaput, és már Béta-Retikulin van 3500 fényévre, és ezért nem lehet fogni a jeleit. :-D

Munkaállomás: C64 64K RAM 5,25\" floppy & Dataset Szerver: XT8086 640K RAM 10 MB MFM HDD 12\" Hercules Monitor DOS 1.0 Megy rajta a Crisys, mint az állat!

NEXUS6
Amcsi nyilvánvalóan már most legyalulhatná a Föld színérõl É-Koreát.
Viszont a jelenlegi helyzetben, ha háború törne ki és ráadásul Korea elpusztítana egy amcsi nagyvárost, akkor abba az amerikaiak belerokkanának.

A jelenlegi gazdasági válság gyakorlatilag annak is a következménye is, ahogy a gazdasági/pénzügyi vezetõk a 2001. 09. 11. óta mesterségesen is keltett háborús hisztériát megpróbálták kompenzálni. Az idõbeli távolság miatt ez esetleg nem nyilvánvaló. De csak gondolj bele a fapados légitársaságok felllendülése és a média által is felerõsített veszély érzet közötti ellentmondásra. Érdemes Soros György válságról írott könyvét elolvasni.

Egy komoly, nem lokális, valós háború ténye önmagában elégséges lenne a világgazdaság és ezzel Amerika padlóra küldéséhez. Egy tízmilliós nagyváros elvesztése ráadásul hihetetlen mértékû emberi és anyagi veszteség lenne, ezek a hatások kb. Oroszországgal taszítaná egy szintre õket.

Túl nagy kockázat semmi nyereségért. Ez nem egy jó uüzlet, ezért fogják õket békénhagyni.

De, igenis buzerálsz, mert azt az inkriminált mondatot - ha figyeltél volna, észrevetted volna - harcu-kának írtam (a testemen át).
Különben, persze, igazad van, de az igazság mindig uncsi. :-)

NEXUS6
Egy jófajta pezsgõt ez nekem megér, mert nem akarlak kifosztani, nem vagyok én kapitalistageci!:)))

A Hungáriából a szárazat szeretem.
Köszike!<#smile>

"Alvarez, miért buzerálsz te engem?"

A fene buzerál téged, pusztán egyes dolgokban nem értek egyet veled. Egyébként meg nem kell kényeskedned, hiszen te meg elõtte így személyeskedtél velem: "Az amcsik persze tudják ezt, nem mint te, és gyakorlatilag kuss van." A "nem mint te" megjegyzés beszúrása tök fölösleges és provokatív élû volt.

"A kicsinység-nagyság témában azt akartam megértetni, hogy egy bizonyos határ felett már mindegy, hogy mennyi atombombád van, ugyanis ha 1-2x el tudod pusztítani az ellenséget, akkor 3., 4. stb-szer már nincs értelme."

Az overkill valóban fölösleges dolog. Na de Észak-Koreáról beszélünk most, az pedig még 0.1-szer sem képes elpusztítani az USA-t, vagyis ez az ellenvetésed e viszonylatban irreleváns.

"Tehát, ad abszurdum, ha Korea nagyon akarná, esetleg hajóra rakna egy-két rakétát, és elhajózna velük keletebbre."

Kétlem, hogy Észak-Koreának birtokában van az a technológia, amellyel tengeralattjáróról atomrakétát lõhetne ki. Ahhoz ui. szükség van jópár mûszaki elõfeltétel teljesülésére. Sima hajón pedig elég hamar ki lehet szúrni egy mobil kilövõállást, nem kicsit lenne feltûnõ az amerikai elhárítás számára.
Motoroj
Látszik, hogy te meg qrv@ okos vagy, te nagyokos <#eljen>
A beszólogatás az nagyon megy neked, elismerésem!

Volvo mëg SAAB. http://szomagyarito.hu

És azon nem kéne elgondolkodni, hogy É-K miért is akarja szembeköpni az USA-t? Valószínûleg nem viccbõl csinálják ezt...
A médiában meg csak azt halljuk, hogy csúnya gonosz arabok/komcsik atomkísérleten törik a buksijukat...

Amúgymeg Go Go Japan! És hagyd a francba a magát a világ rendjének (h)éber õrének képzelõ USA-t...
Molnibalage
Milyen 8000 km? Milyen rakétával? Mekkora hasznos teherrel? Mert tuti, hogy nem a 200 kt = 125 kg robbanófej szinten vannak..

"ha Irán és É-K együttmûködik"

Azt ugye nem mondtam, hogy Irán a shahabos rakétatechnológiáját lényegében É-Koreától kapta? Most mondom.

Alvarez, miért buzerálsz te engem?
Különben, igen, kiérdemled az érveimet, mert most már látom, hogy nem vagy hülyegyerek.
A kicsinység-nagyság témában azt akartam megértetni, hogy egy bizonyos határ felett már mindegy, hogy mennyi atombombád van, ugyanis ha 1-2x el tudod pusztítani az ellenséget, akkor 3., 4. stb-szer már nincs értelme.

Megsúgom neked, és a többieknek, hogy nyugati szagértõk szerint É-K-nak kb. 10 atomtöltete van. Ez még nem érte el a lélektani 100-as határt, de azért már több, mint egy ócska bicska.
A célbajuttató eszközök terén persze még van ledolgoznivaló: jelenleg max. 8000 km-re ér el Kim Dzsong-il keze, de ez sem semmi, ebben benne van Alaszka és Hawaii.
És ugye a fejlesztés nem állt meg. Mondjuk, én nem értem, hogy ha Irán és É-K együttmûködik, akkor hogyan lehetséges, hogy Irán már mûholdat juttatott pályára, É-K azonban erre még nem képes, de biztos bennem van a hiba.

A másik: nem szeretnék ötleteket adni, de van egy olyan mondás, ha rövid a kezed, told meg egy lépéssel. Tehát, ad abszurdum, ha Korea nagyon akarná, esetleg hajóra rakna egy-két rakétát, és elhajózna velük keletebbre. Persze, csak elméletileg, ha nagyon muszáj lenne.

Miben mersz fogadni velem, hogy nem?
Molnibalage
A jenkik úgy számolták, hogy mûszaki meghibásodás miatt egy atomháborúban az elindított robbanófejek 15-20%-a soha nem érne célba vagy nem mûködne el. Ezt õk a saját elég jó cuccokról gondolták ezt. Ennek okai összetettek.

itt a megoldása: http://www.hoc.hu/index.php?p=13&xref=17262
NEXUS6
Adott estben még ugyan nem, de azért általában egy rendszerbe állított, letesztelt fegyver esetében lehetséges a sikeres támadás valószínûségét kiszámítani.

Molnibalage
Ez nem számszerûsíthetõ ilyen jól. Maga a rakéta is tönkremehet, a robbanófej is és akkor még találati pontosság és ellentevékenység is van.

NEXUS6
Hát most éppen ugye pont az a kérdés, hogy mennyire megbízható az ami a koreaiaknak van!?
Ha monnyuk 10%-os valószínûséggel tudnak Amcsinak és szövetségeseinek felbecsülhetetlen nagyságú kárt okozni, akkor az politikailag már éppen elégségesen megbízható.

Molnibalage
Egy atomfegyver semmit nem ér megbízható hordozóeszköz bélkül.

NEXUS6
Egy éven belül az É-Koreai vezetõ Washingttonban ráz kezet Obamával és elismerik, és számításba veszik õket atomhatalomként!

Akkor majd egyetértesz.<#hehe>

Felfogom, csak nem értek egyet vele.
NEXUS6
Nem akarod felfogni, mit írtam.
Amikor kitör egy ilyen háború, akkor a kábé a baxahatjuk szitu van, mert ha csak 10% esélye van arra az adott országnak, hogy elpusztítson egy 10 milliós várost, az már hihetetlenül nagy, és szerencsére nincs olyan hülye amcsi politikus sem, aki bevállalná a dolgot. É-Korea asszem átlépett most már erre a szintre és figyeld meg, hogy nem szigorodni, hanem enyhülni fog ahogy hozzájuk viszonyulnak.

Az, hogy egy országot megtámadnak az ámerikánus barátaink, annak az esélye valóban sokkal nagyobb: ha állandóan beszólnak nekik, terroristákat támogatnak, többé kevésbé diktatórikus rendszerben élnek, és ráadásul még törekszenek is atomfegyver elõállítására. De amint az atomuk megvan egybõl más hangvétellel beszélnek velük.

Legjobb példa Pakisztán ugye. Iszlám ország, a tálib mozgalom is tõlük indult, és a mai napig menedéket találnak náluk, egy geci diktátor volt a vezetõjük, aki valszeg simán eltette láb alol a legerõsebb, demokratikus átalakulást követelõ politikai ellenfeleit. Egy gond van velük, hogy egyrészt jó nagy ország, másrészt, ami még aggasztóbb, hogy suttyomban atomot csináltak. És ettõl kezdve minden megbocsátható nekik: az hogy az utált vallás követõi, az, hogy diktatórikus rezsim alatt éltek, az hogy valamilyen szinten támogatták a terrorizmust (lásd amikor szétlõtték az indiai parlamentet, hát az ugye nagyon ciki, minimum casus belli), és most figyelj, az hogy technológiákat közevetítettek É-Korea és Irán köüzött!!!!

Ezek hárman úgy összedolgoztak az atom fejlesztésében mint, ahogy az a nagykönyvben le van írva!!! A két kisebb országot, akik még nem jutottak el az atomig folyamatosan baxogatják, õket meg, akik a fõkolomposak abban, hogy a térségben hogy terjed az atom, még fegyverrel is támogatják nyugatról.
A nemzetközi politikában is érvényes az amit szabad Jupiternek elv, és messze xarik mindenki az Ensz alapokmányára, az államok egyenlõségére, az agresszió tilalmára, meg akármire vonatkozóan.

Ez a szitu, ami sajna a világpolitikát jellemzi. Ha egy elmaradott szegény ország vezetõje vagy, amiket lássuk be nem lehet demokratikusan kormányozni, és ráadásul még megvert a sors azzal titeket, hogy valami fontos nyersanyagot is birtokoltok, akkor egyet tehetsz: sürgõsen kezdj el atomot építeni.

Molnibalage
Még annyi sem volt, de azokat nem is arra tervezték...

Molnibalage
Csak a problémák nem lineárisak. Egy 9000 km-es ICBM összerakása az nem kétszerese egy 4500 km-esnek.

Molnibalage
Nem a V2 korát éljük. Ha Kim úgy akarja, gyorsan bevethetõ fegyverei lesznek, amelyek Nyugat-USÁ-t teljes mértékben lakhatatlanná tudják tenni.

Észak-Korea abban a korban van jóformán. Az akarat nem írja felül a technológia elmaradottságát. Akkor mindenki F-22 szintû gépet gyártana.

Nem kell nagy pontosság, elég a sugárfertõzés.

Az elsõ jenki Minuteman ICBM körkörös szórása 8 km (!) volt. Akkor el tudod képzelni, hogy milyen lenne egy vacak észak-koreai cuccé? Nem véletlenül raktak rá több MT-ás robbanófejet. Az Minuteman III körkörös szórása 80-120 méter...

Különben É-Korea veszélyesebb, mint Irán, ezt mindenki jól tudja.

A jelen helyzetben egy esztelen pusztítással járó háborút tudna Kim elvtárs összehozni, de gyõzelemre 0 esélye van. Korea fegyveres ereje a '60-as vagy '70-as éveket képviseli egy-két kivételtõl eltekintve.

Értem én, hogy a te érveidet ki kell érdemelni, de ekkora butaságokat azért mégsem kellene írnod.

"Atomhatalomként a méret lényegtelen (lásd: Izrael), a gyengeséget is felülírja ez"

Hihetelen, hogy nem érted, de ezek szerint igaz :( Ki beszélt itt földrajzi kicsinységrõl? Észak-Korea atomhatalomként kicsi, végig errõl volt szó, nem??? Ez pedig nem írja felül a gyengeségét, hiszem éppen ettõl kicsi atomhatalomként.

"és a pontatlanság rövid idõ alatt kijavítható."

Földtörténeti idõléptékben mérve biztos így van.
Az a helyzet, hogy több évtizednyi fejlesztgetés után még mindig ott tartanak, hogy sorra robban fel a rakétáik valamelyik fokozata és hullanak a tengerbe a kilõtt eszközök. És akkor még csak a rakéták fizikai kialakításánál tartunk, az elektronikus vezérlés pontossága beláthatatlan távolságokra van.

"Ha Kim úgy akarja, gyorsan bevethetõ fegyverei lesznek, amelyek Nyugat-USÁ-t teljes mértékben lakhatatlanná tudják tenni."

Olvasd el fade2black válaszát, jobban én sem tudom megfogalmazni.

"Nem kell nagy pontosság, elég a sugárfertõzés."

No de ehhez is el kellene juttatni azt a kib... robbanófejet az USA fölé, akár rendesen felrobban, akár csak sugárfertõz.

"Az amcsik persze tudják ezt, nem mint te, és gyakorlatilag kuss van. A védõpajzs megoldaná a kérdést, de még mindig fennáll Dél-Korea és Japán sorsa."

Na éppen ezért van az USA kussban, nem pedig azért, amit szerinted õk tudnak, én viszont nem. Az USA azért fél valamelyest, mert egy direkt támadás megsemmisítené Dél-Koreát és Japánt, na meg Kína sem nézné jó szemmel, hogy a határai közelében atomot vet be az USA.

De szó sincs arról, hogy Észak-Korea a legcsekélyebb fenyegetést is jelentené az USA területére.

"Olyan a helyzet, mint az 50-es években."

Messze nem olyan, mert még megközelítõleg sincs egyensúly az USA és Észak-Korea atomáris ütõereje között. Szó sincs a kölcsönös megsemmisítés jelentette patthelyzetrõl.

"Különben É-Korea veszélyesebb, mint Irán, ezt mindenki jól tudja."

Na ez az egyetlen dolog, amiben igazad van. Igaz, ezt senki nem is vonta kétségbe.
Én amondó vagyok, hogy az amcsiknak rég van olyan összetett rendszerük, amellyel az épp fellõtt rakétákat meg tudják sugarazni, és azok mindjárt felrobbannak.
A védõpajzs sztem már müxik, csak nem verik nagydobra.

Hát ha arra gondolsz, hogy az elsõ Öböl-háborúban milyen hatékonysággal szedték le a Scudokat, akkor olyan 50% a tényleges érték, de sok éppen emiatt okozott nagyobb pusztítást, mert mára Föld felé tartó szakaszban katák õket szét, és a széthulló roncsok jóval nagyobb területen okoztak károkat. Az ICBM-ek ráadásul jóval magasabban repülnek, mint holmi Scudok, tehát a szokásos légvédelmi rakéták már csak az amerikai partok felett tudnák eltalálni - nem túl jó eséllyel.
Jé, japán nyelvlecke: Szájonárá! <#worship> <#nyes>

Jó van na, kapd be, ne kapd fel a vizet.

Különben tudom, hogy kíváncsi vagy, szeretsz nézelõdni. Kukkolj nyugodtan!

ez nagyon durva......

és inkább akarnának az embereknek enni adni. Ez a szégyen.

"Ehez képest 40év fejlesztés után még mindig 4500kmnél tartanak. "

Lassú víz partot mos.
Legalább van valami akarás. Nem mint nálunk, hogy már libákat sem tudunk tenyészteni. Szégyen.

Annyira azért nem.
Simonyi Karcsi bácsit is alig lehetett pár percig befogni. Pedig ordított, tele torokból.

Ez mégegyszerübb: rádióamatõrök simán fogják a sugárzott jelet ha fent van. Egyelõre semmi, de ez annyira egyszerûen érzékelhetõ, hogyha lesz akkor tuti fent lesz minden hírportálon.

"Ha Kim úgy akarja, gyorsan bevethetõ fegyverei lesznek, amelyek Nyugat-USÁ-t teljes mértékben lakhatatlanná tudják tenni. "

Kim úgy akarja. Meg apja is úgy akarta. Ehez képest 40év fejlesztés után még mindig 4500kmnél tartanak. Azaz Alaszka elött 1000kmel vízbe pottyan, hogy Europárol ne beszéljek. És mindez 40év alatt úgy, hogy igencsak akarták. Eküzben ugye a rakétapajzs mûködik....

"de még mindig fennáll Dél-Korea és Japán sorsa."
Annyira nem. Egyrészt mert az ABM elsõsorban termikus fázisban. (Ezért is kell a rakétákat mindehova pl lengyelo, cirkálók... kitelepteni.) Másrészt mert PAC3 ami ha a TD2nél sokkal kissebb SCUDokat 100%ban lelött pár éve akkor várhatóan egy ekkora behemot se okoz neki problémát.... ez nem bulava.

"2-es verzió (van é-korai netfórum is ám!):

"Pyongyang, April 5 (KCNA) -- Scientists and technicians of the DPRK have succeeded in putting satellite Kwangmyongsong-2, an experimental communications satellite, into orbit by means of carrier rocket Unha-2 under the state long-term plan for the development of outer space.

Unha-2, which was launched at the Tonghae Satellite Launching Ground in Hwadae County, North Hamgyong Province at 11:20 on April 5, Juche 98 (2009), accurately put Kwangmyongsong-2 into its orbit at 11:29:02, nine minutes and two seconds after its launch.

The satellite is going round the earth along its elliptic orbit at the angle of inclination of 40.6 degrees at 490 km perigee and 1 426 km apogee. Its cycle is 104 minutes and 12 seconds.

Mounted on the satellite are necessary measuring devices and communications apparatuses.

The satellite is going round on its routine orbit.

It is sending to the earth the melodies of the immortal revolutionary paeans "Song of General Kim Il Sung" and "Song of General Kim Jong Il" and measured information at 470 MHz. By the use of the satellite the relay communications is now underway by UHF frequency band.

The satellite is of decisive significance in promoting the scientific researches into the peaceful use of outer space and solving scientific and technological problems for the launch of practical satellites in the future.

Carrier rocket Unha-2 has three stages.

The carrier rocket and the satellite developed by the indigenous wisdom and technology are the shining results gained in the efforts to develop the nation's space science and technology on a higher level.

The successful satellite launch symbolic of the leaping advance made in the nation's space science and technology was conducted against the background of the stirring period when a high-pitched drive for bringing about a fresh great revolutionary surge is under way throughout the country to open the gate to a great prosperous and powerful nation without fail by 2012, the centenary of birth of President Kim Il Sung, under the far-reaching plan of General Secretary Kim Jong Il. This is powerfully encouraging the Korean people all out in the general advance."

Lehet ámuldozni.