95
  • roliika
    Előfordult hogy 3 nap volt felkészülni pl formális nyelvek és automatákból ami közel 300 oldal. Levelező tagozaton, tehát nem az volt, hogy ott voltál minden nap és beléd verték...de a 3 nap mindenhogy kevés 300 oldalra..nemcsak elolvasni, de felfogni is. Az osztály (akkor még 38 fő) mind megbukott, jártak hozzánk másodévesek is, ők is szintén...olyan példák voltak, hogy volt egy generált nyelv, és mondd meg, hogy milyen automata állíthatta elő, milyen szabályrendszerrel...3 nap ismerkedés után. Azért ez elég kemény. Érdekesnek tartottam a tárgyat, jó volt az oktató is, semmi baj nemvolt az oktatókkal, tényleg nagyon értettek ahhoz amit előadtak, csak a tanterv menete egyszerűen brutálisan szar volt. Sokszor termeket úgy kerestünk, hogy hol tudunk vizsgázni.

Mindez 2 éve történt de szerintem egy életre belém vésődött hogy a felsőoktatást itthon messziről kerüljem el ha jót akarok.
  • roliika
    Jaigen Pécs... fél év alatt 2* láttunk gépet, annak ellenére, hogy programtervező informatikusnak vettek fel, de a fura az volt, hogy a tanterv a programozó matematikus tantervet követte amiről fél évig nem tudtunk.

Az első gépes találkozás alkalma érdekesen sült el (nekünk egyszerű volt a móka mert előtte már 2,5 éve programoztunk)...leültünk, tanár 1 óra alatt ismertette a Pascal alapjait, egyszerű példákon át (volt közöttünk pék, cukrász...aki azelőtt nem sok számítógépet tapogatott a gépelés is nehezen ment nekik)...első "óra" végén ami 2 óra volt, kellett írnunk egy számológép programot.

A 4. óra végén kaptunk egy nyomtatott lapot egy oldalnyi pascal kóddal, és egy része kipontozott volt...papíron ki kellett egészíteni úgy, hogy elvileg működjön a kód, majd ezt a tanár osztályozta. Nem nevezném korrekt eljárásnak, és fogalmam sincs mi volt az értelme.

Ez a többi tárgyra is vonatkozott ezért hagytam ott.
  • roliika
    Hova jártál? Én fél évet a Pécsi Tudományegyetemre (ingyenélő voltam mert nem kellett fizetnem), aztán 1,5 év GDF...itt fizettem de a mai napig nem tudom, hogy minek és mire.
  • Sanyix
    pff tényleg, és miért is kéne utálnom az egyetemistákat ha kivágtak volna? :DDD akkor max a rendszert utálhatnám, (amit útáltam is, a második héttől kezdve, amikor megismertem az oktatás "minőségét").
    Bár tény hogy nem tetszik hogy semmittevő emberkéket tartok el az adómból, akiknek 95%-nak semmi szüksége diplomára, vagy nem is diplomázik le. Ha én nem adóznék rájuk, leszarnám azt csinálnak amit akarnak, de amíg engem húznak le addig érdekel.
  • Sanyix
    Nem vágtak ki, otthagytam. 1 hónapja vágtak ki, mikor 1 évig nem adtam semmi jelét hogy be akarok iratkozni félévre, és max 2 passzív felév lehet, ami letelt :D
    De tökmindegy, nem kértem ingyen vindózt, mert nem KELL. Ellenben jó sok köcsög még akkor is kér ha semmire sem használja azon kívül, kodot telepít rá, meg filmeket néz, meg stb, köze nincs a tanuláshoz. Ofiszt is azért telepít, hogy valami beadandót megcsináljon, amire legtöbbször egy wordpad is elég, openoffice még sok is.
    És ezeknek az ingyenvindózós ingyenofiszos majmoknak a nagy része ilyen iqnuku magológép lesz mire lediplomázik (már ha lediplomázik), erre aztán rohadtul nincs szükség...

Emellett jó lenne már leszokni a büdös kommunista "mindentadjonazállam" faszságokról, akinek meg ez nem jó, az mehet önként adózni, és kéregetni az államtól...
  • mrzool
    Megértem, hogy utálod az egyetemistákat, hiszen téged egy nyamvadt fősuliról is kivágtak. De attól még nem kellene ennyire demagógnak és szűklátókörűnek lenned...
  • Sanyix
    De kidobták a pénzt rá... nehogymár az én adómból fizesség pár hülye ingyenélő köcsög vindózát, meg visual studioját! VEGYÉK MEG MAGUKNAK, EL LEHET MENNI DOLGOZNI!
  • Sanyix
    nemhiszem, mert csak te állítod ezt, és mert virít róla, hogy ugyan az az alap, főleg a registry, és a dll dzsungel miatt. És mert az egész rendszer felépítése az eddigiek folytatása...
    direcx-et újraíták, az jó. Újraírták a hangrendszert, ez nem olyan jó, hiszen a kernel streaming helyett kaptunk egy béna wasapi exclusive-t, ami egyedüli hangforrásként működhet a kernel streamingel ellentétben.
    Újraírták a hálózatkezelést, hiszen az xp még képes volt normálisan észrevenni hogy kihúzták, vagy bedugták az utp kábelt, és képes volt gond nélkül ip címet kérni dhcp-n, amivel a vistának már gondjai vannak :)
    Átrakták a guit külön folyamatba, ez is jó.
    De ezeken kívül maradt minden alap, max egy kicsit "fejlesztettek" rajta.
  • Zsoltika 007
    Fiam sötét vagy mint az éjszaka.
  • mrzool
    Mondom a diákok ÖNKÉNT használtak, használnak vindózt és a visual studiót. Ez kész tény. Persze fasiszta módon odamehetsz mindenkihez, majd csőre töltött fegyverrel kényszerítheted őket linux telepítésére, de mit is nyernél ezzel?

nalunk gazdagabb, szegenyebb orszagok miert jelentik be sorra, hogy atallnak nyilt rendszerekre?

Na erre linkelj konkrét híreket, mert a nagy dirrel-durral beharangozott, majd szép csendben elbukó pilotokon kívül semmi sem szokott történni. Hosszú évek tapasztalata.
  • freemanone
    WIN7 beta-t használok már pár hónapja és nem cserélném vissza XP-re.
    Gyorsabb sokkal és stabilabb is.

linux unix mac és társai..... linux/unix SERVER gépre. Otthonra az egyszerű bugyuta user mac-et választ, akinek mind1 a kötöttség... mert elég amit tud. A másik mezőny meg winfost fog használni....

windows serveren agyhalál, unix serveren jó barát.
    unix desktopra gyilkosság, windows desktopon jól darál.
  • ocsieu
    Arrol nem is mondok semmit, hogy ms os-en, software-n nolnek fel tomegevel az emberek, gyerekek, tanulok, de abba belegondoltal, hogy Ms is bebukhat? Akarmennyire is hihetetle(nek tunik), konnyeden elofordulhat. En szivbol kivanom, megha erre kicsi is az esely... Mit tudna tenni Ms, ha hazankban, a kozoktatasban es allami szferaban is illegalis (vagy nyilt forrasu) szoftvereket, oprendszereket hasznalnanak??? Kb SEMMIT! Igy is sz*r a hazai helyzet, ugyis sz*r lenne, de legalabb nem a fejunk folott dontenenek dolgokrol. Mit tudnak kezdeni Kinaval, es nalunk gazdagabb, szegenyebb orszagok miert jelentik be sorra, hogy atallnak nyilt rendszerekre? Bizonyara mindannyian idiotak... :DDD
  • Justil
    hát nemtom de alattam eddig többször halt meg a linux mint a winxp :)
  • ocsieu
    :DDD
    Aha! De milyen aron??? Biztos mind a 100000 felhasznalo Visual Studiozik, meg ooo nem felel
    meg egyikuknek sem... Nevettsegesek az erveid, altalanositanak. De hisz ez hazankban mar megszokott dolog... Azt is birom mikor os-t softwaret, zenet, filmet es egyebeket hasonlitgatnak fizikai, megfoghato, nem klonozhato, toredek aron gyorsan tobbszorozheto dolgokhoz, plane kenyerhez. Tudod, elelmiszer nelkul az informatikus is feldobna a bakancsat...
  • mrzool
    Annak a huszonmilliardoknak is orultok amit msliszenszekre kidobtak...

Nem kidobták, hanem legalizálták több, mint százezer felsőoktatásban tanuló ember szoftvereit.

Mert lehet most újat mondok, de bizony a szoftverért is fizetni kell. Valaki megdolgozott érte! Majd ha te is IT-ből fogsz élni, talán rájössz erre...

Azzal pedig meg se próbáljatok jönni, hogy ingyenes szoftver. LOL, akkor mutassátok meg a hiteles felmérést, hogy a 100ezer diák közül senki sem használt MS terméket... Egyetemi éveim alatt sok mindent láttam, és ami biztos: marginális volt az linux vagy egyéb oprendszerek, használata. Ergo adott volt a helyzet, hogy 100ezer kalóz vindóz, office, visual studio, stb, stb létezett már eleve, erre az állambácsi fizetett egy relatíve jelképes összeget (osszad már le a jogosultak és az elérhető szoftverek számával, majd nyiss meg egy webshopot, hogy ugyan mennyibe is kerül az a fullos office v. visual studio...)

Ennyi a történet. Akinek nem tetszik, az holnaptól nekem ingyen szerzi be a kenyeret, merthát miért fizessek érte...?
  • Vorpal
    Ezen hogy futhat b*meg a TOR
  • ocsieu
    Orulok neki. Ha erdekel, olvass vissza, es megerted nekem mi volt a problemam, es hogy miert valtottam... En kb ugy vagyok az iMacemmel os x-estul, ubuntuval (iMacen es egyeb pc-n), mint te a Delleddel es Vista Home Premiumoddal. Valahogy en nem szeretek olyan dolgokert fizetni, amire nincs szuksegem (neadjisten van mar belole 1-2 peldany), tudom, hogy 99% sosem fogom hasznalni. Sajna az Ms (es a Dell karoltve) egy ismerosomet ujonnan vasarolt notebook eseteben rakenyszerite (mivel amit kinezett maganak komfigot nem arultak os nelkul, vagy valamilyen ingyenes ossel...), hogy mevegyen egy Vistat, amit sosem fog hasznalni, es rakenyszeritette, hogy egy illegal Xp-t hasznaljon... Szal elmehet az Ms a picsba... Hamar itt ez a halom Ms Os, rengeteg pc es notebook, stbstbstb konfig, ugyanmar had valassza meg a vasarlo, milyen os-t szeretne hasnalni, meghozza ugy, hogy ne erje anyagi kar!!! Gondolom asva-t es tarsait is ugyanezzel a lelkesedessel imadjatok, mikor majd minden adathordozora extra sarcot rak... Annak a huszonmilliardoknak is orultok amit msliszenszekre kidobtak...
  • mousee
    Nem az a bajom, mert oké, hogy lenne hely, de egy ubuntu pl meg tudja oldani, hogy ennyi helyen is kényelmesen elfér, és valahogy hozza ugyanazt, sőt, sokkal többet is, (legalábbis abból, amiben nekem szükségem van), mint egy win7. Az is oké, hogy olcsó egy winyó, de én nem nagyon akarok költeni a gépemre. Ezt megvettem, ez arra jó, hogy dolgozzak rajta, és tudjak játszani (nem a legújabb játékokkal max grafikon). Egy OS miatt nem fogom bővíteni, inkább azt a 11 ropit elköltöm valami másra :)

A másik meg az, hogy nem érzem értékarányosnak a "helypocsékolást". Mert tudod mit? Ha win7 alatt 10sec-en belül bootolna a gép, minden programom (legyen akármekkora) pöccre indulna, akkor nem érdekelne hogy ennyit kajál. De XP-hez képest pl nem olyan sokkal gyorsabban indulnak a programok, hogy megérje ez a sok hely. Nekem számít :)
  • fourgee
    "Egyetlen egy bajom van vele, hogy "kicsit" sokat kajál a winyóból. Igenis egy rendszer férjen el 10 gigán kényelmesen programokkal együtt."

Amikor megjelent az XP, és a 2-10GB-os winchester volt az átlagos, akkor senki sem szólt, hogy túl sok az az 1GB, vagy mennyi, amennyit megeszik... Miért baj az, ha a mostani átlagos 600GB-ból 20-at rá kell szánni? 250-es vinyó 11 körül van, a 640-es meg 17, ilyen árak mellett...
  • fourgee
    Tavaly májusban rendeltem a Dell Shop-ból egy gépet, Vista Home Premiummal szállították. A gép azóta sem lassult be, 1x sem fagyott le!!!, meg rajta minden program, amire szükségem van. Minden hardvert is felismert, amit rádugtam.

Mi ebben a szar?
    Most hülyézz le, mert nem rakok rá Ubuntut, ami alatt nem futnak az általam használt programok :))))
  • mousee
    Nem tudom, hogy te mi alapján döntöd el, hogy kula-e, vagy sem, de én szeretek a saját tapasztalataimra építeni. Rengeteget tökörésztem OS-ekkel, és mindegyik OS jó, csak attól függ, hogy mire. Pl:

XP. Ha jól be tudod állítani, teljesen jól működő rendszer, amit kb 2 évente nem árt újrapakolni, mert kb annyi idő alatt "kopik el", persze akkor, ha ésszel bánsz vele. Utána akarva akaratlan bejön egy vírus/spyware/egyéb finomság, ami gajra vágja az így is folyamatosan lassuló rendszert.

Vista. Ha jó géped van alá, akkor jól megy, bár rengeteg idegesítő dolga van. Szerintem nekem nincs túl szar gépem (c2d e6420 2,13ghz 4mb cache; 2GB 667mhz crossair ram, sata2 winyó, GF8500GT 512 vidkari), de nekem (saját tesztjeim alapján) sokkal lassabb volt (még sp1 után is), mint az XP. Persze, lehet hogy csak nekem volt pechem. Amúgy rengeteg jó dolog is van benne (auto driver update, izléses megjelenés [persze ez is izlésfüggő, kinek mi]). Nem tudom, hogy meddig tud menni, én 2 hónapot bírtam vele, és töröltem... Nem jött be na, ízlések és pofonok, már megint.

Linux (konkrétan ubuntu). 2008. 04-hó óta van fent a 8.04 32bites verzió a gépemen mint main OS. Amivel játszok játékokkal, azok elfutnak rajta, nem lassul, és minden kézre áll benne (mert mindent a kezem alá tudtam rendezni benne :P). Ha fizetnének se nagyon térnék vissza MS termékre. Most új kiadásnál pedig szerintem 64bites rendszer kerül majd fel a 32-es helyett. Mostani béta verzióval tesztelgetve remek sebességeket produkál a gépezet (vista, sőt xp is mehet a fenébe e mellett).

Win7. Szerintem alapvetően a vistának kellett volna ilyennek lennie, és akkor nem lett volna ilyen negatív visszhang az új MS OS terén. Gyors, régi gépeken is jól teljesít (sokszor veri az XP-t is tempóban), és a Vista kényelmi szolgáltatásai, és újdonságai is megtalálhatóak benne (iszonyatosan jól optimalizálva). Egyetlen egy bajom van vele, hogy "kicsit" sokat kajál a winyóból. Igenis egy rendszer férjen el 10 gigán kényelmesen programokkal együtt. (mostani ubuntunál a rendszer, tehát a / 3,8GB. És tömve van a programjaimmal, amiket nap mint nap használok).

Szerintem.
  • ocsieu
    :D
    Persze, csak valahogy az Xpvel fel even belul 3x szivtunk, ebbol 1 okozoja az xp, de hogy Msnel a 3=5-el, az nem a mi hibank. Ugyanis 5x lehet egy legal megvasarolt Xp-t telepiteni, utanna azt hiszi, lopott, es letiltja a serialt... Hat, ennel meg az Apple Efije is 100x jobb. Macen sincs serial... Ez pusztan kenyelmi kerdes, de jo hogy ilyen esetben nem kell baxakodni Apple supporttal... Linuxrol ne is beszeljunk. Mert qva idegesito, mikor delutan, este ujra kell huzni egy rendszert, es az ember megtudja, hogy a legalisan megvasarolt Xphez tartouo serialt 5x hasznaltak, es fel kell venni a kapcsolatot az ms supporttal....
    Nalunk ismeretlen es szerviz altal elharithatatlan kekhalal volt. Semmit nem csereltunk, vagy babraltunk a gepen...
    Nem azt mondom, hogy Ms os hasznalhatatlan, csak azt, hogy mind fizetos (mac), mind ingyenes (pl ubuntu) van jobb, szebb, "okosabb", atgondoltabb, hasznalhatobb, stabilabb, kevesebb bosszusagot okozo...
  • tomcsa4
    Jó lesz a Win 7. Minikernelre kíváncsi leszek (minikernelek sokasága ugye). Párhuzamos feldolgozásnál kijön az előnye, ezt olvastam valahol. Meglátom/meglátjuk.

Sandbox, Aero Shake király lesz (utóbbi elérhető Vista és XP alá is már).
  • tomcsa4
    Veled minden rendben van? Ha tönkremegy a gép, a Linuxot is újra kell tenni. Nem? Ha bekrepál a HDD, szintén újra kell tenni. Ha több HDD-d van, akkor Windowsnál is leeht biztonsági másolatot csinálni. Nem fogadta el a kódot? Játékoknál nagyon ritkán előfordul, OS-nél még nem hallottam. De nem zárom ki a lehetőségét.

Kékhalál miatt meg újra kellett tenni...ez hihető, nálam is volt ilyen egyszer (csak procit cseréltem és nem bírta az XP, igaz több, mint fél éves volt már). A sok sok baromság közé egy helytálló mondat is bekerült a HSz-edbe.

Érdekes módon nálam mindig flottul megy minden. Öcsémnél is. Haverjaimnál is. Ennyi a saját és környezetem példájából. De tuti nem csak én/mi vagyunk így.

A Windowsnak van egy komoly negatívuma: évente 2-3x újra kell tenni, ha nagyon sok programot (lehet közönséges vagy játék, mindegy) telepítesz meg törölsz. Ha meg nem, akkor addig eláll, mint a riválisai. Ha neked nem sikerül, az egyéni szocprob.
  • DjDano
    Ugassatok csak Linux lámák, a kisebbségi komplexus rossz lehet D:

A Windows 7 begy nagyon jó oprendszer lesz, ne dőljetek be senkinek aki az ellenkezőjét állítja!
  • ocsieu
    :D Persze, hogy megveszem, csak macen nem azzal kezdem, hogy a komplett HDD felhasznalasaval felrakok egy ubuntut... Hanem BootCamppel csinalok egy dual boot rendszert... Elore telepitett gep eseten Xp, Vista megy a kukaba... Sajnos! Ilyen egyszeru... Meseljek a wines tapasztalatokrol??? Legal (duplan megvasarolt) os (xp prof, mivel gyarilag nemet nyelvu Home volt a gepen...) meghalt (kekhalal), ujra lett teve, majd kesobb Hdd krepalt be, szinten ujra lett teve, majd vegul a villam vagott a gepbe, uj gepet vettunk, es nem volt egyszeru, xp nelkuli brand gepet vasarolni, de megoldottuk... Telepites soran nem fogadta el a kodot... A vege ubuntu lett, ooo, azota volt 2distro upgrade, es minden frankon muxik, nem heggesztessel es Ms supporttal valo bizonygatassal, tokolessel telik az ido, illetve mindenki nyugodt(abb) es happy... Es a koltsegmegtakaritasrol meg szo sem esett... Es ez meg csak 1 gep... Szoval a helyedben kussolnek, mert ugyan nem sajnalom a lovet, ha szamtechrol van szo, csak erje meg az arat. Sajnos Ms termekeivel ugy vagyok, hogyha fizetnenek SEM hasznalnam... Ennyi erovel vegyel "birkagyapjutakarot" utcai arustol 25000-ert, vagy ugyanezt nyugdijasoknak utazasszervezos termekbemutatosoktol 350000-ert... :DDD
  • tomcsa4
    Ugyanazok a hibák? Elhiheted, teljesen újra lett írva. A kompatibilitás megoldható (bár ezen elcsúszott az első évben a Vista). Mivel nem csak az operációs rendszeren múlik (nyomtatók harca). Gyermekbetegségei voltak, de hát igen sokat dolgoztak a Vistán.
  • Sanyix
    "Persze nem írják át nulláról, míg a Vista nulláról lett írva (persze ezt csak az értelmesek tudják )."

pff ez mekkora a baromság... ha nulláról írták volna, nem lenne registry (mert szerintem nincs olyan idóta aki ezek útán újra csinálna egy ilyet), nem lenne dll dzsungel, nem lenne semennyire kompatibilis a régi kíndóz programokkal, és nem szenvedne ugyanazoktól a hibáktól mint a többi vindóz.
  • Sanyix
    haha mind ugyanolyan... bmf is matek ájulásig, hülye tantárgyak, egy nulla. Bme-ről meg azt hallottam hogy az még matekosabb... na az milyen lehet?
  • Ravkin
    Ok először is, nem tudom hogy lehet egy olyan cikken vitatkozni aminek semmi hír vagy információértéke nincs. Úgy látszik Péter bácsi megint összedobott nekünk valami szart csak hogy legyen valami a windowsról mert egyébként mindenki bealudt volna. Mostpedig pár általános tény következik aminek persze semmi köze úgyszintén a windwos 7 megjelenéséhez.

1. MacOS, Mac, és a mac cuccok : A mac számítógépek általában magas teljesítményű számítógépek amelyeket egyáltalán nem otthoni felhasználásra szántak. Eredetileg fimstúdiókban használták a pcnél jóval magasabb teljesítménye miatt, videó vágás videó konvertálás az első 64 bites processzorok 64 bites operációs rendszerell. Persze mivel elég nagyra nőtt a pc piac betört és egyéb más termékeikel is megismerkedhettünk mint a spanyol viasz, persze mindíg van aki megeszi és ha már itt tartunk miért ne csinálhatnánk a szarból is pénzt.

2. Linux , Linus Torvalds bizonyára jó sokat ihatott az egyik egyetemi hétvége után hogy átírta az unixot ( ami mily meglepő nem pc re lett szánva ) és létre jött a linux ami az unix pc re szánt változata, ebben a pillanatban persze még elég csupasz volt a rendszer grafikus felület nélküli, persze kde gnom és stb ma már megismerhettétek őket, a legnépszerűbbek persze koppintottak a windowsból, aztán itt is megjelenik a spanyol viasz effektus amiel ők is forradalmasították, vagy csak akarták a pc-s felhasználói felületet, ha eltekintünk attól a ténytől hogy maga a rendszer egy kalap szart nem ér, a mai napig is felelhető moduláris és inkompatibilitási problémáktól, bizonyos hogy azok számára akik már eleget verték a seggüket windows alatt, egy jó hétvégi kikapcsolódást jelent a linux, aztán persze jöhet a format.

Firefox, Safari, Opera, és még sokan mások, a sztori itt is ugyan az koppintjuk az alapot aztán jöhet rá a spanyol viasz, persze akik már rég szétverdesték a seggüket az internet explorer alatt és néhány vírust is sikerült bekapniuk, (bár jegyezzük meg ez nem a böngésző hibája ) azok bizonyára nagy nagy szeretettel fogadják a böngészőket az állítólagos gyorsaságuk és bizotnságosságuk miatt. Bizonyára sokaknak leesett az álla akkor amikor már nem csak a mozilla lobogtatta a saját spanyol viaszát, hanem kiderült, egész fantasztikus módon, hogy a chrome és a safari sokkal jobb mint a mozzilla és a mozilla jelenleg valahol ott kullog az internet explorer magasságában mily meglepő, és hogy valójában az egész egy kalap szart nem ér.

• tomcsa4
    Ja és Macen jobban meg van kötve a kezed. De ez nem számít igaz? Linux detto.
  • tomcsa4
    És a hagymás fejfölös chips finomabb, mint a sós.

(bocs...)
  • tomcsa4
    Már annyira unalmas vagy. Tipikusan az a felhasználó vagy, aki minden szarnak bedől a neten, tapasztalata meg nulla. Az utánajárást meg sem említem. Jól benyaltad a neten keringő marhaságokat. Remélem rendszergazda vagy és teljes a kép.

Macen is megveszed a legújabb OS-t, mivel kénytelen vagy. Milyen időközönként jönnek? 3-4 év? Pont annyit értesz hozzá, mint a 6 éves kisgyerek. Majd én adok az ő és a Te (meg a hozzád hasonlók )véleményére mi?
  • Suzaka
    A sok konzolbuzi mért mindig ilyen offenzív és elfogult?
  • zola2000
    Hiába kapálózik a microsoft az XBOX360ával és a Games For Windowsával akkor is jobb a WII!

(bocs...)
  • Doktor Kotász
    "Ebbe most az a szar, hogy megint óriási a hírverés, megint jön a hozzuk ki minél hamarabb láz, azt megint jól elcsesznek egy alapvetően jó alapot..."

Ez Win7 egy kula, csak egy picinykét nem annyira tetülassú, mint a Vista, és már az egekbe lett magasztalva.

A Midori lenne az újdonság...
  • ocsieu
    Ki mondta, hogy Macen 100 evre irnak OS-t? Tan nem olyan balfaxok, mint az MS... Jol bevetted az MS Marketing sz*rsagot. Es ha olyan idiotak, hogy nem kepesek egyenletesen fejlodni, akkor mi van??? Ha 4 ev mulva azt mondjak, ujrairjak a win7-et, es kiadjak win8 neven, immaron 1200 Eur-ert Te akkor is megveszed? Latod ez itt a problema... MS-t ismerve, oruljetek, ha egyaltalan kaptok egy kevesbbe instabil rendszert... Kedvezmeny??? :DDD Ne nevettess mar. Az egy jokora kedvezmeny lett volna, ha sokan nem kenyszerulnek bele uj gep vasarlasba epp a Vista miatt, ezzel mindenki tisztaban van... Miert nem csinalnak a Vistabol Win7-et??? Hat mer sok olyan idiota van, aki hajlando egy hasznalhatobb OS-ert 2x fizetni! :DDD Azmeg nem en vagyok, szoval nem maradt mas, mint iMac, OS X, nameg az ubuntu... ~5-10 evig nem lesz problemam holmi MS OS-ekkel. Azt banom, hogy ~5 eve enis az MS bolondja voltam... Ahelyett, hogy akkor is az Apple mellett dontottem volna. Tesom fianak (6 eves) 2-3 honapja vettem egy G3-as iMacet, vígan elvan vele... Es az XP-s, Vistas "nagygepet" mar nem is akarja hasznalni (pedig az core2duo-s, ~ 1 eves gep). Azt mondja azert, mert iMac jobban tetszik neki, es okosabb, egyszerubb, mint XP, VISTA, megis mindent tud, amit a nagygep...
  • ocsieu
    Senki! Es epp azert, mert Vista egy kalap sz*r, nem is vettem meg :D Sokaknak a win 7 jobban tetszik, mint a Vista, es azzal is szinten sokan egyetertenek, hogy win7 regebbi/gyengebb gepen is viga("bba")n elfut, nemugy, mint a Vista. Magyarul, aki Vistat (plane Ultimatet - en meg max arra szantam volna penzt, nem holmi lebutitott sz*rsagokra...) VETT, az egy oriasi balfax, es 1 kg 300 Ft-os kenyeret 1500-ert is el lehetne adni neki... GRATULA! Csupan ezt szerettem volna hangsulyozni...
  • tomcsa4
    Miért, Mac-re szerinted 100 évig használnak egy OS-t? Ott sűrűbben jön ki az újabb verzió. Persze nem írják át nulláról, míg a Vista nulláról lett írva (persze ezt csak az értelmesek tudják ). Díjmentes nem lesz, de kedvezmény igen. Szóval az XP ezért bírt ki ennyit, egyébként teljesen elavult minden tekintetben (pláne biztonság) és már lecserélték volna.
  • WoodrowWilson
    Ki kényszerítene rá, hogy megvedd?