Közel a Windows 7 megjelenése?
Jelentkezz be a hozzászóláshoz.
Gyorsabb sokkal és stabilabb is.
linux unix mac és társai..... linux/unix SERVER gépre. Otthonra az egyszerû bugyuta user mac-et választ, akinek mind1 a kötöttség... mert elég amit tud. A másik mezõny meg winfost fog használni....
windows serveren agyhalál, unix serveren jó barát.
unix desktopra gyilkosság, windows desktopon jól darál.
ACER TimelineX 3820TG (core I3 E370M, 2+4GB DDR3 1333, HD5470M 512MB, OCZ Agility3 120GB) MSI GT683R (core I7 2630M, 2x4GB DDR3 1333, GTX560M 1,5GB, HyperX 120GB + Segate Momentus 7200RPM 500GB)
Aha! De milyen aron??? Biztos mind a 100000 felhasznalo Visual Studiozik, meg ooo nem felel
meg egyikuknek sem... Nevettsegesek az erveid, altalanositanak. De hisz ez hazankban mar megszokott dolog... Azt is birom mikor os-t softwaret, zenet, filmet es egyebeket hasonlitgatnak fizikai, megfoghato, nem klonozhato, toredek aron gyorsan tobbszorozheto dolgokhoz, plane kenyerhez. Tudod, elelmiszer nelkul az informatikus is feldobna a bakancsat...
Nem kidobták, hanem legalizálták több, mint százezer felsõoktatásban tanuló ember szoftvereit.
Mert lehet most újat mondok, de bizony a szoftverért is fizetni kell. Valaki megdolgozott érte! Majd ha te is IT-bõl fogsz élni, talán rájössz erre...
Azzal pedig meg se próbáljatok jönni, hogy ingyenes szoftver. LOL, akkor mutassátok meg a hiteles felmérést, hogy a 100ezer diák közül senki sem használt MS terméket... Egyetemi éveim alatt sok mindent láttam, és ami biztos: marginális volt az linux vagy egyéb oprendszerek, használata. Ergo adott volt a helyzet, hogy 100ezer kalóz vindóz, office, visual studio, stb, stb létezett már eleve, erre az állambácsi fizetett egy relatíve jelképes összeget (osszad már le a jogosultak és az elérhetõ szoftverek számával, majd nyiss meg egy webshopot, hogy ugyan mennyibe is kerül az a fullos office v. visual studio...)
Ennyi a történet. Akinek nem tetszik, az holnaptól nekem ingyen szerzi be a kenyeret, merthát miért fizessek érte...?
A másik meg az, hogy nem érzem értékarányosnak a "helypocsékolást". Mert tudod mit? Ha win7 alatt 10sec-en belül bootolna a gép, minden programom (legyen akármekkora) pöccre indulna, akkor nem érdekelne hogy ennyit kajál. De XP-hez képest pl nem olyan sokkal gyorsabban indulnak a programok, hogy megérje ez a sok hely. Nekem számít 😊
The EULA sounds like it was written by a team of lawyers who want to tell me what I can\'t do. The GPL sounds like it was written by a human being, who wants me to know what I can do.
Amikor megjelent az XP, és a 2-10GB-os winchester volt az átlagos, akkor senki sem szólt, hogy túl sok az az 1GB, vagy mennyi, amennyit megeszik... Miért baj az, ha a mostani átlagos 600GB-ból 20-at rá kell szánni? 250-es vinyó 11 körül van, a 640-es meg 17, ilyen árak mellett...
2 drágaszáág, a HTC P3600 Trinity éés a Dell XPS 1530, természetesen DDR3-as Gf8600GT-vel :)
Mi ebben a szar?
Most hülyézz le, mert nem rakok rá Ubuntut, ami alatt nem futnak az általam használt programok 😊)))
2 drágaszáág, a HTC P3600 Trinity éés a Dell XPS 1530, természetesen DDR3-as Gf8600GT-vel :)
XP. Ha jól be tudod állítani, teljesen jól mûködõ rendszer, amit kb 2 évente nem árt újrapakolni, mert kb annyi idõ alatt "kopik el", persze akkor, ha ésszel bánsz vele. Utána akarva akaratlan bejön egy vírus/spyware/egyéb finomság, ami gajra vágja az így is folyamatosan lassuló rendszert.
Vista. Ha jó géped van alá, akkor jól megy, bár rengeteg idegesítõ dolga van. Szerintem nekem nincs túl szar gépem (c2d e6420 2,13ghz 4mb cache; 2GB 667mhz crossair ram, sata2 winyó, GF8500GT 512 vidkari), de nekem (saját tesztjeim alapján) sokkal lassabb volt (még sp1 után is), mint az XP. Persze, lehet hogy csak nekem volt pechem. Amúgy rengeteg jó dolog is van benne (auto driver update, izléses megjelenés
Linux (konkrétan ubuntu). 2008. 04-hó óta van fent a 8.04 32bites verzió a gépemen mint main OS. Amivel játszok játékokkal, azok elfutnak rajta, nem lassul, és minden kézre áll benne (mert mindent a kezem alá tudtam rendezni benne 😛). Ha fizetnének se nagyon térnék vissza MS termékre. Most új kiadásnál pedig szerintem 64bites rendszer kerül majd fel a 32-es helyett. Mostani béta verzióval tesztelgetve remek sebességeket produkál a gépezet (vista, sõt xp is mehet a fenébe e mellett).
Win7. Szerintem alapvetõen a vistának kellett volna ilyennek lennie, és akkor nem lett volna ilyen negatív visszhang az új MS OS terén. Gyors, régi gépeken is jól teljesít (sokszor veri az XP-t is tempóban), és a Vista kényelmi szolgáltatásai, és újdonságai is megtalálhatóak benne (iszonyatosan jól optimalizálva). Egyetlen egy bajom van vele, hogy "kicsit" sokat kajál a winyóból. Igenis egy rendszer férjen el 10 gigán kényelmesen programokkal együtt. (mostani ubuntunál a rendszer, tehát a / 3,8GB. És tömve van a programjaimmal, amiket nap mint nap használok).
Szerintem.
The EULA sounds like it was written by a team of lawyers who want to tell me what I can\'t do. The GPL sounds like it was written by a human being, who wants me to know what I can do.
Persze, csak valahogy az Xpvel fel even belul 3x szivtunk, ebbol 1 okozoja az xp, de hogy Msnel a 3=5-el, az nem a mi hibank. Ugyanis 5x lehet egy legal megvasarolt Xp-t telepiteni, utanna azt hiszi, lopott, es letiltja a serialt... Hat, ennel meg az Apple Efije is 100x jobb. Macen sincs serial... Ez pusztan kenyelmi kerdes, de jo hogy ilyen esetben nem kell baxakodni Apple supporttal... Linuxrol ne is beszeljunk. Mert qva idegesito, mikor delutan, este ujra kell huzni egy rendszert, es az ember megtudja, hogy a legalisan megvasarolt Xphez tartouo serialt 5x hasznaltak, es fel kell venni a kapcsolatot az ms supporttal....
Nalunk ismeretlen es szerviz altal elharithatatlan kekhalal volt. Semmit nem csereltunk, vagy babraltunk a gepen...
Nem azt mondom, hogy Ms os hasznalhatatlan, csak azt, hogy mind fizetos (mac), mind ingyenes (pl ubuntu) van jobb, szebb, "okosabb", atgondoltabb, hasznalhatobb, stabilabb, kevesebb bosszusagot okozo...
Sandbox, Aero Shake király lesz (utóbbi elérhetõ Vista és XP alá is már).
Örökzöld sláger lett a \"Hol a Start-menü?\", melyet a mai, informatikában dolgozó, az adófizetők pénzén kiképzett, magukat értelmiségnek nevező emberek költöttek. Ennyi konzervatív f@szt...
Kékhalál miatt meg újra kellett tenni...ez hihetõ, nálam is volt ilyen egyszer (csak procit cseréltem és nem bírta az XP, igaz több, mint fél éves volt már). A sok sok baromság közé egy helytálló mondat is bekerült a HSz-edbe.
Érdekes módon nálam mindig flottul megy minden. Öcsémnél is. Haverjaimnál is. Ennyi a saját és környezetem példájából. De tuti nem csak én/mi vagyunk így.
A Windowsnak van egy komoly negatívuma: évente 2-3x újra kell tenni, ha nagyon sok programot (lehet közönséges vagy játék, mindegy) telepítesz meg törölsz. Ha meg nem, akkor addig eláll, mint a riválisai. Ha neked nem sikerül, az egyéni szocprob.
Örökzöld sláger lett a \"Hol a Start-menü?\", melyet a mai, informatikában dolgozó, az adófizetők pénzén kiképzett, magukat értelmiségnek nevező emberek költöttek. Ennyi konzervatív f@szt...
A Windows 7 begy nagyon jó oprendszer lesz, ne dõljetek be senkinek aki az ellenkezõjét állítja!
pff ez mekkora a baromság... ha nulláról írták volna, nem lenne registry (mert szerintem nincs olyan idóta aki ezek útán újra csinálna egy ilyet), nem lenne dll dzsungel, nem lenne semennyire kompatibilis a régi kíndóz programokkal, és nem szenvedne ugyanazoktól a hibáktól mint a többi vindóz.
Vain ei kuulu terroristien käsiin! CS. N. T. K. K.! SG az a hely ahol sunyi módon csöndben törölgetik a hozzászólásokat, indok nélkül. ;)
Vain ei kuulu terroristien käsiin! CS. N. T. K. K.! SG az a hely ahol sunyi módon csöndben törölgetik a hozzászólásokat, indok nélkül. ;)
1. MacOS, Mac, és a mac cuccok : A mac számítógépek általában magas teljesítményû számítógépek amelyeket egyáltalán nem otthoni felhasználásra szántak. Eredetileg fimstúdiókban használták a pcnél jóval magasabb teljesítménye miatt, videó vágás videó konvertálás az elsõ 64 bites processzorok 64 bites operációs rendszerell. Persze mivel elég nagyra nõtt a pc piac betört és egyéb más termékeikel is megismerkedhettünk mint a spanyol viasz, persze mindíg van aki megeszi és ha már itt tartunk miért ne csinálhatnánk a szarból is pénzt.
2. Linux , Linus Torvalds bizonyára jó sokat ihatott az egyik egyetemi hétvége után hogy átírta az unixot ( ami mily meglepõ nem pc re lett szánva ) és létre jött a linux ami az unix pc re szánt változata, ebben a pillanatban persze még elég csupasz volt a rendszer grafikus felület nélküli, persze kde gnom és stb ma már megismerhettétek õket, a legnépszerûbbek persze koppintottak a windowsból, aztán itt is megjelenik a spanyol viasz effektus amiel õk is forradalmasították, vagy csak akarták a pc-s felhasználói felületet, ha eltekintünk attól a ténytõl hogy maga a rendszer egy kalap szart nem ér, a mai napig is felelhetõ moduláris és inkompatibilitási problémáktól, bizonyos hogy azok számára akik már eleget verték a seggüket windows alatt, egy jó hétvégi kikapcsolódást jelent a linux, aztán persze jöhet a format.
Firefox, Safari, Opera, és még sokan mások, a sztori itt is ugyan az koppintjuk az alapot aztán jöhet rá a spanyol viasz, persze akik már rég szétverdesték a seggüket az internet explorer alatt és néhány vírust is sikerült bekapniuk, (bár jegyezzük meg ez nem a böngészõ hibája ) azok bizonyára nagy nagy szeretettel fogadják a böngészõket az állítólagos gyorsaságuk és bizotnságosságuk miatt. Bizonyára sokaknak leesett az álla akkor amikor már nem csak a mozilla lobogtatta a saját spanyol viaszát, hanem kiderült, egész fantasztikus módon, hogy a chrome és a safari sokkal jobb mint a mozzilla és a mozilla jelenleg valahol ott kullog az internet explorer magasságában mily meglepõ, és hogy valójában az egész egy kalap szart nem ér.
Windows 7
(bocs...)
Macen is megveszed a legújabb OS-t, mivel kénytelen vagy. Milyen idõközönként jönnek? 3-4 év? Pont annyit értesz hozzá, mint a 6 éves kisgyerek. Majd én adok az õ és a Te (meg a hozzád hasonlók )véleményére mi?
Os iusti meditabitur sapientiam, Et lingua eius loquetur indicium. エルフェンリート ^^
(bocs...)
A
Ez Win7 egy kula, csak egy picinykét nem annyira tetülassú, mint a Vista, és már az egekbe lett magasztalva.
A Midori lenne az újdonság...
Munkaállomás: C64 64K RAM 5,25\" floppy & Dataset Szerver: XT8086 640K RAM 10 MB MFM HDD 12\" Hercules Monitor DOS 1.0 Megy rajta a Crisys, mint az állat!
Szar játék az élet de qwa jó a grafikja!
Egem az készített ki, hogy a Windows mesés világát adták leendõ mérnökök kezébe..komolyan, ovisnak nem adnám olyan szinten gagyi. Na meg megjelent az új tárgy aaa..miis..ja probléma megoldás..4es lettem belõle, de egy barom volt aki azt az anyagot fejlesztette...komolyan abba belekap, abba, aztán egyiknek sem ér a végére, televan szintaktikai hibákkal (programozó okj-t szereztem elõtte) és iszonyatosan idegesített hogy ilyen szinten szar a könyv.
A tananyagban semmilyen koncepció nincs! Nincs az, hogy jó..most rendesen megtanítjuk a Java-t példákon át..ilyen nincs...de akkor meg minek kezdik el? Meg mi az hogy általános mérnök informatikus??? Mindenhez ért? Vagy semmihez? Vagy bennevan a "lehetõség"?
Aztán ilyen apróságok hogy kiadnak egy dokumentumot..ami szerintük az eredeti..aztán visszakérik de úgy hogy nem tudják mit adtak ki...miért nem megoldható egy online ügyintézés? Hamár infós suli. Ez úgy egyben tett be. na meg az, hogy van infó tanár ismerõsöm, és elég keményen kritizálják a felsõoktatást..namost ha nekik ilyen a véleményük akkor nekem milyen legyen? BME-t ajánlom. Vannak jó szakok, vannak rendes laborok, vannak értelmes tanárok.
GDF...faszi szerint (aki az egyik könyv szerzõje is) minden feladat megoldható PIC-ekkel és teljesen fölösleges a 64-128 bit használata..ennél a mondatnál mentem ki órán. Egy tanárnak miért nincs felelõsség érzete?
Miért volt olyan órám aminek az volt a lényege, hogy a fogaskerekeket és furatokat hogy kell illeszteni, hogy azok ne kopjanak és szabványos legyen? Már nézegettem órán hogy hol a kamera mert ez tuti valami átbaszás...ennyi erõvel félévente 195 000-ért paradicsomtermesztést is oktathatnának informatika néven...ennyit a GDF-rõl.
Roliika, tényleg Te még Mérnök Infós vagy GDF-en? Vagy elmentél ahhoz a német multihoz javazni? Még fontolgatom a BME mérnök infót :/ de mindenki aztmondja gusztustalanságokat kell tanulni 😞 Na mindegy.
ON
WIN7... nekem egy régebbi Beta van meg, és szerettem... kivétel hogy valamiért a kodekeket nem lehetett hozzá normálisan beállítani. Pl DivX nem ment.
Most mûködnek ezek? DivX, DivX-HD, .m2t, meg h264 kéne. Sony Vegas 8 mûködik rajta? Valakinek tapasztalat?
Nero egyes régebbi verziói szintén nem csipik a win7-et de ezis megvan oldva..még a régi noname soros port/usb átalakítóm is mûködik xp driverrel alatta, meg a 6 éves HP scanner+nyomtatóm is...de nem az a poén, hogy mûködik, hanem hogy alapban több és jobb funkciókat támogat mintha a gyári szofttal telepítettem volna.
Jó cucc ez a win7...a benne található media center már 3* frissített tehát van mögötte már rendes szerveres update cucc is.
Alul a superbart tényleg szokni kell eléggé linux feeling, de jó..használható..tetszik! Most 3 firefox fut, apache szerver, képnézegetõ, msn,netbeans fejlesztõ rendszer (java alapú),photoshop, 5 gadget, és változó háttér..így eszik 800 megát..az alap 5 gadgettel 550 mega. Proci terhelés 7%. Szerintem fasza. Enyi egyszerre futtatott program xp alatt nem nagyon férne el és megenné a 1,5 giga ramot is.
lemaradt a "Kedves olvasóink, fizetett Microsoft hirdetésünket olvashatták"
szöveg😊
Just avoid to falling into the hands of terrorists.
😊
Histeria est magistra vitae. Ez nem trollkodás, ez online graffiti! ;) https://suno.com/@nexus65ongs
,,Boldogok, akik üldözést szenvednek az igazságért, mert övék a mennyek országa.\" //INRI