13
 • Stirner
  #13
  Commandante most ezzel jó nagy baromságot írtál...
 • Commandante
  #12
  Pénteki élmény: BlueRay-t néztünk 42 colos plazmán, utána haver belökött valami természetfilmet a PS3-ba, hogy megmutassa, mit is az a HD. Megnéztük hogy hal éhen egy jegesmedve, mire asszony növére elkezdi a "ó, a szegény, ez is a globális felmelegedés miatt van, tegyünk ellene valamit, stb". Mire elmagyaráztam neki, hogy akkor legközelebb inkább ne a plazmán nézzen filmet, mert annál energiaigényesebb megoldás nem igazán létezik. Na erre elhallgatott.

  Ez az egész zöldülés egy képmutató faszság. Biztos egyedül vagyok ezzel, de én leszarom a környezetet, meg az unokáink örökségét. Ha lenne elég pénzem, Humvee-vel járnék, vagy még jobb, magánrepülövel.
 • Sir Ny
  #11
  a metán nem zavar senkit.
 • tomcsa4
  #10
  Reméltem is, ohgy a Philips javít a renoménján, de ennyit? Nagyon jó olvasni, mivel kedvelem a márkát. Acer detto, amúgy az Acer az egyik legkomolyabb cég. Minden téren versenyképes.
 • Eleskanyar
  #9
  Ez rendben van, tény hogy fejleszteni kell még a szél és napenergián, de itt arról van szó, hogy mérgező anyagokat igenis ki lehet váltani, és nem is kerül többe, ez tisztán látszik, mivel pl. Thosiba megcsinálta, Dell viszont nem, mégsem látszik meg ez a termékeik árán..
  Egyébként az atom ára elég megtévesztő, mert azt nem reklámozza senki, hogy állami 100milliárdok nélkül még sehol nem épült üzleti alapon atomerőmű +tárolók stb. ezzel szemben vígan épülnek a szélerőművek üzleti alapon, ez arra utal, hogy sokkal kedvezőbb a megtérülési mutatójuk.
 • waterman
  #8
  szerintem lennének alternatívák, még rugdosni kéne a technológiákat, de mindent meg lehetne oldani zöldebben.
  most hogy ne rugaszkodjak el nagyon, a háztartási szemeteszsákok: egyik tecsóban 300 forint 10 darab biológiailag lebomló 40 literes "zöld" szemeteszsák, 15 méterrel arréb a soron eldugva 200 forint az 50 darab sima műanyag szemeteszsák. és azért nem mindegy.. értem én, hogy biztos nem olyan egyszerű legyártani a "zöld" fajtát, de ez a majdnem 8szoros darabonkénti ár azért nem indokolt. és akkor naná, hogy nem fogunk zöldülni, ha már egy nyomorék biológiailag lebomló szemeteszsák is ilyen mértékben drágább.
 • Daffit
  #7
  Ez mind nagyon szép és tényleg jó, csak a vásárlókat is rá kellene állítani, hogy kicsit gondolkozzanak.

  Egyébként meg a legfontosabb lenne, hogy a marha-tenyésztést csökkentsék, mert azok állítják elő a legnagyobb mennyiségben a metánt
 • Kovász
  #6
  Nagyon sok olyan dolog van, amire nincs VALÓDI alternatíva. Ott vannak például az energiatakarékos égők. Oké, h kevesebbet fogyasztanak, viszont cserébe higanyt tartalmaznak, és veszélyes hulladékként kell őket kezelni.. Vagy a megújuló energián alapuló erőművek: egyrészt csak kurvasok szélerőművel/napkollektorral/stb. lehetne a mai energiaszükségletet kielégíteni, másrészt az így előállított áram ára sokszorosa pl. egy atomerőmű által előállítottnak. Bár tény, hogy akkor, kisebb lenne a szennyezés, de akkor nem 10e-t fizetnél egy hónapban a villanyért, hanem 100-at - nem hiszem, hogy te vagy bárki más örülne neki. Szal amíg nincsenek VALÓDI alternatívák, addig nem kéne pampognia a greenpeacnek.
 • Eleskanyar
  #5
  halgatyó te nagyon egyszerű vagy, miért is kellene gyárat alapítania? Nem a gyártó felel azért, hogy ne mérgezze meg az embereket? Ha én lázmérőt gyártok, és a maradék higanyt az udvarodra öntöm, akkor te azt mondod, hogy adsz nekem pénzt, hogy átáljak digitálisra? Ez így logikus? Szomorú....
 • halgatyó
  #3
  Pofázni könnyű!
  Gyártson a Grimbusz (írd:greenpeace) PVC mentes kábeleket, utána járjon a pofájuk!
  Amennyiben pedig az ilyen mentes-mentes alkatrészek többe kerülnek (néha sokkal), akkor a Grimbuszt a háttérből agyba-főbe pénzelő mocsokdisznók adjanak hozzá támogatást! Így is lehetne a környezetkímélő, de drága termékek elterjedését segíteni, nemcsak pofázással, meg sínhezláncolgatással.

  Mutasson jó példát a Grimbusz, alapítson gyárat!!!!
  Ja, hogy ehhez ész és erőfeszítés, meg szorgalom is kellene? Hát igen.
 • waterman
  #2
  ez a sok humbuk mind csudálatos, már majdnem elhiszem, amikor bemegyek egy számítógép üzletbe és azt látom, hogy a legkisebb szir-szar elektronikai kütyü is két rétegnyi műanyagba van becsomagolva. talán pár helyen látom, hogy a műanyagot és a hungarocellt (ezzel nem is lehet mit csinálni) felváltja a cellulóz alapú csomagolás. majd ha a csomagolásból is száműznek minden műanyagot, akkor azt mondom az informatika lehet némileg zöld, de addig..
 • Eleskanyar
  #1
  Mindig megnézem a Greenpeace kimutatásait ebben a témában, az legalább megnyugtató, hogy növekedett a lelkiismeretfurdalás nélkül választható termékek sora - Phillips, Apple- a nokia,samsung,sony,thosiba már eddig is jól szerepelt, ahogy láttam. Mindenesetre a Lenovo,Hp,Dell triót továbbra is hanyagolnom kell, ez van.