46
 • Tekken5
  #46
  Vigyázzatok, mert a növényekből... GYILKOS NÖVÉNYEK mutálodnak az űrben! :D

 • Epikurosz
  #45
  Hát ez, komolyan mondom, gyomorforgató.
  Vasrúddal agyonütnek egy 90 éves embert, és ezért
  a bíróság kiszab 15 és 12 év fegyházat, amely büntetések ugye csökkenthetők. Én a bírókat ítélném kötél általi halálra.
 • dilofekete
  #44
  Jó majd még okulok, elnézést.
  Amúgy meg bodog napot ma nekem! Bolondok napja van és jövőhéten meg Zöld csütörtök.
  hurázades
 • mrzool
  #43
  Te berúgtál, vagy mi van? Ha érdemi választ vársz, akkor fogalmazd meg normális, érthető magyarsággal, megfelelő helyesírással és nem utolsó sorban tagolva a mondanivalód. Ez amit idedobtál, ez egy nulla.
 • dilofekete
  #42
  Az hogy létezik ilyen jelenség, nem azt jelenti, hogy nem létezik az a föld. Ilyen alapon akkor nem is létezik a föld és a mátrixban élünk és mi sem létezünk, akkor meg minek menekülni.
  Akkor se hagynánk el a naprendszereket, mert hőt biztosít vagy energiát. A semmiből nem lehet élni. Sem embernek, sem gépnek.
  Másrészről, meg minek agódni a meteor miatt, ha ugyan olyan szemétnek számít, mint a tejes zacskó. Ugyan úgy nem foglalkoznának vele. Maximum a gazdaságnak ártana és még ebből is biznist csinálnának, mert ez is szemét és az jó, ha hagyák, hogy legyen.
  Én meg inkább azért aggódnék jobban, ahogyan itt eggyesek, hegy nehogy a terroristák, nyírjanak ki minket vagy hogy ne robbantsák fel az egész földet.
  Ez nagyobb veszéj, a természettől való elszakadás, minthogy meteoroktól parázzak, ha szétlövik is rámzuhan pont és akkor is meghalok, de vajon melyiket az eggyszerűbb megelőzni és meiket támogatják. Mindkettőt csak az eggyiket lelövik a másikat kiírtják. Nem fejlődünk mi semmit csak rombolunk.
  Nézd a jó oldalát. Előrejelzik, hogy jön egyy bolygó látogatóba a földre és előtte, jól betéptek és flasheltek, hogy ilyen szépet még életemben nem láttam és én leszek shongoku és kosarazni fogok vele...
  Akkor se változna meg a hejzet, ha van eggy nagy hajó az űrben, mert te a földön vagy és ugyan úgy meghalsz és szenvedtél az egész életedben, mert olyanra kellett a pénz amit még látni sem fogsz az életben soha. Majd után körberepkedheted és szemügyre veheted, meg a földet is. Melyik tetszene jobban?
  Ami szebb az a jobb és arra kell vigyázni és költeni. Az hogy valamire vigyázni kell az ingyen van, ha meg elromlik, mert nem érdekelt akkor, meg költhetsz fölöslegesen. PErsze a föld az eggy élő dolog lehet, már a számunkra, mert akkor is költeni kell rá, Minimális összegeket, hogy megmaradjon, mert mi ilyenek vagyunk cak nem csomagolásban születünk, mert még azt is hátrahadjuk. Tulajdonképpen a születés után már nem kell foglalkozni anyucival, ha így gondolom, mégis kapott segéjt, mert foglalkozunk eggymással, de ez az életbenmaradási tendencia is csökken, már mindenhol a földön. Álltalában, de kihat mindenre, Idővel. Ezért érezhető a fejlődés fontossága, de tulajdonképpen, teljesen érdemtelen, mert a technika rohattúl drága. Ha nem így lenne, nem létezne fekete piac meg torrent... Az adó az más, az a földnek kell, de ne keljen azért fizetnem, hogy élhessek. Ez ha minimális lenne még elfogadható lenne, de most jelenleg hol is tartunk? kb a fele fizetésünk rámegy a témára. Nem a rossz inteligencia miatt kéne kilőnünk magunkat az űrbe, hanem mert ugyan olyan jó mint a föld, de ha kilépünk eggy ilyen környezetből akkor bizonyíték a hátrahagyott dolog arra, hogy ott is ugyan azt hagynánk magunk után. Csak azt kevesebb eséjel élnénk túl. Ezért állítom azt, hogy mit keresünk a földön kívül amikor itt van eggy biztonságos hejünk és közel távolban nincsen másik ilyen. Én ha kapnék eggy olyan bélyeget amiből az az eggyetlen létezik akkor úgy vigyáznék rá, hogy aki csak megközelíti, leteríteném a földre és megkötözném és csak a kapun kívül engedném el és eggy ideig nem engedném be, mert annyi adrelalint termeltem, hogy elég eggy hétre. Ennek az értéke többet ér, minthogy tudom, hogy van eggy ilyen bélyege valakinek. Max 5 másodpercig érdekelne. Most ennyi a különbég a föld és eggy brutál nagy úrhajó között. Amit meg eggy bolygó simán magához vonzana, mert annyira tehetetlen. Ergó tök értelmetlen ennyi pénzt áldozni az egészre, pontosabban a luxussal foglalkozni előbb és nem az alapokkal. Ez meg nem emberi hanem zsugori.
 • mrzool
  #41
  Hogyan nevelsz át 7 milliárd embert, akiknek nem kis hányada annyira elutasít más gondolkodásmódot, hogy ölni és háborúkat lenne képes vívni?

  Mit csinálsz a csodaszép Földeddel, amikor becsap a meteor?
 • dilofekete
  #40
  Szerintem meg azt kéne belenevelni a gyerekekbe, hogy minden áron védjék meg a földet.
  Nem lenne egyszerűbb, mint mindent erre költeni és ember életeket áldozni ez által az egész projectre?
 • droidka
  #39
  Tehát azt értsd meg, hogy az űrtechnikára költött milliárdok (jó esetben) vissza fogják kamatostul hozni a hasznot. Az embereket meg (elsősorban) nem a drága presztízsküldetéssekkel kéne talán meggyőzni, hanem a megfelelő felvilágosítással, tájékoztatással az űrkutatás fontosságáról. Már gyerekként belé kéne nevelni mindenkibe az iskolákban és nem (csak)a médián keresztül, hanem elsősorban onnan...
 • droidka
  #38
  És a hosszútávú űrutazás még az orvostudomány (pl.hibernáció, karantén- bioszkennerek, stb.), a számítástechnika, stb. fejlődését is maga után vonná azokat is megdobná ezerrel, nem csak a háború fejleszti igazán a technikát!!!
 • Epikurosz
  #37
  Különben egyetértek AZZAL, hogy az ilyen presztizsküldetéseknek nincs semmi értelmük.

  Hamár.
 • droidka
  #36
  Elnézést a nagyképűségért, de most már néha azt fogom csinálni, hogy bemásolom a
  hsz.-eim egynémelyikét, mert a többség sajnos annyira nem érti ezt a legfontosabb dolgot:

  ''Amíg nincsenek igazán hatékony hajtóművek, addig ez az egész csak szerencsétlenkedés. Az lenne a Kánaán, ha sikerülne több generációval növelni a hatékonyságot. Éppen ezért kéne szinte minden energiát erre fordítani, mert az hosszabb távon valószínűleg igencsak megtérülne, ha sikerülne jelentős áttörést(eket) elérni…

  De félek, hogy amíg nem találnak egy Föld felé tartó meteort, addig megelégszenek azzal, ami most van…

  Lehet(?) hogy pont ezért talán azt kéne csinálni, hogy azt kéne hazudni a politikusoknak, hogy mittudomén’ 70-90 éven belül eltalálja a bolygónkat egy JÓ NAGY aszteroida…
  Remélhetőleg (legalább) akkor lenne POLITIKAI SZÁNDÉK is, hogy fejlesszenek mindent amit csak lehet, ezerrel. Asziszem’ az aztán megdobná a fejlődést, az állóvizet, ha valóban találnának egy ilyet… De amíg csak riogatás van, amíg ez nem több, mint elméleti lehetőség, amíg nincs semmi konkrétum, addig mindenki beleszarik az egészbe, és nem fognak ennek elhárítására pénzt adni, igazán fejleszteni.Csak akkor fognak erre jobban odafigyelni, amikor már túl késő lesz.(Aminek a valószínűsége még ha kicsi is, mégsem egyenlő a nullával, teljesen kizárni egy ilyen katasztrófát nem lehet.Bár ha már esetleg találtak volna egy ilyen meteort, azt valószínűleg nem fogják nagydobra verni, a pánik elkerülése miatt.)

  De addig az egész űrkutatás sajnos nem lesz több némelyek szemében, mint luxus, felesleges pénzkidobás.(Ahogy az ilyen -számomra elkeserítő- véleményeket ezen a fórumon is megtapasztalhattam…)

  Aztán ha esetleg valóban sikerülne új meghajtási elveket kikísérletezni, ha sikerülne sokkal gyorsabb, erősebb, sokkal hatékonyabb hajtóműveket kifejleszteni, az később olyan elképzelhetetlen fejlődést jelentene, amihez csak a kerék feltalálását lehetne hasonlítani. Mert ez nemcsak az aszteroidák esetleges becsapódása elleni védelemben hozhatna változást, hanem a globális felmelegedés elleni harcban, hogy tiszta levegőjű városok legyenek, az olajkapitalizmus monopóliumának megtörésében is. És az űrturizmusban, az űrbányászatban, a terraformálásban, MINDENBEN… Erre az egy dologra BIRODALMAKAT lehetne építeni, ha léteznének ilyenek…

  De szerintem amíg nem lesz komoly politikai szándék, IGÉNY a fejlődésre, (félek) addig nem is lesz semmi változás. Addig az űrkutatás az adófizetők szemében (jobb esetben) csak egy érdekesség lesz kétévente a híradóban, amikor küldenek egy szondát a Marsra…''
  T.D.
 • droidka
  #35
  ''Foglalkoznom kéne az összes bolygóval, hogy lakható legyen? Nem hinném, hogy ez a föld rendeltetése, hogy ilyen célokat képviseljen, hanem hogy othont adjon. Igaz már félig kinyírtuk, de nem az a megoldás, hogy eldobjuk és keresünk másikat!!! Ez az abszuldum és nem az, hogy benépesítsük a világegyetemet, habár ez is furán hangzik, de nem annyira, mint a tények.''

  ''építsünk egy brutál nagy űrhajót és repkedjünk. Persze semmi értelme, mert költséges''

  -Pedig hosszabb távon (végső soron) vagy ezt fogjuk tenni, hogy kolonizálunk, vagy a túlnépesedés miatt szép lassan kinyírjuk egymást a Föld véges nyersanyagainak megszerzése miatt.(Persze egyéb dolgokkal ezt el lehet odázni egy darabig). Ha érdekel a véleményem, akkor pont a néggyel lejjebbi (balra, fent) ''Másodszor is nekivág az űrnek Simonyi'' c. cikknél kifejtettem bővebben, léci olvasd át:). Sajna sokszor el kell ezt ismételnem.
 • dilofekete
  #34
  Teremteni lehet pozitívat és negatívat is, de nem mindeggy hogy milyen áron. Viszont ennyit nem költenék egy negatív dologra. Az ember helye a földön van, de ha így állunk hozzá, hogy mindeggy hol élünk akkor negatv szemlélettel építsünk egy brutál nagy űrhajót és repkedjünk. Persze semmi értelme, mert költséges és ezáltal nem tart öröké. Ebben különbözik tőlünk egy bolygó. Ezzel most nem azt akartam kifejezni, hogy a fejlődés negatív dolog, de ha azt nézem, hogy Most milyenek vagyunk, hogyan élünk akkor nem is fejlődünk és ez sem fejlődés, hiába nem tesz tönkre semmit, de túl sok értelme sincsen. Arra viszont tényleg jó, hogy eggy irány elvet mutassanak az embereknek, amire hajlandóak ennyit költeni. Hasztalan dolognak tartom, de csak ezért. Az meg hogy rossz e, azt soha nem tudjuk meg magunktól, mert az ember inteligenciája, a nagy átlagé, nem foglalkozik a jövővel csak épít és most úgy akar építkezni, hogy az vigye előrébb a luxust. Azért ez luxus! Mégis miben más a Holdon lakni vagy akárhol máshol? Ugyan úgy élek máshol is, mint ithon. Nemde? Talán anyucira kellet volna halgatni, amikor azt tanította, hogy vigyázz arra amid van és ne dobáld, ne foglalkozz mással, hogy legyen mire vigyáznod.
  Foglalkoznom kéne az összes bolygóval, hogy lakható legyen? Nem hinném, hogy ez a föld rendeltetése, hogy ilyen célokat képviseljen, hanem hogy othont adjon. Igaz már félig kinyírtuk, de nem az a megoldás, hogy eldobjuk és keresünk másikat!!! Ez az abszuldum és nem az, hogy benépesítsük a világegyetemet, habár ez is furán hangzik, de nem annyira, mint a tények.
 • Devotus
  #33
  Szerintem van értelmük az ilyen küldetéseknek is. Egy ilyen szimbólum a Holdon, majdnem olyan, mint egy alapkő letétel egy Kórháznál, vagy valami hasonlónál! Egy kolonizációs projekt alapköve. Mennyivel lenne jobb, ha egyszerre fellövünk több ezer virágmagot tartalmazó, önfelállító és önfenntartó búrát, aztán kiderül, hogy valami miatt mégse működik a dolog és sokkal több pénz került kidobásra. Nem értem ezt a nagy űrkutatás, kolonizálás ellene dolgot. Szinte mindenki számára egyértelmű, hogy az emberiség egy beképzelt éretlen kis tacskó! Akkor most várjuk meg amíg, a teleszart ketrecben felnövünk és az emberiség később is csak egy beteges szaros kiégett tacskó lesz? Kihívásokra van szükség! Ez pont az! Afrikai éhezés? Nem egyszerű úgy kaját osztani, hogy közbe szétlövik a hátsódat! Amíg a fejlett országok az adott kormányzási módszerrel működnek, és a pénz körül forog a világ, mindig lesznek ilyen helyek. Amíg van egy ember is, aki nem érzi át a másik ember szenvedését, addig az hasznot fog húzni ebből a hiányosságából. Amíg mindenki a saját boldogulásával van elfoglalva, mert a fent lévők még több bőrt akarnak lehúzni róla. Addig bármennyi pénzt belenyomhatnál az éhező országokba, mint egy fekete lyuk felemésztené. Főleg, hogy a negyede se jutna el, a címzethez a korrupció miatt. Amíg a gazdaságuk nem fejlett, és csak ölik egymást, addig minden pénz amit nekik adsz, csak a szemétbe megy. Enyhíted, a szenvedésüket, de pár éven belül, úgyis újra kezdődik...és akkor már nem lesz pénz, amit oda adhatnál. Ehelyett a technológia fejleszti a gazdaságot, és az életvitelt is. Technológia nélkül kevesebb "pénz" lenne, amit segélyezésre lehetne fordítani. Közgazdaságtan alapjai! És remélhetőleg egyszer eljut odáig, hogy tiszta energiát könnyedén állít elő, az energiából pedig bármilyen elemet...utána molekulát...majd összetettebb dolgokat, mondjuk ételt tud létrehozni. Na akkor már tényleg lehet tenni valamit, és hidd el akkorra, már fognak is. De egy ilyen célhoz, ezek a projektek a táptalajok, és ahelyett hogy morognál ellene meg elégedetlenkednél, inkább segítened kellene. Tanulni és teremteni valamit, ami előrébb viszi az életet.

  Bocs, ha hosszúra nyúlt! Gondolom sokan nem fognak egyetérteni, azzal amit írtam. Biztos tele van elméleti hibákkal is. Meg egy önző állat vagyok, hogy nem törődök az éhező gyerekekkel...
 • dilofekete
  #32
  Virágtolvaj terroristák? :)
 • Alvarez999
  #30
  Tudományos szempontból valóban nincs, de nem is úgy kell tekinteni rá. A virágos cégnek reklám, nem is rossz, a virágok utaztatásáért pedig annak a magáncégnek fog fizetni, amelynek égetően szüksége van az anyagi támogatásra, hogy tovább fejleszthesse a privát űrutazás eszközeit.

  Mindenki jól jár, hol itt a baj?

  "Különben egyetértek azokkal, hogy az ilyen presztizsküldetéseknek semmi értelme."

  inkább: értelmük.
 • Epikurosz
  #29
  Szerintem jó kis hely ez a naprencer, tejjel-mézerrel folyó Kánaán.
 • polarka
  #28
  Nem látom ennek az értelmét, de hátha jutnak vele vmire (amit kétlek). A végére meg szintén valószínű, h úgysem csinálják meg. Bár az emberi hülyeség határtalan...
 • dilofekete
  #27
  A projct célja eggy új windows háttér, hogy jobb öletek szülessenek a kolonizációról.
 • dilofekete
  #26
  és virágokat ültetnek a holdon
  röhejes
 • dilofekete
  #25
  Eggy családon belül az életbeli szempontok tökéletesen ugyan azok, mint az egész földön. Az első, hogy legyen othon aztán kaja és végül a luxus. A valóságban ez úgy nyilvánul meg, hogy elupsztítjuk a földet és a luxust előrébb valónak tartujk az élelemnél, pontosabban az életbenmaradásnál. A különbség, amiért az eggyik létezik ezért a másik is, miért azt nem tudom, tehát hülye vagyok, ergó az emberiség a hülye. A családban ilyenekért már a börtönben élnék.
  Ok én hülye vagyok, de akkor az emberiség meg gyilkos és öncélú ezért én is az vagyok és nem törvényellenes, ugyebár. Ez nem a fejlődés tulajdonsága, a törvényellenesség, mint ahogy eggyetlen létező életben sem. Lehet az Alien a filmekből, persze ilyen nem létezik vagy mégis?
  Na ezért létezik a szólásszabadság, hogy a nemnormális is normális legyen és nemnormális marad, mert a szabályok "vigyáznak rá" lehetővé teszik a létezését, de akkor ilyen alapon én se vagyok hülye csak elhitetődik. Ez nem a jobb meg bal oldal, hanem inteligencia, fejlődés? Komolyan mondom nem igaz, mert én hülye vagyok, de az előzőek alapján akár én is élhetnék eggy másik bolygón, mert elképzelhető és ezért kapnék még jegyet is oda. Ez totál hülyeség, de mégis így van!
  A bolygó meg eggy kerek valami ami lebeg a lebegőben vagy van a tömegének gravitációja. Azért mert szimbiotizál a földel vagyis lebeg körülötte, attól még bolygó. Ja nem kerek, hanem gömb alakú, mert van gravitációja és eléggé nagy ahoz, hogy ne zuhanjon le a földre vagyis belelebegjen, mert nincsen hozzá közel és így nem lehet a föld része. Az hogy körülötte utazik, az azért van, mert bolygó és nem eggy űrhajó aminek nincsen vonzó ereje, mert ha levegő lenne körülötte akkor lezuhanna. Ha meg lenne gravitácója a hajónak akkor a közelben minden anyagot összepréselne vagy eggybeolvadnának.
  Ez részben baromság, de ez van:) Ezt úgy értettem, hogy nem a bolygó körül lebeg az űr, mert nincsen benne semmi és a föld se a levegő körül lebeg, mert van gravitációja, de a holdnak is van gravitációja és ezért bolygó, nem azért, mert van körülötte valami a nagy semmin kívül és azért hold, mert más pályán utazik, mint a föld. A föld is hold a nap szempontjából csak mégsem, mert messze van a hold fogalmához.
  Amúgy meg nem azért tanulunk fizikát az iskolában, hogy ne érdekeljen a föld meg a többi bolygó és mégis ezt látni meg azt is hogy szitává lőjük eggymást.
 • Epikurosz
  #24
  Különben egyetértek azokkal, hogy az ilyen presztizsküldetéseknek semmi értelme.
 • Epikurosz
  #23
  Virágot Algernonnak!
 • codiac
  #22
  Látom nem vagy tisztában azzal, hogy mennyi pénzt szánnak katonai célokra, és mennyit az űrkutatásra...
  Te is ahoz a népes csoporthoz tartozol, akik csak prédikálni tudnak, maguk sem tudják miről de mégse tesznek semmit azért hogy jobb legyen a helyzet(politikusok).
  Egy dologban viszont igazad volt, ritka nagy hülye vagy.. :)
 • Alvarez999
  #21
  "A biológiai életfenntartó rendszerek fejlesztésével foglalkozó Paragon Space Development eszközei már bizonyítottak a MIR űrállomáson, az ISS-en és az űrsikló küldetésekben."

  Ebből az jön le, hogy a cég nem éppen kispályás játékos a területén. Persze reklámozhatnák magukat a médiában is, hogy reklámcégek naplopóinak zsebében kössön ki a pénzük, de ez a fajta reklám a tudomány és a kutatás számára is sokkal hasznosabb.
 • Dexxter
  #20
  Javítás: az összes "bolygó" helyett "hold". Csak hogy kötöszködjek egy kicsit.
 • Alvarez999
  #19
  "Persze, hogy felesleges dolgok a jelképes dolgok az űrkutatásban, hisz az a zászló is minek kellett, meg a kamera, meg a holdjáró, hisz ezeknek az árából akár fegyvert is lehetett volna gyártani…"

  Na meg lehetett volna segélyt küldeni az éhezőknek, hogy vagy 1) a kormányuk ellopja vagy 2) a hadurak elrabolják vagy 3) a csencselők árulják a feketepiacon vagy 4) ha eljut az éhezőkhöz, akkor azoknak legyen erejük néhánnyal több új éhezőt legyártani, akikre hivatkozva még több fejlesztésre vagy kutatásra lehet rásütni, hogy helyette inkább az éhezőket támogatnák.

  #16: Mindig lehet valami olyan nyomorúságot vagy szükséget szenvedő csoportot találni, akikre hivatkozva lehet sírni a kutatásra és fejlesztésre fordított pénzek miatt.

  Ez a taktika azért is hasznos, mert a kutatások elmaradásával lefelé spirálba fordul a világ gazdasága és egyre több szükséget szenvedőt lehet találni, akikre hivatkozással még hatékonyabban lehet gátolni a kutatást.
 • dilofekete
  #18
  Mit keres az ember eggyáltalán más bolygón? Ezt nem fogm felfogni soha épp ésszel! Erre sem tudunk vigyázni, amikor jól tudják, hogy tehetnének érte a sok felesleges pénzükkel, de nem érdeklik, mert betegek és csak az orruk után mennek. Így tényleg tök fölösleges a kolonizáció, de kutatásnak sem nevezném. Az a növény vagy él vagy nem. Ezen mégis mi az a nagy felfedezés és erre kiadni ennyi pénzt, nem normális. Ilyen alapon tényleg több értelme lenne ingyen élelmet osztogatni az embereknek, azzal szemben, hogy nézzük, hogy nő a növény az ég után.
  Kit érdekel!? Itt sokkal több van amit nézegethetek vagy akár ki is plakátolhatom a szobámat növényekkel. Igen, lehetne mellette eggy ilyen kép is, de valahogy nem illeszkedne a többihez a búrályával. Szóval tök értelmetlenül nézne ki. De hát az ember ilyen lett, a hülyeségben értelmet lát, csak azért támogatja, mert olyan idegesítő, mint ő amikor eggy ilyen képet néz a szobájában. Aki kitalálta. Viszont ha az a céljuk, hogy eggy új bélyeget gyártsanak, annak már több értelme lenne, de ennyiért senki nem venné meg. Ez a biznis új generációja vagy csak eggy másik bolygón akarnak virágnapokat tartani, mert itt már nem olyan, mint azelőtt volt, mert elszennyeződött a föld miattuk, mert nem képesek rááldozni minden pénzüket, mert ilyenekre kell.
  Nekem ez csak azt bizonyítja, hogy az emberiségnél nagyobb hülyét nem láttam. Kivéve engem, mert én vagyok a fő hülye aki ugyan úgy nem tesz a földért semmit, mert hagyom, hogy ezek kihasználjanak, hogy ilyenekre költsenek. Ezt a pénzt nekik is össze kellett szedni valahonnan és pénzt csak a többi embetől lehet elvenni. Meg az állami támogatástól, de az a földet szolgálja és az emberiséget és nem a luxust.
  Inkább játszanának valami scifi játékkal. Ezt a növényt, hogy kitelepítsék eggy életre alkalmatlan bolygóra is csak eggy játék és flash, de kurvára semmi értelme. Amikor azt hallom, hogy maguktól nőnek más bolygón a növények azzal sem foglalkoznék, mert mi itt élünk és nem látom akkor sem, ha odarepülök. Ettőll tényleg okosabbak leszünk, hogy képeket készítünk eggy növényről a szomszéd bolygón. Semmi fejlődést nem látok én ebben, maximum a búra érdekelne, hogy elemes vagy benzines és a többi nem érdekelne. Lehet hogy csak ezt tesztelik és utána csinálnak sokkal nagyobbakat amiben emberek is növögethetnek. Csak aztán le ne merüljön az aksi, mert elvész az a sok milliárd dollár.
  Ilyen ötletekér, tényleg csak díjakat lehet adni, de fejlődésnek akkor sem könyvelném el soha.
 • Motoroj
  #17
  Szerintem egyik cég sem tehet arról, hogy olyan helyek is be vannak népesítve, ahol még víz sincs. Sőt, nem hogy benépesítve, hanem túlnépesedve, Afrikában vannak olyan országok, ahol átlag 7, azaz hét gyereke van a nőknek, holott tudják jól, hogy milyen állapotok uralkodnak. Úgyhogy szerintem nem ezt kéne támogatni a milliárdokkal, mert annak csak még nagyobb nyomor lesz a vége.
 • Telpapa
  #16
  Majdnem.Tudod én meg inkább azt mondom hogy jo dolog a tudomány és haladjunk is a korral,de talán még ezek elott elkellene kicsit gondolkodni azon hogy mig egy ilyen cég képes egy jelképes fotoért 30 millát áldozni addig egy másik földrészen gyerekek 1000-i halnak éhen szomjan.Talán kicsit soprogetni kéne ezen a srágolyon is mikozben kifelé kacsingatunk...
 • Stray
  #15
  Nah, látom megint van egy-két hozzászóló, akiktől akár még a középkorban is lehetnénk.
  1. A "megint sok a pénze valakinek" típusú hozzászólásokhoz: Magáncég (értsd nem állami) a saját pénzéből csinálja. Ergo azt csinál belőle, amit akar, senkinek semmi köze hozzá. Ráadásul, még ha reklámot is csinál belőle (valamiből szponzorálni kell a feladatot), akkor is igen hasznos információkat fognak ebből szerezni (szóval, nem csak egy fotó kedvéért).
  2. Persze, hogy felesleges dolgok a jelképes dolgok az űrkutatásban, hisz az a zászló is minek kellett, meg a kamera, meg a holdjáró, hisz ezeknek az árából akár fegyvert is lehetett volna gyártani…
  Manapság meg végképp igaz az, hogy kell a reklám az űrkutatásnak, mert különben nem lesz pénz benne soha. A civil szférát így lehet ráhangolni legjobban és jó, hogy nem csak az állam foglalkozik a kutatásokkal, mert így talán belátható időn belül lesz is eredmény.
  3. "most miért nem a marsot népesítjük már be" típus: Ember! Fokozatosság!! A Lüke ősember is először miért a folyókon szórakozott a nád, rönk csónakjával, miért nem épített egyből fregattot, atom hajót és ment el Amerikába??
  4. Bár igaz, az egész űrkutatás tök felesleges, hisz kit érdekelnek az olyan találmányok, amik ennek köszönhetőek -teflon, szigetelő anyagok, orvosi ismeretek, a világegyetem ismerete, jobb képek és feltérképezés az esetlegesen a Földet szétcsapni akaró meteorok...- szóval ne is kutassunk semmit és menjünk vissza a barlangba.
 • InterFoxSOFT
  #14
  Bazdmeg, most tényleg ennyi pénzük van ilyen faszságokra?
  Inkább a soron következő bolygó meghódítását kéne célba venni, nem ezt a baromságot!
 • Commandante
  #13
  Elsö gondolatom az volt, hogy ez csak pénzkidobás. De igazából több értelme van mint egy újabb völgyhídnak...
 • Kornan
  #12
  Ez nekem is eszembe jutott már, hogy jó lenne, ha valami nagy és értelmes célt tűznének ki maguk elé a nemzetek és a cégek.És ezt összefogva vinnék véghez, legalábbis a közeli szövetséges országok űrügynökségei(nasa,esa,jaxa..) és cégei. A cégeket pályázatokkal lehetne megnyerni, amiknek valódi nyereménye lenne, nemcsak pár milla, hanem ami fedezi is a költségek legalább nagy részét. És amennyire csak lehet minden erőforrást összpontosítani erre a nagy célra. Pl a mars utazás nem tűnik annyira értelmes célnak, lehet kb ugyanaz lesz mint a holddal: egyszer elmennek + vissza aztán 50 év múlva jöhet a Jupiter egyik holdja oda vissza 1-szer. Megszerzik a dicsőséget, mindenki büszke lesz származására és hogy a nemzete ennyit elért, aztán szép csöndben leülepedik.Talán gazdagodtunk pár új technológiával.
  Valami hosszabb távú kéne, ami permanens. Pl az űrutazás jövedelmezővé tétele az nagy lépés lenne. Nemcsak a turizmusra gondolok, hanem pl bányászat, pályázatok(államnak lehet veszteséges) és idővel több. Jövedelmezővé tétele pl technológia fejlesztések által, jobb feljuttatási rendszer, jobb hajtóművek, jobb létfenntartás. Fejlesztések persze most is vannak ,de úgy látom ,hogy a működő technológiákat, nem nagyon fejlesztik, nagyrészt csak azzal foglalkoznak amire nincs megoldás.Szóval koncentrálni kéne az erőforrásokat amiket az űrkutatásra költünk, hogy felgyorsítsuk a fejlesztéseket. Mondjuk ez politikai szempontból egyáltalán nem jövedelmező a jelenlegi kormánynak, mert nincs semmi látványos haszna, csak hosszútávon.
 • TommyC
  #11
  végigolvastam a cikket...
  valami értelmesebbre számítottam; sry....
 • Griphons
  #10
  Egyetértek - bár én sem értek hozzá. Ez a virág a holdon ötlet is csak baromság. Ha tényleg terraformálásban gondolkodnak, akkor elkezdhetnének legózáson kívül mást is csinálni, mert próbálgatni hogy na vajon kivirágzik-e a mustármag, kicsit költséges szórakozás.

  A képen meg úgy vigyorognak, mintha valaki viccet mesélt volna - lehet ők voltak...
 • TommyC
  #9
  Igen, ezen már régóta el kellett volna gondolkodni!
  Nagyon helyes, h végre lépeseket tesznek!!!
 • MacropusRufus
  #8
  wow. Micsoda 5let.
  De mi a jó fenének? Sztem minden tudós tisztában azzal, hogy a fenti dolgok megoldható. De tök vitzes, hogy több mint 40 év kell ahhoz, hogy növényeket vigyün akárhová is az űrbe. Ua. milliárdokért építik az ISS-t aminek az első moduljai már kezdenek tönkremenni és még nincs is kész.
  Jó lenne ha a tudósok nem szétszórva dolgoznának, hanem egy komoly projekten. Pl. mi a fenének az ISS ha kolóniát akarok a Holdon. Meg miért nem olyanra tervezték az ISS-t, hogy az képes legyen űrhajókat indítani a Holdra. Idióta semmire nem jó kísérleteket végezne több mint 40 éve, minek? Hogyan viselkedik az emberi szervezet a nulla g mellett... Miért? Most másképpen viselkedik mint 40 éve??? Tudommal több mint 2 évig volt folyamatosan fent egy szovijet (akkor még az volt: szovijetként ment fel és oroszoként jött le), náluk nagyobb infót nem nagyon lehet összeszedni. Ez a virágos buli is csak pár tudos mókája. De azért azt elfelejtik, hogy amikor a mókájukat kilövik akkor emberek milliárdjainak a levegőjét nyomják tele szennyező anyagokkal. Ha már ilyen szennyező a kilövés, akkor legalább olyanra fordítsák minek van értelme.
  Sztem. Tudom most meg kapom majd, hogy nem értek hozzá, meg ilyesmi, de akkor is: sztem az űrkutatás a mostani formájában halott, semmi értelme nincs.
  (megjegyzem: a MArsAnomalyResearch oldalon kb. 2 évvel ezelött jelezték, hogy a marasjárók egyik képén víz nyomait látják. Válasaz a NASA-tól az ki van zárva. Aztán 2 év műlva arra a képre hivatkozva amin szerintük ne lehet, hosszasan ecsetelték, hogy az miért víz... na ennyit a tudósokról. Ha Te mondod akkor hülyeség és még csak arra sem méltatnak, hogy kicsit utánna nézzenek. Ha ők mondják akkor az a tuti, pedig a magyar okos, mindere van közmondása: több szem többet lát. Ezt a jenkik nem ismerik)
 • Lazarus
  #7
  És mér lenne jó egy zöld hold? Tapasztalatgyűjtés?
 • Kornan
  #6
  "Egy inspirációt adó képet szeretnénk"

  És mindezt egy fotóért?

  Egyszerűbb ha photoshoppal csinálnak egyet, amin akár lehet egy egész mustárvirágmező.