22
 • opeca
  #22
  Miért szerencsére? Te imádsz úgy filmet nézni, hogy épphogy belecsússzan a perspektivikus látásodba a lényeg, mert a feliratot böngészed?

  Vagy esetleg úgy gondolod, hogy a top magyar szinkronhangok nem veszik fel a versenyt?
 • winnie
  #21
  " A moziban a filmek nagyrésze (szerencsére) még most is feliratos."

  a kommersz filmek közül jóval több a szinkronos.
 • Danecay
  #20
  Warez, vagy nem warez, de tény az, hogy a most játszott filmek közül, legalább 3 lelhető fel a neten DVD minőségben: Taken, Marley meg én, The Spirit. Lehet, hogy van más is, nem néztem utána, csak ezek jutottak eszembe.
 • narumon
  #19
  Hát ez inkább szegénységi bizonyítvány. A moziban a filmek nagyrésze (szerencsére) még most is feliratos.
 • torcipepe
  #18
  szerintem a kevés néző oka a szinkron hiánya. úgy gondolom, hogy a magyar átlagembert nem érdeklik a szinkronos filmek.
  példának okáért tesóm inkább megvárta a szállító 3 szinkronos, cam-os változatát és azt a mini képet nyújtotta rá a 16:9-es TV-jére. én már jóval korábban letöltöttem a dvd minőségű angol nyelvű változatot felirattal, azt nem nézte meg, pedig nagyon érdekelte.
 • narumon
  #17
  Szerintem pedig egyértelműen a letöltés. Mi tavaly november körül néztük meg letöltött formában és mivel nagyon jó volt, így gyakorlatilag az összes haver is leszedte és megnézte (a jó film terjed ugye). Egyébként ahonnan én leszedtem az egy külföldi torrentoldal és többezer letöltés volt rá csak novemberben. Persze ebben benne van külföldiektől kezdve mindenki, dehát ne gondold már, hogy magyar ember magyar torrentoldalról tölthet csak. Ráadásként nem kamerás verzió volt (mi pl olyat életben meg nem néznénk, el sem hiszem, hogy valaki képes rá és mégis).
  Az Indy4-ből konkrétan kurvasok volt a letöltést, de én nem egy olyan embert ismerek aki letöltötte oszt a szar minőség (kamera ugye) miatt utána moziban kötött ki. Én meg elvből moziban nézem azokat a filmeket amik érdekelnek. A Taken is ilyen lett volna, ha tavaly decemberben mondjuk itthon is bemutatják.

  Amerika ebben az esetben meg azért szar példá mert ugye európai filmről beszélünk, és ott alig alig hallottak róla a mediakampány előtt, tehát nem is generálhatott sok letöltőt.
 • vtechun
  #16
  azt azért ne felejtsd el, hogy moziban sem szinkronosan adják.

  a marley-nak a nem szinkronos dvdripjét a taken nem szinkronos ddripjéhez képest jóval kevesebben szedték le, és persze az sem elhanyagolható, hogy már nagyon régóta elérhető HD-ban is. szóval elkurta sztem a forgalmazó...
 • winnie
  #15
  nem, csak arra célzok, hogy a jelek szerint, ha világpremier vban, akkor is van warez - ergó a warez nem ölhető ki a premier mozgatásával.

  tudom, hogy a dvd-ről beszéltél és épp ezért hoztam fel a példát: a dvd-t pár hónap alatt sokan leszedték, de megnézve például három nagy torrentoldat, még ezen sok hónap alatt sem szedték le annyian (tudom, máshonnan is le lehet), mint egy marley és én-t pár nap alatt. pedig utóbbi gyors premier volt. pedig az kamerás, mozis hangos. és mégis.

  figyeld meg, jönni fog a halálos iramban 4. amerika előtt fogjuk látni. ennek ellenére rémisztően sokan fogják leszedni, pedig a film moziban még sok pluszt is ad (már csak a hangok terén).
 • smaszi
  #14
  És ne idegeskedj, mert látom felment a pumpád..azért nincs harag..
 • smaszi
  #13
  Én most nem a kamerás dolgokról beszélek, hanem erről a filmről, amit egy év késéssel mutatnak be nálunk, s így már rég elérhető szinte mindenhol (HD-ben is), ezért mondom, ha kicsit előbb mutatják be, talán több nézőt vonz...talán...mert tényleg jó...de már láttam...
 • winnie
  #12
  persze, sok helyen ment már tavaly, majdnem egész európában és az igazadat alátám,asztandó a pár hetes német és osztrák premier sem lett nagy siker. (csak hogy magam ellen érveljek.)

  de.

  (nyilván felesleges érvelni, mert senki nem meggyőzhető, és van aki tényleg megvan győződve arról, hogy 10 millió letöltő országa vagyunk meg bebeszéli magának, hogy a warezelő elmenne moziba. nem. direkt csináltunk erről szavazásokat és kiderült, hogy a warezelő egyszerre türelmes és nem. nem megy moziba (76% - nem reprezentatív), kivár, de ha valami friss kamerás kijön warezben, akkor nem bír magával.

  csakhogy a "mindenki letöltötte" arc nem gondolkodik, hogy 1. egy csomó olyan film van, ami nagy siker annak ellenére, hogy fél éves késéssel mutatják be, 2. hogy melyek a leginkább letöltöttebb filmek.

  na? hát azok, amelyek 0 nap késéssel jönnek el a magyar mozikba. akkor miért a késéssel érvelsz? indy4 warez? hulk 2 warez? durva letöltési csúcsok, pedig nem R6 volt. bármelyik tavalyi világpremier? de még a nemrég pár hét lauffal bemutatott gagyi kamerás marley meg ént vagy nem kellesz eléggét (amelyek végképp nem a warezbagázst veszik célba) mennyivel többen leszedték, mint a takent.

  csökkenti a warez a mozinézettséget, de közel sem annyira számottevően, mint pár ember hiszi. és biztos, hogy nem az számít, hogy hány hónapos a késés.

  ezt kellene a témában. érvelni. adatokkal vagy példákkal, mert azzal, hogy "persze, warez" nem jutunk sehova. egy random fórumita nem gondolhatja, hogy a forgalmazó nincs tisztában a warezzel és direkt késlelteti a premiert...
 • smaszi
  #11
  Ócska imdb szarozik, valamiért a Brazil bemutató dátumát látom...
 • smaszi
  #10
  Kiegészítés:

  Sorry, én néztem el a dátumot de máshol már 1000 éve bemutatták (New Zealand,Netherlands stb...)
 • winnie
  #9
  "Ehhez azért tegyük hozzá, h. náluk már tavaly ősszel jócskán ment é"

  nana. amerikában pár hete mutatták be.
 • smaszi
  #8
  Kicsit OFF

  És még annyit a letöltésről: -tegyük fel, van egy személy, aki letölt. van pár ismerős, családtag, akivel megnézik (megnézetik) a filmet...
  -van pl: 4000 letöltő, és mindegyikre jut 2-3 emberke aki megnézi a filmet..
  -máris ott vagyunk a "11147 embert érdekelt"-nél..
  És ez csak hasamra ütéses adat...lehet, h. több, lehet,h. kevesebb, de ezek az emberek valószínűleg már nem mennek el megnézni újra a moziba, ergo ennyi nézőt veszít, mert később mutatják be...Lehet vitázni winnie és többiek...
 • smaszi
  #7
  "amcsik is leszedhették volna, náluk mégis abszolút siker"

  Ehhez azért tegyük hozzá, h. náluk már tavaly ősszel jócskán ment és ugye tudjuk, h. egy pár hónap és már kint van a polcokon a film...na és azóta már jó pár hónap eltelt...nálunk meg még csak most megy a mozikban...Szóval aki akarta látni, és netezik, netán letölt, az már megnézte (saját magamból kiindulva), mert minek várjak hónapokat a magyar bemutatóra, ha a kedves forgalmazó nem hajlandó (max 1-2 hónap csúszással) bemutatni, csak egy fél évre rá...Ma már kicsit felgyorsult ez a világ, ha nem követik, lemaradnak...De azért így is szépen vonzza a nézőket...grat (mi lett volna ha nem húzzák el a bemutatót...?)
 • ProGabe #6
  amcsik is leszedhették volna, náluk mégis abszolút siker. inkább ott a gond, hogy semmi promóciót nem kapott
 • clx457
  #5
  Egyébként is válság van,meg elég rég leszedte mindenki torrentről ahogy itt az elöttem szólók is mondják
 • bmw
  #4
  Jaja, pedig jo film!!
 • xido
  #3
  ráadásul lazán év elején és dvdrip formában formában..a magyar forgalmazó magának köszönheti a késések eredményét...
 • URH
  #2
  Rosszul vagyok ezektől az sg-s hírektől.
 • Micsu
  #1
  persze hogy nem érdekli őket mikor már mindenki leszedte torrentről