9
 • Jonah
  #9
  hogy mennyire kiadjuk(ják) az adatokat arra éles bizonyítéknak vélem azt, hogy a magyarországi rendőrség az FBI-al közösen hajt végre akciókat.... kérdem én mit keres egy külföldi civil egy magyarországi rendőrségi akcióban végrehajtó közegként ?
  Mindezen felül pedig kívánom azt, hogy azt aki kitalálta ezt, hogy márpedig mindenki adja át nekik az adatokat, a tulajdon gyereke lőjje hátba a nagy USA-ban ahol több lőfegyver van polgári kézen mint a jugoszláv polgárháborúban összesen.
  Ja és mégvalami. A szitu kb. olyan, mintha én elkezdenék a te zsebedben turkálni, hogy ott mi van felírva. Amúgy pedig a magyar alkotmánnyal is ellentétes az adatok ilyen mértékű kiszolgáltatása, mert személyes adatokról van szó. Ja és persze van egy adatvédelmi törvényünk is, amely szerint a titokgazdának garantálni kell a titoknyilvántartás célját, azt más célra nem használatja fel. Ez a USA esetében nem hogy kérdéses, egyenesen nem így van. Ja és persze az adatvédelmi törvény szerint: függelen adatrendszereket nem lehet semmilyen módon összeötni, de ez amúgyis az alkotmány szellemével ellentétes (merthogy ezt is innen vezeti le a tv. készítője).
 • jozing
  #8
  sztem meg olyan mindegy mit ad ki és mit nem. az interpol meg ilyenek úgyis azt tudnak meg akiről amit akarnak. meg a titkos szolgálatok. inkább az hogy zsarolnak. az nem szimpi.

  amúgy a google is simán tárol a júzerekről infót.
 • Troppauer
  #7
  Fasszopó amcsik.
 • galocza
  #6
  nem is értem, miért örvend az usa közutálatnak.
 • Solten
  #5
  Magyarorszagnak is azt kovetni kene a peldat.

  "Az együttműködés hátterében természetesen a szervezett bűnözés és a terrorizmus elleni harc állna."

  Terrorizmus elleni harc... ez annyira szanalmas...
 • nickwearby
  #4
  ennek fényében édekes dolog, hogy MO pont a vízummentesség felé halad...
  vagy már van is? nem tudom követni....
 • okosan gyerekek
  #3
  Feri, nem fogtok jól járni, ha kiderül, hogy a személyes adatainkkal nyaljátok a nagy testvér valagát... meglátjátok...
  (Lehet küldeni a hsz-et az USA-ba, ez már talán a fentebb említett kategória határait gázolja... :) )
 • aneurysm
  #2
  A Brazilok meg ujjlenyomatot vesznek minden beutazó amerikaitól.
 • Amergin
  #1
  Vajon a magyarországi gyarmat hatóságai mennyire "működnek együtt" ezen a téren amerikai barátainkkal? Remélem minden szükséges információval ellátják őket a magyar állampolgárokról...persze csakis és kitárólag a terrorizmus elleni szent háború miatt szükséges ez.
  Nyilvánvalóan az információáramlás kölcsönös és a magyarországi hatóságok is DNS-mintákat tárolhatnak az ide érkező amerikaiakról, amelyet 99 évre megőrízhetnek...