9
  • Jonah
    #9
    hogy mennyire kiadjuk(ják) az adatokat arra éles bizonyítéknak vélem azt, hogy a magyarországi rendőrség az FBI-al közösen hajt végre akciókat.... kérdem én mit keres egy külföldi civil egy magyarországi rendőrségi akcióban végrehajtó közegként ?
    Mindezen felül pedig kívánom azt, hogy azt aki kitalálta ezt, hogy márpedig mindenki adja át nekik az adatokat, a tulajdon gyereke lőjje hátba a nagy USA-ban ahol több lőfegyver van polgári kézen mint a jugoszláv polgárháborúban összesen.
    Ja és mégvalami. A szitu kb. olyan, mintha én elkezdenék a te zsebedben turkálni, hogy ott mi van felírva. Amúgy pedig a magyar alkotmánnyal is ellentétes az adatok ilyen mértékű kiszolgáltatása, mert személyes adatokról van szó. Ja és persze van egy adatvédelmi törvényünk is, amely szerint a titokgazdának garantálni kell a titoknyilvántartás célját, azt más célra nem használatja fel. Ez a USA esetében nem hogy kérdéses, egyenesen nem így van. Ja és persze az adatvédelmi törvény szerint: függelen adatrendszereket nem lehet semmilyen módon összeötni, de ez amúgyis az alkotmány szellemével ellentétes (merthogy ezt is innen vezeti le a tv. készítője).
  • jozing
    #8
    sztem meg olyan mindegy mit ad ki és mit nem. az interpol meg ilyenek úgyis azt tudnak meg akiről amit akarnak. meg a titkos szolgálatok. inkább az hogy zsarolnak. az nem szimpi.

    amúgy a google is simán tárol a júzerekről infót.
  • Troppauer
    #7
    Fasszopó amcsik.
  • galocza
    #6
    nem is értem, miért örvend az usa közutálatnak.
  • Solten
    #5
    Magyarorszagnak is azt kovetni kene a peldat.

    "Az együttműködés hátterében természetesen a szervezett bűnözés és a terrorizmus elleni harc állna."

    Terrorizmus elleni harc... ez annyira szanalmas...
  • nickwearby
    #4
    ennek fényében édekes dolog, hogy MO pont a vízummentesség felé halad...
    vagy már van is? nem tudom követni....
  • okosan gyerekek
    #3
    Feri, nem fogtok jól járni, ha kiderül, hogy a személyes adatainkkal nyaljátok a nagy testvér valagát... meglátjátok...
    (Lehet küldeni a hsz-et az USA-ba, ez már talán a fentebb említett kategória határait gázolja... :) )
  • aneurysm
    #2
    A Brazilok meg ujjlenyomatot vesznek minden beutazó amerikaitól.
  • Amergin
    #1
    Vajon a magyarországi gyarmat hatóságai mennyire "működnek együtt" ezen a téren amerikai barátainkkal? Remélem minden szükséges információval ellátják őket a magyar állampolgárokról...persze csakis és kitárólag a terrorizmus elleni szent háború miatt szükséges ez.
    Nyilvánvalóan az információáramlás kölcsönös és a magyarországi hatóságok is DNS-mintákat tárolhatnak az ide érkező amerikaiakról, amelyet 99 évre megőrízhetnek...