194
  • tomcsa4
    A linuxban a szervezettség tetszett meg. Mindennek megvan a helye.
  • DjDano
    Takarodjál már el innen, szánalmas idióta!
  • Dodo55
    Amúgy meg nem értem miért nem képes felfogni a MS, meg a "jogvédők", hogy ha az amerikai ár másfélszerese Magyarországon egy Windows, akkor hogy van képük elvárni a magánszemélyektől, hogy ennyi pénzt kiadjanak érte. Ugyanis ott Amerikában egy Windows kb olyan kiadás, mint az itteni körülmények között egy új játék. Itt meg majdnem egy havi fizetés. Azért nem mindegy, hogy valaki félrerak egy kis aprót, és vesz belőle egy Windowst, vagy pedig nem eszik egy hónapig, és vesz egy Windowst...

Persze vannak akik megtehetik, mert vagy részei a korrupt rendszernek, vagy hihetetlen szerencsével sikerült valamit elérniük ebben a pusztulat országban, és tisztességesen megfizetik őket. De nem ők a többség.
  • Dodo55
    Épeszű ember, aki nem tudott az utóbbi években új gépet venni rá sem gondol a Vistara, mert pl egy erősebb P4-es procin, amivel XP alatt még mindig sok minden elég jól fut, Vistaval meg se moccan a legtöbb dolog.
  • gkalcso
    A suli befejezésekor pedig érvényét veszti a campus licenc.
  • ledpapa
    Te erre gondoltál ugye?
    Olvasd végig figyelmesen. Alapjában lehet védekezni ellene, nem kell hozzá semmi extra, csak egy kis figyelem. szerencsére nem volt veszélyes.
  • ledpapa
    A nyílt forráskód ugye... De talán idővel.

szerintem ez felhasználó függő. Asszem van egy kiskapu.
    local system

Az ötletek jók, de a legtöbb ember a látványon kívül nem használja őket.
    Talán a w7 kapósabb lesz.
  • debut12
    Lassan úgy se marad már rá zsetonunk!
  • tomcsa4
    Korrekt vagy. Ahhoz, hogy egy OS elterjedjen asztali gépeken megfelelően, egyszerűsödnie kell. OS X majdnem 10%-os használtságot mutatott világszinten, mai nagyon jó! OS X egységes. Windows is. Linux nem. És ez a gond.

Vistában még az tetszik, hogy bevezették a védett folyamatokat, melyekbe nem lehet beleszólni, admin jogokkal indított folyamat sem képes erre. Ez megnöveli a biztonságot.

Jó ötletek vannak a Vistában, csak a a start lett szar. De a Vistát teljesen nulláról írták (nem vicc), több tízmillió sorból (asszem kb 60-70-et mondott MS) áll. Meg a defender kezdetleges butaságai.
  • ledpapa
    Visszamondom a net-előfizetésemet! :D
  • debut12
    Mostanában olvastam, hogy egy új féreg a linux alapú rootereket támadta!
  • ledpapa
    Félreértesz. Én nem a stabilitásra értem, hanem a konfigurálhatóságra. Azért ebben a linux még mindig jobb. Viszont meg kell tanulni. konzol nélkül halott dolog ... íszerencsére azért a linux is egyre barátibb, és ingyenes. Na meg a vírusok ... :D

Nem állok egy rendszer mellé sem, nekem mindhárom tetszik.
  • tomcsa4
    Ki bszél róluk te fasz? Akkora hülye vagy, mint a seggem. Én azokról beszélek, akiknek elkellene a Vista, de menőzésből nem használják. Megszoktam hogy totál hülye vagy, szóval nem leptél meg.

Akinek meg nincs rá szüksége, nyilván ki se próbálta, akkor miért fikázza? Fasz fej erre válaszolj!
  • asysoft
    Így van. De Campuson belül csak Upgrade Windows van, azaz adott gépen rendelkezned kell egy korábbi Windowssal, hogy ott jogtisztán használhasd a Campusost...
  • tomcsa4
    Öö én inkább úgy fogalmaznék, hogy a Linux fog felnőni az emberekhez. És így az igaz! Nem fordítva.

Stabilitásban már a Vista sokkal jobb. A Vista kernelében olyan szintű driverhitelesítés van, melyhez fogható incs sem a Linuxban, sem az OS X-ben. De! Sajnos ez a Vistának sokáig komoly gondot okozott. Az el jó, de elsőnek nem sikerült (gyakorlatilag akármilyen XP-s vagy rossz driverrel agyon lehetett vágni). Ez a hitelesítés (digitális aláírásról van szó) a 32 bites Vistában sajnos kikerülhető, de 64 bits Verzió alatt nem.
  • debut12
    Olvasottak miatt soha nem volt szimpatikus a Vista, de egyszer kíváncsiságból felraktam(64bit), és valahogy nem akarok visszatérni az XP-hez soha többet! Bírja a gépem is, még a játékok is fullon mennek, max 4-5FPS visszaesés az XP-hez képest, és biztonságosabb is. Fagyni jó párszor fagyott, utána rájöttem, hogy a hálókártya driverét kell frissíteni, azóta nincs fagyás!
  • gkalcso
    Csak így tovább, nyírják le az összes kalóz példányt, és jól töröljék le az összes általuk gyártott és kalózolt állományt a gépekről, a WGA-t meg internetes férgek segítségével terjesszék. A confliker készítőjét fel is bérelhetnék a feladatra.
  • ledpapa
    Természetesen nincs,ha meg egyszerre, éppen az aktuálisan futó rendszerrel megy. :d
    Mert természetesen linux alatt is lehet filmet nézni, stb ...
  • Narxis
    Mekkora egy f@szfej vagy. Az akinek a gépére nincs Vistas driver, hogy használ vistat te hülye szerencsétlen isten barma. És minek vegyen újat ha nincs szüksége új gépre? Árad belőled a töménytelen hülyeség.

Mondom ezt úgy, hogy Vistat és Win 7 betat is használok.
  • ledpapa
    Na ezért használom arra. :D
    A Vista bukásának szerintem egy oka van. Megelőzi egy régebbi rendszer, ami stabil és amin minden fut.
    Az xp előtt nem volt ennyire "jó"alternatíva, mert a w.2000 nem otthoni átlagfelhasználónak való. Előbb, vagy utóbb úgyis kiszórják az xp-t. Akkor majd mindenki kénytelen lesz az aktuális rendszert használni. Vagy felnőni a linux-hoz.
  • tomcsa4
    A kulcs az ingyenes. A telepítőlemezek kerülnek 3 ezer forintba.
  • Zoleeca
    És ha egyszerre akarod csinálni ezeket? Vagy van 3 külön géped? :D
  • Zoleeca
    És van eredeti Win98-ad, avgy win2000-ed? Mert ha nem akkor attál a szarnak egy pofont, ugyanis a tisztaszoftveren keresztül az egyetemisták (vagy még ki tudja kik) igyen frissíthetik már korosodó oprendszerüket. Legalábbis az án időmben még így volt. Tehát senki nem kapott ingyen XP-ét. Hidd el, megkérdeztem emailben az illetékes intézménytől. Szóval, ha csak úgy használod az XP-ét ugyanúgy kalózkodsz.
  • tomcsa4
    De Te legalább nem vagy balfasz haver. Ez a nem mindegy.

Amúgy multimédiára azért gyorsabb a Vista, mert a kernelben ezek a folyamatok magasabb (nagyon magas, 27-es) prioritást kapnak (0-31-ig megy).
  • ledpapa
    Én ezt a vitát nem értem. Mindenki azt használ amit akar. a wga nem gond, én egyszerűen nem telepítettem.
    Én három rendszert használok: xp, vista, ubuntu. Mindhárom rendszeresen van frissítve, és mindegyiknek megvannak a korlátai és az előnyei.
    Az xp stabil és kiforrott, ezen használom a megszokott szoftvereimet, és persze a játékok is ezen futnak. A vista az szép, :D és a rendszer működése nálam gyorsabb, mint xp alatt. Filmnézés és zenehallgatás. Az ubuntu pedig letöltések, fórumok. Többnyire linux alól megy a net.

Szerintem mindegyik versenyképes és egyik sem tökéletes. A többi csak indulat.
  • tomcsa4
    Hogy startolt a Leopárd? Legszarabb OS címét elvihette (a béták stabilabbak votlak, mint az). Most meg? Befoltozták. Vista hogy nyitott? Szar volt. Rá egy évre kiváló és stabil OS. Egy olyan OS, melyt már driverekkel sem lehetett kinyírni.

A Leot megveszik és használják. A Vistát miért nem? Miért kell állandóan a sok balfasz szövegelését olvasni? Sok sok rendszegazda meg ilyen-olyan képzelt szakember és akkora balfaszok, hogy az itthoni gépemet nem bíznám rájuk.
  • Kingfisher
    A lényeg nekem, hogy Vista új távlatokat nyitott a számítógépem kihasználásában, pedig valóban kicsit WinME II. De a hetes jó lesz:)
  • wedge31
    Ostoba vita a vista megbukott ezt ne szépitsük de ettöl még van aki rajong érte de számszerint töredékét adták el az xp-hez képest föleg céges fronton ami a lényegi bevétel lenne.
  • zedow
    Hottold, ne csüggedj, nem vagy egyedül, sokan egyet értünk veled :)
    Majd akkor veszek win7-et ha megengedik hogy feltelepítsem majd az új gépemre, ígérem letörlöm a mostaniról mielőtt a kukába dobom. A bicajom ülését is át fogom rakni az új bringámra mert kényelmes, jó hülye volnék hogy eldobjam mindenestől. A jogvédők meg kapják be a legyet, miért nem tudnak normálisan gondolkozni?
  • tomcsa4
    Egy kicsit erősen fogalmaztam ,de már unom, hogy állandóan telespammeli a hülyeségével a topicot. Ahelyett, ohgy megismerné a Vistát. Mert hogy még egyszer sem látott, az is fix.

De persze inkább beáll a hülyék sorába, mert az könnyebb.
  • tomcsa4
    Az a baj, hogy Hottold=arrakistor féle evolúciós zsákutcáknak is jut net. Faszba kell nekik. De nem is érdemes vele foglalkozni, béna szegény. Béna a Vistához. Ez vna, nem éri fel ésszel.

A mester, aki egy Windowst nem tud gagyába rázni. Istenem, ha a balfaszság fájna...
  • jaspercry
  • Kingfisher
    Arra tudja valaki a választ, hogy nálam miért bootol 5x gyorsabban a Vista mint az XP, és miért ugyanolyan gyors és stabil ma is, mikor az SP1 napján újratelepítettem? Olyan szívesen visszaváltanék XP-re, de az nekem ok nélkül szétesik fél év után és lassú :((
    És ti megtaláltátok azt a pár gombot, amivel minimalizálni lehet a Vista kinézetét? Vagy az is csak az én verziómban van? Ez valami limited Vista a gépemen, amit csak 10 szerencsés kaphatott meg a világon? Vagy az MSDNAA-ban nem ugyanzazt adják, mitn a pórnépnek? És amúgy miért vehet manapság bárki számítógépet?
  • Zozo76
    Na, en pont tegnap elott frissitettem a gepet, es neztem is mi ez a WGA frissites. Jott meg mellette egy NET akarmi 3.0 is. Lejott, frissult, es most ez megy. Nalam (legalabbis meg) nincs fekete hatter, nincs ilyen-olyan felhivas amit a cikk ir. Ez egy MSI megabook, 1GB rammal, szoval a VISTA elegge kinlodna rajta, raadasul valahogy HEROTOM van a VISTAtol, azota amiota megjelent. Az a tipikus MS felfogas hogy csili-vili minden a ramot meg zabalja. Nekem nem kellenek a szines-mazas ablakok, nem kellenek az animalt ikonok. Hot egyszeru felulet kell ami keves ramot zabal es mukodik. Probaltam mar ezen a gepen az UBUNTU light verziojat egesz klassz volt, es ami fontos, meg a TV kimenetet is sikerult hasznalnom egy driver frissites miatt. Csak azert van meg XP rajta mert azert egy-ket dolog miatt utana kene neznem amire eddig se kedvem, se idom nem volt. Mivel jopar eve "megtertem" (elnezest a PCs gamerektol), kizarolag konzolon jatszom, igy a teljesitmegy sem nagyon erint. Ha ugy alakulna, lecserelem UBUNTUra az OSt es kesz, nem mennek a falnak miatta. Sot, lehet hulyenek neztek de a kevesebb ram felhasznalas miatt mar probalkoztam a WINDOWS 2000-el is, mert az is mar NTFSt hasznal igy nem keseritene a korabbi windowsok 2 gigas file korlatja a FAT32 miatt. De egy itt mar gondjaim voltak a nemletezo driverekkel. Bar nemtom, a WINDOWS NT 3.5.1 is mar NTFS-t hasznalt ugye? :)

Szoval tojok en az MSre, annak ellenere hogy reszesulnek a fizum egy pici reszebol mert az XBOX es az XBOX360hoz a jatekaim mind eredetiek. :)
  • hottold
    felőlem lehetsz bármi Öcsi, de arra ne számíccsál, hogy majd temiattad fog a nagytöbbség alaplapot és/vagy komplett komplett gépet cserélni az idijóta hülyeségeid , a játékaid, a WinHetecskéd, meg a Visztácskád miatt...

Ezt a Windows 7-nek...

az itt jelenlévőknek még fél giga ramja sincs átlagban , inkább 256 fele konvergál, és még azon is 3-4x gyorsabban bútol, működik , és áll le az XP bármilyen alkalmazással, mint a te szaros visztád X gigabájt rammal.
  • NEXUS6
    Én lehetek visztahuszár???
    Lécci lécci lécciiii!!!!

Vannak az xp mellett is érvek, pl ha valakinek max 1.5-2 GB RAM-ja van, meg 20 GB-os vincsije, meg valami ótvar videokártyája, és csak marharégi játékokkal játszik, vagy még azokkal sem.

Személy szerint nincs különösebb bajom a visztával, mondjuk kb 2 hétig kellett tweakelni, de hát ezt a w2003/XP-vel is megtettem annakidején.
    Viszont gyorsabb, szebb, jobb, mégha nálam kb 150MB RAM-mal többet is eszik amikor elindul, mint egy XP. Valahogy majd kibírom!;)))
  • hottold
    "Kiszűrné a kalóz XP-ket a Microsoft"

Szűrje ! Övék a projekt !
  • hottold
    ha ilyen jó megfigyelő vagy és egyben ennyire rajongassz a hozzászólásaimért, akkor talán a többiek és a tanulság kedvéért beidézhetted volna az észérveimet is amiket szépen felsorakoztattam a Viszta és a Windows 7 ellenében a Windows XP mellett , illetve azokat az észérveket, amelyeket a TÖBBSÉG ezekszerint belát és megért, de a kisebbség: értsd a Visztahuszárok itt és más fórumokon nem akarnak elfogadni és foggal-körömmel azt akarják, hogy a Viszta és a szar Win7 legyen az alapértelmezett OS a továbbiakban. Pedig NEM lesz . Ennyi.
  • Magiszter
    Ha valahol felbukkan a Windows-s szó te azonnal megjelensz a falbafejelő ikonjaiddal, meg a félkövér betűiddel és szapulod a Visztát vagy éppen csak úgy a Windows-t. Ki is akkor a Visztahuszár? Vagy csak kényszeres anti-drukker vagy?

Nem mintha én csípnám a Visztát csak a miheztartás végett.
  • hottold
    "mivel még saját adataik szerint is a Windows XP a legnépszerűbb"

[b]csak tudnám, hogy akkor miről ugatolnak itt az agyalágyult Visztahuszárok ??? , akik tűzzel-vassal ragaszkodnak az OS-nek még jóindulattal sem nevezhető rakás szarjukhoz...