194
  • patt36
    #194
    hali szb-re keresek 1 embert sofőrnek aki JÖNNE az írjon egy üzit a nevével és megy a meghívó:)
    jah és egy kérdés ha mehívtam egy embert és lement
    akkor hogy rakjak be valakit a helyére vagy hogy rugjam ki???
  • mrzool
    #193
    Ehh, de hiszen nem ugyanazért fizetsz... Nézd már meg, hogy mi volt egy NT3.51 és mi van (lesz) egy Server 2008 R2-ben. Ha ez a kettő ugyanazt nyújtja, akkor tényleg nincs miről beszélnünk.

    Mindegy, használd örömmel a 10 éves gépeden azt a csodás ubuntut, és örülj neki, hogy neked annyi elég az IT-ből.

    Tényleg hagyjuk.
  • gkalcso
    #192
    Fátylat rá.

    Örülök, hogy bejött a biznisz. Igazából arra reagáltam, amikor azt írtad mennyibe kerül. Lehet, hogy nem mindennapi a példám, eltúlozza azt a tényt, hogy ugyanazért kel fizetni újra és újra. Nincs azzal semmi gond, ha kitermeli a cég a szoftver árát, csak azt mondom, hogy ha megmaradhat az még jobb.

    Viszta kényszerítés: Ez inkább fordított dolog, amikor használni szeretném az újabb szoftvert, de anyagi és gép akadálya van.

    vas: AMD K6-2 500Mhz, Acorp 5ali61, 256MB SD 100MHz, ATI 7000/VE, SB16, 3,2GB Seagate
    os: ubuntu jaunty (9.04 béta)
    Ez a házi routerem. Netezek róla, meg zenét hallgatok, amikor a másik gépen TV-znek a többiek.

    Szerintem eléggé kitárgyaltuk a témát.
  • mrzool
    #191
    Bocs, tegnap felhúztak ezer helyen, kissé alacsonyabb volt az ingerküszöböm.

    Mindenesetre most elárulod, hogy miről beszélünk? Ha csak a vita kedvéért vagy itt, fine, napi 1-1 üzenetváltásba nem rokkanok bele.

    De ha belegondolsz, én sehol sem állítottam olyat, hogy pl. mindig a legújabb szoftvertermékkel kéne nyomulni. Miért is mondanék ilyet? Amelyik cég pedig nem termeli ki a fizetős szoftverek árát, az vagy vmit nagyon rosszul csinál, vagy nincs is rájuk szüksége. Szerintem te egy nem túl mindennapi scenárióval jöttél elő...

    Én a saját példámból kiindulva el tudom mondani, hogy nem bántam meg amiért beruháztam anno vindózba és office-ba, mert az évek alatt sokszorosát kerestem meg az általuk nyert idő, kényelmesség és funkcionalitás terén. Ha neked az a jó, hogy tíz éves hardveren futtatsz mai OS-t (milyen hardver és milyen OS is az?), akkor legyen, légy vele boldog. Senki sem fog odamenni hozzád és vistát kényszeríteni rá.
  • gkalcso
    #190
    Beszélem így veled? Nem az internettel beszélgetsz. Easy.

    Úgy teszel, mintha nem létezne más. 0 misi 15 évre leosztva is 0. A "képzeletbeli" cégem nem Má$ cégnek termel, ha nem muszáj ;)

    Tény: A tegnapi hozzászólásomat egy 10 éves gépről írtam a legújabb szoftverekkel.
  • mrzool
    #189
    Még ha igaz is lenne a számításod (ami így első blikkre elég légbőlkapottnak tűnik, eddig bíztam benne, hogy nem csak puffogtatsz, hanem majd tényeket is fogsz közölni...), egy igen fontos tétel hiányzik a hozzászólásodból. Nevezetesen az, hogy mekkora bevételt ért el a képzeletbeli céged azáltal, hogy volt szoftver a gépein, és virágtartón kívül másra is használhatta a hardvereket.

    Ráadásul most miről is beszélsz? Hogy fél misi TIZENÖT évre elosztva? Hát bazmeg, amelyik vállalkozás nem képes kitermelni ezt a havi 3 ezer forintos licenszköltséget, az húzza le magát a WC-n.
  • gkalcso
    #188
    nt 3.51, nt 4, 2000, xp, viszta, win7
    office 7, 8, 9, 10, 11, 12
    víruskereső évente ~2000-től
    csak saccolom: 6*70k+10*12k=540k
    jé ebből kijön vagy 3-4 asztali gép vagy 2-3 laptop.
  • IMYke2.0.0.0
    #187
    Az egész közbeszerzés-sarcot kukába kéne dobni.
    Szívesebben vennének kis- és nagyvállalkozók (kft., bt., zrt, nyrt és kitudjamég) is eredeti szoftvert, tiszta forrásból származó gépet, ha nem kellene sarcolni a tűzhöz közeli cégeknek (miatt).
    Csoda, ha céges gépeken is látni néha warezt?

  • mrzool
    #186
    A közbeszerzés egy marginális dolog. Drágább, de nem az MS miatt.
  • IMYke2.0.0.0
    #185
    Nem kell eltűrni. Azt vázoltuk mindeddig, hogy ha valaki eredetiben veszi meg, az mennyibe kerül. Semmi egyéb. Jól elvitatkoztunk rajta.
  • mrzool
    #184
    Még mindig nem értem, hogy miért kéne a magyar politikusok mutyizása miatt bármilyen szoftvercégnek is eltűrnie, hogy lopják a termékeit.
  • IMYke2.0.0.0
    #183
    Olvass: állami/közfeladatnál
    A köz nem feltétlenül egyenlő az állammal (civil szféra).

    ÉrtsD:
    Kis Pista Kft. EU Pályázaton elnyert támogatást, melyet befektetne irodafejlesztésbe.
    Nem mehet oda Nagy Pista rokonhoz, aki egy PC boltot üzemeltet és vesz meg 5 PC-t warez XP-vel telepítve, hanem az állam által megelőlegezett EU-s pénzen csakis a pályázatban előírt tulajdonságoknak (pályázat tartalmazza) megfelelő irodeszközöket vehet [nem írhat bele HD4870X2-es high-tech gépeket, warez Vista-val...], Intel vagy HP Magyarország, ez-és-az a cég szervízelés és ez+az hardver körítés...
    Ez is a közbeszerzési törvény területe.

    S hogy az off topic témánkhoz visszatérjünk: bizony, az opreációs rendszert is kénytelenek ennek keretében megvásárolni (2-10 gépes szerződés, plusz telepítési- és szervíz díj, külön a vírusírtásért is tejelni kell a 0-24-s készenlét meg csak jutalom).


  • mrzool
    #182
    Mindenki tisztában van vele, hogy ebben a kurva országban a közbeszerzéssel minden legalább 2x annyiba kerül, mint egyébként. Most nekem magyarázod, hogy nedves a víz?

    SENKI nem beszélt állami szervekről. Eddig a témában magánfelhasználás és céges vásárlás volt, azaz PIACI verseny, csak te szajkózod a közbeszerzést. Ne keverd ide az állami mutyizást.
  • IMYke2.0.0.0
    #181
    A törvényt én is be tudtam volna kopizni.
    Ellenben, én közbeszerzéssel foglalkozó munkatárssal dolgoztam együtt, egy irodában ültünk. Pestinek magyarázod hol folyik a Lánchíd.
    Gondolkozz! A közbeszerzési törvény azt is meghatározza, hogy kiknél pályázhatsz egy adott termék beszerzésekor (értsd: vásárlás) és mennyiért: tendereztetni kell, nem lehet 1 ajánlatot elfogadni, állami/közfeladatnál (minden szolgáltatással foglalkozó cég) meg kell jelentetni a Magyar Közlönyben a pályázatot stb. stb.
    S bizony, egy rohadt PC-beszerzés esetében is csak a közbeszerzési eljárásnak megfelelő cégektől lehet vásárolni (drágábban, telepített oprendszerre, OS-t külön megvásárolva, szervíz költséget kötelezően fizetve stb. már írtam).
    Nézz utána, és ne a törvény száraz paragrafusaival dobálózz.
    Te beszélsz félre.

  • mrzool
    #180
    Igen, ez a közbeszerzés. S bizony magasabb áron kapják, mint a halandó emberek.

    A volume licencnek köze sincs a közbeszerzéshez. Kevered a szezont a fazonnal.

    "A közbeszerzéseket jelenleg a közbeszerzésekről szóló 2003. évi CXXIX. törvény átfogóan szabályozza. E jogszabály határozza meg, hogy mely szervezetek milyen beszerzéseik során kötelesek közbeszerzési eljárást lefolytatniuk, továbbá azt is, hogy mikor milyen típusú közbeszerzési eljárás alkalmazható. A jogszabály ezen túl a közbeszerzések ellenőrzésével, illetve a jogorvoslattal, a Közbeszerzések Tanácsa feladat- és hatáskörével, valamint a közbeszerzési eljárás alapján megkötött szerződések teljesítésével és módosításával kapcsolatosan is tartalmaz rendelkezéseket."

    Mikor látod már végre be, hogy félrebeszélsz, de legalábbis elbeszélsz mellettem?
  • mrzool
    #179
    Csupán arra akartam felhívni a figyelmet, hogy ennyi idő alatt még az is elég sok.

    De mégis mennyi az a sok? Ki mondja, hogy sok? Mihez képest sok?

    Mondasz már végre konkrét számokat, vagy csak dobálózol a szavakkal?
  • IMYke2.0.0.0
    #178
    Csak nem különösebben előnyös mennyiségben és szerződéssel kapnak ár/ajánlat/szolgáltatás díj csökkentéseket.

    [Se nem volt csapongás amit korábban írtam.]
  • IMYke2.0.0.0
    #177
    [..]nem a teszkóban vásárolnak szoftvert, hanem általában vmilyen volume license szerződés formájában

    Igen, ez a közbeszerzés. S bizony magasabb áron kapják, mint a halandó emberek.
  • gkalcso
    #176
    > Csupán arra akartam felhívni a figyelmet, hogy a közhiedelemmel ellentétben a
    > cégek nem a teszkóban vásárolnak szoftvert, hanem általában vmilyen volume
    > license szerződés formájában.

    Csupán arra akartam felhívni a figyelmet, hogy ennyi idő alatt még az is elég sok.
  • B0nFire
    #175
    off

    Bazz, már a napiszaron is el lett ugatva, hogy ne nyomd be minden létező helyre a nyomoronc oldalad linkjét, mert ez spammelés, főleg, hogy offtopic (témába nem vág)!!!

    Fizess a reklámért, ha annyira odáig vagy érte! Különben olvasd el a moderálási elveket! Reklám tilos!

    /off
  • mrzool
    #174
    Legyen: céges (3-10munkaállomás az idő előrehaladtával), hardver szükség szerint cserélve/fejlesztve és szoftverárat nem tartalmaz. A legújabb szoftver meg mondjuk a cégvezető igénye. Kedvezmény lehetőség szerint.

    Jó, és most mit csináljak? Sem MS-es sem egyéb kereskedő nem vagyok. Csupán arra akartam felhívni a figyelmet, hogy a közhiedelemmel ellentétben a cégek nem a teszkóban vásárolnak szoftvert, hanem általában vmilyen volume license szerződés formájában. Az eddigi munkahelyeimen mind így volt, és mindegyik főnököm örömmel nyugtázta, hogy így mennyire megérte.

    Keress egy MS kereskedő céget, és kérj árajánlatot.
  • Hangman576
    #173
    Ez a szűrés nem fog sokat érni. Hamar feltörik ezeket a cuccokat. De azért lehet próbálkozni a mikrofosnak.
  • IMYke2.0.0.0
    #172
    Azért ami igaz, az igaz.
    Az XP nem mai kakas. Ideje volt - sőt, ugye már a Vista is nagyon sok hiper-szuper újdonságot vetített elő, fele sem lett igaz - a váltásnak.
    Most, remélhetőleg a kozmetikázott, vagy az én szavammal élve: befejezett Vista (Win7) segítségével kézhez kaphatjuk azt, amit egyébként már 2005-ben ígértek a végleges Vista-ba.
  • mamo33
    #171
    Tegyük! Ez nem több mint egy PR fogás! Most nincs semmi újdonság, de kell hogy beszéljenek a cégről, erre kitalálták ezt! Ők is tudják, hogy a hatékonysága nem lesz több 2-3 %-nál!
  • mamo33
    #170
    [url=http://maffiozo.hu/rablas.php?rablo=patt36]patt36 egy rabló!!!
  • IMYke2.0.0.0
    #169
    Oké, akkor térjünk vissza a cikkhez srácok :)
  • patt36
    #168
    ááá megvan ezer köszi nektek skacok:)
  • patt36
    #167
    ennyi
  • mamo33
    #166
    Ott van a 154-es hsz-ban!
    kapcsos zárójel, azaz [
    azután beírod: url=
    utána bemásolod a linket
    bezárod a zárójelet ]
    és írsz amit akarsz, hogy megjelenjen
  • patt36
    #165
    [url=http://www.ilyen.hu[/url]
  • mamo33
    #164
    ááááááá most már vágom!
  • mamo33
    #163
    [url=http://www.sg.hu/cikkek/66465]Nvidia vs. Intel
  • patt36
    #162
    az csak egy példa lett volna:D de nem sikarült
  • patt36
    #161
    aki tudja hogy kell link hivatkozást csinálni az vegyen fel msnre és magyarázza el:(
    [email protected]
  • mamo33
    #160
    Nekem majdnem sikerült bár az az f6url] nem tudom hogy került oda?!
  • IMYke2.0.0.0
    #159
    Ezt akartad?:
    http://maffiozo.hu/rablas.php?rablo=ezez
  • mamo33
    #158
    [url=http://militarypapers.htka.hu/story/az-usa-orosz-helikoptereket-vett]usankaF6url]
  • patt36
    #157
    nem értem:(
    ÁÁÁÁÁ ilyen nincs 3 óra hosszájja keresem
    pedig tom hogy tök egyszerű de nem megy
  • IMYke2.0.0.0
    #156
    Úgy legyen.
    Sajnos, mióta - igaz, rettentő-rettentő-rettentő kis szegmensben - beleláttam néhány dolog működésébe, pesszimista vagyok az ilyesfajta kijelentések [értsd: cikkek, portóliók, lobbik stb.] terén.
  • patt36
    #155
    (http://maffiozo.hu/rablas.php?rablo=ezez)link