488
Korán ellőtt áprilisi tréfa, vagy a gamer világ újradefiniálása?
-
#48 Az se segít, mert a válaszidők nem fognak nullára esni soha:) Ez a technológia, ami jelenleg rendelkezésre áll, ehhez az elgondoláshoz elégtelen. Ennyi. -
#47 Konkluzio: Minden marad regiben, amig nem lesz mindenhol optikai kabel behuzva a lakasba =) -
#46 Ennyi.
Ja és tesztelték külsősök és azt mondták hogy nagyon látszik a tömörítés, csupa kockás a kép, meg hogy nem vészes a lag (tehát van, ergo szar az egész). Így kinek kell? Ez így nem valós alternatíva. -
#45 várjuk ki a végét, mindenki kíváncsi. -
karajjj #44 + mint említetted, hogy el kell jutni a szerverig, annak reagálni kell rá és visszaküldeni a választ... -
#43 De a fizikat 7 ev alatt sem lehet redefinialni. Barmilyen ianybol is kozelitem meg a dolgot, nem tudok elkepzelni 300ms-nel kisebb kesleltetest. Ennyi biztos kell egy kontroller lenyomas es ennek a kepernyon valo megjelenese kozott. -
#42 megszűnik a hagyományos értelembe vett játék pc meg konzol és csak ez a rendszer lesz ez olyan mint az internet szolgáltatás nem lehet majd lopni ha játszani akarsz elő kell fizetni pl. egy csomag egy kiadó .... -
Hugh Hefner #41 magyarországon anyád koporsóját is ellopják ha tehetik, a warez nem csak azért burjánzik itt, mert nem tehetnénk meg, hogy fizetünk érte, hanem mert ez magyarország. nem fog kiépíteni ide senki milliárdokért egy ilyen rendszert...
persze én örülnék neki, mozgatja a fantáziámat az ötlet maga, csak szkeptikus vagyok -
#40 Hát mire ez magyarországra "betör" addig valóban el kell telni még jópár évnek. Most télen indul elvileg a szolgáltatás USA-ban, és USA only lesz egyelőre. Pontosabban máshonnan is lehet majd regelni, de csak az USA-n belül garantálják a lagmentes játékot (mivel csak ott lesznek serverek). Aztán a következő években tervezik globálisan is kiterjeszteni a rendszert... van egy olyan érzésem hogy USA után nem kelet európa lesz a következő cél célpiacuk -
#39 azokon jogvédett tartalmak vannak amiket eladnak európai kiadóknak, csatornáknak stb, akiknek maximális hasznot kell majd hozniuk belőle hogy megérje az átvétel, így nem engedhetik meg hogy idő előtt eljusson sok anyag ide.
játékoknál meg ugyanúgy van EA amerikában ahogy magyarországon is, nincs nagy elkülönülés. -
Hugh Hefner #38 amiért nincs hulu, pandora, amiért fizetős lesz a last.fm, és még ezer millió dolog -
#37 már miért ne lenne , sőt itt sokkal nagyobb hasznuk lesz mert itt a legnagyobb a varez ergó itt lesz a legnagyobb ütemű fejlődés az "eladásokban" -
#36 ha ez a rendszer lesz akkor már nem lesz pc vagy konzol egy izé lesz ez a onlive fasság slussz-passz -
Hugh Hefner #35 bár még mindig azon az állásponton vagyok, hogy ez teljes mértékkel lehetetlen, hogy kikerüljön, és működőképes legyen, igazából mindegy, mert hogy itt a balkánon nem lesz elérhető a szolgáltatás, az biztos -
#34 Upsz, félreértettem, konzolok játékai nem lesznek a platformon, csak annyit nyilatkoztak hogy nem zárkóznak el az ötlettől, ez a konzolgyártókon múlik.
Egyébként itt a teljes GDC prezentáció, ahol élőben demozták a rendszert. Cysist is mutatják, és tényleg folyamatosan megy 720p-ben egy 150e Ft-os laptopról. Kb 9 percnél kezdik el demózni az egészet... -
#33 Hát én nem tudom... Még így sem valami bíztató! Én a konzolos dolgokkal mindig minimum 10 méter távolságot tartottam. Valahogy nem az erősségem. Idegesített hogy nem arra megy amerre én akarom. Tudom hogy csak gyakorlás kérdése, de aki már billentyűzeten nevelkedett az mit tehetne? :D -
Cat 02 #32 Of course ^^ -
#31 Ebben lesz valami multiplayer lehetőség? Mert gondolom valami hálózatra lesz kapcsolva, de... Igazából én nagyon ritkán játszok mostanában bármilyen játékot single-ben... -
Hugh Hefner #30 hiszem ha látom
nem tudom elképzelni, hogy nekik megérné, bármilyen opcióval is -
#29 Érdekes olvasni az emberek véleményét a dolgoról, kb mindenki szkeptikus :)
Én elhiszem hogy megoldották a technikai hátterék a dolognak, egyébként nem csinálnának ekkora felhajtást neki. Ha lagos lenne a rendszer senki nem fizetne érte.
Kíváncsi leszek a rendszer árazására... -
#28 Itt található egy kétrészes interjú.
Azt állítják, hogy nem lesz gond a LAG-gal. 7 évbe tellett, mire kifejlesztették a technológiát, reccenés mentesen fog menni minden játék szerintük.
Ja és a legjobb, hogy minden platform játékai elérhetőek lesznek: X360, PS3 és PC játékok is lesznek rajta. -
#27 nagyon nagyon leegszerűsaített formában ez már létezik lehet hogy írták előttem. de van egy gyufásdoboznyi kütyü vga usb net meg telán még valamien kimenettel. tatalmaz elég sok irodai softwert és full virtuálisan történik minden egy szerverrről. -
#26 Necces amit kitalaltak, de persze megoldhato. Ok ugye 720p-ben gondolkodnak mint hq, es 480p-ben mint sq. Ehez eleg egy 8mbit-es net is, a problema abban all, hogy van egy kesleltetese annak, mig a videot osszetomoritik - h.264 - meg mig a cuccod otthon kitomoriti. Ez kabelteves adasoknal senkit nem zavar, de egy jateknal a 2mp kesleltetes (2000ms) azert mar eleg huzos. Ehez jarul meg hozza ugye az, hogy a kontrollered jelenek el kell jutni a szerverhez, ott valami uton-modon a megfelelo vboxhoz routolni, az reagal ra, es kuldi a kepet. Ez saccra lehet meg egy 200-300ms. Tehat legjobb esetben, egy adsl szintu kapcsolattal van alaphelyzetben 2200-2400-as latencyd. Ezt hogy mikent kuszobolik ki, nem tudom. Biztos kitalaltak ra valamit, kulonben nem reklamoznak. -
#25 És a luxusgazdag miért pont ezt választaná ha gond nélkül megvehet egy high-end PC-t meg az összes konzolt?
Ennek csak úgy lenne értelme ha jelentősen olcsóbb lenne mint egy számítógép vagy konzol. -
#24 jah, papíron ez meg is van. olyan ott a net, mint a mobil lefedettség. k*rva nehéz megcsinálni az óriási távolságok miatt -
#23 jah letölteni tudnak mint a japánok, csak ott a nagy távolságok és az általában szar hálózat miatt alap hogy 60+ pingjük van minden online gameben, ezt meg elég nehéz lesz ellensúlyozni. ezért feltételezhetjük hogy először csak nagyon kis térségekben fog ez terjedni, esetleg különböző szolgáltatókkal együttműködve. aztán mire ide eljut. .. -
#22 USAban 5 éve már elterjedt volt az olyan net amivel 5mb/sec ketöltéseket lehetett kezdeményezni...egy kis városban, aminek még saját mall ja sem volt..és ez nekik alap volt mint nekünk anno a 60kb/s el repesztő letöltéseink a Broadbanddal. -
#21 hol írtam, hogy nem lesz választható? egyből idiótázol? gratulálok! meg úgy eleve az egész hsz-hez. hol írtam,hogy rossz az elképzelés, vagy az gáz, hogy megszűnik a warez?
"nincs már akkora eredje egy hw gyártónak mint hinnéd
konzolos eladásokból az egész szórakoztató ipar élére kerültek és úgy megszedték magukat ezek a kiadók hogy ők fogják szépen eltessékelni az nvidiát vagy a másikat ha akadékoskodik."
pl. egy Intel keresztbe lenyel jó pár kiadót. tudniillik minden eladott konzol után tejelnek a hw gyártóknak. vagy szerinted a konzolban lévő vas ingyen lett kifejlesztve, használva, gyártva?
ez egy jó elképzelés, de még hosszú évekig nem lesz belőle semmi. amcsiknál szarabb a net, mint itt EU-ban. (persze most nem arra gondolok, hogy mi van Manhattan kellős közepén) -
Cat 02 #20 Nem ugyanannyit vesznek, pl te se 0/24-ben gépezel... pl ha játszanál te 12 órát, majd egy amerika 12 órát, akkor elég lenen 1 gép, nem 2... -
#19 nem választható lesz idióta hanem csak így lehet majd játszani csak így lehet megszűntetni a warezt lenne gy fix havidíj mint a kábeltévénél márpedig ez is tv mert csak a képet közvetíti havi tarifacsomagok a különböző kiadók tök egyértelmű és egyszerű én támogatom -
#18 ping miatt ez sose lesz tökéletes
viszont ha működne, akkor a p2p jövője az erőforrás (videó/proci) megosztása -
#17 nincs már akkora eredje egy hw gyártónak mint hinnéd
konzolos eladásokból az egész szórakoztató ipar élére kerültek és úgy megszedték magukat ezek a kiadók hogy ők fogják szépen eltessékelni az nvidiát vagy a másikat ha akadékoskodik. -
karajjj #16 #7 -
Thanatos #15 miért is tennék? hardware gyártóknak tök 8 hogy egy szerverterembe veszik meg a kütyüiket vagy pedig otthonra..., amíg jön a pénz addig leszarják...,és ezzel a módszerrel hardware meg ugyanúgy kell, csak nem az otthonodban lesz hanem egy szerverteremben amiért meg perkálod a kemény havidíjat, ezzel kérlek mindenki jól jár kivéve a usert... -
#14 oda én is azt írok, amit akarok...
kiadók meg persze, hogy mögé álltak, hiszen ezzel teljes mértékben megszűnne a warez. viszont a hardvergyártók majd meglapogatják a hátukat, és elsétálnak mellettük halkan kuncogva -
#13 sokaknak sztem...ahogy elnézem a sok konfig-pénisz aláírásokat -
#12 Ez csak luxus gazadagoknak fog kedvezni
játék, szeró bérlés...havi szinten kinek lesz erre rá pénz? főleg magyarba -
karajjj #11 meg a kiadóknak a sok játék jogdíját fizetni... -
#10 jah amugy bisztos rábasznak majd kis árat...gondolj bele, a szerverparkot karbantartani meg bővíteni... -
#9 nah ez nemsemmi