488
Korán ellőtt áprilisi tréfa, vagy a gamer világ újradefiniálása?
  • SirAlo
    Ma kaptam emailt az Onlive-tol hogy kaptam 1 evet ingyen es 1 jatekot valaszthatok ingyen, szerintetek regizzek ?
  • FSpofon
    aki képes konzolon fps-t játszani (ma már gyakorlatilag mindenki :( ) az ezt is kibírja majd vhogy
  • bertino
    hogy válaszolná meg bárki is, amikor még szinte senki nem próbálta ?
  • Me0w
    Meg mindig nem valaszolta meg senki azt, hogy a ~30 msec odafele + ~50 msec routing + ~150 msec tomorites + ~30 msec vissza mellett hogy lehet fpst jatszani?
  • wednes
    Azért ez nem így van, hogy az üzemeltetőknek 1 "példánnyal" kell rendelkeznie. Ez nem kölcsönző lesz. A kiadók csak akkor fogják ezt a koncepciót támogatni ha nagyobb bevételük lesz a jelenleginél. Akkor lesz csak sikeres a rendszer, ha a kiadók nagyobb profitra tehetnek szert, + az Onlive vállalkozás is nyereséges. Ehhez pedig elég nagy bevételt kell majd elérniük.
  • bertino
    huh.
    milyen meglepő.
  • grebber
    Az OnLive Európába jön!
  • grebber
    Ez a bérlés szerintem szinte nevetséges összeg lesz pár dolcsi csak mivel ők nem hiszem hogy minden egyes szerverre külön megveszik a gameket.Az meg pláne hogy ők csak 1szer veszik meg azt ugyanazt az 1-et "eladják" majd sok ezerszer!
  • pyrohun #80
    Mindenzt félretéve, engem is érdekel hogy vajon mennyire lesz életképes a dolog, de félek attól amit leírtam: szerintem pl. nekünk innen Magyarországról lagos, használhatatlan lesz, hacsak nem elsznek EU (lehetőleg Magyar) szerverek is.
  • pyrohun #79
    Hmm, had idézzelek téged:

"Havi 15 dolláros díjért.A játékok megvásárlása/bérlése nincs benne ebben az árban - ezeket a költségeket a későbbiekben határozzák majd meg."

Na akkor számoljunk:

15x12=180 - tehát évente ennyi dollárba kerül a tagság, de ezzel még játszani nem lehet!

Ergo simán kihúznak a zsebedből évente 34000 forintot (190-es árfolyammal számolva), ami nem sok elsőre, de ha belegondolsz, hogy az egyes játékokat még bérelned is kell, ami nyilván mind pluszköltség lesz, illetve akkor is ki kell fizetnet, ha nem játszol 3 hónapig, szóval nem tudom, hogy megéri-e. Inkább elköltök évente 100-at gépre, ha játszani akarok, vagy simán veszek konzolt.
  • grebber
    Jó árazással szerintem megéri majd bőven!
    Aki nem akar 100ezreket gépre költeni annak nagyon jó.
  • pyrohun #77
    illetve helyesbítek: lehet, hogy az USA-ban fog működni sok embernek (bár 0-ás pinget nem fognak elérni nyilvánvalóan), de ha nem lesznek EU szerverek, akkor az Európai országok kapásból kiesnek. Gondoljunk már bele: 30-60mbit-es nettel sincs túl jó ping USA irányba...
    Meg az OnLive hiába csinál iszonyatosan durva sávszélességet, hogyha a TE szolgáltatód infrastruktúrája egy fos...
  • pyrohun #76
    tippem: qrva nagy bukta lesz...
  • grebber
    Az Onlive júniusban indul

Havi 15 dolláros díjért.A játékok megvásárlása/bérlése nincs benne ebben az árban - ezeket a költségeket a későbbiekben határozzák majd meg.
  • bertino
  • Me0w
    Vicces figura vagy, ami a hulye szemellenzos vilagodba nem fer bele, azt ignoralod, grat :D
  • bertino
    nincs szükség rá, szerencsére van user-post ignoráló script, ugyhogy innentől számomra már nem vagy probléma.
  • Totti5
    egy ideig még nem is fog, de az biztos hogy ebben a szisztémában, minőségben majd valamikor a jövőben lesz, ha lesz és mások nem rukkolnak elő jobbal addig

maradj csendben te? jöhet a szmájlid:)
  • bertino
    ide nem kell a látatlan fikázásod.
    még meg se jelent, de te már látod, hogy semmi nem lesz belőle.
    inkább maradj csendben.
  • Totti5
    Ahhoz hogy ez nomrálisan életképes legyen óriási háttér kell + a jelen technológiai fejlettségi szintek még távol állnak hogy egy ilyen globálisan megvalósítható legyen. Talán egyszerűbb dolgokkal, nade nem Crysissal kellene pedálozni. Az szép dolog hogy bemutatón valamit összekalapálnak hogy ilyennek kellene lennie, nade ez édes kevés, jelenleg egy koncepció ami vagy megvalósul vagy nem az elkövetkezendő években + először kis dolgokkal kellene kezdeni nem Crysissal, mert jelenleg fizikai korlátai vannak ennek. Majd 10 év múlva, addig lehet hypolni.
  • bertino
    aztarohadt, emberek...
    második felvételen kezdődik a lényeg, aki tényleg kíváncsi, onnan kezdje.

asszondja az ürge, hogy ami után elindította a programot, a program menüjében látni a többi játékost gameplay közben.
    és, hogy ez real, nem kamu Oo
  • grebber
    De nem is értem a atomnagy cégek ezt hogy engedhetik.Mert ha ez valóban teljes mértékben beválik akkor a pc meg a konzol úgy ahogy van mehet a lecsóba!
    Szóval itt van valami turpisság tuti.Nem lesz ez olyan világszinten elterjedt!
  • bertino
    soká lesz az, mire ez elterjed...
  • grebber
    Ha ez elterjed vége mindennek!
  • bertino

• bertino
    apró ismertető, összefoglaló meg ilyenek
  • bertino
    állítólag elkezdődött a béta.
  • bertino
    de nagy csend lett a project körül -.-
  • Esplanade
    jó az elgondolás hogy nem nálad van az erős hardver, erre már én is gondoltam régebben (nem mintha számítana :)
    egyfelől gazdaságosabb hiszen az ember napi néhány órát játszik, a szerverparkban pedig a nap 24 órájában kiadhatják valakinek az erőforrást
    másfelől ha jobban utánaolvasunk akkor kiderülhet majd hogy egy hardcore játékosnak többe jön a dolog

szempont lehet a "doboz birtoklásának" hiánya, bár erre steam jó példa, ott nem számít

a technikai megoldásban viszont kételkedek, ha lecserélik a teljes hálózatot akkor talán elérik azt a 1-2 ms pinget, de egy mai netnek hiába van sávszéle, a ping több 10 ms is lehet, ez pedig a "szaggat a játék a gépemen" szituációt hozhatja vissza, és az "én lőttem előbb mégis lelőtt" online játékból ismert hatást
    ráadásul a videójel tömörítve jön, ami a látvány visszaesésével és hirtelen mozgásokor szaggató érzéssel járhat
  • karajjj
    tudom, meg van az a srác, aki japánból írkál(t) :D

de nemtom, aki ilyen, hogy megkérdezi, hogy jelentkeztünk-e már, az nem hiszem, hogy ott élne
  • pyrohun #58
    csocso pl. usában van :D
  • karajjj
    amúgy kitudja, lehet, hogy miamiből sg-zik... :D
  • Me0w
    Lehet, hogy a pont a mondat vegen :D
  • karajjj
    neked mi nem volt abból világos, hogy az USA-ban inditják indén év végén?
  • RYO21
    vki jelentkezett már a betára?

• pyrohun #53
    igen és biztosan ezt hagyni fogja a sony, microsoft, nintendo, stb... igaz? :)
  • dronkZero
    Azt értem, de innentől már majdnem tökmindegy, hogy a NASA számolja nekem a Krájziszt, vagy egy zsebszámológép, a számítási idő eltörpül az adatátvitel idejéhez képest.

Na jó, azért ők biztos jobban tudják, mibe öltek dollármilliókat...
  • karajjj
    van bizony, a ő zsebükbe vándorolni a vérpistikék pénze
  • deep
    Az egész sebesség/kapacitás/számítási teljesítmény dolog marad a régiben, csak nem a te géped fogja csinálni, hanem egy "szerver felhő".
  • dronkZero
    Ja, mondjuk az elég vicces, hogy a procik/videokártyák sokmilliárd műveletet végeznek másodpercenként, megy a "harc" a gyártók közt a nagyobb alaplapi sávszélesség-gyorsabb adatátvitel szintjén, meg a memóriák is évente másfélszerezik az FSB-jüket, ezek meg egy olyan megoldást akarnak bevezetni, ami ezt az egész sebesség/kapacitás/számítási teljesítmény dolgot nullára redukálja.

Van ennek értelme?

Na meg mire fogják verni onnantól a "beíromagépemazaláírásomba"-csávók? Sávszélre?